Съмнения за гестационен диабет

• 283 965
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 75
tsvelichkova
 така е. Laughing Който пита сам си вкарва автогол. Joy
Знаеш ли как се мятах като риба на сухо? Mr. Green

# 76
Здравейте! Пак се включвам в темичката. Мариела1981 - преди време ви писах, че правих обременяване с глюкоза и ми казаха, че първата стойност ми е висока - 5.9, препоръчаха ми хранителен режим, и да съм направила ново изследване - бодене в пръста този път след месец. Вчера бях на преглед при гинеколога и той ми каза, че бебето напредва с три седмици. Трябва да съм 26, а според неговия апарат съм 29. Бебчо от четвърти месец върви по-големичък, но пък чак с три седмици. След гинеколога ходих и при ендокриноложката, която ми предписа 2х1/2 глукофаж, преди вземах 1/2 глукофаж на ден, увеличи ми дозата. Според вас има ли нещо притеснително, гинеколога не каза нищо???? Но пък ендокриноложката веднага ми увеличи дозата на глюкофажа. Мерси за отговора, момичета.

# 77
mariela1981 иди по-добре пак си изследвай кръвната захар. Един месец е доста време.  А колко е максимума, ти ако си 5,9? Тези лекарства за какво са? Спазваш ли диетата. Ако имаш възможност и желание иди и на друг лекар да видиш колко е голямо бебето и какво ще ти каже, без да споменаваш, че върви голямо, че в БГ на какви ли не случай се наслушах вече. Дано всичко е наред, но според мен не чакай чак месец, ако наистина бебето расте с такива темпове и то в по-малки седмици може да има нещо обезпокоително, но да не забравяме, че тези замервания не са супер точни.

# 78
Мерси за отговора. Ще ходя и при доктора по здравна каса. Но на ФМ на 02.07 бебчо беше с шест дни по-голям само. И казаха, че нямам проблем, незнам. Докторът, който ме гледа вчера е добър според форумите, но пак не знам. На 23.08 пак ще ми изследват кръвната захар. Дано да няма проблем с бебчо, де.

# 79
Момичета, нямам сили да прочета всички постове, така че може и да повторя информация, дадена по-рано, но се чувствам длъжна да ви кажа:
Обременяването с глюкоза е скъпо изследване, НО за бременни е БЕЗПЛАТНО в "Майчин дом".
Прави се на 4-тия етаж между 24-та и 28-ма седмица, доколкото си спомням.

# 80
 Az i ti благодаря за информацията   bouquet mariela1981 може да се възползваш, ако си от София  Simple Smile

# 81
Здравейте,аз родих-5 дни преди термин и с диабет или не,малката се роди 2530,така 4е то май доста относително,само дето се морих от глад....Както и да е...Вече съм щастлива мама на малката Габриела.. Heart Eyes

vanessa - много се радвам за тебе, казах ти, че нямаш диабет с тея стойности и това мъниче, само излишни притеснения, да ти е живо и здраво, дано всички сме се притеснявали излишно Simple Smile
оф аз не мога да гладувам, а нещо досега беше добре положението не ми се ядеше много, ама откак излязох болнични и си седя вкъщи и нещо само към хладилника посягам, ужас, и течен шоколад и торти и какво ли не нагъвам, както съм качила само 8 кила до 8мия месец сега май ще кача още толко, ако я карам така ...

А иначе за размерите на бебето - мойта лекарка само го чака да си надскочи седмиците, всеки преглед, ама то според нейния апарат върви една седмица напред, а на други лекари дето ходя, ходих и на късна ФМ, въпреки, че нямаше нужда ама аз за себе си - и там си излезе точно на размер, така че това с меренето е много относително, аз вече не се връзвам, че ми е голямо, добре си е ... мойта генеколожка едната седмица много бързаше и го премери по-голямо от следващата седмица Simple Smile все едно се е смалило излезе хаха ... после пак порастнало, абе относително е това, споко, като се роди ще видим колко е голямо наистина.
 Доколкото знам +-2 седмици си е стандартна грешка...

# 82
Здравейте. Включвам се в темата, тъй като при мен също има съмнения за гестационен диабет поради повишено количество на околоплодните води. Изпратиха ме на "обременяване с глюкоза", което ще ми направят на 23.08. Тогава ще съм в 33 г.с. Проблем ли е това?

# 83
  • Торонто/София
ето ме и мен
аз в събота ходих на втори глюкозен тест че първия ми беше по висок отколкото трябва .... 3 пъти ми взеха кръв - на гладно ... един час след глюкозата и два часа след глюкозата... сега обаче трябва да чакам за резултата чак до другата сряда ....да видим какво ще покаже този път
Noel - не мисля че е проблем - аз съм 30 г.с.

# 84
Здравейте. Включвам се в темата, тъй като при мен също има съмнения за гестационен диабет поради повишено количество на околоплодните води. Изпратиха ме на "обременяване с глюкоза", което ще ми направят на 23.08. Тогава ще съм в 33 г.с. Проблем ли е това?

И аз не мисля, че ще е проблем, а може ли да попитам ако не е тайна в кое медицинско заведение ви следят бременността, да не сме при една и съща лекарка Simple Smile с тея води  и съмнения много познато ми звучи ...
При мен въпреки отрицателния резултат за диабет водите според нея продължават да са много - ходих на други лекари и те казват, че са ок.
Ако искаш пиши ми на ЛСд а не изтарапаносваме имена тука все пак Simple Smile

# 85
Нахлувам в темичката ви ,но искам да ви кажа че ГД изопщо не е безобиден.Аз имах ГД .Тук това изследване е задължително.Доколкото знам в България рядко се прави.При ГД  бебето може да се роди по рано,може да спре да се развива,може да се роди с диабед и още много работи.Мен ме контролираха с инсолин.Всяка седмица ми увеличаваха дозата.Родих в 35 седмица.И момичета забравете сладкот и газираното.

# 86
Момичета, направих си изследването. Нямам гестационен диабет. Изследванията ми са в норма.

# 87
*Noel* браво и тук  Simple Smile Ти ходи ли пак на лекар, да ги видят тези води.
daniela197878 при теб са били доста големи стойности щом си си била на инсулин. Но в повечето случай, ако си в средната норма се контролира със стриктна диета и риска за бебето не е толкова голям. А ти и с две виждам, че си била, там не може и да се позволи предполагам да са много големи. Важното е, че всичко е приключило добре  Simple Smile

# 88
*Noel* браво и тук  Simple Smile Ти ходи ли пак на лекар, да ги видят тези води.
Да, ходих. Доста са. В норма са, но на горна граница.

# 89
daniela197878 при теб са били доста големи стойности щом си си била на инсулин. Но в повечето случай, ако си в средната норма се контролира със стриктна диета и риска за бебето не е толкова голям. А ти и с две виждам, че си била, там не може и да се позволи предполагам да са много големи. Важното е, че всичко е приключило добре  Simple Smile
Да доста големи ми бяха стоиностите,но когато всичко се контролира няма пробем.Аз бях близо 3 месеца на диета и инсолин.Бебетата се родиха дребнички,Велислав 1250, а Мярия 1900.Лекарите решиха да ми направят сексиото в 35 седмица, защото нямаха  място в корема вече.

Общи условия

Активация на акаунт