Февруарчето вече хапва си пюрета, а пък мама продължава все да е на диета (13)

• 22 563
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро!
Честити месечинки на Алина,Момчил,Ина,Габриела,Мартин,Валентин,Катрин и Мирослав! Heart Eyes
Таничка дано е било временно и не се налага лечение Hug аз съм изцяло с ниско кръвно и не мога да те посъветвам нищо за такава голяма разлика нищо Hug

# 286
Здравейте  Hug

Да почерпя виртуално за втората ни годишнина от сватбата с Емо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хубав ден ви пожелавам, с мнооого усмивки!

На мен ми е едно такова празнично  Tada!

# 287
  • offshore & overseas
Ха здрасти!

Юхуу, звучиш по-ведро. И комай ще излезе вярно, че всеки си има по една циганка спомен от раждането и болничния престой. Това ако не сбъркаш да идеш във ВИП, де...  Twisted Evil

Моите и двете цуци не са карали жълтеница, въпреки че майка им е с отрицателен Резус фактор, а те милите, дъщери на баща си (Ники, благодаря за израза) -- и двете са с положителен. Отдавам го изцяло на анти-Д профилактиката. Ся ми набиха една ваксинка и за третото. Mr. Green

Нощният памперс на Люсил съдържа по-тъмна урина и като че ли и на миризма се различава, но още не съм се ошашкала. Ще чакам редовната проба след 6-я месец. Поне доц. Буева ни е на 2 крачки. Ма като знам на Лъвю как му се дават пари за прегледи, лошо ми става. ooooh!

Никич, и аз диагностицирах Халята с плоскостъпие, но ще ги водим и двете при Драганов, като проходи Люс, което един Господ знае кога ще е, предвид склонността им към пълзенето. (А ний с теб кога ще си вземем дипломите по ортопедия? Laughing)

Карли, ти дося се криеше май, м? Чудесна почивка, чудесно семейство! И аз ти пратих рикуест въ ФБ.

Бръмби, аз се къдрех редовно до миналата година, а сега вече с тази прическа вероятно ще изчакам. Специално при мен стои много естествено, даже и когато прорасне. За справка, къдря се веднъж годишно. Тънкостта е косата да се навие на най-едрите възможни ролки и след това да не се боядисва поне една седмица. Другото си е вече до структура на косъма. Аз мислех, че на пъ-тънки коси хваща повече и по-лесно, но било тъкмо обратно. Моята коса е със средно дебел косъм и хваща чудесно. Мога да говоря и за фазите на луната, които са подходящи за къдрене, ама няма смисъл.

Сега се сетих, че от 2 м. не съм била на фризьор и е крайно крайно време вече.

Относно лактогонните храни: това е строго индивидуално, аз дори се изкушавам да кажа, че няма такива. Просто кърмачката трябва да се храни пълноценно и редовно и да поема много течности, и то най-вече за да запази собственото си здраве. И като се замислите, какво по-логично от това? Увеличаването на кърмата не е самоцел -- за какво ни е тя, освен за да задоволим потребностите на бебето. А бебето пък най-добре „знае“ точно колко кърма му трябва и ефективно си я „поръчва“ чрез сукане. И така -- кърмачето суче по-често, организмът произвежда повече. Дохранвате или захранвате -- организмът произвежда по-малко, за да няма претоварване и хиперлактация. Все пак, някои майки забелязват подобряване на млеконадоя след поемане на овесени ядки или каквито и да било други ядки, без фъстъци, а други дори при консумация на месо. Shocked

# 288
Здрасти-здрасти!

Честити малки рождени дни на Али и на всички останали месечниковци! Да са ни живи и здрави!  bouquet

Рали, честита ви годишнина с Емо! Бъдете вечно влюбени, уважавайте се, споделяйте си, радвайте се заедно на малкото си съкровище Йоан и запазете тръпката от любовта възможно най-дълго в живота си.   bouquet

ПухчоHug ! Днес съм по-добре (поне засега), пък да видим... Утре доки ще ме посъветва нещо...
Мяу, аз с фризьорката май се срещам на 3-4 месеца за кичури, та тогава ми подрязва и връхчетата.

Хубав ден на всички!  Hug

# 289
Рали честит празник!Желая ви много щастливи мигове заедно и да се обичате винаги,така както се обичате сега!Весел празник ви желая! Heart Eyes

И на Сияна пампито сутрин не ухае както през деня,но до сега все си мисля,че е от това че е седял 7-8 часа на дупето и,аз не я будя нощем да и сменям памперса Thinking

# 290
  • София
Здравейте.

Юхуу, много се радвам за вас. Вече сте си вкъщи и всичко е наред Hug

karlie, много хубави снимки. Ели е прекрасна!!!

margarete, Hug. Дано днес ти е по-леко на душата.

Танче,  Не знам нищо по твоето питане, дано е било моментно. Една приятелка изравнява границите от време на време. но не се налага лечение само дето припада от време на време, но твоето е различно Thinking...

SuNnY SkY, мерси за закушчицата...аз пак съм на диета от днес Joy

Radi_, при мен чай от шипка върши запичаща работа Laughing...а и е страшно полезен

Рали, честита годишнина!!! Желая ви,  да сте винаги задружни, щастливи и влюбени младоженци, както сте били в деня на сватбата ви!

Ясен също имаше доста продължителна жълтеница. Дано няма поводи за притеснения при никого Praynig.
Научи се да крещи  ooooh! и ужасно се е разлигавил в Благоевград. Баба се постара, и за минутка не го остави сам Mr. Green...Днеска ни е ден за влизан в строй... дано ми издължат ушите.

# 291
Добър ден   bouquet
Рали , честито и от мен и дано винаги сте щастливи заедно  Hug
slanchezara, аз с каквото и да я закъсам си приготвям това , но слагам и моркоф и карфиол... И при мен една такава топла храна успокоява стомаха... Hug
Ел, аз бързо забравям май  Wink прекалено са ми близки,за да се сърдя  Hug
Ради, браво на теб  Laughing Дано те настигнем скоро  Wink
Мяу, предполагам е логично при липса на храна организма да произвежда достатъчно кърма за сметка на майката, за да оцелее бебето, но аз съм забелязала,че ако не хапвам пълноценно и не пия ПОНЕ 3, че и 4 чаши вода на кърмене Мартин не остава доволен  Tired  Имам една позната която две седмици кърми като пиеше само вода и ябълков сок и това по никакъв начин не й се отрази на количеството кърма Crazy Аз ко правя не знам ooooh!
А иначе, съм чувала че всеки организъм има нужда да получава по 1 гр. белтък за всеки свой килограм ако не всеки ден то през ден , ако не се храним пълноценно ще топим мускулатура, както и ако не поемаме достатъчно калций ще го губим от костите и зъбите си  newsm78

# 292
ДД!
отдавна не съм писала,но Дългокоска е виновна,за минитка не ме оставя,сама се заиграва за 3-4мин и това е все да съм при нея трябва да й правя маймунджулъци  Laughing
 Честити месецинки на изпълващите ги малчугани

Юхуу добре завърнала се  Hug
Рали честита ви годишнина-още много прекрасни години заедно ви пожелавам!!!
Карли къде сте били на море? Снимките са прекресни  Heart Eyes
Малко по диагонал ви прочетох но успях да мерна забавните коментари на Бо и Халята Радина-страхотни хлапета са ей! Много да ги нацелувате  Simple Smile
Прочетох и за някой семейни драми -Сънита, Ел,Марги  Hug Hug Hug
 Толкова за сега от мен,после ако успея ще дописвам

# 293
  • София
Рали, честит празник! Пожелавам ви да остареете заедно и до последно да се обичате, както в сватбения ден!

Честито на всички дечица, които изпълниха месечинки вчера и днес! Да растат здрави и усмихнати!

# 294
  • До Балкана
Рали, честита годишнина! Нека дълги години да сте щастливи заедно с Емо  bouquet
Честити месечинки на бебоците днес! Hug

# 295
  • София
Рали, честита годишнина! Пожелавам ви да остареете заедно и все така влюбени да сте   bouquet
Аз сега се присетих, че някой питаше има ли научно обяснение защо не е добре да се позлва проходилка или са митове. Мислех тогава да пиша, ама забравих, но по-добре късно отколкото никога.

Та не е много добре да се ползва проходилка, защото на детето му се създава фалшиво усещане за сигурност. Т.е. като залитне напред, например, то може да се хване в проходилката, но в реални условия проходилка няма. Децата проходили в проходилка са по-нестабилни от проходилите без, често залитат напред и често падат. Това го четох преди години заради каката, абсурд е да си спомня къде. За протокола само ще кажа, че аз съм прохождала в проходилка и тия "странични" ефекти от нея ги забелязвам и днес - адски спъната съм. Сестра ми не е слагана, тя е доста по-стабилна.

Поздрави!

# 296
Здравейте, мили мами!!!
 След дълга почивка на морето се завърнахме!!!Бяхме заедно със Стели и честно казано това беше най-кошмарното море, на което съм била. Заведохме първият ден Стели на плаж, като аз се бях подготвила от всякъде - количка, надуваема лодка, която му послах като легълце и всичко останало, но малкият реши , че не му харесва и рев.... След два часа як рев на плажа, цял Созопол знаеше ,ч е Стели е пристигнал  и аз спокойно си го взех и си заминах в станцията, а каката и таткото останаха да плажуват. От там нататък всеки ден в продължение на 10 дни,  за които бяхме предплатили ,съпругът ми и каката ходиха на плаж сутрин, а аз обикалях от единия до другия край Созопол, а Стели се скъсваше да реве. На обяд преспивах двете деца в стаята и към 4 часа следобед моят мъж отиваше на големият басейн , каката на детският басейн в станцията, а аз и Стели се носехме на ръце до вечерта - и това чудо 10 дни. На всичкото отгоре , както не ядеше нощем от както направи един месец, така изведнъж започна да ревее в 3 часа през ноща , че е гладен и понеже бяхме на станция на военни , не можех да го оставя да събуди цялата станция и започнахме отново да се храним нощем - абе пълен кошмар.  Каката това й беше четвърто море, ама такова чудо с нея не съм виждала - явно мъжете са си мъже.
Айде връщам се да ви чета назад, че доста сте изписали - надявам се всичко да е ок с бебоците!!!

# 297
Ванче, това ми звучи като един безкраен кошмар. Миличката!  Hug Голяма почивка си му дръпнала, няма що!
Стефи, и ние сме така с Алечка. Ако нямаше баби да я занмават от време на време форум и Фейсбук щях да видя през крив макарон. Бубка иска почти постоянно да е на ръце и да я разхождам или пък да я занимавам с нещо, докато лежи. Сама изобщо не ще да стои. Само като види, че правя крачка да се отдалеча от нея и прави една жална физиономия, придружена с жален плач и мама се връщааааа.  Laughing
Ел, и на нас последните няколко дни са ни много бърборливи. Алекса не спира да си вика, да си гука, да си пее и писка. Като я държа на ръце изобщо не чувам какво ми говорят другите.

Ние с баба тъкмо спретнахме един вкусен летен сладкиш, пъхнах го в камерата и след малко като се изстуди мисля блажено да похапна. Бебка заспа на гърдата ми и имам няколко мига за себе си...  Wink

# 298
  • София
Ради, освен запичащите храни, оказа се, че при разбушуван корем е много полезно да пиеш и айрян. Първо, за да възстановяваш течности. Второ, защото всички запичащи храни от рода на картофи и филийки са бедни и на калций и на белтъци, а както Маргарете казва, без белтък не може. Трето, защото бактериите в киселото мляко са пробиотици, които по принцип са много полезни при диария. Иначе мен ме беше страх да приемам млечни продукти в такова състояние, но последния път като се бях натровила, когато почнах да пийвам айрян на корем ми стана много по-добре.
Иначе от лекарствата, за кърмачки - Ентерол, Смекта и активен въглен стават. (В листоваката на Ентерола пише, че няма изследвания за бременни и кърмачки, но педиатърката ми каза, че нямало проблем да го пия.)

Благодаря за комплиментите за снимките. Да, Мяуче, криех се досега, но не се въздържах да се похваля с последните снимки на Ели, няма само на вашите хубави бебоци да се радвам Simple Smile

Ваня Плевен, лоша работа, че така се е получила почивката. На нас Ели не ни е създавала големи проблеми доакто пътувахме, като че ли и беше много интересно и за тази седмица е пораснала много психически, явно под влияние на многото нови впечатления. Това го установявам по различния начин, по който си играе с играчките, които не беше виждала една седмица. Само това дето го казваш за съня и при нас го има - откакто заминахме, започна да се буди посред нощ и не иска да заспива докато не се наяде, че даже и след това. Та с баща и бяхме дежурни по дундуркане нощно време и ходехме малко като зомбита през деня Simple Smile

Вчера, вече вкъщи също заспа страшно трудно, надявам се скоро пак да се върне към стария режим Sad

# 299
 Привет и от мен!

Тези дни нещо не ми остана време за писане. Събота и неделя си направихме хубави разходки с децата. Общо взето щом е хубаво времето през уикенда, вкъщи не се задържаме Simple Smile. Успях да изчета назад през ред , през два Embarassed...

Радвам се, че на Стас на Стар нищо му няма!

Радвам се, че Диди и Юхуу вече са си вкъщи!

Честита годишнина на Ралипо   bouquet!

Честито и на всички с поводи   bouquet!

Честита радост на всички с предстоящи почивки и се радвам за доброто изкарване на тези, които се връщат от почивка /Ванче, сори, че при вас не е било толкова добре/ Peace!

Аз днес, както е видно, не съм в особено добро настроение и ми я няма музата за качване на картинки и духовитостта за пожелания Sad. Сега пък моя Ели е с температура и съм леко сдухана /все още леко/ Confused. Сутринта се събуди с 37.8. И през нощта беше топла, но аз реших, че просто й е топло, защото беше завита с по-плътно одеалце Embarassed. Мрънка, вяла е, отпусната, кара я на сън. На обяд въоще не пожела картофеното си пюре, хапна малко мляко. Дадох Нурофен, пък да видим. Ако продължи до утре ще се ходи на лекар.

Междувременно и компа ми създава не`кви проблеми Tired. Бавно зарежда, мишката не ще да ме слуша, маркират се неща без да съм натискала нищо Crazy... Тези дни ще викаме един "разбирач" и да видим какво му е пък на него. Вирус ли пипна, к`во стана newsm78? Само детенце да ми е добре Praynig!

От всичко горенаписано иде реч, че може да ме отнЕма известно време. Ще се опитам да ви известя как е Ели, де.

Дано всичко при всички да е добре/ да се оправя вече Tired!

Хайде, лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт