121 Тема за Българо-Американската дружба и бебета! Пуш, бейби, пуш!

• 27 690
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
 Tandoori, жидшх жи снимките жъж Фейса. М<ного сте готини.
А за носенете, спокойно - никога не е късно да станев за резил.

Айде да Ви кажа какво си донесе съпруга ми - отказа се от всичкия си багаж и донесе само 2 тонклони.

# 526
Обичаме си вещите това е Simple Smile. Имат емоционален заряд.

Чубрица, шарена сол, девисил и джоджен, не ги отказвам никога и си ги ползвам с кеф, както и гювеча, кръглата тава за баница, че и млековар ми донесоха, който също много се ползва в последно време. А моята свекърва ми подари тенджери Цептер, които също бяха донесени, какво да се прави, но и те се ползват, други няма.  И родопски одеяла имам, как без тях. Изобщо, каквото е донесено се ползва. Сега вече се завръщам с кила книги, мога библиотека за детско-юношеска литература да отворя  Crazy.

Миз и от мен честито на детето ти! И на вас да и се радвате!

Агент, пак ли? Дано да мине лесно и бързо!

Вики, сега съм на твоя хал - тъгувам си по родителите  Cry. Ужасна работа са тези раздели...

# 527
  • Boston, MA
Цоне, става работата (за Дани), май трябва с Анджи да се разбирате обаче, че те си имат любов. Но може и Боби, той на всичко е навит, ако го храниш често и по много.  Laughing

Имаме и икони, ох, да. Моят stepfather ги рисува обаче, не са по религиозни причини. Картини напоследък купувам, защото ми омръзна да ми подаряват неща, които никога няма да ползвам, та искам пари (от най-близките, естествено) и ги обръщам в българско изкуство на място.

... Пикси - от Малинчо! Ако там няма казвай да ти пратя от новооткрития бг магазин в Бостън  Flutter
...

Къде магазина?

...
На Бостънското летище митничарите питат на чист бг език "Луканка?! Лютеница!?"  Crazy
Точно!

Айде да оздравява малкото Геленце... милото.

Какво е самардала? Ева, моето тълкувание за без-аватарието е, че сме все стилни и минималистични събрани, което не би го познала, като четеш какво мъкнем през океана.  Laughing

# 528
 Laughing

Самардала е много вкусна подправка, доближаваща се до шарената сол, която се среща само в района м/у Стара Загора и Ямбол, мисля. Поне моят бургазлия не беше я чувал преди, а сега не дава ядене без нея да се прави.  Mr. Green

По темата с иконите -тържествено благодаря на Солей за помощта. Ходихме с мама до Пловдив и вече имам серитификат и номерче за износ. Само не разбрах що за таланти работят там, след като на ръчнорисувана черешова дърворезба с видимо поставена цена 250 лв ми бе зададен въпроса : ''Мчи вий що съ разкарвъти за икона, дету струва 2.50?'' Shocked

Хайде, недовидяла нулите, случва се - ами изработката и качеството?! Не работя аз в ДБХ.

# 529
Бата Мата... като ви чета с какво сте идвали в Америка.. та аз съм дошла гола, бе. С един куфар. Дрехи, 2 чифта маратонки и 1 сандали, 2 албума снимки, и около 5 тона пюър БГ инат, а.к.а. амбициозност (хехе). За другото си казах "ще си купя". Години по-късно, майка ми ми донесе 2 одеала, на всяко идване по едно, и някакви тави. Обясних й кротичко, но убедително, че няма нужда и на следващото идване в куфара й имаше само домашна ракия и вафли.
  Норчи, колкото и да четеш, вашето ще е друго. Метода е: Проба-грешка, и така в шеги и закачки, след няма и 2 години, знаете 'всичко" за Америка. Адаптиране, апартаменти, перални, долари, питейна вода, ужасни българи, които вместо да помагат, те забатачват... страхотни българи, които не си очаквала да срещнеш. Студени американци, отзивчиви американци, колоритни съседи, езикови бариери и каквото там още се сетиш....

# 530
Ох, рано-рано сутринта направо се превивам от смях.  Joy Що чудесии има изпренесени, не е за вярване.  Laughing
Ма като ви чета, вие сте готови с чеизите.  Crazy

Ева, за меда да споделя, видях, че си питала. Носили са ни много пъти - свекърите, мама и тате, брат ми, една приятелки, ние. Не са проверявали никой. В колет веднъж да пращали. Не беше отворен със сигурност, защото майка ми го сипва в пластмасови шишета от кока-кола от по половин литър, слага една-две торбички отгоре и се започва едно увиване на шишето с тиксо, направо да ти стане лошо. Та тия от колета определено не бяха отваряни, защото на мен отново се падна честа да се боря с тиксото има няма по 10-15 мин на шише.
Радвам се, че е сте успели с иконите. Simple Smile
Самардала е много вкусна подправка!  Peace Не вярвах, че и други си носят.  Laughing

Агент, нагуши Гелето от мен и дано да се оправя бързо!  Hug

# 531
Вече 2 пъти гледам 2-3 страници изписани и си мисля че Клер се отчете а то още за родопските ... Crazy

Лелеле сладурани разбихте ме тотално  Joy
На мен ми тежаха на душата една мижава цитрусова преса и един стийм фейшъл уред ( това в 1вото ми идване беше довлечено обаче та не е толкова срамно). Иначе за подправки ,дрехи,книги,албуми със снимки...това си е в реда на нещата.
Ами освен да ви пожелая със здраве да си ги складирате нещата до дълбоки старини друго не знам какво да ви кажа!  Laughing  

Биз... Hug  гадна работа...започна да ми просветва вече слава Богу че така гадно го изживях....

# 532
Благодаря за отговорите за шарената сол!  Ако разрешават да се изпраща, ще си измоля коледен подарък от България.

Мъчи ме един по-различен въпрос тези дни, и трудно намирам отговор. Имате ли или какво мислите за rear side airbags for torso за деца? 

Първо, да кажа, че знам, че децата трябва да са в специален стол!  Второ, всички коли сега идват със стандартни curtain side airbags (те се спускат отгоре и протектват само района на стъклото, но не стигат по-надолу), така че не питам за тях. Питам за тези optional airbags, които протектвът цялото тяло отстрани за пътниците на задната седалка.

Четох и говорих с дийлъри. Някои мнения казват, че не е добра идея, други, че е ОК.  Ето най-полезната информация, която намерих:

"Are They Safe?
NHTSA has publicly stated that these airbags should not cause harm to occupants, regardless of their age, size and seating position — regardless of whether they are properly restrained."

Ако някой има опит с това, ще съм благодарна за отговори.

# 533
Пикси и аз се замислих след разговор с мой приятел в БГ, който отиваше да дезактивира тези еарбеци. Каза, че е говорил с производителите и те са препоръчали.

Тук дават същия съвет, да четеш менюал и ако няма специална рестрикция, да сложиш карсита на най- сейф мястото, а именно- по средата на задната седалка.

http://www.childcarseats.org.uk/factsheets/airbags_factsheet.pdf
http://www.cpsafety.com/articles/RFbasics.aspx

# 534
Чанът, дето не бил на коч, и кантарчето за зайци ме убиха. Хилих се шумно тази сутрин във влака докато ви четях.

Аз съм си носила дълго до глезените бельо, защото нали зимата в Мейн е студена. Не ми беше хрумнало, че няма да живея в гората.

# 535
# 536
  • САЩ
Голям купон съм изтървала тук! Много се смях с вас, еййй! Чак сълзи ми потекоха и колежката до мен ме пита добре ли съм  Laughing
Аз освен c едни корени от бял божур дето мъкнах за една колежка след първото прибиране до БГ, май за друго странно не се сещам. Ама колежката вика тука няма бял божур, но в Румъния видях онлайн пише че има. Вие, нали вика сте комшии с тях, дали нямате? И аз как да не се похваля, казвам ми да има!  bowuu Ииии така, донесох, че даже с буца влажна пръс. Така и не разбрах тоз божур хвана ли се или не, че тя напусна докато дойде време да цъфти, но пък аз се сдобих с красив камък, подарък в знак на благодарност, който веднагически бе сложен на пръстен.

Друг е въпроса че след това като се огледах видях много бял божур да си цъфти наоколо   doh

# 537

П.С. И един страничен, леко личен въпрос: защо в нашата тема се срещат най-много дами без аватар на кв. см.? Аз лично си ..как да кажа..трауря дядо един вид и не ми се слагат шарки, ама другите?

Аз да си сложа брадвичката за аватар, или някой килим? Laughing Ева, не ми идват идеи какво да сложа, ако имаш предложение с удоволствие ще си го прилепя. Laughing Само да не е Брад Пит или цветя. Нещо идейно, ама какво? Да сложа котки понеже обичам ,ама Пикси си го е избрала вече... е наистина не знам. Mr. Green Имам една готина снимка, но трябва да се оразмери. Ако на някой му се губи време да свирка.На мен и така не ми пречи Laughing

# 538
Цоне, давай снимката. Ще те урЕдим с аватар.  Laughing

# 539
Ванхорн, благодаря!  Кои car seats за средата на седалката?  В моята сегашна кола сийтът е отзад, но отстрани, защото там са т.нар. anchor points?  Аз знам, че фронтъл airbags са опасни за деца и затова никога не бих сложила столчето там.   Става по-сложно, обаче, със side airbags за цялото торсо на задната седалка. Те не се диплойват отпред (сори, но не ми идва българска дума на ум), а се диплойват отстрани.  За тях не разбирам дали помагат или пречат повече при бустър сийт, не за бебе....  Дийлърите са абсолютно безполезни, между другото, ако търсиш техническа информация.

Общи условия

Активация на акаунт