Попитай козметичката 2

• 61 733
  • 594
  •   1
Отговори
# 105
Здравей,Йори! Heart Eyes
Имам въпросче:С кое е по-добре да се почиства лицето ?Измиващ гел или тоалетно мляко?Или трябва да се редуват? newsm78
и още нещо:Забелязах че от гримовете за очи,малко след това почва да ми пари на очите.Какви гримове трябва да ползвам?Става въпрос за сенки и молив,аз спирала не слагам. Thinking
Благодаря ти предварително.  bouquet

# 106
Здравей Йори.Моята козметичка преди вереме беше казала,че по време на бременност забрави за кола на интимните места Shocked
Много се учудих и ми разясни ,че поне първите три месеца било опасно.Аз не виждам логика,но се обръщам и за твоето мнение
 Hug
аз лично не мисля,че би трябвало да има някакви притеснения до 8-мия месец включително:)

# 107
Здравей,Йори! Heart Eyes
Имам въпросче:С кое е по-добре да се почиства лицето ?Измиващ гел или тоалетно мляко?Или трябва да се редуват? newsm78
и още нещо:Забелязах че от гримовете за очи,малко след това почва да ми пари на очите.Какви гримове трябва да ползвам?Става въпрос за сенки и молив,аз спирала не слагам. Thinking
Благодаря ти предварително.  bouquet
здрасти,
лицето в зависимост от кожата се мие с пяна или гел,тоалетно мляко или специалните разгримиращи средства са преди измиването.
относно грима-определено по това,което казваш съдя,че имаш свръхчувствителност към това,което използваш.предлагам ти да използваш минерален грим,защото той не съдържа  изкуствени оцветители, химически добавки, консерванти и мазнини и вероятността да ти дразни е почти минимална.успех. Peace

# 108
Здравей, Йори! Беше ми препоръчала Д'арсонвал за вече появили се пъпки, но обикновено става въпрос за две три много малки, нямам проблемна кожа, едва ли при такива случаи се ходи. Как да процедирам, без да ги стискам? С каквото и да се намажа, на другата сутрин са по-големи, събрали повече мръсотия(?!) въпреки, че не си лягам с непочистена с гел кожа.
Другото, което ме интересува е, могат ли да се премахнат капилярите от страни на носа, придават една неприятна червенина. Май не са спукани, само като линии са, не като окръжност.
Също така това лято от слънцето ми се появиха нови бенки, малки точки, без релеф. Има ли опасност, ако ги третирам с химически ексфолиращ тоник?
И накрая, какъв е оптималният слънцезащитен фактор, който да се ползва през топлите и студените месеци?

Извинявам се за многото въпроси. Благодаря предварително за отзивчивостта   bouquet

# 109
Здравейте и благодаря за темата.

На 42 съм и още съм с пъпки от време на време. Нормално ли е? Тестостерона е в нормални граници. Понякога ми се появява киста, но функционална, пука се сама и лекарят каза: противозачатъчни! Не смея да ги пия на тази възраст. Бихте ли ме посъветвали подходяща козметика или антибиотик за мазане?

Честох за далацин Т - лосион...?

Кожата ми е мазна, но често я пресушавам и се бели. Благодаря ви.

# 110
здрасти,първо и най-важно-маслата които се продават в търговската мрежа не се 100% чисти,а имат стабилизатори,разредители и т.н..второ-след като се разгримираш трябва да си измиеш лицето с пяна,след това тоник и да си сложиш нощният крем.въпроса ми е правиш ли това или просто махаш грима с приготвения от теб лосион и си лягаш без да го отмиваш?

След този лосион задължително почиствам с мицеларен разтвор, а след това пръскам термална вода. Гелове за лице не ползвам, защото ми създават проблеми, дори и такива за чувствителна кожа. Намерих някаква таблица със съставки, които могат да бъдат комедонни, в нея фигурират и някои растителни и етерични масла. Може би в тях да е проблемът или просто не почиствам достатъчно добре след маслото?
http://www.zerozits.com/Articles/acne_detective/printable.htm

# 111
здрасти,първо и най-важно-маслата които се продават в търговската мрежа не се 100% чисти,а имат стабилизатори,разредители и т.н..второ-след като се разгримираш трябва да си измиеш лицето с пяна,след това тоник и да си сложиш нощният крем.въпроса ми е правиш ли това или просто махаш грима с приготвения от теб лосион и си лягаш без да го отмиваш?

След този лосион задължително почиствам с мицеларен разтвор, а след това пръскам термална вода. Гелове за лице не ползвам, защото ми създават проблеми, дори и такива за чувствителна кожа. Намерих някаква таблица със съставки, които могат да бъдат комедонни, в нея фигурират и някои растителни и етерични масла. Може би в тях да е проблемът или просто не почиствам достатъчно добре след маслото?
http://www.zerozits.com/Articles/acne_detective/printable.htm

моят личен съвет е вместо да си правиш експерименти с кожата да си купиш едно добро средство за сваляне на грим,защото както вече ти казах суровините,които използваш не са в чист вид,а с примеси и не можеш да си сигурна какво точно можеш да си причиниш.успех

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 22:09 от Йори

# 112
Здравей, Йори! Беше ми препоръчала Д'арсонвал за вече появили се пъпки, но обикновено става въпрос за две три много малки, нямам проблемна кожа, едва ли при такива случаи се ходи. Как да процедирам, без да ги стискам? С каквото и да се намажа, на другата сутрин са по-големи, събрали повече мръсотия(?!) въпреки, че не си лягам с непочистена с гел кожа.
Другото, което ме интересува е, могат ли да се премахнат капилярите от страни на носа, придават една неприятна червенина. Май не са спукани, само като линии са, не като окръжност.
Също така това лято от слънцето ми се появиха нови бенки, малки точки, без релеф. Има ли опасност, ако ги третирам с химически ексфолиращ тоник?
И накрая, какъв е оптималният слънцезащитен фактор, който да се ползва през топлите и студените месеци?

Извинявам се за многото въпроси. Благодаря предварително за отзивчивостта   bouquet
д'арсонвала не се употребява само при акне-когато ти излезе пъпка е добре да се направи,защото се убива бактерията и се спира възпалението.
за капилярите-има различни апаратури,с които биха могли да бъдат третирани-аз ти препоръчвам AIPL-апаратура.
за бенките-мисля че всички знаем,че не се препоръчва да бъдат дразнени по никакъв начин,това включва и химически.
оптималният фактор през лятото е 50,а през зимата зависи-ако си правиш различни процедури-избелващи,фотоподмладяващи,фотоепилация и т.н. пак е 50.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 22:07 от Йори

# 113
  • София
Здравейте.Първо да се извиня ,не прочетох всичко.Ако някой е писал за това,извинете.
Незная какъв тип е кожата ми.Правих някакви тестове.Според едните е смесена,според други суха.Има ли наистина тест който е верен?
Следродилната пигментация как е най-добре да се премахне?Кремове и/или с апарати някакви?Индивидуални ли са процедурите според кожата?
Имам проблем здравословен и ми опадаха ноктите,в момента са много къси и меки,ноктопластиката ще помогне ли или ще влоши повече нещата?
Много Ви благодаря за отделеното време  bouquet

# 114
Здравейте.Първо да се извиня ,не прочетох всичко.Ако някой е писал за това,извинете.
Незная какъв тип е кожата ми.Правих някакви тестове.Според едните е смесена,според други суха.Има ли наистина тест който е верен?
Следродилната пигментация как е най-добре да се премахне?Кремове и/или с апарати някакви?Индивидуални ли са процедурите според кожата?
Имам проблем здравословен и ми опадаха ноктите,в момента са много къси и меки,ноктопластиката ще помогне ли или ще влоши повече нещата?
Много Ви благодаря за отделеното време  bouquet
първо-всеки грамотен козметик би могъл да ти определи вида на кожата.смесената кожа се характеризира с мазни участъци в т.нар. Т-зона (чело,нос,брадичка) и сухи участъци (бузите).
за след родилна пигментация има и различни козметични терапии има и много добри IPL апаратури,като сега-есенно зимният сезон е времето за правене на такива процедури.
относно ноктите-не знам какво ти е заболяването и как би се отразило всичко,което предприемеш.

# 115

На 42 съм и още съм с пъпки от време на време. Нормално ли е? Тестостерона е в нормални граници. Понякога ми се появява киста, но функционална, пука се сама и лекарят каза: противозачатъчни! Не смея да ги пия на тази възраст. Бихте ли ме посъветвали подходяща козметика или антибиотик за мазане?

Ще съм благодарна ако ми дадете съвет.....  bouquet

# 116

Ще съм благодарна ако ми дадете съвет.....  bouquet
предполагам че пъпките се появяват паралелно с наличието на кистата.препоръчвам ти първо да се посъветваш с добри гинеколози и ендокринолози относно проблема с яйчниците,защото това е основният проблем.пъпките са резултат от хормоналният дисбаланс,който настъпва вследствие на това.
основното при лечението на пъпките е да не изсушаваш горният слой на епидермиса,кожата трябва да диша,независимо дали е мазна или не.антибиотик за мазане и козметика на сляпо не бих могла да ти препоръчам,защото не знам в каква степен е възпалена кожата.моят съвет е да разрешиш основният проблем,а относно пъпките има козметични терапии за лечение на акне,включително и с IPL апаратура.

# 117
Здравей,Йори .И аз да попитам нещо-от няколко седмици ми излизат пъпчици с бял връх по лицето(бузите най-вече)  #Crazy..и за два-три дни се махат,но остават светлокафеви белези  Weary С какво да си подхраня кожата на лицето,че да изчезнат? newsm78

# 118
Здравей, Йори  Simple Smile Благодаря за темата   bouquet

Сега използвам тоник с 10 % гликолова киселина, който изисква употреба на слънчезащитен продукт с висок фактор. В каква последователност да слагам крема за лице и продукта за слънцезащита? Някъде чух че първо се нанася крема с фактор после другия, това така ли е?
Освен това смесената ми кожа се омазнява много от натрупването на 2та продукта, да не говорим ако реша да сложа фон дьо тен? Има някакво решение? Пробвах тонирания крем на Юсерин със фактор 50 върху хидратиращия ми крем, но покривността не ме устройва  Crazy Иначе с него не се омазнява кожата ми  Flutter
Досега използвах слънцезащитен продукт на Биодерма с фактор 50, но не този за мазна кожа, а нормалния, ще има ли осезаема разлика ако взема този за мазна кожа? Освен това крема е твърде гъст и прави лицето ми бяло  Sad Би ли препоръчала някой съвсем лек крем?
Благодаря предварително   bouquet

# 119
Здравей! Да те попитам с какво е хубаво да си почиствам лицето вечер, със спирт нещо..?

Общи условия

Активация на акаунт