Почистване на набук и велур

• 28 399
  • 13
  •   1
Отговори
Моля ви, дайте ми съвет как да почистя чанта от светло кафяв набук/обърната кожа.
Имам само спрей за поддържане и освежаване на цвета, но тя има нужда да се почисти на някои места.

# 1
Има едни гъбки на Саламандър, които "разрошват" излъскани места, ако това е проблема, ако е захабено - химическо чистене.

# 2
Благодаря ти Hug, но наистина ме е страх да я дам на хим. чистене-в нашия град то е под всякаква критика, а чантата е мн. скъпа.
Ще изчакам за още мнения  .

# 3
 На "Казабланка" съм купувала течен препарат за едни ботуши, вървеше със специална четка за четкане - след като изсъхне.Ставаше и за велур. Има и на КIWI.

# 4
  • Бургас
На "Казабланка" съм купувала течен препарат за едни ботуши, вървеше със специална четка за четкане - след като изсъхне.Ставаше и за велур. Има и на КIWI.
И аз съм ги ползвала, за ботуши. Предполагам, че и с чантата ти няма да има проблем!

# 5
  • Варна
Ако чантата е от естествен велур и има замазани места, най-добре става като се изтърка с много фина шкурка -бялата  цвят (има и червена). Може да изтърка преди това със сапун и стара четка за зъби. Като изсъхне, тогава със шкурката.
Така велура се "разрошва". Този метод за изкуствен велур не става, велура ще падне и ще остане основата на кожата.

# 6
Ако чантата е от качествен велур -може да се изпере. Велурени чанти и якета пера в пералнята на студена вода без центруфуга, там където има петна слагам по малко вениш. И 2-3 пъти пускам изплакване с омекотител.
Трябва да си сигурна обаче че няма картонени вложки в нея, защото те ще се разпаднат. в качествените чанти вложките са пластмасови и няма проблем.
Пробвала съм и със сапуна и четката за зъби - също става но е по трудоемко  и не е  толкова добър ефект.

# 7
Ако ми позволите едно странично питане. Ако някой е чистил химикалка от чанта естествена кожа, че се чудя какво да я правя.

# 8
  • Варна
Ако ми позволите едно странично питане. Ако някой е чистил химикалка от чанта естествена кожа, че се чудя какво да я правя.

Химикала няма да се изчисти. В никакъв случай не опитвай с лакочистител или други разтворители, ще стане още по-зле.
Можеш да закачиш значка върху надрасканото, да завържеш ефектна кърпа, пискюл, ключодържател.
Метална емблема от стара чанта, да зашиеш емблема от плат( има голямо разнообразие от тях по магазините)
Чантите с картон вътре не е желателно да се перат в пералня.
Велурени обувки и ботуши носете само в сухо време.

# 9
Илиева, и аз тъй си мислех, ама да попитам. Жалко, харесвах си я тази чанта. На 3 места е надраскана и просто няма как да ги прикрия и трите.

# 10
zari65 , ако кожата е лицева, пробвай с мокра кърпичка или с тоалетно мляко.
Ако е мавийна кожа/ велур, набук/ - няма да стане.

# 11
Може да звучи смешно но човешката слюнка почиства и разтваря доста неща .Помня като ученици в 3-5 клас се драскахме с химикалки и се чистихме по следния начин ,намокряш пръста си с слюнка и търкаш докато се изтрие (пробвал съм на плат кожа и велур ,но на пресни петна и не знам ако са престояли доста дали ще стане. 

# 12
Почисвала съм надраскано от химикалка и фулмастер от много фина кожа на бял диван с Циф крийм-много внимателно само с леко забърсване,махна се идеално без никаква следа.

# 13
Ох, и аз се опитвам да почистя петно на синя чанта от естествен набук. Иначе нормалните замърсявания се отстраниха в пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт