АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 362
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
бях на лекар и вече ще ме гледа всяка седмица, но моя лекар е убеден , че още е рано да насрочваме дати за раждане- каза че съм нетърпелива Simple Smile освен на ехограф, знаете ли на мен как ми слушат тоновете- с една желязна джаджа дето ми прилича на фуния- слага ми я на корема и ми държи ръката( пусла ) за да може да различи моя пулс от сърчицето на бебчо Simple Smile каза че всичко е супер- пуснаха ми е 45 дневн. болничен- много вали във Варна и не мога да го занеса до работа . Всичките ми приятелки ме понамразиха- по принцип имам много голям късмет и сега ми казват че заедно с бременността ми - времето лятото било такова облачно и хладно  hahaha

П.С за тази Арника лекаря каза ( негово мнение разбира се) че няма смисъл- възтановяването и раждането  си зависят от  организма... нз сега дали да я пробвам..
айде целувки  Sunglasses

# 421
  • София
MaPuHa88 следенето на тоновете се прави със специален апарат, не със стандартния ехограф. Апарата прилича малко на апарат за ехокардиография, слагат се 1 или 2 диска на корема и апарата си вади едни диаграми, това се прави в продължение на 20-30 мин. Доктора може да провери тоновете с ехографа като пусне доплера, но това не е "следенето на тонове" за което се говори тука. А това с фунията не го разбрах.

# 422
Маринка,за Арниката донякъде е прав лекарят ти,но аз не отричам напълно действието на хомепотичните лекарства.В началото бях скептична към тях,но и те в някои случаи се оказват доста полезни.Не мисля,че ще ти навреди да я взимаш,което ми напомня,че вчера трябваше 2ри ден да я взема и пак я забравих Embarassed Ужасна съм,а работат ми е да казвам на хората как да си взимат нещата.Добре,че не разчита само на мен и такива като менфармацевтичният бизнес Laughing

# 423
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

Fighty , да прекрасно те разбирам и съм съгласна с методите ти, но са приложими при малко по-големи деца като твоите. А и не изключвай, че всяко дете е с различен характер и темперамент и не всички реагират еднакво. Освен това моето дете не може още да говори и да се изразява както казваш ти е било при твоите деца, има си негов речник и всеки ден измисля нова дума, т.е. не можем да водим пълноценен разговор. Мога обаче да кажа, че никога не ми е правил някакви фрапиращи сцени на инати и тръшкания. Общо взето успявам да му отвлека вниманието и да го насоча към друго нещо(нищо, че след пет минути е измислил нова беля  Mr. Green )  Полека лека обаче виждам, че започва да говори и да разбира повече неща и вярвам, че все по-успешно ще се разбираме.
От цялата работа исках да кажа, че при едни деца едни методи на възпитание са добри и работят, а при други не. Fighty е намерила начина и метода, който е добър за нейните деца, аз търся и прилагам методи добри и работещи за моето дете  Peace

СиСиТу, той нашия не ходи вече в различна посока, ами просто не може да ходи с мен бавно, а бяга, подскача напред. Сега не ми е проблем, но за после си мисля аз, с количката...  И аз като теб си мечтая за едно кротко дете сега  Simple Smile

transi1 , мисля, че по два пъти на ден е достатъчно да се мажат гърдите с Лансинох. Не се вкарвай във филми от сега.

MaPuHa88, лекарите са доста скептични към хомеопатията и изобщо към алтернативните методи, поне в българия съм забелязала.

# 424
  • софия
Привет и от мен Hug Hug

Вчера бяхме на преглед-всичко засега е ОК, бебоците са 2100 и 1900 гр, казаха, че за близнаци било повече от добре.Точна дата за секцио не сме определяли още, но Док каза между 9 и 12 август-аз само се моля да устискаме до тогава, да не се раждат по-рано
А иначе вече сън няма за мен Sad-нощите са ми някакъв ад, имам чувството, че корема ми тежи два пъти повече отколкото през деня, нямам никакъв въздух, а едното бебе е ниско долу, притиска нещо(и аз не знам какво точно) и ми разказва играта от болки-щом се изправя болката минава, ама мога ли да карам нощта в изправено положение-голям ад, ама ще трябва да се търпи още месец

MaPuHa88 разби ме направо с тази фуния-това е специална слушалка за слушане на сърдечната дейност на бебето, но я използваха до преди 20 години-не знаех, че все още има лекари с такива Grinning

# 425
  • София
абе mozzi какви са тея големи бебета? Вие направо сте отличници. Моя бебко е само един и е малко по голям а термина ми е почти като твоя. Браво само така  Hug

# 426
  • софия
Ох, Ади, аз нали само за това се тревожа от самото начало-дали няма да са много малки, а и знаех, че близнаците в началото нарастват нормално, а после забавят темпото към края на бременността, но вчера Док ми каза, че моите явно са на друго мнение и от 1 месец дърпаме здраво на грамаж Grinning.Сега остава да удържим още месец Praynig

# 427
И аз се присъединявам към момичетата с болежките. Тазът ми направо имам чувството, че на две различни страни го дърпат. Бебка също е високо, то и така май трябва да бъде де, но вечер ми разказва играта.
Абе да сме живи и здрави още месец ще стискам зъбки.
Много ми е интересно това, което пишете за възпитанието. На мен това ми е едно от големите притеснения, а именно дали ще мога да възпитам добре детето си. Абе напоследък по много екзистенциални въпроси съм се замислила, ама то защото време за това много Simple Smile
Аз в понеделник ще си вземам 45 дневния, ама с този семеен бизнес, така или иначе си идва до офиса. Днес пак се чудех дали да скокна, но пък вкъщи майстора пробива стената, за да изгражда гардеробно помещение и не е за стоене.
Имам два въпроса за ваничките:
1. Харесала съм си обикновена, неанатомична ваничка, трябва ли ми някакво приспособление, за да къпя бебето отначало и какво?
2. Трябва ли да си купувам и стойка, защото на мен малко нестабилна ми се вижда работата, ама знам ли newsm78
Мерси предварително Hug

# 428
Момичета, може би не е тук мястото да питам, а в някоя тема за захранване, но все пак да се пробвам, може някоя да знае - адаптираното мляко Аптамил, за най-малки бебчета, в температура на каква вода се разтрваря - самата му разтворимост позволявали да се използва хладка вода (НАН може). Знам, че на опаковката пише гореща, но обяснението е, че прахът не е стерилен. Ако се абстрахираме от този фактор, каква му е разтворимостта? Мерси

# 429
  • София
Момичета, може би не е тук мястото да питам, а в някоя тема за захранване, но все пак да се пробвам, може някоя да знае - адаптираното мляко Аптамил, за най-малки бебчета, в температура на каква вода се разтрваря - самата му разтворимост позволявали да се използва хладка вода (НАН може). Знам, че на опаковката пише гореща, но обяснението е, че прахът не е стерилен. Ако се абстрахираме от този фактор, каква му е разтворимостта? Мерси
На сайта на Аптамил намерих един pdf с описание на продукта. Сварява се прясна вода и се оставя да изтине до 40 градуса, тогава се добавя млякото. Пише стриктно да се спазват инструкциите така че незнам дали може с хладка вода

# 430
Мерси, Ади!

# 431
  Моят корем пък определено е спаднал надолу, но трябва да удържа още малко.
 ^VALINA^  и ние сме решили да купим най- обикновенна баничка, но мислим и да купим и от тези хавлиените подложки( Кори беше пускала линк към тях). Стойка ние няма да купуваме- доста нестабилни ми струват и на мене. Имаме едно шкафче и мислим там да слагаме коритото.

# 432
Привет и от мен Hug Hug

MaPuHa88 разби ме направо с тази фуния-това е специална слушалка за слушане на сърдечната дейност на бебето, но я използваха до преди 20 години-не знаех, че все още има лекари с такива Grinning
след като го прочетох ми стана смешно - все едно в някое село се преглеждам преди 30 години техниката...   smile3532 ами това го прави като легна да ми мери обиколката на корема , и решава явно да чуе и сърчицето- може да е остаряло ама става - иначе с апарата дето прилича на ехограф ( адито както обясни, аз си мислех , че го прави с ехографа Simple Smile )  изследването ми го правиха на частно като ходя- отделно от ЖК - по ЖК лекаря ми не разполага явно с апаратурата ,а само с фунията  hahaha Joy
П.С. преди малко бях ПАК в НОИ , вече имам нов код, който работи- женичката каза че рядко софтуера дава грешки- лош късмет явно Wink

# 433
.....................................
Айде лека вечер на всички:) Аз от днес съм ина гинипрал освен на магнезий ,защото имах болезнени контракции цяла вечер а трябва още да устискам Simple Smile  

Имаш моите адмирации за начина, по който си възпитаваш децата. Мисля, че и друг път съм ти казвала, че мненията ни по този въпрос съвпадат напълно    Hug Hug
Относно Гинипрала, аз го пих преди няколко седмици. Много ми беше гадно от него, изпих цялата опаковка, но бях като дрогирана от него. До обяд едвам се възстановявах от него. Ръцете ми трепереха постоянно, имах сърцебиене...  хапчетата ги пиех през 8 часа х1, т.е. в 8ч сутринта ми беше първия прием, та до обяд реанимирах.   ooooh!   Дано при теб да няма тези странични ефекти.   Praynig  

^VALINA^
  вече обсъдихме въпроса за ваничките, за обикновено коритце (каквото всъщност е и моето) много мами ползват допълнителни приставки, има едни стойчици с извити метални пръчки и по средата опънат и зашит хавлиен плат. Може да си сложиш вътре и обикновенна хавлиена кърпа, нагъната да е по-височко или анатомична стойка, която се закрепва към коритцето и после се маха. Зависи кое ти е най-удобно. Съвета ми е да изчакаш бебко и после от опит да прецениш  Peace Поне аз така мисля да направя.  
За стойката - ще ти е по-удобно с нея, няма да си натоварваш кръста толкова много. Ако пък банята ти е по-голяма, може и направо в нея със стойката да се къпете  Peace  
На земята в стаята едва ли ще е удобно на коленца  newsm78 или да правиш приспособления върху столове, маса и т.н. да слагаш коритцето, нз, помисли си  Peace

# 434
  • София
Забравих да добавя, на бебето се дава когато стане 36-37 градуса.
Ти за кое мляко точно говориш че ми е любопитно - ето тези двете са най добри за новородени http://www.aptamil.de/de/produkte/produkt-details/aptamil-pre.php

Общи условия

Активация на акаунт