Съмнения за гестационен диабет

• 284 005
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 1 830
Честно казано си мислех, че пика е на 60-тата мин и по тази причина ни карат да мерим на 60-та мин от започване на храненето.
Иначе съвсем случайно установих, че пика е на 45-та мин. От 3 седмици съм сложила сензор Либре и вчера сутринта забелязах следното. Измерих КЗ преди закуска, на закуска хапнах пълнозърнеста филия със сирене и домат и след 1 час замерих както с глюкомера, така и със сензора. На глюкомер ми показа 5.8, което е перфектно 1 час след нахранване, а на сензора показа 6.2, което пак е перфектно. И аз съм спокойна. Но когато видях графиката на сензора, тя ми показа, че преди това замерване от 6.2 на 1-вия час е имало пик, който е достигнал до около 8 и това е било преди 1-вия час. Тогава си дадох сметка, че имам пик на КЗ по-рано от 1 час след нахранване. После по време на обяда реших за всеки случай да го проверя това и замерих с глюкомер и сензор на 30-тата мин от нахранване, на 45- мин от нахранване и на 60-тата мин от нахранване и опасенията ми се потвърдиха. Пика пак беше на 45 мин.

# 1 831
Аз имам и още един въпрос - как сте с килограмите? Аз започнах нещо да се тревожа. На мен ми направиха обременяване още в 5 г.с. и още от тогава е ясно, че съм с ГД и спазвам диета. За първите 2 месеца отслабнах с 5 кг и от тогава не съм качила даже 100 гр. Sad а съм вече в 5-ти месец.
Споделете как са при вас нещата.

# 1 832
При мен беше същото. Започнах да качвам килограми чак в 7 месец. Досега горе-долу съм си върнала свалените 5 килограма и имам 1 отгоре, вече в края на девети.

# 1 833
При мен беше същото. Започнах да качвам килограми чак в 7 месец. Досега горе-долу съм си върнала свалените 5 килограма и имам 1 отгоре, вече в края на девети.

хи хи хи с две думи ще родиш по-слаба отколкото забременя Simple SmileSimple SmileSimple Smile
успокоих, че не съм само аз Simple Smile

# 1 834
  • Пловдив
Здравейте, записвам се и аз в темата. Оказвам се с ГД в 11-та седмица с КЗ на гладно 6,4,а след 2-рия час 7,4  и ми е изписана диета от ендокринолог, като според многото статии които изчетох реших да опитам с ВМ - НВХ (високомазнинно и нисковъглехидратно хранене), след 20 дни ще правим нови изследвания  за да видим дали има промяна в показателите. Моля ако някоя от вас е опитвала подобна диета за сваляне на КЗ да сподели резултати, също ще съм благодарна ако ми кажете дали знаете за добър диетолог в Пловдив. Disappointed Relieved

# 1 835
С такава диета най - много да си докараш кетони в урината, а още по- лошо и в кръвта. Казвам го от личен опит.

# 1 836
  • Пловдив
С такава диета най - много да си докараш кетони в урината, а още по- лошо и в кръвта. Казвам го от личен опит.
Значи трябва да се включи повечко въглехидрат..аз не гладувам, въпросът е в това, че когато се хранех с всичко от самото начало на бременността ходех постоянно с подут корем, без да преяждам, а сега само за 3 дни този проблем изчезна и се чувствам прекрасно. Ще прочета повечко по темата. Благодаря!

# 1 837
Значи трябва да се включи повечко въглехидрат..аз не гладувам, въпросът е в това, че когато се хранех с всичко от самото начало на бременността ходех постоянно с подут корем, без да преяждам, а сега само за 3 дни този проблем изчезна и се чувствам прекрасно. Ще прочета повечко по темата. Благодаря!
Миниум 50% от дневния ти приема на хранителни вещества трябва да идва от въглехидрати. Ти можеш да караш на тази кетогенна диета, но те съветвам на 2-3 дни да си тестваш урината и кръвна за кетони и ако правиш такива веднага да увеличаваш въглехидрата, за да може да ги изчистиш. При мен за съжаление прагът за правене на кетони е много нисък, т.е. трябва да хапвам доста въглехидрати, за да не правя кетони, като това от своя страна се отразява и на стойностите на кръвната ми захар.

# 1 838
Момичета, колко беше горната граница на КЗ сутрина на гладно по време на бременност - 5.1 или 5.3 ?

# 1 839
Да споделя за кетоните, че д-р Начев ми спомена, че ако се открият кетони в кръвта трябва да премина на Инсулин. Аз слава богу нямах кетони в кръвта, а в урината, които изчезнаха доста бързо.

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 19:33 от malinkap

# 1 840
момичета, да се отчета и аз! имах гранична кръвна захар още в 26 седмица. От тогава минах на диета, но внимавах какво ще ям и преди това. Следх кръвната захар 4 пъти на ден с боцкане. Синът ми се роди по-рано, но това го свързвам с ужасно тежки емоционални неща, през които трябваше да мина по време на бременността. Почина мой родител и бебето се роди малко след това в 37 седмица и малко. роди се 3 килограма, 49 см без никакви симптоми на това, че съм имала висока кръвна захар, почти без жълтеница. тоест, абсолютно контролируемо беше в моя случай с диета. В резултат на диетата също така нямах и никакви качени килограми дефакто. Чакам да стане 40 дена от раждането за да отида да си видя кръвната захар. Успех на всички и кураж!

# 1 841
Да споделя за кетоните, че д-р Начев ми спомена, че ако се открият кетони в кръвтта трябва да премина на Инсулин. Аз слава богу нямах кетони в кръвтта, а в урината, които изчезнаха доста бързо.
проверявай кетоните в урината и кръвта редовно, т.е.  около 1 път седмично. Защото те както ги няма днес, така може и утре да ги има. Аз например много бързо правя кетони- за 24 часа буквално.

# 1 842
Включвам се и аз, за съжаление.
В началото на 7ми месец съм и ми откриха доста количество глюкоза в урината, но бебето и водите са ми в норма. Направих обременяване с глюкоза и ендокринолог потвърди, че е в норма и да повторя изследванията на урина. Направих ги две седмици след първото (като ме предупреди да не ям никакво сладко вечерта преди изследването, дори и плод да е), не ядох сладко предния ден ама грам и пак излезе глюкоза в урината.
Възможно ли е само това да е фактор за диабет и има ли нужда да се притеснявам?

# 1 843
Това е много странно. Нормален глюкозен толеранс, а да има глюкоза в урината. Трябва ендокринилогът да каже.

# 1 844
Момичета, понеже повечето от вас споделят, че от както спазват диета са отслабнали. Каква диета спазвате? Аз през първата бременност бях на диета и просто успях да спра да качвам много, но чак да сваля...
Моята диета назначена от ендокринолог беше следната: 6 пъти на ден хранене, от които 3 основни хранения и 3 пъти плод. Основното хранене трябваше да включва 1 филия хляб вита и нещо готвено (но не мазно) или месо. Ако в менюто има картофи или ориз, изключвам хляба и пресни зеленчуци неограничено можех да хапвам. Два часа след основното хранене имах плод (1 ябълка, 1 банан, 1 портокал и т.н. - избирам си едно от тези). И така през 2 часа общо взето се хранех. До 5-6 месец бях качила 13 кг, след това започнах диетата и спрях да качвам, но в 9 месец качих още 4 кг.

Общи условия

Активация на акаунт