Отговори
# 465
Честито на Димяни, да са и живи и здрави малките принцеси! скоро да си ги гушка у дома

Момичета днес пусках урина и имам бактерии, не знам какви са и от къде са
доки ми изписа 3 хапчета вагинално за 3 дни и после пак за нова урина
Някой имал ли е такова нещо? опасно ли е? много съм притеснена

# 466
Честита двойна радост за Дамяни и семейството и,пожелавам им от цялото си сърце да са живи и здрави,бързо да качват грамчета и скоро да са по 3 килограмчета Laughing.На мама бързо възстановяване и много прегръдки.

Руби,растете вие,скоро в къщи и твоите тревоги да свършат. Hug

Tommelise,много хубаво си го разказала,при мен беше горе-долу в този вид без финалната права,но този път се надявам да е по различно.Аз лично се разхождах бая,нямаше как да ме спрат,лягах от време на време да чуят бебана и пак хуквах из предродилна със системата в ръка,стойката на която ми служеше за увиване на всяка контракцийка hahaha

NKl,хич не ми е по-спокойно като раждала веднъж вече Grinningдаже ми е по-притеснено.Първия път бях така положително настроена,сега имам малки резерви по отношение на раждането,но надявам се като дойде момента да не го мисля.

За клизмата, е и мен не ме подмина и то два пъти през три дни,нали пренасях та ме пробваха на две дати дали ще се разраждам и така...но пък за мен си беше облекчение,че си имам доста проблемно ходене до едното място.

И сега да ви се похваля,вчера подписахме договор за наем,местим се на по-широко,нали ще ставаме повече Heart Eyesи съм много доволна,всичко е чисто ново,мебели,уреди,след ремонт е жилището и е чудно.Само пренасям дрехите и тенджерите и сме готови след месец и малко да посрещнем малкия човек на спокойствие. Heart Eyes

Лека вечер ви желая на всички  bouquet

# 467
Ох ,да се оплача  #Crazy Карам си аз сега за към вкъщи и  по едно време усещам как нещо ми лази по гърба (имам ужасна фобия към буболечки ,паяци и подобни ,и най-големият ми страх винаги е бил да не ме полази нещо такова )  #Crazy и само напипвам през блузата некаква гадна ,голяма буба  newsm09 И с едната ръка държа бубата през блузата ,с другата пускам мигач и се събличам насред улицата  newsm62 Добре ,че нямаше коли ,само еедна мина . hahaha  И сестра ми ,милата ,взе блузата и я изтръска.Вика "какоооо,мале каква е голееема" .Сега ми е смешно ,ама ми идваше да ревна  smile3518 Ами ,ако ме беше ухапала ...Щях да получа инфаркт  newsm17
Лека нощ ,мили момичета  newsm46

# 468
  • В царството на мечтите
Честита  радост за Дамяни и семейството й, желая много ама много здраве и скоро всички да сте си в къщи  Hug newsm18
Аз да се похваля днес бяхме на преглед и бебана е много добре не обича да се снима ръчичките почти през цялото време и стояха пред лицето, но се показа има едни големи бузи само за целуване и мачкане. Иначе хич не приличаме на мадама, защото в 33 седмица сме 2250 /ще е стройна като мама сега  Laughing/
Аз толкова съм щастлива, че я видях че само за нея мисля много съм развълнувана все едно днес осъзнах, че ще имам бебе  newsm78

# 469
МНОГО СИЛНИ ПРЕГРЪДКИ ЗА ДИМЯНИ И МАЛКИТЕ ПРИНЦЕСКИ  Hug СКОРОШНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ГОЛЯМА РАДОСТ ЗАНАПРЕД ДА ВНАСЯТ МАЛКИТЕ ДУШИЦИ   bouquet

Лелеле маминки каква адска жега е  ooooh! едва издържам  sweating sweating sweating

# 470
Честито на Димяни! Бързо възстановяване и много щастие с бебките!  bouquet stork-girl stork-girl

# 471
Честито на Димяни, нека са й живи и здрави малките принцеси!   bouquet

# 472
Добро Утро! Hug
Лек и Прохладен Ден  Heart Eyes !

# 473
Добро утро маминки  Hug
Даниелка аз си взимам една от студените напитки  Peace
Сега се връщам от лабораторията, до обяд ще ми излязат резултатите.Надевам се хемоглобина да се е повишил от ампулите желязо  Praynig

# 474
Хей, Danielkka страхотна почерпка  Crazy. Определено ще ни разхлади.
Аз имам едно въпросче - залепила съм едни картинки на латекса, но виждам, че започсват да се отлепят (въпреки, че са предназначени да се лепят точно на стена, на латекс). Та се  newsm78 с какво да ги залепя отново (Ц200 или някакво друго лепило)? Някои да помогне или да даде идеи  newsm78.
 Hug Hug Hug

# 475
Добро утро и от мен-и аз се връщам сега от лабораторията,дадох нова стерилна урина,дано този път няма белтък Praynig
Лек и прохладен ден и от мен,че тук от сега е ужасен задух ooooh!

# 476
Добро утро и от мен!
Честито на Димяни и дано след трудното начало всичко лошо е останало зад гърба им. Пожелавам на малките Виктория и Валерия да наддават бързо и безпроблемно и скоро да са си у дома!  bouquet
RYBI, браво на малкото ти момченце. Много добре се справя. Не се тревожи, мисля, че опасността за него е отминала. Аз самата съм стартирала от 1.500 и ей ме на 30 години по-късно жива и здрава.   bouquet
LITA, аз имам проблеми с бактериите през цялата бременност. Не е безобидно, но е важно, че проблемът е установен и ти е назначено лечение. Има време да се реагира до края на бременността и да се излекуват. Ако имаш доверие на лекаря си - не се безпокой, той ще вземе необходимите мерки.

Да разкажа набързо и за моето раждане. Цяла вечер се будех през около час с леки стягания в корема и ходех до тоалетна по голяма нужда.Рано сутринта сбутах мъжа ми и му казвам: "Напоследък само суха храна ядем и нещо не ми е добре на стомаха, трябва да си направим една супа" и пак заспивам. Събуждам се в 8.00 със силни болки, ама и през ум не ми минава, че раждането е започнало, все пак има още 20 дни до термина. След малко видях и розово зацапване по бикините и си викам:"Край, стана нещо с бебето". Чак като ми изтекоха водите се усетих каква е работата. И настана една суматоха - да вземем багажа, да се облечем, къде са ключовете за колата... и така стигаме в родилното в 9.45 и първите ми реплики към дежурната са: "Ох, много ми се ака, ще се изпусна. Къде тук мога да ползвам тоалетна?" А тя като скочи като ужилена и ми вика: "Абе, момиче, ти имаш напъни" и като се развъня веднага да ме качват в родилна зала. Натоварват ме на асансьора, ама през това време дежурната лекарка разбрала каква е работата и слезнала долу. А мен ме наобиколиха 2 акушерки и една през друга: Хайде, бързо качвай се на магарето, хайде, че ще го стръскаш на цимента" и ме влекат към леглото, а аз се превивам от поредната контракция. През това време пристига и лекарката, поглежда от долу, поглежда си и часовника и казва: "Сега е десет без десет. До десет часа ще родиш. Напъвай сега, като усетиш, че идва контракция." И така на 3-та серия напъни се показа главичката, а дребния се изниза като кило кренвирши. А лекарката си поглежда пак часовника и гордо казва:" Десет без две минути. Аз какво ти казах!".
Та така си спестих всякакви клизми(то не че не се изчистих по естествен път през нощта) и неприятни процедури, а изследванията и документите за постъпване ги попълнихме чак след като родих. Чак се чудя как не ме вкараха в изолатора да раждам... ooooh!

А сега да ви споделя разочарованието си. Вчера ходих на деня на отворените врати в една от частните клиники в града, която работи със ЗК. На въпросът ми дали ако се наложи поставянето на анти Д гамаглоболин (т.к. със съпругът ми имаме несъвместимост на резус-факторите) ще имат готовност, ми се отговори, че имат въпросната инжекция, но трябва да си я платя допълнително, а цената е около 180 лв. А защо след като тя се поема от ЗК за всички здравно осигурени лица не е ясно. Разбирам, че клиниката е частна, но нали и за това цената на раждането за лица с прекъснати и непрекъснати здравни права е различна. А и като работят по тази клинична пътека със ЗК би трябвало тези неща да се покриват от нея, а доплащането да е толкова, колкото официално обявената тарифа на клиниката. Не знам, нещо гнило и нередно ми се стори това и май ще отпадне като вариант при мен идеята да раждам там. Някой да е имал подобен проблем?
Хайде, стига съм досаждала за днес. Благодаря на всички, които имаха търпението да изчетат дългия ми пост!   bouquet

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 09:10 от Ulia

# 477
Добро утро от мен мамчета.
Аз се завърнах преди ден и не мога да ви изчета, толкова много сте изписали.
Първо искам да честитя на Дамяни голямата радост и да и пожелая всичко да е наред и прекрасните и принцеси да са най-голямата и радост.
А мен ме е обхванала ме е треска за пазаруване. Търся легло за малката принцеса, което трябва да е 160 с шкаф за повиване и не мога да намеря, обикалям магазините из цялата страна. Вече проверих в Пловдив, Сливен и следващата седмица отивам в Плевен, оказа се трудна мисия.
Накупих доста прекрасни дрешки, но се сблъсках с един проблем и искам да го споделя с вас. Голяма част от дрехите по магазините са летни и трудно намирам по дебели, а бебе ще се роди в края на септември и летни дрешки според мен не са много подходящи.
Другото което доста ме подразни в мисията "пазаруване", са ужасните спални комплекти. Материалите са ужасни, хасето е толкова едро, че повече прилича на тензух, а не на памучно хасе. А цената им е около 50лв. Ако харесам някой по-приличен комплект, той е над 100-150 лева, че спалните ни комплекти, които са от известни фирми струват толкова. Все пак ми трябват поне 4-5 ... ужасена съм.  Някак си преживях цената на количките от по 1000 лева, но чаршафи от 100 - 150 ми идват в повече.  Знам, че съм малко претенциозна и искам всичко да е много красиво и мекичко за бебето, но ми се вижда нормално.
Моля, дайте идея вие как се справихте с това.  
Пожелавам ви прохладен ден Simple Smile

# 478
Е, Ulia, дай Боже всекиму такова бързо раждане като твоето   bouquet

Относно частната клиника и заплащането на разни неща. Истината е, че частните клиники си правят каквото искат  Peace Аз когато лежах в частната клиника сега, всеки път си плащам по 50 лева такса, въпреки че всичко им се покрива от ЗК. Въобще не ми е до парите, колкото и да ми поискат ще дам, просто по принцип това е негласна уговорка, за тези пари не ти издават документ или нещо такова. Аз съм приела, че щом ще раждам в частна клиника, ще давам каквото поискат и просто това не го мисля. Те и таксите за самото раждане и престой са си високи, защото един път взиамт от ЗК< втори път от пациентката, но - това е положението просто.

TanitaDanaia, аз лично ще си взема 3 бр. бебешки олекотени спални комплектчета на ТЕД и готово  Simple Smile ( Между другото цената им в магазините е по 23 лева) Ще ми свършат идеална работа. По принцип се занимавам с такива стоки и поне това няма да обикалям да търся изобщо. А 3 комплектчета са предостатъчни, като се има предвид, че отделно ще имаме още сума ти пеленки и одеялца и какви ли не завивки. Имам от дъщеря ми и спално чувалче, но тя много протестираше в него и не знам сега бебето дали ще иска да го ползва въобще.

# 479
Добро утро и от мен Hug

Danielkka - Страхотна почерпка благодаря Hug и без това е зверски задух пак навън от сутринта снощи такова въртене се въртях то не се диша бе като няква риба на сухо Shocked Shocked Shocked и което е по лошото ей сега чух по новините, че и в следващите 5 дни щяло да бъде такова топло.
Ulia- Дано при всички мине толкова лесно раждането Praynig

Лек и прохладен ден момичета Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт