МАЙчетата ни красиви, направиха мама и тати щастливи! № 3

• 25 846
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета!

Да се включа пак преди да е свършила темичката.Мноооого пишете ....не мога да ви изчитам smile3529 smile3506
Четох отгоре отгоре.
Честито на всички месечинки , и всички , които са имали повод за празнуване  bouquet.
Браво на всички бебоци за хубавите резултати, които имат след консултацийките и че сравнително добре си понасят ваксинките.Ние сме чак на 27 на консултация.
Мимак, направо се втрещих за това с количката ви.Голяма простотия е това , което са направили  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Моят малчо от вчера следобед голямо пищене прави на моменти  ooooh!.Незнам какво му става.Мисля си че са колики, но понеже досега бяха сравнително леки и това ме разби.Все едно го колят милото - няма такова пищене та чак въздуха не му стига  Weary.Дали някой не ми го урочаса незнам.. Thinking
Вчера излизахме с Мирчо и си направихме страхотна разходка в морската  и естествено не ни се размина без дъжд .Писна ми с това скапано време вече .Дано поне в петък е хубаво, че съм рожденничка и мисля да си седнем подобаващо  на двора , че вътре ще изпукаме от жега..Ще правя и торта утре пък да видиме дали ще ми се получи. newsm53
Хайде момичета  до скоро  Hug Hug Hug

# 691
Здравейте момичета

ние днес бяхме на лекар, за 5 седмици сме пораснали  4 см и сме наддали 1200 кг- та вече сме 5900 и 62 см Simple Smile
Атила малко плака като го боцкаха иначе за сега е добре, дадох му 2,5 мл панадол за всеки случай, за зачервяването , педиатърката каза, спирт и риванол или тампон напоен с студена ледена вода и сода / да ние сложихме сода, после като се събуди ще му сменя превръзката

така жално ми стана за малкото мишле, докторката е доволна , каза на Атила че мама мн добре го гледа и аз бях много щастлива
никога не ми е правила забележка за кърмата, винаги ме подкрепя, пита ме дали имам кърма и ми дава съвети какво да ям

за другия път не е сигурно дали ще има синфорикс, но се надяваме да дойде дотогава, затова и др консултация остава за края на август  Confused

сега спинка и аз като някаква луда жена все го бутам да видя дали има Т / много съм зле Sad

момичета на вас тече ли ви кърма, от другата гърда като кърмите, аз от близо  3 седмици не използвам от тампоните за гърди, дали е нормално  ooooh!
  bouquet

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 20:29 от lux

# 692
лукс, нормално е  Hug аз докато изцеждам едната от другата винаги тече

# 693
лукс, нормално е  Hug аз докато изцеждам едната от другата винаги тече

да нормално е и аз така знам, странното е че при мен не тече  Rolling Eyes

# 694
  • Под кленовите дървета
Момичета, преди да направите резервация за море:
http://bnt.bg/bg/videos/news

Брат ми вече е ужилен от тях.

# 695
Лукс,браво за хубавите мерки  Hug От моите гърди никога не е текла кърма,а си имам и то доста,дано се задържи  Praynig

# 696
  • Sofia
Ние прекарахме следобяда в МОЛ Сердика. Беше ме страх Криста да не настине от климатиците, но май И беше добре, защото кротува през цялото време. Обаче запиването нещо много сложно стана напоследък - спи и се, а не иска да заспива, да не пропусне нещо и е един рев. Взе да свиква да заспива в ръцете ми, но аз реших от рано да изкореня тези нейни мераци  Stop Преди малко я оставих в леглото, порева си, загледа се в една точка и си заспа  Whistling
Наталка, прекрасно предложение. Много ми е криво, че количката ми стои в багажника в колата в гаража. Голяма галимация ми е да я извадя, да врътнем из квартала. После трябва пак в гаража да я прибирам  Crazy Ето сутринта това ме спря да използвам хладничкото време към 9ч.  Embarassed Ти защо мъчиш детето с диктовки през ваканцията  Naughty Mr. Green
Марая, много хубав е бил празника ви  Hug

Поздравления за всички хубави мерки на бебоците. Ще ви гоним, хей  Peace

Сега ще почета за това лапане на ръцете, че нещо хич не ми харесва  Thinking

# 697
хайде и аз замръзих малко, сетих се че миналия ден ми дадоха домашни криви моркови и домати, замразих по малко Simple Smile да има
 Party

# 698
добър вечер, банда Simple Smile

ще ходите ли в събота със Змейчето в зоогическата? ние по всяка вероятност ще отидем Simple Smile

Ани, когато ти е скучно и си седиш в нашето селце се чувствай поканена  Wink карам го да пише, че какъвто е застрелчо... ще забрави как става това:)
Днес гадните котки на съседа довлякоха едно разпердушинено пиле в двора  Sad Sick идваше ми да ги утрепам една по една (да ме извинят почитатеите на котки).

едно въпросче в лилаво: какво пиете за бучките в гърдите? имам чувство, че отвреме на време ми се запушват канали на едната гърда. бебето има предпочитания към дясната ми гърда и от лявата суче има няма 5 минутки - това нормално ли е.

# 699
Добър вечер  Laughing
Да взема да се разпиша и аз в темата, че май ще ми е за първи път.
Ние сме добре. Илиян стана на 2 месеца на 11 - ти, а батко му пък наверши 9 години  Laughing Празника си изкарахме страхотно. Една мама от тортената тема ми направи страхотна торта с бакуган. Синът ми беше възхитен. Но аз съм гроги - 3 дни реанимирам от гости и т.н.
С Илиян сме в петък на консултация. Да видим какво ще отчете кантара newsm78. Струва ми се доста порастнал. Ще ни слагат и ваксините. Обаче аз съм в голямо напрежение - онзи ден гледах на Гала предаването и една лекарка такива ги наговори за вреди и странични реакции, че направо съм втрещена. Както и да е, ще се ходи  Rolling Eyes, но сърцето ми се е свило.

Накрая да питам: момичета, някого болят ли го още зърната като кърми? Защото мен лично доста ме наболяват. То явно малчо не захапва като хората, ама си мислех, че с времето ще загрубеят и ще отмине тази болка, ама не - пак си боли. Даже на моменти се налага да му давам изцедена кърма от шише, че да починат малко зърната от това дразнене.

Хаиде, лека на всичко   bouquet

# 700
   Добър вечер и от мен преди да свърши деня да се запиша и споделя и за моя ден.Заспахме след........дълъг ден.

Първо четито на порасналите ни дечица.

Уф и аз тека като капеша чешма съм отвсякъде мирише на мляко ,къпя се по 4-5 пъти на ден и при всекидневното почистване на ламината навсякъде във всички стаи има капки кърма. Mr. GreenКато излизам слагам тампончета -тези  многократните на Авент.
   От три четири дена не съм пийвала мастичка (свърши  Mr. Green)и нашата мома я хванаха коликите.На другите бебоци им свършват на нас ега ни почват,ама утре ще се заредя с мастичка (явно ни помага малко,но и не са толкова силни явно и самите колики,понасяме ги но го понаболява личи и днес взех Инфакол и и давах преди кърмене и защото досега не съм давала никакви капки от сорта та да ви питам кога почват да действат????
   Днес си  подобрихме рекорда по будуване 13:30-22:30ч,днес от 9:30-22:30ч направо  #Crazy.За този период дали има се събира час спане толкова разпокъсан и за по малко от 10  мин.Към 16 си виакм хайде заспа но уви звънна телефона -тати и това беше поредния опит .И стана толкова кривичка хем й се спи а не заспива-абе луда работа.И хапна сега и гроги заспа вече и аз сега цедя се (кога се напълниха  ooooh!)и аз след нея.
   А я да ви питам как замъзявате тиквичките?Бланширате ли ги или......?                              

Лека вечер и спокойна нощ!!!

# 701
лилка аз замразим моркови, бланширах ги 3 мин  Peace така е по добре, запазват се полезните витаними и т.н.

# 702
  • София
Минавам съвсем на бързо...

Днес продължихме с хранене през 2 часа, но поне излезнахме по улиците. Ходихме с майка ми до офиса й, хранихме се и се сменяхме там, после в градинката на театъра Иван Вазов - на ново упражненията, след това при баба ми - пак цокна. Поне поспа малко в количката. А като се прибрахме, такова скърцане и лапане на ръце падна, измих я на мивката, яде, яде, яде.... и заспа. Дано спи повече от предната нощ, че не знам къде ще му излезне края.

Змейче, наистина ли и вие сте така? Дундесата и тя ли така прави?

Нели (Дилянка) - мислих си за теб. Ще разменим тел. и ще направим една срещичка там, прекрасно е!

Мимаче, вижда му се края, хванали сте се на хорото. Браво за страхотното наддаване на Кари!

Вени, не можах да го видя, но представям си колко ужасно е.. дано не е супер голяма загубата на брат ти....

Ани (Марая) - снимките ви са чудни! Малката е кукличка, пу пу!

Лилка, направо ти съчувствам... и мойто едвам дреме през деня, много рядко спи по повечко време... това с мастичката много ме забавлява  Joy

Лека и спокойна, отивам да спя, че не се знае знае ли се....

# 703
Добра нощ! Mr. Green

Така става, не легна ли с малката и ми минава съня, докопвам се до лаптопа и не мога да се откъсна с часове понякога! Обаче пак четох през целия ден на пресекулки и сега не помня всичко, което иначе на момента ме бе впечатлило!

Обаче постъпката на съседите на Мимак ме втрещи #Crazy. Не мога да повярвам, че може да има такива изроди!
Иначе новата количка е страхотна, виждала съм я на живо и до сега не съм чувала, някой да е давал отрицателни отзиви за нея.

Лукс, аз все още тека, от дясната повече, но в един момент (слава богу) ще престане. Така че направо си си късметлийка, че вече не течеш. Това не е признак, че кърмата е намаляла, а само, че вече се е регулирала. Надявам се Змейчето и другите ще ме подкрепят.

И аз имам въпрос в лилаво: Моята бебка нещо прицъква докато суче. Четох някъде, че може да е признак на млечница, но в устата й не забелязвам бели налепи. Не чувствам болка докато суче, а захапката й изглежда направо като по учебник. На какво може да се дължи? newsm78 Като проблем от това цъкане забелязвам само, че така поема повече въздух и повръщане и хълцане после не ни мърдат.

И аз да повторя въпроса на Тани4ка, може ли дете в специалната седалка да се вози отпред до водача? Нямам предвид коша за бебоци, за него знам, че може при изключен еърбек, а за по-голямо дете.

Илейна, и при нас съм забелязала че е така, сутрин си имам достатъчно кърма, но следобед ми се струва че намалява - точно тогава си правя чайчето на ХИП, по-рано няма смисъл, а по-късно ако пия пък има проблем с преливане през нощта. Така че съм забелязала, че на мен една чаша приета в ранния следобед има добър ефект. Отделно опитай се да увеличиш течностите в този период.

И аз няма да замразявам - първо че нямам достъп до зеленчуци собствено производство, второ не съм сигурна, че ще ги приготвя и съхраня правилно, та за това, ще се обърнем пак за помощ към чичко ХИП, на баткото тези пюрета му бяха любимите. Ще я видим и малката какви вкусове ще проявява.

Хайде отивам да видя баткото, че го чувам, че блъска глава в таблата на леглото си - може да сънува нещо, детето.

# 704
Да се отчета и аз по нощите пак  ooooh!

Днес пак цял ден бяхме като залепени  Tired то не беше мрънкане, то не беше чудо, спи й се, а не може да заспи, ядосва се, мрънка, реве,.... ужас  no
Аз също няма да варя, а ще бланширам само разни плодове и зеленчуци  Peace Ще търся да купя домашни, ние живеем в къща, ама в двора имаме само ягоди и плодни дървета, та ще търся да купя зеленчуците от комшии из махалата. Намислила съм да замразя тиквички, моркови, карфиол, броколи, сини сливи, круши, ама да видим кога ще успея, че тези дни са ми все заети ръцете  Crazy

Поздравления за всички хубави мерки на бебоците  Heart Eyes

Марая, страхотни сте  Hug

Тани4ка, виж тук http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345 - Глава втора, раздел 24, член 133 - (2) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.
Явно е разрешено /или поне не е забранено  Mr. GreenPeace

Вени, и моя брат преди 2 лета се бяха опарили от тая фирма, само че им върнаха парите  Peace Аз работя в един хотел и често сме имали резервации от Ре тур и общо взето нямахме проблеми с тях, плащаха си  Rolling Eyes

Айде лека от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт