Попитай козметичката 2

• 61 640
  • 594
  •   1
Отговори
# 315
Здравей!
Много се радвам, че попаднах на темата!
От около 6-7 месеца имам по цялото си тяло обрив (краката, дупето, гърба и ръцете, по корема и гърдите -не) - дребни пъпчици, с цвета на кожата, не ме дразнят - т.е. не ме сърби, не се и забелязват много, но при допир кожата ми не е гладка.
не съм ходила на дерматолог - няма в нашият град.
сменях праха за пране и омекотителя , душ-гела, гъбата за къпане, лосиона за тяло също. започнах да ексфолирам кожата си с утайка от кафе - ползва съм я преди, като средство за борба с целулита, и не съм имала дразнения, мазах се с мед за изглаждане, но уви все още съм си с пъпки.
Ще съм благодарна на някакъв съвет!

Здравей,надявам се Йори да не се сърди,че пиша по този въпрос,но понеже и аз имам този проблем исках да споделя какво научих.Вчера бях на дерматолог и тя ми каза,че това са гладки брадавици.Ще ходя да ми ги маже  с нещо,но не знам какъво ще е лечението като цяло.

# 316
Йори искам да те помоля за съвет-значи моята кожа е много суха-много, даже на ръцете ми седи като лющене, а около очите си имам подпухнало и доста тъмни кръгове, кожата на лицето ми е смесена но стои някак изморена искам нещо за подхранване , а косата ми много суха, не расте и имам косопад, искам да те попитам за всичките тези мои проблеми били ми препоръчала подходящи продукти и витамини също, ще ти бъда много благодарна за помоща и съветите..!!!

# 317
Здравей!
Много се радвам, че попаднах на темата!
От около 6-7 месеца имам по цялото си тяло обрив (краката, дупето, гърба и ръцете, по корема и гърдите -не) - дребни пъпчици, с цвета на кожата, не ме дразнят - т.е. не ме сърби, не се и забелязват много, но при допир кожата ми не е гладка.
не съм ходила на дерматолог - няма в нашият град.
сменях праха за пране и омекотителя , душ-гела, гъбата за къпане, лосиона за тяло също. започнах да ексфолирам кожата си с утайка от кафе - ползва съм я преди, като средство за борба с целулита, и не съм имала дразнения, мазах се с мед за изглаждане, но уви все още съм си с пъпки.
Ще съм благодарна на някакъв съвет!

здрасти,
сигурна ли си че са пъпки,а не пъпковидни образувания?
препоръчвам ти преди да започнеш самолечение да се посъветваш с дерматолог,защото е възможно вследствие на прекарано вирусно заболяване да са се появили тези образувания и да не са пъпки,а брадавички,и вместо да ги отстраниш,да ги размножиш.препоръчвам ти най-горещо да намериш къде най-близо до твоя град има дерматолог  и да направиш една консултация.

# 318
Привет!
Преди време имах питане за прекалено суха кожа около устата и носа при студеното време - получих правилен съвет - да премина на подпранващ крем.   bouquet
Сега със затопляне - с този крем челото ми лъсва минути след нанаяне на крема.
Какъв крем ще ми препоръчаш - на 34 години почти съм - като тип.
радвам се ,че съм била полезна.
сега е време да се премине към хидратиращи кремове,които или да има защитен фактор или съчетание от хидратиращ крем и след това крем със слънцезащитен фактор.

# 319
Какво би ми препоръчала срещу пигментни петна от акне? Confused
като цяло има няколко варианта-или процедури с AIPL апаратура и употреба на слънцезащитен крем с фактор 50,или различни видове пилинги.
всичко е условно,зависи от интензивността на пигментните петна,от колко време са,но при всички положения аз лично бихпредпочела процедурите с AIPL.по този начин се стимулира производството на колаген,заличават се не само пигментациите,но и неравностите по кожата,разширените пори,също следствие на акнето.

# 320
Здравейте,
започна нов сезон-пролетта.С настъпването на пролетта и затоплянето на времето,трябва да започнем с подготовката на кожата ни за по-топлите температури,за повече слънце.А тук възникват и въпросите-подходящи ли са кремовете,които сме използвали през зимата и за пролетта? трябва ли да се използва нещо допълнително?
А ето и няколко съвета:
-кремовете за лице трябва да са дълбоко хидратиращи и ако може със слънцезащитен фактор.
-ако вашият хидратиращ крем няма слъцезащитен фактор,препоръчително е след нанасянето му да изчакате 10-15 минути и да нанесете крем със слънцезащитен фактор,особено ако кожата ви е предразположена към образуване на пигментации или е много бяла,или пък е чувствителна.
-сега е времето и за дълбоко хидратиращи козметични терапии.

# 321
  • София
Аз искам да попитам какви козметични средства мога да използвам за деколтето и гърба  Rolling Eyes кожата ми там не е перфектна - има пъпчици, неравности.... пъпките се появяват от време на време по няколко... Забелязала съм, че от солариум специално гърбът ми се пооправя, но все пак това не е най-добрият вариант, нали  newsm78  bouquet

# 322
Аз искам да попитам какви козметични средства мога да използвам за деколтето и гърба  Rolling Eyes кожата ми там не е перфектна - има пъпчици, неравности.... пъпките се появяват от време на време по няколко... Забелязала съм, че от солариум специално гърбът ми се пооправя, но все пак това не е най-добрият вариант, нали  newsm78  bouquet

по принцип за пъпките в областта на деколтето и горната част на гърба са отговорни половите хормони.
би могла да отидеш на козметик,където да ти се направи почистване на гръб(като почистване на лицето но се прави на гърба),би могла да използваш пилинг продукти за неравностите,с които да премахваш горният мъртъв слой клетки,за да не се запушват порите и да не се образуват пъпки и комедони,като не бива да се прекалява с употребата на пилинг продукти-имам пред вид,че 2-3 пъти седмично максимум е нормално.ако имаш възпаления би могла да използваш локално крем или маска за проблемна кожа върху самите пъпки.
относно солариума-да,като цяло се отразява добре на пъпките и акнетата,но трябва да се внимава какъв е солариума,аз лично съм ПРОТИВ турбо солариумите(а всички вертикални солариуми са такива),защото се изгаря по лесно,пресират меланина и изсушават кожата,като нанасят и други вреди.

# 323
здравейте,
лятото приближава с всеки изминал ден,започваме да мечтаем за морето,започваме с късите ръкави и неизменно възниква и момента със бронзовия тен.а в града как и къде можем да получим тен-като посещаваме солариум.
в момента се предлагат всевъзможни варианти-турбо солариуми,студиа за изкуствен тен,с една единствена цел-да задоволят желанието на клиента сега,на момента да придобие така желания бронзов тен.а замисляме ли се дали това е полезно за нас?!
аз не съм против солариумите,дори напротив.аз съм ЗА солариумите,но за тези,при които  се дава възможността на кожата да постепенно да придобие здравословен и красив загар.
от значение е и соларната козметика-тя е различна от тази,която си купувате в аптеката за да се предпазвате от слънцето.

# 324
Здравей.
Имаш ли някакво мнение за Крем Витасин? Понеже дъщеря ми има пъпки,петна от тях и реших да изпробваме това.Но някой ми каза че запушвало порите,а тя има разширени такива.Да го използваме ли

# 325
Писах в няколко други теми, но реших да попитам и тук..търся натурална козметика без вредни съставки вътре..леки, подходящи за комбинирана кожа, хидратиращи и т.н. На 17 год съм Simple Smile Бих се радвала да ми препоръчате някои марки.. Попаднах на крема на Biotrade melabel sun в парфюмерията..уж били медицинска козметика, но се чудя дали са подходящи.
Та иска  ми се да си намеря крем за лице, почистващ гел/тоник и някакво мляко, но каквото погледна вътре има парабени..  Rolling Eyes

# 326
Писах в няколко други теми, но реших да попитам и тук..търся натурална козметика без вредни съставки вътре..леки, подходящи за комбинирана кожа, хидратиращи и т.н. На 17 год съм Simple Smile Бих се радвала да ми препоръчате някои марки.. Попаднах на крема на Biotrade melabel sun в парфюмерията..уж били медицинска козметика, но се чудя дали са подходящи.
Та иска  ми се да си намеря крем за лице, почистващ гел/тоник и някакво мляко, но каквото погледна вътре има парабени..  Rolling Eyes
аз лично харесвам продуктите на Биодерма,козметиката е медицинска,френска и е на приемлива за българските стандарти цена.

# 327
Здравей.
Имаш ли някакво мнение за Крем Витасин? Понеже дъщеря ми има пъпки,петна от тях и реших да изпробваме това.Но някой ми каза че запушвало порите,а тя има разширени такива.Да го използваме ли

аз лично нямам мнение относно този крем,защото не съм го използвала.

# 328
Здравейте !
И аз имам въпрос.
 От 10 дена ползвам крем за лице на Neutrogena на който пише, че овлажнява  и изравнява тона на кожата.  Вчера забелязах, че на места по лицето ми са се образували  малко по тъмни пигментни петна. Не мога да кажа, че е нещо фрапиращо но като се вгледаш се забелязват.
Веднага спрях да слагам крема но какво да правя с тези петна? Дали ще се махнат от самосебеси? Thinking

# 329
  • Перник
Здравейте,искам да попитам някоя от вас ползвала ли е маслото против бръчки на Икаров и ако има,дами които са го ползвали,моля да споделят ефекта,за каква кожа става,омазнява ли много и т.н?
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт