Съмнения за гестационен диабет

• 286 991
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 285
  • София
mmagi, честита ти дъщеричка и от мен! Нека е здраво, послушно и щастливо дете и да ви носи много радост.   bouquet
Момичета, днес направих обременяването с глюкоза и резултатите са прекрасни - няма и помен от диабета, въпреки че при мен и до инсулин се стигна по време на бременността!  Laughing Laughing Laughing

# 286
Благодаря, Dandiela   bouquet
за сега е много послушна и сама си се гледа, дете-мечта  Laughing
И вие да сте живи и здрави с твоето съкровище  Hug
Много се радвам за хубавите резултати след ОГ, дай боже всекиму  Peace

# 287
Дани Hug Hug Hug-много се радвам за добрите новини при теб Heart Eyes

mmagi-честита дъщеричка и от мен-да е здрава,весела и много да ви радва  bouquet

# 288
Запис и от мен, мисля и аз да направя  тест, понеже резултатите от ПКК показват кръвна захар 5,2 Confused
Сега съм в 22 седмица, кога е оптималния период да се направи теста с натоварване с глюкоза?
Благодаря!  bouquet

# 289
Момичета и аз съм с гестационен диабет. В четвъртък ще ме приемат в Майчин дом а 13 етаж за  изследвания и включване на инсулин. Има ли някоя мама която скоро да е родила след "бременност на инсулин"?

# 290
  • Варна
колко ти е захарта.................моята е висока само на обед към 8 е

# 291
  • София
Момичета и аз съм с гестационен диабет. В четвъртък ще ме приемат в Майчин дом а 13 етаж за  изследвания и включване на инсулин. Има ли някоя мама която скоро да е родила след "бременност на инсулин"?
Вече не е толкова скоро, но все пак преди 6 месеца родих здраво момченце. Няма нищо страшно, въпреки че аз приех много тежко започването на инсулина. Спокойно, щом те следят, значи всичко ще бъде наред! Успех  Hug Hug Hug

# 292
skabiela сутрин на гладно е около 5.8 до 7.2. Един час след хранене е около 7.1-8. Веднъж дори след закуска я вдигнах на 10.2.
Dandiela благодаря за успокоението. Теб къде те следиха?
Мен ще ме приемат в клиника по диабетология, но се притеснявам че в талона за хоспитализация няма да е вписано че съм бременна. Няма да съм в отделение с бременни и не зная дали ще проследят и бебчето.

# 293
  • Варна

mamaili,скоро ме изписаха от поредното ми лежане в болницата, точно тогава  разбраха за захарта ми,но доктора ме успокои ,че това е нормално ако съм яла преди да ми вземат  кръв(а това не знам защо се случва  винаги на  обед) Simple SmileТа с две думи  другия  месец ще ме пращат на  някакво натоварване с глюкоза Sad,а до тогава  трябва да пазя   диета).
Убедена  съм ,че при теб всичко  ще мине нормално и ще  прегърнеш  един здрав и пухкав  бебок. Hug

# 294
  • София
Mamaili, защо си мислиш, че ще ти назначат инсулин? Тези стойности може и само с диета да се редуцират.
Мен ме следи д-р Бояджиева от Майчин дом, не съм била хоспитализирана, ходех 1 път месечно за изследване на гликиран хемоглобин и през 1-2 седмици на консултации при нея.
След като родих, направихме отново обременяването с глюкоза и нямаше и помен от диабета.  Mr. Green

# 295
И аз съм при Д-р Бояджиева. Тя ми каза че ще включи 1-2 единици инсулин. Опитах със строга диета месец и половина, но резултат няма. Не знам защо така се стресирах от този инсулин.

# 296
здравейте моми4ета...бременна съм в 26 г.седмица..миналата седмица бях на преглед и  докторът ми даде да изпия една  4а6ка с глюкоза на прах разтворена с вода...из4аках един 4ас и ми взеха кръв за диабет.(беше 17.00 ..и съответно бях си похапвала като бременна през целият ден)...записа ми 4ас за преглед след месец....в4ера,оба4е се обади и каза да отида сега в петък,сутринта без да ям и ще трябва да остана 3 часа за тест за диабет...което ме притесни доста-явно има проблем с първото изследване...озадачи ме факта,че пих глюкозата не на гладно,и въпросът ми е-възможно ли е резултатите да не са добри заради неправилното изпълнение..на теста.надявам се да е така...в петък ще разбера,но до тогава ще полудея от притеснение..извинете за дългият и объркан пост..дано някоя от вас да знае нещичко 4е да се успокоя...целувам ви вси4ки.......

# 297
здравейте моми4ета...бременна съм в 26 г.седмица..миналата седмица бях на преглед и  докторът ми даде да изпия една  4а6ка с глюкоза на прах разтворена с вода...из4аках един 4ас и ми взеха кръв за диабет.(беше 17.00 ..и съответно бях си похапвала като бременна през целият ден)...записа ми 4ас за преглед след месец....в4ера,оба4е се обади и каза да отида сега в петък,сутринта без да ям и ще трябва да остана 3 часа за тест за диабет...което ме притесни доста-явно има проблем с първото изследване...озадачи ме факта,че пих глюкозата не на гладно,и въпросът ми е-възможно ли е резултатите да не са добри заради неправилното изпълнение..на теста.надявам се да е така...в петък ще разбера,но до тогава ще полудея от притеснение..извинете за дългият и объркан пост..дано някоя от вас да знае нещичко 4е да се успокоя...целувам ви вси4ки.......
Първо се успокой ! Всичко ще е наред !
За изследването най-добър отговор ще получиш от лекаря си . Аз също имах ГД и в последните два месеца от бремеността бях на много строга диета . Следях си захарта по 4 пъти на ден Crazy
Само най-накрая последната седмица вземах по половинка глуборид (не съм сигурна за името дали беше така)
Когато ми казаха за диабета много се бях изплашила мислих си какво ли не , въобще не бях чувала за такова нещо. По това време живеех в САЩ , там организират специални обучения за бременни с ГД. Учат те как да ползваш апарата за мерене на захар и ти изнасят лекция за диетата.
Мене много ме беше страх , че бебето ще бъде много голямо , но всичко беше наред родих момиченце 3 кг. и 100 гр.
На мен първото ми изследване беше без да пия глюкоза -сутрин на гладно . После като видяха , че има проблем ме накараха да направя обременяване . Явно в България е по различен начин и за това немога да ти дам съвет относно изследванията .
ДАно всичко е наред и при теб  Hug

# 298
Интересно ми е дали ГД се повтаря при последваща бременност  Thinking Аз имам съмнения , че съм бременна отново и сега взех да се чудя , дали ГД се появява при всяка бременност или не , някой има ли инфо по-въпроса ?

# 299
здравей гризли...много ти благодаря за отговора...аз живея в 6вейцария,и бях наистина притеснена,защото не знаех как функционира тука с тези тестове....в крайна сметка(ако на някой му се е случило нещо подобно) ми направиха  натоварване с глюкоза на гладно и за 4 часа ми взимаха кръв на всеки час...оказа се че съм на границата ,а не много над нея както първият път...за сега се разминах с диетите....гризли желая ти много щастие...пази се ,знаем как е далече от близките...на другите мами пожелавам много лека и безпроблемна бременност-като моята....много целувки момичета...

Общи условия

Активация на акаунт