за едно мамино синче

• 13 883
  • 123
  •   1
Отговори
# 75
  • Брюксел / София
Аз предлагам да му "спретнеш" багажа и да му пожелаеш "приятен" живот с мама. Изумявам как може да се търпи подобно отношение?! Или какво излиза, че като не пие и не бие=значи сте щастливо семейство защото той видиш ли не прави нищо лошо само дето е "пристрастен" към майка си...

# 76
Не мисля, че в основата стои някакъв нерешен семеен конфликт, от когото мъжът се спасява (колко зряло) при маминка.
По-скоро става дума за някакво недоволство, своеобразна форма на бунт от негова страна, с която няма сили да се бори.
Според мен, той не бяга от семейството си като такова, а от промяната в живота му, която е внесло това семейство, просто защото не е бил готов да се обвърже.
Така че бягството при мама=свободен ергенски живот без отговорности.

# 77
Малиии, колко лесно давате съвети за развод, раздели, опаковане на багажи...из форумите.
Аз пак да си кажа- в живота, за разлика от приказките хората не са еднопластови. Рядко в едно семейство единият е само бял, другият само черен.

# 78
Да, но в повечето случаи единият е по-виновен.

# 79
naiiiiia  не вземай прибързани решения сега, повлияна от форумското мнение, поговори първо със съпруга си в крайна сметка ти най-добре познаваш и мъжа си и ситуацията , в която се намирате.

# 80
Но кой- това знаят само те двамата.
Тук в 99,9% от случаите четем само едната гледна точка.

# 81
  • UK
П.С. и аз съм  мъжка майка и много се надявам да не се превърна в такова същество. 

И ще позволиш на някаква си там да казва на сина ти кога да идва при теб и кога не  ooooh! ... айде стига молАм ти се  Crossing Arms

Какво означава "ще позволиш"? Защо трябва да позволявам и забранявам, зависи и от мен, ако съм някаква властна луда свекърва що да не? Ще ми е болно но ще е заради моята си простотия. Нека децата да са щастливи, ние ще си изживеем както можем нашета си младост но и децата ги чакат проблеми, не слуки и сблъсъци с реалността.

# 82
  • Бургас
Малиии, колко лесно давате съвети за развод, раздели, опаковане на багажи...из форумите.
Аз пак да си кажа- в живота, за разлика от приказките хората не са еднопластови. Рядко в едно семейство единият е само бял, другият само черен.

Напълно съм съгласна Peace Съгласна съм също, че ситуацията, която авторката описва никак не е приятна, но оставам с впечатление, че през годините тя не е спряла да натяква на мъжа си за тези посещения и според мен именно това е основната й грешка. Основно за тях ли са ви скандалите? Ако да, аз бих те посъветвала да не прибързваш и ако все пак решиш да си дадете още един шанс помисли хубаво върху думите на 10 с's , защото тя го е написала много правилно. Струва ми се, че заради постоянните ти скандали той е решил да прави точно обратното на това, което искаш. Защо не се опиташ да не се ядосваш толкова на тези посещения, да спреш да му натякваш за тях и може би, ако той спре да вижда заплаха в твое лице за тези срещи, сам ще почне да ги разрежда. Но със сигурност не бих те посъветвала да започнеш да му правиш и ти напук, защото така проблемите ви не само, че няма да се оправят, а само ще се задълбочават. Желая ти да вземеш най-правилното решение Hug

# 83
И аз не те съветвам да бързаш с раздялата, все пак майка му няма да живее вечно.. Wink Един ден ще се отървеш от нея, все пак  Peace

# 84
И аз не те съветвам да бързаш с раздялата, все пак майка му няма да живее вечно.. Wink Един ден ще се отървеш от нея, все пак  Peace

Joy Joy Joy Joy Joy

Точно така ... гъбена чорбица .. това онова ...  ooooh! божееее боже  Praynig Praynig

# 85
  • София
С тоя съвет изби рибата. Mr. Green Май жената достатъчно е чакала мъжа и да се сети,че има ново семейство.Сега,ако и предстоят още десетилетия.... ooooh!Пък и защо трябва да се чакат ест. край на някой,та да се разберат.

# 86

щом досега мъжът ти не е прекъснал пъпната връв с майка си явно никога няма да се случи, много жалко ...

# 87
hahahaА така!!! Ако трябва ще помагаме да стане по-скоро #2gunfire

# 88
Авторката обясни,че така е от самото начало на брака и, единственото нещо което аз разбирам е ,че тя не е желаната снаха.

Аз не познавам желана снаха ( освен жената на брат ми  - да знае, ако чете Grinning).
Но случаят май не е , че майка му го вика, той ходи и без да го вика. Майката 'изглежда' неособено умна, имам превдид това, което каза Бабилия - ти ако си майка и синът ти ( женен с малко дете) прекарва уикендите при теб, вместо при семейството си, няма ли да си зададеш въпросът какво става. И не допринасяш ли за това нещата м/у 2та да вървят на зле.
Но основното се случва м/у съпрузите, бабата е просто ефект. Можеше да е бягство към риболова, мъжката компания пред мача или компютъра, а не към мама. В случая поне явно прави нещо полезно там за нейното домакинство:)))

Мерси за комплиментите, не съм чак толкоз мъдра, умна и дипломатична - в мн. малко отношения мога да споделя 'добра практика', отношенията със свекърва ми бяха ОК и наистина и двете имаме своя дял за това. Ако може някой да изведе полза за себе си от моя + опит , моля.

# 89
Трябва да има тема , как да се отървем от нахални нагли и обсебващи снахи.

Общи условия

Активация на акаунт