На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 669
  • 491
  •   1
Отговори
# 105
На 5 месеца и половина с оризова каша с добавено АМ!

# 106
  • София
На 4 месеца и 3 седмици с пюре от тиква.

# 107
  • София
Захраних на 5 месеца с оризова каша, приготвена с АМ

# 108
тук ще се включа и аз, тъй като след около месец мисля да започна със захранването, мисля да започна със оризова каша, и неискам да направя грешка с така нареченото ударно захранване, така че моля ви помогнете ми
ако с М1 отбележим първия месец в които се захраним, съответно с М2, М3, М4 и т.н всеки следва6т, нека направим една примерна схема на захранване, която би била полезна на всички мами които им предстои захранване
та въпроса ми е през М1 само оризова каша ли да давам, в какви количества
и съответно какво да дам през  следващите месеци
моляви обяснете ми го като за малоумни, защото аз вече тотално се обърках и нз как да подходя

# 109
Според вас това добра схема на захранване ли е :
първи месец - оризова каша ( чиста безмлечна, след това оризово плодова)
втори месец - плодови пюрета ( ябълка, круша, банан и т.н  като въвеждането на всеки нов плод става през 5 - 7 дни)
трети месец - зеленчукови пюрета ( картоф, морков, тиква броколи и т.н като въвеждането на всеки нов зеленчук става през 5-7 дни)
четвърти месец - глутен
пети месец - местни пюрета
шести месец - попара от хляб сирене и масло
седми месец - жълтък ....
ако пропускам нещо подсетете ме

# 110
Според мен тази схема е много предпазлива, да не би да имате фамилна обремененост с алергии? Ако не е така за мен е безумие даването на цял месец само един или два продукта! Аз съм въвеждала всичко за по 3 дни, и ми се вижда нормално въвеждането на новите неща за 3 до 5 дни. Аз започнах със зеленчук, после плод и каша. Месото беше следващото, а глутена го вкарах по-късно.
Ето тук е темичката на захранващите мами.

# 111
На 5 с пюре от тиква.

# 112
да сега ми стана ясно, благодаря

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 20:36 от lisanata

# 113
На 4 месеца и половина първо с една лъжичка сок от морков, по-късно зеленчуковите пюрета, пак по съвсем малко в началото, месните след тях, жълтък когато започнахме да редуваме месни със зленчукови - в дните със зеленчуковите пюрета, после млечни каши и т.н.

# 114
  • ул. "Мечтание"
Според вас това добра схема на захранване ли е :
първи месец - оризова каша ( чиста безмлечна, след това оризово плодова)
втори месец - плодови пюрета ( ябълка, круша, банан и т.н  като въвеждането на всеки нов плод става през 5 - 7 дни)
трети месец - зеленчукови пюрета ( картоф, морков, тиква броколи и т.н като въвеждането на всеки нов зеленчук става през 5-7 дни)
четвърти месец - глутен
пети месец - местни пюрета
шести месец - попара от хляб сирене и масло
седми месец - жълтък ....
ако пропускам нещо подсетете ме

Схемата ти е добра, няма за къде да бързаш, дори да нямате фамилна обремененост!  Peace
Само бих разменила местата на плодовите и зеленчуковите пюрета. Тоест първо зеленчуците, после плодовете.

# 115
На 5 месеца с оризова  безмлечна каша, а след това продължих със зеленчукови пюрета.

# 116
Захраних на 5 месеца със зеленчуково пюре Simple Smile

# 117
  • Бургас
На 6 месеца с картоф.

# 118
Захраних я на 5 месеца с картоф.

# 119
Захраних на 5 м. с пюре от тиква.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт