Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 38

• 32 963
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Че Лейля си е виновна донякъде, виновна си е. Още като се започне от забъркването и с Оуз, което не беше нужно никому. Обаче, колко от вас, с ръка на сърцето, биха си признали такова минало, и то пред човек, с когото явно не са се опознали достатъчно добре, за да си имат пълно доверие? (Което пък ме хвърля в друг потрес - още се опознали-недоопознали, и хайде-хоп - ще се женят... Филми!)

Аз,с ръка на сърцето заявявам,че бих разказала тези истории,не бих скрила нищо.Ако се чувствам несигурна,ако усетя че не е настъпил моментът още за това,бих казала,че ще му разкажа,че има какво,но ми трябва време,но не и да заблуждавам,или лъжа.лейля не го излъга защо се е развела,но премълчаното не е подробност,а най-същественото.А за шефкет направо си го излъга.Явно са се опознали,те така набързо се опознават за 10 дена и се женят,видяхме че всички така правят Laughing.

# 571
Много е натоварващо да се мисли по това, момичета.
Явно патриархалният свят си казва думата.
Не че имам нещо против него. Дори е добре нашите деца да се поучат от турските в уважение към възрастните. Но прекаленото винаги нож с две остриета. Като погледнем назад, какво направиха всички, за да спасят топлината в семейството? Мълчание, затваряне на усти под властното шъткане на майката, пазене на тайни уж за доброто.... Али Ръза поне се опитваше да им говори и винаги е бил мъдър в мислите си, но дори и той на моменти е предпочитал с помощта на бащиния си авторитет да затвори устите на непокорните. Да не говорим за Хайрие. Емоционалния товар, "запечатан" с мълчание, е двойно по-тежък.

# 572
Има един страхотен филм с Анди Гарсия , не знам как беше точно заглавието, може би "Недоизказано".
Разбиващ филм, точно за тези неща. Докъде води липсата на общуване, премълчаването на истините.

# 573
Че Лейля си е виновна донякъде, виновна си е. Още като се започне от забъркването и с Оуз, което не беше нужно никому. Обаче, колко от вас, с ръка на сърцето, биха си признали такова минало, и то пред човек, с когото явно не са се опознали достатъчно добре, за да си имат пълно доверие? (Което пък ме хвърля в друг потрес - още се опознали-недоопознали, и хайде-хоп - ще се женят... Филми!)

Аз,с ръка на сърцето заявявам,че бих разказала тези истории,не бих скрила нищо.Ако се чувствам несигурна,ако усетя че не е настъпил моментът още за това,бих казала,че ще му разкажа,че има какво,но ми трябва време,но не и да заблуждавам,или лъжа.лейля не го излъга защо се е развела,но премълчаното не е подробност,а най-същественото.А за шефкет направо си го излъга.Явно са се опознали,те така набързо се опознават за 10 дена и се женят,видяхме че всички така правят Laughing.
Е, и аз също бих разказала. Но не обвинявам Лейля, че не го е направила - поне не много, защото беше глупаво да лъже за Шефкет. И все пак, едва ли е лесно да се започне такъв разговор, най-малкото, защото не всеки момент е удобен, да не говорим, че за емоционално неуравновесен човек като Лейля ще е двойно по-трудно. Тя му загатна няколко пъти, че има какво да му сподели. А и не мисля, че Назми постъпи коректно. Можеше поне да изслуша Лейля, а не да и поиска сметка. Самият той в един от епизодите каза нещо от рода, че тепърва ще се опознават (не мога да цитирам точно, защото не помня).

# 574
Еми да обаче,не е рано за брак,а е рано да разкрият пикантности от миналото си.Не мога да разбера такова мислене,сбъркано  Rolling Eyes

# 575
Еми да обаче,не е рано за брак,а е рано да разкрият пикантности от миналото си.Не мога да разбера такова мислене,сбъркано  Rolling Eyes
Тук вече напълно подкрепям  Thinking и това не е само в техния случай, доколкото си спомням, и Неджля я поискаха така от днес за утре, и други подобни сцени ми се въртят в главата.

# 576
Аз лично на мястото на Лейля щях да изчакам малко с този брак,но все пак бързите бракове в Турция са нещо обичайно.Според мен тя пожела да се омъжи,защото си помисли,че ако го направи с времето ще обикне Назми и ще забрави за Оуз.Може би мисленето и е грешно,но тя неиска отново да разочарова семейството си.Друга причина,според мен,поради която взе това решение за сватбата е,че тя е разведена,а на разведените не гледат с добро око и един вид това и беше последният шанс да създаде и тя семейсво някой ден,за тези мисли вина доста голяма вина има семейството й.

# 577
Според мен не е точно така. Тя имаше чувства към Назми, но наистина избърза с брака. Но затова не е тя виновна, защото все пак традицията е семейството на мъжа да направи официалната крачка. Назми и фамилия можеха да позадържат нещата. Помежду им имаше разбирателство, трябваше да се опознаят още и да събере сили да му разкрие всичко. И да не го лъже за Шефкет. Много гадно се получи.

# 578
Аз пък, като Лейля ще изкарам сценаристите виновни.
Така съм  им  набрала ,че ако знаят какви „благословии” им изпращам,ще им стане лошо.То бива придържане към сюжета на романа,ама чак  пък толкова!
Гледала съм сериите напред и знам какво толериране на едни герои има,а други направо ги изкарват идиоти.За едни си правят свободни съчинения както им изнася,а за други не –трябва да е както в романа....
Даже понякога си мисля,че сценария е така нагласен,за да може някои от актьорите да не си загубят работата.
И на мен започна да ми писва да го гледам,но си харесах актрисата,която играе Лейля и темичката ни във форума,затова ще продължавам мазохистично да  го следя.
Добре,че btv ще дадат малко почивка,та да си потрауря на спокойствие за сладкия Назми.
allisas73 и аз това питам :
„Що за хора  са тези сценаристи?”-направят  една силна сцена ,а после о*...т всичко.Тъкмо си се размечтал заедно с героинята и изведнъж те полеят с вряла вода.
Усещането е ужасно!

# 579
Ами тооо... актрисите са си хубавици (дори и Ферхунде ми хваща око, въпреки, че неприятната и уста дразни художествения ми поглед). Ама вече не мога да гледам филма само заради тях. Първо го гледах заради Неджля, с която донякъде се идентифицирам, и ми беше болно, защото наистина Оуз започна да излиза първо с нея, а я изкараха едва ли не прелюбодейка, когато той я целуна в градината. После ме беше яд заради Фикрет, защото беше подценявана от всички, макар че притежава и морални ценности, и външност не и липсва (за разлика от героинята в романа). После пък ми беше гадно за Лейля... и изведнъж започнаха да ми писват всичките, но пък сега пак ми се възвръща интереса - дали задълго или за кратко, ще видим.

# 580
Определено има силни моменти ,които си струва да се видят и занапред,но днес ми е "траурен" ден заради серията довечера и затова съм" яхнала метлата"....

# 581
Никита, ББ: заради отрязването на Назми ли?

# 582
Ами тооо... актрисите са си хубавици (дори и Ферхунде ми хваща око, въпреки, че неприятната и уста дразни художествения ми поглед). Ама вече не мога да гледам филма само заради тях. Първо го гледах заради Неджля, с която донякъде се идентифицирам, и ми беше болно, защото наистина Оуз започна да излиза първо с нея, а я изкараха едва ли не прелюбодейка, когато той я целуна в градината. После ме беше яд заради Фикрет, защото беше подценявана от всички, макар че притежава и морални ценности, и външност не и липсва (за разлика от героинята в романа). После пък ми беше гадно за Лейля... и изведнъж започнаха да ми писват всичките, но пък сега пак ми се възвръща интереса - дали задълго или за кратко, ще видим.

И аз така мисля Peace.Само дето момента с писването при мен сега настъпи,даже днес,като изгледах цялата последна серия.Явно родителите Текинови усещат,че Лейля е по-слаба,че тя има нужда от повече подкрепа и закрила и затова все за нея се застъпват,а и Шефкет е същият.А Неджля е силна,борбена и оправна,може сама да се справи,затова пак е тя натирената.Но така просто помагат повече на Неджля,и вредят повече на останалите двама,а те имат нужда точно от обратното,да бъдат малко по-самостоятелни,по-амбициозни,по-положително настроени,като малки деца са,и ако продължавата така,и те и родителите им,никога няма да пораснат.не споменавам Фикрет,защото тя е по-силна и оправна от всички,взети накуп.

# 583
Да!Бясна съм  и не мога да се побера в кожата си....

# 584
 за пъзела:
1-част от тялото на Лейля
2-част от лицето на Али Ръза
3-част от тялото на Неджля
4-част от лицето на стария Шефкет
5-лицето ФерхОнде
поне аз така мисля Thinking Sunglasses Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт