предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 212 822
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
и при мене има рязан септум,но Персенска нищо не ми каза за промивка , а само че иска да ме види след 10 - на дни  Rolling Eyes

# 46
  • София
Аз за секс не съм си и помисляла, но тъкмо бях почнала да тичам сутрин в парка.... Е, спортните занимания ще трябва да почакат Weary

Вивел, не се притеснявай, като идеш на 10-я ден, ще разбереш всичко.

# 47
Заззи благодаря ти, че ме успокояваш дано всичко да е наред ! Ти как си - при тебе наред ли е всичко?

# 48
Момичета някой знае ли дали дават нещо като епикриза след хистеро и запис на DVD на самата операция? На мене досега нищо не са ми дали и не знам дали е редно!

# 49
  • Русе
Епикриза дават ,но за запис на операцията не съм чувала

# 50
  • София
Тани, ти при Стаменов ли си?

Аз съм добре, нищо не ме боли, от вчера съм на работа (работя на бюро), снощи си направих един шопинг.... и днес към обед тъкмо си казвах: е, браво, зацапването спря.... и хоп, един големичък съсирек.... извинете ме за образното описание.

# 51
Заззи и при мене така се получи - мислех си, че е спряло напълно и хоп протече пак и едно съсирече с това и вече 3-ти ден розово- кафяво зацапване! Абе не знам вече нормално ли е не е ли,но утре съм на контролен при д-р Персенска и ще видим дали всичко е наред!

# 52
  • Русе
Не не съм при Стаменов ,аз съм в клиника Афродита при д-р Баев и съм много доволна

# 53
  • София
Zazzy, извинявай че не ти отговорих навреме, аз на 10.07. вече бях духнала на море в Турция, а в хотела не ми беше до интернет ...Сега съм вече в София и ви чета...

Аз бих искала да попитам някой имал ли е проблем след диагностичното хистеро като моя:

1. Хистерото ми беше на 14 ден от МЦ (понеже мензиса ми подрани, а нали се сещате колко е лесно да се сменят дати в Малинов...). Кървих слабо след манипулацията.

2. На 17 ден от МЦ или 3 дена след хистерото започна наново кървене, което се засили и си се превърна в истински мензис - с кървене, съсиреци и т.н.  ... а аз на море...и така цяла седмица. Аз първо го мислех за кървене като след оперативната хистеро, ама тогава беше доста по-слабо, макар и пак 7-8 дена.

3. На датата, на която чаках лелката, не ми дойде...така че това кървене си е било лелката...

4. Утре съм на контролен преглед - хихихи, който трябваше уж да е на 3-4 чист ден, а ми се пада на 21 ден от лелката....

Та въпросът ми е - възможно ли е диагностичната хистероскопия да е предизвикала мензиса? Ако да, какъв е механизмът, защото аз не можах да си го обясня логически?

# 54
  • София
Шарки, на мен ми подрани с 4-5 дни след хистерото. Имах зацапване около 10 дни, после 3-4 чисти дни и след това си ми дойде с пълна сила. Аз логика дори не съм и търсила, приех го за нормално  Wink
п.п моето хистеро обаче беше оперативно

# 55
  • София
Мече, на мен ми беше така след оперативната...а сега изобщо не мога да разбера как така ми дойде на 17ти ден...нали уж равнището на прогестерона определя кога ще почне лелката? Та тогава на мен как така 3 дена след хистерото, дето и нищо не са рязали, само за гледали, изведнъж моя прогестерон пада и ми идва? Че и кога толкоз лигавица ми се е събрала за 17 дена...

# 56
  • Русе
аз доколкото разбрах от доктора тогава като ми прави хистерото ми каза че цикъла ще ми се промени след това,така че мисля че е нормално

# 57
  • Плевен
предстои ми хистероскопия през август. Има ли  значение на кой ден от МЦ ще се извърши?

# 58
  • София
Шарки, аз питах дали да очаквам промяна в цикъла и ми казаха, че може да ми подрани 3-4 дни. Но ти недей да търсиш много логика.... то на нас вече толкова неща не са ни като в обичайния случай, че.... аз затова за всякакви такива работи (дето няма как по друг начин да си ги обясня) си казвам, че са от стрес  Wink

Снежинка, обикновено се прави в първите чисти дни след мензис, до към 11-12 ден от цикъла.

# 59
  • София
И понеже на нас мензиса не ние като по часовник, и понеже зависим от секретарките, които записват часове и дати за хистероскопиите за 2 месеца напред, я правят от 10 до 14 ден  Laughing Laughing Laughing, поне при мен така се получи...

Общи условия

Активация на акаунт