Отговори
# 480
Добро утро, да Ви разкажа и аз. Вчера бях на "Ден на отворените врати" в Ескулап-Русе. Отидох много притеснена всъщност(все пак в болница отивам), но ме изненадаха приятно. Много приветливи хора и обстановката беше много уютна. Пред родилна и след родилна стая са с по две легла. Кошчетата с бебшоците стоят до майките. Други екстри като телевизор, климатик, шкафченца, гардероб бяха на лице. Д-р Константинова ни прие. Беше много мила, личеше и, че е много еродирана личност. Детската сестра Върбанова беше страшно позитивно настроена и много лъчезарна. Казаха, че таткото може да е с теб в пред родилна и да ти държи ръката, и в родилна зала може да дойде, ни ако е толкова смел. Общо взето са съсредоточени към това да те накарат да се чувстваш добре и спокойна и раждането да протече така както го усеща родилката. Даже и с видеозон ме гледаха. Казаха, че бебка пак се е обърнала седалищно, но не било страшно, щяла да се обърне пак. Иначе си била добре:) И до тук добре, но ми се е загнездила една мисъл в главата "Струва ли си да дам толкова пари за едно удобство" . Все ми се върти в главата, че мога да купя на бебешока нещо с тях, а не да ги давам там. Ама така ме успокоиха тия хора. Направо незнам вече.............. Confused

# 481
kipinik, трябва ти да си прецениш  Simple Smile Аз съм раждала и в частна, и в държавна болница. Нещата за мен са несравними. Ражданията и двата пъти ми бяха ОК, но в държавната болница персонала ми скъса нервите, на изписването си не бях спирала да рева от сутринта. Понеже нямах още грам кърма, а педиатъра бил казал, че ще кърмя, не ми хранеха бебето, колкото и да се молех и накрая последния ден и двете 3 часа ревахме - бебето от глад, а аз от мъка, ей това не мога да го забравя, нито да им го простя  Naughty Предния ден ходех сама до горния етаж да моля да ми дадат 30 мл. млекце и ми го даваха тайно да го скрия Crazy Колкото и да настоявах, не ми дадоха да говоря с този педиатър да види, че нямам кърма още, аз все пак съм раждала и кърмила, не е като да не знам какво е. Абе не искам да се сещам, дано не попада никой на такива неща. Та няма как да се сетя с радост за държавното родилно... В частната болница си гледах ТВ, час по час ме питаха как съм, какво искам да пийна, чувствах се царски. Та за мен въпроса дали си струва не седи като такъв, след горчивия ми опит.  Confused

Иначе - ако не е да се случат моите частни проблеми с гладното бебе, другото се изтрайва. Поне ако ще се ражда в държавна болница, аз с 2 ръце препоръчвам да си вземете ВИП стая - не е толкова скъпо, но е с отделна баня и 100 пъти по-добре.

# 482
Ulia- Дано при всички мине толкова лесно раждането Praynig
Дай Боже! Пожелавам го на всички ви! На себе си също.

И до тук добре, но ми се е загнездила една мисъл в главата "Струва ли си да дам толкова пари за едно удобство" . Все ми се върти в главата, че мога да купя на бебешока нещо с тях, а не да ги давам там. Ама така ме успокоиха тия хора. Направо не знам вече.............. Confused
Ох, kipinik и аз това се чудя напоследък. Вярно е, че аз съм леко разочарована, но освен хотелските условия и по-любезното отношение не видях да предлагат нещо кой знае колко по-различно. Другите ми терзания са свързани с това, че поне при нас най-добрите неонантолози работят в държавното АГ, а в частните клиники масово за новородените се грижат педиатри. Първият път се наложи синът ми да остане ден-два в кувьоз, че се роди 2.300, и сега пак очаквам проблеми с бебето, че върви по-малко на размери, заради бактерията, която все още не мога да излекувам и заради кръвногруповата ни несъвместимост. Та освен притесненията за самото раждане ми е много важно и грижата и мерките, които ще се вземат за бебето ми веднага след раждането. Та, и аз съм в една дилема последните дни... newsm78

Danna_2010, можеш ли да дадеш някакъв линк да ги погледна тия спални комплектчета на ТЕД. И аз съм на тая вълна и информацията ти силно ме заинтригува!  bouquet

# 483
Ulia, не знам за линк, в сайта не ТЕД излизат само като цена, иначе снимката е с десен за възрастни. Аз имам такива в магазина, представляват олекотена завивка 100/150, чаршафче и калъфка за възглавница, в свежи цветове с детски мотиви - мечета, патета, рибки и т.н. Аз съм си избрала зелен с мечета, син и оранжев. В повечето магазини ги имат, ти в кой град беше?

# 484
kipinik, незнаех че и в Ескулап има такъв ден на отворените врати.По принцип и аз мисля да раждам там,понеже и първият път си родих в частната клиника.Но би ми  било интересно да отида и  аз на такъв ден,дали ще има пак.

# 485

Иначе - ако не е да се случат моите частни проблеми с гладното бебе, другото се изтрайва. Поне ако ще се ражда в държавна болница, аз с 2 ръце препоръчвам да си вземете ВИП стая - не е толкова скъпо, но е с отделна баня и 100 пъти по-добре.
newsm78 държавните не са ли всички с отделни бани?
поне аз където раждах и планирам да повторя си има баня в стаята /3 легла/, има си и телевизор, бебетата са по цял ден с майката, храната не е кой знае какво, но позволяват да ти носят отвън. разликата с вип-а е само климатика, ама за един климатик 50лв/ден не си заслужава.

# 486
В повечето магазини ги имат, ти в кой град беше?
Стара Загора.

# 487
Ulia, писах ти на лични  Peace

E.L. аз бях в стая с 4 жени и 1 баня с тоалетна, защото ВИП-а беше зает. Като ни дадоха на всички едновремемно Дуфалак, дали да описвам как подскачахме пред заетата тоалетна  Joy Нямахме ТВ, а във Випа, в който бях само 1 ден имаше, но без дистанционно и голям комфорт е след секцио да се протягаш на 2 метра от земята да си сменяш канала и звука  Crazy Телевизора беше монтиран почти на тавана, който го е измислил, не е имал грам акъл да се сети дали ще е удобно на току-що родила жена да се разтегне толкова. Иначе държавното родилно в  Плевен беше след ремонт, чистичко, без хлебарки и др. екстри  Peace

# 488
  • някъде в България
Добро утро и от мен с кафенцето.

За дилемата частна и държавна болница при нас е решено и тоя път в полза на частната.Не мога да се примиря не с това че няма да имам на разположение тв,климатик или "спец. внимание" а с останалото "елементарно ".Влизала съм в нашето АГ и условията откъм санитарните помещения са кошмар.Няма повечето пъти топла вода,вратите са открехнати свободно,често липсва и осветление.Искаш да се измиеш а няма как,в компанията на крещящи и викащи ромки заголени и кофи с плаценти.Звучи отвратително нали...... Shocked
Първият път нали бях секцио късно ми слезна кърмата,какво щеше да прави бебето в държавната където не дават особенно АМ когато не мога аз да го нахраня????И така ли подкрепят кърменето,съмнявам се дори при опит да ги повикаш те сриват със земята,ама нали е държавно.Там се имат за несменяеми и от това е проблема,в частната при оплакване от пациентка няма да се размине леко  Peace
Моя приятелка роди секцио в държавната и й остана кошмар във всякакъв смисъл.Това  че няма право никой да те посети в реанимацията и не до там от хигиенни съображения а защото не си "протеже" засилва следродилната депресия.За мен е важно дните който съм в болницата да имам възможност да виждам мъжа си и да се чувствам спокойна и да ес възстановявам.Все реват по държавните че парите не стигали а задължително си искат от пациентките с малки изключения.Ремонти се правят частично и не могат да скрият грозната обстановка,носим си един куп неща който ми се виждат твърде много като кол-во.С отклонение ще наблегна на един течен сапун като пример искат цяла опаковка от всяка,защо???Не се използва много за клизмата все пак а да се закупи от болницата не е толкова скъпо не е важно да е скъпа марка а има евтини по големите вериги за стотинки.....Чаршафите са като от втората световна и ни искат да носим също за толкова години не можаха да купят едни чаршафи и по свестни дрешки за децата ни!!!Здравната каса превежда за всяка родилка по 400 лв и не всички могат да отделят по 500-1200 лв за частни болници и в крайна сметка раждат в държавното.Е питам аз при поне 5 - 10 родилки може би за 1-2 дена и колко ли за месец къде потъват парите ни???Защото момичета тия пари са си наши,да точно така наши,понеже години наред плащаме здравни осигуровки а какво получаваме.Не може лекар който има частен кабинет и е ояден с пари на обикновенно момиче което не е негово протеже да казва "безплатно е само сиренцето в капана за мишки тука" ....Пак за държавното АГ става дума,редовно нямат медикаменти и консумативи който ние подсигуряваме.В повечето случай акушерките водят ражданията а докторите се появяват на готово ама искат парички допълнително за добре свършена работа.Направих избора си защото не искам да се почувствам използвана и не упреквам никой който не гледа като мен на тия неща.

# 489
  • Бургас
Колко много съм изпуснала  Rolling Eyes
Първо честити бебчета на Димяни, да са живи и здрави и да радват мама и тати.   bouquet
Ние с бебо сме добре, последно като ходих на ФМ ми казаха, че ще е момче. Само, че забравих да направя поредните изследвания /т.е. изтървах едномесечния срок в който важи направлението/, та въпроса ми е някой има ли представа колко ще струват да си ги платя, че не ми се разправя с докторката за ново  направление  Tired
Да ви се похваля, че сестра ми си беше тук за три седмици /тя живее в щатите/ и ме зарадва, че ще ставам леля  Heart Eyes
Относно раждането мога да споделя накратко, че и при мен нещата минаха нормално. Болеше ме малко повече при контракциите, тъй като ми включиха система с окситоцин /бяха ми изтекли водите, а нямах почти никакви контракции и разкритие/. Но около 2 часа след самото раждане бях готова да стана и да си тръгна с беба все едно нищо не е било /слава богу нямах никакви шевове  Praynig/. Надявам се и този път да мине бързо, успешно и по-малко болезнено.
И последно питане /извнявам се ако вече сте го обсъждали/ някой смята ли да съхранява стволови клетки, към коя фирма се е насочил и колко пари струва ако е удобно да сподели  Thinking

# 490
Здравейте, мами

И аз да споделя,( явно вчерае бил  ден на отворени врати  Joy ) ходих до Шейново и съм доста изненадана, но ми беше толкова полезно. А малко преди това там ми правиха доплер и бебка е изцяло симетрична, напълно си отговаря за седмицата , плацентата била перфектна, околоплодните води също,матката била "задна"  newsm78 , изобщо сме бомба  Praynig. Доктора( които виждаме за първи път), както си седеше и самосе обръща към мъжа ми и  казва - " я, колко много прилича на баща си" - оффф, какво да ви казвам,още има жълто по гащите   Mr. Green Mr. Green Mr. Green .
Та всичките месеци на притеснение ,че сме вървяли назад и какво ли още не, и нервите,които похабих са си били напълно излишни. 

Даниелка, честито за изпита   bouquet

Дамяни, честито миличка. Да са ти живи и здрави и много,много да ви радват. Всичко да е наред и в най-скоро време да си ги приберете в къщи   bouquet  bouquet  bouquet

# 491
  • у нас
Даниелка честито за изпита  bouquet  bouquet  bouquet извинявай че не ти честитих още вчера, но бързах Hug

аз вчера проверих по учебника какво съм написала- дословно по учебника и то без да препиша думичка  NaughtyPraynig дано я прочете, че този често не поглежда кой кво е написал а оценяването е.... ooooh!

# 492
  • София
Здравейте, тумбести мадами Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Я, какво да видя - psm и kipinik, ние с вас сме съгражданки! Леле, страхотно - не бях се заглеждала до сега... Отдавна не съм се прибирала в красивото ни Русе - доки забрани да се разхождам извън София-та след месец май Weary. Но, като родя, живот и здраве, съм първа писта -е, с две бебета и един батко ще е весело по пътя, но си заслужава да опитам
За стволовите клетки  - ние преди 3 години съхранихме в клиника Малинов, дори днес ще отида да внесе годишната такса. Тогава те ми вдъхнаха най-голямо доверие, а и познавах жената на д-р Стаменов и така се получи.... Сега не мисля отново да вземам от близнаците - дано никога не ни се налага да ги използваме

# 493
Ulia, с антибиотик лекуваш бактериите, нали? Локално или пиеш? Колко курса на лечение направи? На мен към април ми откриха бактерии и ползвах свещички с антибиотик, уж ми отшумяха симтомите и след седмица пак същото. След време пих Аугментин - всичко изчезна и после отново се появи. Лекарката ми каза, че е направила консултация и с друг лекар и са на мнение, че е по-опасно трети път антибиотик за бебето, отколкото бактериите и сега не правим нищо. Каза, че в краен случай малко по -към края можем да
направим още един курс локално лечение и честно казано се притеснявам. Иначе така ли иначе ще бъда със секцио и отначалото си ги имам бактериите, а бебчо засега си върви добре.

Да ви попитам - бебето по 2 денонощия понякога не се спира почти. Макар че много му се радвам, се чудя нормална ли е такава активност. Освен ритничетата, си мести и цялото тяло и то много продължително време. Вашите така ли са?

Пожелавам на малките родени бебчета бързо да наваксат, в седми месец влизах в болница за контракции и знам как ми се свиваше сърцето. Сигурна съм, че ще се преборят бързо  Heart Eyes

# 494
gala9, чудесни резултати! Хубаво е, че си се успокоила. Интересно ми е какво точно ти е впечатлението от Шейново, понеже и аз ходих на предишните оторени врати... А сега, след като имам вътрешни наблюдения от Токуда си имам съвсем определено мнение за едното и другото място.
brawn, понякога имам чувството, че бебето изобщо не спира. Не мисля, че има нещо притеснително, намества се човека. Ако много те притеснява - можеш да се обадиш на доктора си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт