Попитай козметичката 2

• 61 590
  • 594
  •   1
Отговори
# 360
Здравей Йори!
За почистване на очите от грим използвам мляко, подходящо за очи и до сега не съм имала проблем. Скоро реших да пробвам специален лосион за очен грим на Рок - двуфазен. Когато обаче го слагам на очите с тампон, много започва да ми щипе кожата на клепачите. Имаш ли някакво обяснение и съвет? Дали ще е опасно да си довърша опаковката от лосиона?
Благодаря   bouquet
Аз не мисля за разумно да употребяваш този продукт,особено след като предизвиква дразнения,дори би трябвало незабавно да прекратиш употребата му.

# 361
добър вечер, дами!

вероятно е обсъждано преди, така че се извинявам, ако дублирам, но ето какво:

на 33 г. съм, кожа тип смесена (мазна в Т-зоната, иначе по-скоро суха). грижите ми за нея са максимално близо до естественото - всяка вечер душ със съответно измиване с тоалетни трици (редувам седефени и пшенични), 2-3 пъти годишно маска с хума, отново 2-3 пъти отваряне на порите над отвара от лайка и сода и почистване, доколкото ми стигне търпението, на комедоните. имам витилиго от вече 10 г., разви се към края на кърменето на голямото ми дете; съответно по-слабо пигментирана кожа на единия клепач (това ми е още от детинство) и малко бяло петънце от крайчеца на устните, колкото бобено зърно. въпросът ми е следният: какво бихте препоръчали за лифтинг/стягане и борба със състаряването на кожата на лицето, особено около очите, така че да не е агресивно или стимулиращо витилигото ми? все пак съм във възраст,в която вече искам да започна по-специални грижи за лицето си. какво правя към момента освен почистването: отвреме навреме масаж около очите и скрабване с утайката от кафе веднъж-два пъти седмично. молбата ми е да е нещо умерено като цена и съобразено с витилигото ми. благодаря!    bouquet
здравей,макар и с закъснение.
за околоочният контур ти препоръчвам крем за околоочите,както и масажи на лицето и маски за околоочите. Мое лично мнение е,че според това,което чета малко прекаляваш с употребата на скрабове.А особено около очите,където кожата е изключително тънка бих ти препоръчала да избягваш употребата на скрабове.

# 362
Здравей.
Дъщеря ми ще ходи във вторник на козметик.Защото аз не разбирам искам да те попитам дали ако козметичката е добра ще успее да излекува акнето и петната от тях?
[/quote
здравей.
ако козметичката е добра ще излекува акнето,но ще е необходимо търпение,време,и не на последно място пари,а също и апаратура,с която да се въздейства в дълбочина на бактерията.

# 363
Здравей , Йори.
И аз имам едно питане за кожата на подмишниците. Винаги / и при бръсене и при епилиране / кожата там стои по-тъмна и все се притеснявам да си вдигам ръцете , защото все едно имам косми. Има ли начин да се оправи това ?
Благодаря предварително   bouquet
Да.Има начин-AIPL фотоепилация-ще премахне и космите и пигментацията.

# 364
  • при моите деца .....
Здравей, Йори
как да се подготви кожата за студовете.

# 365
zdraveite az iskam  da mi kaje nqko  po vreme na premenosta Simple Smile polu4ix po liceto petna  i mi kazaxa4e 6te se maxnat no ne ve4e sam rodila  i sigi imam pak  kak da se spravq zada gi maxana Wink

# 366
  • София
Здравейте Йори,

имам един-единствен милиум, който се намира точно на вътрешния ъгъл на лявото око. козметичката ми обаче каза че е на неудобно място и не се наема да го премахне. При друга козметичка ли да ходя или на дерматолог? И ако ходя при козметичка трябва ли да има някаква специална апаратура? 

# 367
zdraveite az iskam  da mi kaje nqko  po vreme na premenosta Simple Smile polu4ix po liceto petna  i mi kazaxa4e 6te se maxnat no ne ve4e sam rodila  i sigi imam pak  kak da se spravq zada gi maxana Wink

пигментациите,които се получават по време на бременността не изчезват веднага след раждането,а в период до 1 година след това.едва след това ти препоръчвам намеса за премахването им по козметичен път,а междувременно ти препоръчвам да употребяваш слънцезащитни кремове с висок фактор дори и през есента и зимата,за да не се засили пигментацията и да не се появят нови.

# 368
Здравей, Йори
как да се подготви кожата за студовете.

Сега, когато жаркото слънце си е отишло, а мразовитият студ все още не е дошъл, е идеалният момент да се погрижим за кожата на лицето си. Подходящата грижа за него ще ни помогне да посрещнем зимата подготвени с красива и сияйна кожа.

През лятото кожата лесно се дехидратира и губи своята еластичност. За да я направим отново еластична трябва да обърнем внимание и на овлажняващите масажи. Масажът стимулира кръвообръщението, клетките се оросяват и лицето придобива лека руменина. Тази приятна процедура оказва ползотворен ефект също така и върху по-доброто усвояване на хранителни вещества и кислород от кожата.

# 369
здравейте,във връзка с постъпилите на лични съобщения идентични въпроси относно начина на сваляне на грим,реших да отговоря тук.

Когато се гримирате редовно, свалянето на грима е задължителна процедура, която трябва да изпълнявате прецизно.
За да запазите кожата си гладка и еластична, никога не бива да пренебрегвате свалянето на грима. Изборът на качествени продукти за сваляне на грим също е много важен. Избирайте продукти за сваляне на грим без алкохол и спирт, за да не дразнят и изсушават кожата на лицето. Продуктите за сваляне на грим са под формата на гел, пяна, гел-пяна, тоник, тоалетно мляко, лосион, почистващи кърпички и т.н. Гел-пяната почиства само горния слой на кожата, затова е добре 1-2 пъти седмично да използвате ексфолиант за премахване на повърхностния слой мъртви клетки.Тоникът премахва остатъците от замърсявания, тонизира, свива порите, хидратира и осигурява идеална основа за нанасяне на крема за лице.Има специални продукти за сваляне на водоустойчив грим. Традиционният начин за сваляне на грим е с памучен тампон напоен с продукт за сваляне на грим първо премахнете спиралата, сенките за очи и червилото за устни. След това почистете цялото лице с гел-пяна или друг измиващ продукт с леки масажни движения. Наблегнете на “Т-зоната” (чело, нос и брадичка). Нанесете хидратиращ тоник и завършете с обичайния крем за лице.

# 370
Аз искам ако може да ми препоръчате продукт за пъпки,не много но пак избиват често,Eucerin дали е подходящ ? Благодаря предварително!  Hug

# 371
Здравейте,
Наскоро открих една статия и искам да Ви попитам какво мислите за нея и особено за народната медицина описана там при лекуването на Акне!
Благодаря предварително
Ето и статията: http://www.studiozakrasota.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0 … D0%BA%D0%BD%D0%B5

# 372
Какво мислиш за това кремче: 

# 373
  • WonderLand
Здравей Йори,
на 18 съм, кожата ми е смесена - Т зоната ми е мазна, другата част е нормална. Майка ми по принцип е с много разширени пори, сега гледам, че и моите са започнали да се разширяват. Предполагам е генетично, но има ли начин да се справя с този проблем? Почиствам редовно, ексфолирам 2 пъти в седмицата, рядко слагам грим, но винаги го свалям вечер, опитвала съм ефекта на контрастния душ, но резултата е само за кратко.
Благодаря   bouquet

# 374
Здравейте,
Наскоро открих една статия и искам да Ви попитам какво мислите за нея и особено за народната медицина описана там при лекуването на Акне!
Благодаря предварително
Ето и статията: http://www.studiozakrasota.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0 … D0%BA%D0%BD%D0%B5
Като цяло има доста верни неща,просто защото така пише по дебелите книги относно определенията за акне и себорея.
Аз обаче не одобрявам лечението с хормонални препарати или с антибиотици,защото вместо да се помогне след спирането на лечението с въпросният препарат се стига до жестоки рецидиви на акнето.

Общи условия

Активация на акаунт