Съмнения за гестационен диабет

• 283 998
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 15
  • София
ами не помня вече,но  на гладно  беше 6.4.То при мен се получи много тъпо,защото аз до 6-ти месец бях в БГ и ме следяха в Токуда - много бях доволна,много добре ме следяха.Там ми откриха проблема със захарта ,а също и други неща.Назначиха ми среща с ендокринолог и той ми състави диета и ми обясни какво да правя.После обаче заминах за Белгия и там до края не ми пуснаха нито кръвна захар,нито изследване на урината(а бях и с прееклампсия и отделях белтък с урината,та и за това пиех лекарства),а всеки месец изследваха токсоплазмоза. CloseТук до 6-ти месец качих 6 кила ,там за 2м -22 килограма още,ама и това не им направи впечатление.То според тях и бебето беше 2600(4 дни преди да родя го измериха толкова),а то милото беше 4045гр.Започнах да раждам нормално(изтекоха ми водите) ,но след 14 часа всичко завърши със секцио.Бебото на 10-тата минута го оставиха на баща му,а после и на мен (нищо,че няма как да ставам след секцио същата нощ все пак).Той милият 2 дни се спука да реве и накрая им казах,че нещо не е наред,а те помислиха,че искам да си почивам и го взеха за през нощта.На сутринта идват и притеснени ми казват,че не е добре и не знаят ,какво му е =ще му правят изследвания.Оказа се с мнооого ниска кръвна захар - логично,ама кой да се сети.Оправи се дреби де,но колко рев съм изревала тогава,не ща да си спомням(и без това имах 2 аборта преди това,та тез проблеми съвсем ме довършиха).
Имам 2 приятелки,които бяха с гестационен диабет.Тук си ги следяха отлично и нямаха никакви проблеми момичетата,бебетата им също.Та зависи на какъв лекар ще попадне човек.Така съжалявах,че не си останах да раждам в БГ.

# 16
angels_zg - а колко ти бяха показателите, че те категоризираха с диабет?
на мен ми излезе 7,7 на 1вия час и 6 на 2рия и ми казаха, че нямам диабет. Като на гладно ми е около 4 всеки път.
Ох,да ти кажа това 7,7 на първия час ми се струва малко високо.Поне това,което ми казаха на мен е,че не трябва да е повече от 7,3.Ама може да са други някакви критериите,пък и те тук малко се вманиачават,а и аз съм генетично обременена и може за това да се шашнаха толкова...Тук следят точно позказателя на първия час,в повечето случаи след 2часа кръвната захар е ок(с някой изключения).Не искам да те плаша,само споделям опита си.Дано всичко с теб да е ок

# 17
angels_zg - леле горката, направо цало чудо, добре че всичко е ок на финала.

vanessa80 - ами не е много, защото и аз попрочетох доста по вапроса и освен консултацията с ендокринолога, доколкото разбрах, ако не се вдига захарта на 1вия час а остава константа, се говори пък за инсулинова резистентност (абе въобще мизерии). И аз се уплаших в началото, че е много, ама като прочетох по разни форуми, захар от сорта на около 5 за 3те часа си е направо болест. Така, че според мен и твойто 9,6 не е толко страшно, колкото са ти го представили. Тук в БГ гледат на гладно и на 2рия час най-вече доколкото разбирам. А на 2рия час таванът е 7,8, докато на първия май беше 8,9, но не бил толкова показателен отколкото другите 2 показателя. Абе въобще станах 1/2 лекар - толкова прочетох, но мисля да спиранм с четенето, щото в крайна сметка не помага особено, ами вкарва в паника. Мисля да се доверя на лекаря (освен това ми е приятел) едва ли ще ме лъже, че съм ок, ако не съм.
Успех, и не се шашкай, онея американците са малко луди. Това пък с Белгия на другата крайност - направо ме потресе, добре че детенцето в ок все пак.

# 18
Май намерих, по какви критерии са те мерили тебе:
http://care.diabetesjournals.org/content/27/suppl_1/s88.full
Явно има различни тестове, май си пила само 50 грама глюкоза тогава се мъдри някакво 7.3 на първия час Simple Smile
Мойто беше със 75. Ох, ето че пак чета....гррррррррр

# 19
Ами,не знам.Сигурно си права.Аз също спрях да чета,вече ми писна...Сега ще ми правят пак някакви изследвания,ще видим как ще е...Иначе не мисля,че бебето е мн.голямо.Уж долу горе спазвам диета и захарта ми е в норма,ама като не я меря всеки ден,а веднъж седмично-през останалото време не знам как е...Искам да раждам вече,че да си видя детенцето на живо и да се убедя,че е добре,че тия тук ме подлудиха.Радвам се че ти нямаш диабет и ти желая лека и безавариина бременност Simple Smile

# 20
И ти нямаш, според мене, ама онея са много стриктни.
Айде да се ражда вече живо и здраво, стискам палци и на краката Simple Smile
Пък ще пишеш после как е хавата.
Успех!

# 21
Здравейте! И аз се включвам в темата. За първите 5 месеци надебелях с 15 килограма и затова моята ендокриноложка ме изпрати на изследвания за кръвна захар. Резултатите ми са: о часа - 5.9, 60 мин-8.05, 120 минута - 7.15. Обясниха ми, че първият резултат не е много добър и трябва да спазвам режим на хранене. Е досега се тъпчех, както си искам. Ще се радвам някой да сподели мнение. Мерси предварително.

# 22
Ако погледнеш постовете назад-мнения колкото искаш.Щом са ти казали да спазваш някакъв хранителен режим,явно трябва да го спазваш.На гладно на истина ти е малко висока захарта,но зависи и какво си яла вечерта и в колко часа си го яла...А за напълняването-изобщо не е задължително да е от захарта,даже хората казват,че отслабвали...според мен си си пренатоварила организма и за това се получават аномалии в кръвната захар(15кг са много за 5 месеца,като имаш в предвид,че от 5-я започва да се качва основно).Сега ще погладуваш малко,после ще ти пуснат нови кръвни проби и ще видиш,че всичко ще е ок.Хайде успех и кураж.

# 23
Мерси много Ванеса за окуражителните думи:). Така и започнах да правя. Вече си стоя по-гладничка, щом е за благото на бебчо, нищо друго няма значение:).

# 24
mariela1981  - и аз мисля като Ванеса, първият резултат ти е малко кофти, ама явно ти е от напълняването, ако не си имала висока захар и преди. Другите са ти все още в нормата, по това което прочетох (а то не беше малко), ама трябва да внимаваме, щото напълняването си е гадна работа. Аз съм си едра от преди забременяването, така и не мога да смъкна, защото малко се движа. Единственото, което ме успокоява за сега е, че до сега съм качила 6-7 кила, а съм почти в 8мия месец, дано не се надуя много, че като знам как се свалят, ужас ...
Ще ги свалиш, ама трябва упоритост ( на мен малко ми липсва за съжаление ), но имам мнгого приятелки, дето направиха чудеса и наистина, ако имаш воля, всичко става. Simple Smile Успех!

# 25
Прочетох темата, но... нещо не ми е ясно.

На мен никой не ми каза да не ям след 20 часа. Съответно вечерях около 21.30, а към 12 избухах една купа сладолед. Crazy

Сутрин на гладно резултатът ми е 4.8, а 2 часа след глюкозата( не питах какво количество е ) е 6.8 Rolling Eyes .
 При което ми казаха, че трябвало да се повтори след 3 седмици.

Аз не видях нищо обезпокоително в резултатите ( след търсене в Гугъл и четене на темата) и сега се чудя защо им е да се повтаря теста? newsm78
А и че искали след 2-та часа да е около 6.1 -  но защо? Thinking

# 26
Това в БГ ли са ти го казали или някъде другаде, и колко грама глюкоза изпи?
А ти пък - при съмнения за диабет си хапваш сладолед ... и то в 12 през нощтта Simple Smile
Може и затова да те карат да повтаряш, защото си яла, когато не е трябвало, но при този резултат, странно все пак.
На първия час не ти ли го засичаха колко се е вдигнала захарта, да не ти е била висока тогава?
Странна работа ...

# 27
В Холандия. На око гликозата бе около 100 гр.

За сладоледа въобще не зацепих  Mr. Green Чак после акто се разтърсих за резултатите. Ама  и никой нищо не ми каза предварително, не ме питаха и след това. А да не казвам, че сама си поисках гликозата, понеже бях чула съвсем случайно, че се пие. Joy

На първи час не са ме засачили. И аз това се чудя... резултатите, мисля, че са повече от добри, а искат пак да ме  тормозят.

И не трябва ли, щом съм яла сладко, да са ми по-високи резултатите, а не обратното? Thinking

# 28
Аха ясно, абе я не се занимавай повече, ами си свиркай Simple Smile
И не се вкарвай излишно във филми.
Мойта глюкоза беше 75 грама, ама почти напълни догоре една пластмасова шачка от 200мл. така че на око ми се видя страшно много, ама като се разтвори не беше толко гъсто.
Леко бременеене и недей да повтаряш, като няма поводи за това!

# 29
...
Леко бременеене и недей да повтаряш, като няма поводи за това!

Аз нали затова се приготвям за  smile3540 Да ги питам отде-накъде ще ме бодат пак при подобни резултати. Joy

Първата бременност за един хемоглобин се борих 2 месеца, тази ще ме скъсат от изследвания, пък аз не искам. Joy

Общи условия

Активация на акаунт