Попитай козметичката 2

• 61 708
  • 594
  •   1
Отговори
# 165
здравей,Йори.На 21 години съм но въпреки това все още имам пъпки по лицето и гърбът(с бели и черни връхчета,гнойни) и кожата ми е мазна,онзи ден си взех глизеринов сапун за лице,всеки ден си правя маска с хума,но какво друго би ми препоръчала,имам предвид сутрин и вечер с какво е най-добре да си измивам/почиствам лицето и какъв крем е подходящ да нанасям,четох в интернет,че за мазна кожа е хубаво измиването на лицето да става с минерална вода,не с тази от чешмата,да се използва дневен хидратантен крем,който трябвало да съдържа витамини А и С,също хиалуронова киселина,лецитин,SPF,salicylic acid,glycolic acid,benzoyl peroxide,четох също,че за мазна кожа не се препоръчва използването на нощем крем,също,че трябвало да се използва лосион или тоник за почистване,но не и тоалетно мляко,моляте кажи ми какво да си взема как да се избавя от тези пъпки,запушени пори и това гадно омазняване и лъщене на кожата.

# 166
Йори, би ли ми казала колко време е разумно да се стои с маски на лицето - специално маска с хума и маска с мая и прясно мляко. Някои казват 20 минути, други стоят 5 минути. Благодаря много!

# 167
Аз мога да ти кажа,mirradara,за маската с хума.Държиш я не по-малко от 3 мин и не повече от 5 мин.Като започне да ти исъхва и да ти стяга трябва се измиеш,но не я оставяй да исъхне напълно.Аз всяка сутрин си правя маска на лицето с хума.

# 168
Аз мога да ти кажа,mirradara,за маската с хума.Държиш я не по-малко от 3 мин и не повече от 5 мин.Като започне да ти исъхва и да ти стяга трябва се измиеш,но не я оставяй да исъхне напълно.Аз всяка сутрин си правя маска на лицето с хума.
кажи рецептата моля те

# 169
Просто си размесваш хумата със водичка,да ти стане на гъста кашичка и си я мажеш на мокра кожа,стоиш 3- 5 мин и си я махаш съсъ топла вода,после изплакваяш със студена вода,аз така си я правя,само със хума,иначе ако искаш  някаква друга маска дето да не е само хума,там незнам може да потърсиш в нета,но само с хума да се мажеш пак върши добра работа,хумата почиства,освежава,прави мека кожата.

# 170
Просто си размесваш хумата със водичка,да ти стане на гъста кашичка и си я мажеш на мокра кожа,стоиш 3- 5 мин и си я махаш съсъ топла вода,после изплакваяш със студена вода,аз така си я правя,само със хума,иначе ако искаш  някаква друга маска дето да не е само хума,там незнам може да потърсиш в нета,но само с хума да се мажеш пак върши добра работа,хумата почиства,освежава,прави мека кожата.
мерси   bouquet

# 171
здравей,Йори.На 21 години съм но въпреки това все още имам пъпки по лицето и гърбът(с бели и черни връхчета,гнойни) и кожата ми е мазна,онзи ден си взех глизеринов сапун за лице,всеки ден си правя маска с хума,но какво друго би ми препоръчала,имам предвид сутрин и вечер с какво е най-добре да си измивам/почиствам лицето и какъв крем е подходящ да нанасям,четох в интернет,че за мазна кожа е хубаво измиването на лицето да става с минерална вода,не с тази от чешмата,да се използва дневен хидратантен крем,който трябвало да съдържа витамини А и С,също хиалуронова киселина,лецитин,SPF,salicylic acid,glycolic acid,benzoyl peroxide,четох също,че за мазна кожа не се препоръчва използването на нощем крем,също,че трябвало да се използва лосион или тоник за почистване,но не и тоалетно мляко,моляте кажи ми какво да си взема как да се избавя от тези пъпки,запушени пори и това гадно омазняване и лъщене на кожата.

По-добре посети еднокринолог и гинеколог да ти пуснат изследвания (ако не си го направила вече). Ако имаш някакъв хормонален дисбаланс и успеят да го коригират с лекарства, би трябвало кожата ти да се оправи. Не знам какво ще каже козметичката, но по мои наблюдения върху моята кожа и на приятели и познати, които са имали проблеми, никакви козметични продукти не могат да решат изцяло и окончателно такъв проблем, който идва отвътре - т.е. жлезите в кожата ти отделят прекалено много секрет по едни или други причини. Чувала съм добри отзиви за лазерната терапия на акне. Предполагам, че има логика, защото лъча "изпича микроорганизмите, които са вътре в пъпките и които причиняват възпалениета, и до които които козметиката понякога не може да стигне. Но и това няма да е перманентно решение, въпреки че според мен ще е по-ефикасно и по-дълготрайно от маски, кремчета и тн. Чувала съм, че в Пикасо предлагат такава терапия, въпреки че не съм я пробвала, мисля че е около 100 лв, но разучи как е и в другите студиа, клинки и тн - предполагам, че го има на доста места.

Разбира се казаното до тук не изключва правилната грижа за кожата отвън, за която вече козметичката ще ти даде съвет.  Peace

# 172
Благодаря ти за отговора,Ellie-A.Да може и да си права,че може да е някакъв по дълбок проблем,хормони  или нещо друго,защото съм използвала какви ли не продукти,но до сега нищо.Аз смятам да ида на дерматолог,но не за вмомента,защото сега съм бременна и след като родя тогава.Една приятелка ми каза за някакаъв лазер,който струвал 20 лв и изчиствал добре кожата и акнето,но след около 2-3 седмици пак се появяват,т.е. действието е временно и трябва да се ходи постоянно,тя също като мене има много повече даже пъпки и е ходил аняколко пъти,наистина има ефект,но търябва постоянно да се ходи.Ами ще видя след като родя,ще отивам,да видим какво ще ми кажат.

# 173
Аз съм чувала, че хумата помага за растежа на космите, именно за това я препоръчват за маска на косата. При лицето как е? Все пак и там има окосмения, малко или много  Thinking

Пс. Извинявам се за нахлуването в темата, но така и така съм си задала единия въпрос, да питам и за друго козметичката - сигурно е коментирано по - напред, не съм разглеждала обстойно темата, сега ще се върна да дочета, но след прекаран тежък пубертет ми останаха петна, като белези по лицето - в долната част на брадичката, не си личи много, особено, ако е покрито с ФДТ, но аз като си го знам, и нали знаете колко е неприятно  Crazy евентуално с каква продецура може да се излекува кожата там и ако има маски или други вещества, които да ми помогнат, ще се радвам за отговор  Hug

# 174
Аз съм чувала, че хумата помага за растежа на космите, именно за това я препоръчват за маска на косата. При лицето как е? Все пак и там има окосмения, малко или много  Thinking

Пс. Извинявам се за нахлуването в темата, но така и така съм си задала единия въпрос, да питам и за друго козметичката - сигурно е коментирано по - напред, не съм разглеждала обстойно темата, сега ще се върна да дочета, но след прекаран тежък пубертет ми останаха петна, като белези по лицето - в долната част на брадичката, не си личи много, особено, ако е покрито с ФДТ, но аз като си го знам, и нали знаете колко е неприятно  Crazy евентуално с каква продецура може да се излекува кожата там и ако има маски или други вещества, които да ми помогнат, ще се радвам за отговор  Hug
при лицето маската с хума не стимулира растежа на космите,а има стягащ ефект,също така изсушава горният слой на епидермиса и затова не е препоръчително да се прави повече от 1 максимум 2 пъти в седмицата.
относно петната от акне-предполагам,че си използвала различни депигментиращи кремове,някои козметици и дерматолози биха ти препоръчали химически или други видове пилинги.Аз лично бих ти препоръчала друг-по-безболезнен и не толкова агресивен,но за сметка на това доста по-ефективен вариант-процедура с АIPL апаратура за премахване на белези и пигментни петна.

# 175
мила bambi89_stz  ,
проблема при теб в момента е чисто хормонален.по време на бременността в нас бушуват хормони,в едни случаи кожата ни се омазнява,излизат ни пъпки и т.н.,в други се появяват пигментни петна,в трети се окосмяваме повече и т.н.
моят съвет за кожата е първо да не прекаляваш с маските с хума-всеки ден е просто прекалено-ти само изсушаваш горният слой,и капсуловаш под него себума,който се произвежда от мастните жлези,в следствие на което се появяват подкожни пъпки и запушвания на порите,т.е. сама си влошаваш положението.
препоръчвам ти да си вземеш на биодерма за измиване sebium gel moussant и за крем,който да мажеш и сутрин и вечер след измиване с гела-sebium АКN.

# 176
Каква е причината да се избягва хидратиращ крем, когато е застудяло?
защото ще се получат разширени пори.

# 177
Каква е причината да се избягва хидратиращ крем, когато е застудяло?
защото ще се получат разширени пори.
Сериозно ли говориш?  #Crazy
И как по-точно, моля, обоснови се!

# 178
Да,Йори,може и да си права,че това е от хормони,но аз тия пъпки не ги имам от сега,още преди да забременея си имах пъпки,а хумата вече не я правя всеки ден ами 3 пъти в седмицата,иначе си ползвам почистващ тоник и хидратиращ дневен крем за мазна кожа на Нивея,за сега ще си карам така,мисля че имат някаккъв ефект,а след като родя съм решила да отида на дерматолог и вече там да ми кажата специално з амоята кожа какво да правя.Благодаря много за отговора.

# 179
Здравей, Йори. Искам да те попитам защо се получава така, че когато си почиствам горната устна от косъмчета понякога ми стават не точно ранички, ами сухи петънца, които не мога да скрия с грим, пък и са неприятни като усещане. Кожата стои раздразнена. Дори като си слагам крем ми щипе. Иначе минават за 1 седмица, но това е доста дълъг период.
Къде е проблема и как да го избегна? Какво ще ми препоръчаш? Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт