Съмнения за гестационен диабет

• 287 124
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 825
Четох и по - напред в темата, но при нас стойностите са малко по различни - в Германия съм. На гладно трябва да е под 90, 1  час след започване на хранене - под 140. С диетата и стойностите след хранене нямам проблеми, но сутрешната стойност на гладно не падаше под 90. От 10 дни съм на инсулин вечер, но засега не съм улучила правилната доза. Започнах от 4 единици, в момента съм на 12, а от тази вечер на 14. Сега с инсулина стойностите на гладно трябва да са ми между 75 и 80, а аз още поддържам 83 - 86 и затова ще увелича инсулина от тази вечер. Само се надявам всичко да приключи след раждането и всичко с бебето да е наред. Praynig

# 826
Да, видях, че си в Германия, при нас стойностите са същите. Но тук еднокринложката ми каза да са под 100 сутрин.
И аз бях на вечерен инсулин накрая и с 10 единици поддържах около 97, последните две седмици с 12. Струват ми се доста занижени изискванията при теб. Искаха ми след час и половина след хранене да са под 120, което май идва същото като при теб.

Защо ти занижават толкова много сутрешните стойности, не разбирам? 75 вече е много ниско, вижда ми се прекалено и няма никаква логика.  Thinking

# 827
Блонди, идея си нямам защо има такава разлика в стойностите. Ама ще спазвам тукашните изисквания, няма как.

При теб нещата отшумяха ли след раждането? А имаше ли някакви проблеми с дъщеря ти? Наложи ли се да ѝ преливат глюкоза?

Мен много ме притеснява, че заради инсулина няма да мога да родя в болницата, в която искам.  Sad А там, където мога да родя е на около 40 км от нас.  #Crazy С трето раждане ми се вижда много далече, но в краен случай и линейка ще викнем.

# 828
А защо да не можеш да родиш където искаш? Раждането с ГД не изисква нищо специално, а контролът за бебето и евентуалната глюкоза са съвсем елементарни  Simple Smile

Нямаше никакви проблеми нито с мен, нито с нея, сега съм добре, инсулинът го спрях веднага след раждането. Следихме теглото й, но с диетата и инсулина поддържах разумни стойности и както се изрази моя гинеколог тогава - все едно няма диабет. Роди се 3300 2 дни преди термин. Със синът ми нямах, за жалост, толкова стриктен контрол и той се роди 3600 3 седмици по-рано, добре, че не доносих.

Твоят бебо как е с теглото? То е рано още, накрая ще засилят проверките.

# 829
Когато родилката е с ГД и особено на инсулин, няма право да ражда в обикновено родилно отделение. Трябва да е в болница с неонатологично отделение. От една страна е добре, че при проблем с бебето, ще реагират веднага. Живеем на село и близките болници нямат неонатология, затова ще ми се наложи да ходя на 40 км.

В сряда съм на преглед при гинеколога ми и ще имам повече информация тогава. Ще ме гледа на ехограф и ще обсъдим раждането.

Благодаря ти, че се включваш, за де не съм съвсем сама в темата.  Hug

# 830
Е, да, тогава да, щом няма неонаталогогично.

Тук ми казаха, че ако бебето не мине 4кг, няма нужда от секцио. Но това, разбира се, предвид и преглед на самата майка и всички обстоятелства.

Не ми каза дали резултатите след обременяването са ти били ок. Доколкото разбрах само на гладно е било 97, а после в граници, така ли?  Thinking

# 831
Цитат
Доколкото разбрах само на гладно е било 97, а после в граници, така ли?  Thinking

Да, така беше.

На гладно                    97             нормални стойности 50 - 91
след 1 час                  114                                               50 - 176
след 2 часа                  94                                               50 - 152

Гинекологът ми ме прати на едндокринолог и там ми поставиха диагнозата ГД. Имам наднормено тегло отпреди да забременея и съм на 35 г, това също беше определелящ фактор. С предните 2 бременности не съм се тествала, бях си в Бг и децата се родиха в норма.

# 832
Дано и някой друг да се включи, обаче лично аз, предвид личен опит и изчетено, абсолютно никакъв ГД не виждам при теб, още по-малко пък за инсулин  ooooh!

Бих потърсила и второ мнение, но ако ще е същото, май няма смисъл. За мен това не е никакъв ГД. Може би за внимание и определено ограничаване с храните - да, но ГД и инсулин - в никакъв случаи  Simple Smile След час да имаш 114 след такова натоварване, това показва, че жлезата ти работи идеално!

А имах стойности 1 час след глюкозата 178. И бях два месеца само на диета, после започнах да вдигам сутрешната над 100 и ми включиха инсулина. А изключително стриктно и подробно ме следяха, сигурна съм за нормите, защото и навсякъде ги дават такива. При теб просто не виждам никакви основания за тревога, но както казваш - ако ще ги слушаш, няма как  Simple Smile Но по цял свят стойности на гладно до 99 са ок  Peace
И след като нормите са до 91 първия път, защо после ти искат да са 75  Thinking

# 833
Здравейте. С първата бременност имах ГД , но не се стигна до инсулин , само най-накрая последните две седмици много ниска доза Глуборид ( май така беше) . Бях много стриктна с диетата , детенцето се роди 3100 две седмици преди термин. Искам да попитам , тези които са имали втора бременност след първа с ГД , от кога почнахте диетата ? Чакахте ли да се потвърди , че отново има диабет или по отрано започнахте с диетата ? Аз съм съвсем в началото , но искам от сега да съм по наясно как да процедирам .

# 834
Блонди, не знам какво да ти отговоря. Просто приемам, че тук нормите са силно занижени. Не само при моя лекар, а като цяло в Германия.

На обучението бяхме 5 бременни. След 4 дни диета и измерване по 4 пъти на ден, ни събраха да обсъдим резултатите. При 3 сутрешните стойности бяха в норма, но имаха проблем след ядене. Тях ги оставиха на диета само. Аз и още една имахме проблем при сутрешните стойности, а след хранене - всичко беше наред. Другата жена беше с по - добри стойности от моите и я върнаха да се измерва още една седмица и тогава да решат дали да започва инсулин. При мен започнаха веднага с инсулина, вечер преди лягане. Искрено се надявам всичко да изчезне след раждането и да забравя за ГД.  Wink

След започването на инсулиновата терапия, стойностите трябва да са между 75 и 80 сутрин на гладно, другите остават същите / под 140 1 час след започване на хранене/.

sealover, не мога да ти отговоря, защото с предните бременности нямах ГД или поне не съм знаела, че имам. Лека бременност ти желая!

# 835
ДжейДжей, действай тогава, както казват и това е, всичко ще е наред. В много малък процент после след време се развива тип 2, но все пак трябва да си имаш една наум и да се следиш понякога, както и особено с внимание след 50г, живи и здрави дотогава  Hug

sealover, ако при първа бременност е имало ГД, вероятността да има и при следваща е почти 100 процента, за съжаление. Аз не го знаех това и не пазих диета до обременяването, когато се видя проблемът. То обаче май не се прави преди 20-та седмица, така че дотогава най-добре ще е да внимаваш и да спазваш диетата, все ще е за доброто и на двама ви  Hug

# 836
  • София
Чакахте ли да се потвърди , че отново има диабет или по отрано започнахте с диетата ? Аз съм съвсем в началото , но искам от сега да съм по наясно как да процедирам .
При първата бременност ме диагностицираха с ГД още в 15 г.с., последните 3 месеца бях на инсулин.
При втората ми бременност, която за съжаление беше неуспешна още в 7 г.с. си пуснах венозна кр.захар, беше се повишила от 4 и нещо на 5.3. Обадих се веднага на ендокриноложката ми и се разбрахме да отида още следващата седмица на обременяване, което обаче не се състоя, поради спонтанен аборт, нямащ нищо общо с гестационния диабет, но явно и със следваща бременност ще е така.

# 837
И аз мисля да помоля по-рано за това изследване , за да видим как се движат стойностите. За сега нямам симптоми никакви , то не че са големите симптоми , но поне не съм забелязала да ожаднявам или да ми съхне устата. А как искам да ми се размине диетата  Mr. Green А и боденете четери пъти на ден също не е голяма веселба  Whistling 

# 838
И аз мисля да помоля по-рано за това изследване , за да видим как се движат стойностите. За сега нямам симптоми никакви , то не че са големите симптоми , но поне не съм забелязала да ожаднявам или да ми съхне устата. А как искам да ми се размине диетата  Mr. Green А и боденете четери пъти на ден също не е голяма веселба  Whistling 
Ти остави веселбата, не е страшно боденето...
По-важно е да почнеш с диетата веднага! Обременяването е ПРОТИВОПОКАЗНО в ранна бременност. Не помня точно, май чак 18-24-та се прави.
Помня го добре, защото в 4-5та седмица се бях строила пред лабораторията, поръчах си ЧХГ и обременяване, когато ми хрумна да попитам ендокринолога си (диагностицирана съм с инсулинова резистентност от преди бременността). Леле как ми се накара! Не бързай с изследването, изчакай да му дойде времето, а до тогава диетата е чудесно решение. Иначе, не се взирай в симптомите, това не е важно сега - бебчо ти е важен!
Стискам ти палци!

# 839
ДжейДжей, какво стана, регулира ли сутрешната захар? С гинеколога вчера говорихте ли нещо?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт