Отговори
# 555
 Честито на мама Димяни и от мен!!! Дано  всичко е наред с нея и малките принцеси.
  За моето раждане няма да Ви разкажа, защото започна с изтичане на водите, без разкритие и продължи дълго. Но въпреки всичко съм оптимистично настроена, особено след като прочетох за раждането на Юлия - дай боже всекиму. Иначе за болницата - аз първия път родих в Окръжна болница Бургас. Нямах никакви намерения да раждам там. Бях чела ужасни неща и за персонала, и за отношението. Затова имах уговорка с една лекарка от Окръжна болница Сливен, устна уговорка, не съм давала предварително пари или нещо друго. В същото време се бях разбрала с гинеколожка от Айтос/това е родния и град/, като се започне да й звънна, да ме види и тогава да тръгна за Сливен. Водите ми изтекоха през нощта, отидох до родилното в Айтос, след прегледа се оказа, че нещо с бебо не е наред, губеха му се тоновете и тръгнах спешно за Бургас, нямах време да отида до Сливен. В Бургаската болница, за мое учудване, получих невероятно отношение и от акушерките и от докторите. Родих при д-р Лазарова, тя беше неотлъчно до мен по време на самото раждане, правих всичко, както ми казваше и съм изключително благодарна. Тя си ме заши после. А акушерките бяха весели, добронамерени. Точно тогава правиха ремонт в едното крило на родилно отделение, бяхме по повече мами в стаите и въпреки всичко беше чисто и уютно. Имахме си баня и тоалетна, с топла вода и душ, телевизор с кабелна/ама то не ти остава време да гледаш телевизия/. Затова и сега съм решила да родя там. Интересно ми е мамите от Бургас, къде ще раждат?

Даниелка, браво за изпита и на Tommelise браво!!!

Добре дошла на новата мама!!!Дано ти е приятно с нас!
 Hug

# 556
ellliii26, лично аз ще раждам точно в Окръжна болница, въпреки всички негативни мнения, които според мен вече трябва да останат в миналото. Съвсем различно е вече и отношение, и персонал, а и всичко е обновено в родилното. Сигурно знаеш, че направиха много промени там, както и с персонала  Wink ! Има много доволни мами, родили наскоро там. Така че ще се доверя.

# 557
Здавейте маминки  Hug
Дамяниииии много се радвам за вас! Пазете се и всичко да минава нормално!!! Hug Hug
RYBI, и за вас много се равам!!! Бъдете много здрави и само хубави емоции за напред  Hug
Днес съм със широка усмивка, след прегледа ми  Heart Eyes Видяхме малкия мушморок  Mr. Green Heart Eyes много ми е хубавичък....хихихи Доки каза че се е обърнал вече... каза да не се притеснявам за папилома вируса и че не е нищо опасно за сега и ще си раждам нормално няма да се налага цезарово.... Каза че ще е висок мъж  Party И тежим 1660гр.  Mr. Green
Днес много се зарадвах като се събудих бях получила 2 колета изненада,много обичам изненадите- мойта приятелка не издържала и ми взела някои неща и е пратила вече си имам люлка и гимнастика за малкия, ето ги:
http://s7d5.scene7.com/s7ondemand/zoom/flasht_zoom.jsp?&comp … &sku=p6050207
http://www.toysrus.com/product/prodpop.jsp?LargeImageURL=http%3A … 62&totCount=0
Много съм хепи днеска и нямам търпение да си зглобявам нещата и да подредя всичко   jumpuu

# 558
Зсравейте и от мен тумбачета  Hug
gerito 85, elliii 26 аз също ще раждам в Окръжна болница -Бургас.Ходих на отворените врати и никак не е зле.Цялото родилно е след ремонт,чисто и с чисто нови магарета  Mr. Green Акушерките бяха мили(поне не разходката).Говорих и с мами които съвсем скоро са родили там и нямат никакви оплаквания.Дано да сме от късметлийките с леко и безпроблемно раждане  Peace
Днес бях на преглед - бебко е вече 1,700кг., но се е обърнал седалищно.Не че това ме притеснява особено,все пак имам още 2 месеца живот и здраве  Heart Eyes Ще пия ампули желязо до самото раждане заради хемоглобина и за сега и нош-па заради болки.АГ-то каза че нямам контракции и ще изчакаме за Магнерот.
Според нея термина ми се измества малко напред (към 25-26 септември) заради нередовния цикъл, който съм имала  newsm78,но пък бебко не изостава в развитието а си отговаря на седмиците(което за мен е странно),но каза,че няма нищо 100% сигурно.Все пак това са изчислиния от видеозона а малкото човече ще дойде на бял свят, когато реши че му е времето  Rolling Eyes
Амииии какво още да пиша освен че не мога да дишам от ЖЕГГААА  sweating
п.с. не съм качила нито килце за последния месец  Blush Mr. Green (но има време да наваксам)

# 559
Здравейте ,момичета .
Сега ,както си седех на компютара ,ставам и какво да видя newsm78 имам някакво лепкаво петно на тениската  #Crazy явно нещо от гърдата ми е текло ...Извинете за невежеството  Embarassed,но на някоя от вас случвало ли и се е ?

# 560
  • София
Assi, това е коластра - не се притеснявай, на мен си ми тече от около 1 месец

# 561
Димяни, честито, мила   bouquet  bouquet  bouquet! Пожелавам на Виктория и Валерия да са много борбени, да растат и да заякват все повече  Praynig! Всичко ще е наред, няма как иначе Hug.

Фъстъчка, браво за добрите резултати!

RYBI, и аз много се радвам за вас, така да продължава твоето борбено юначе  Hug!

E.L., много е хубаво това, че са започнали да слагат бебчето веднага на корема на майката, тук това го правят почти навсякъде. Само се чудех как тогава успяват да направят Апгар теста - тук го дават, че се прави на 1-та и 5-та минута.

За техниките за дишане говорехте - аз почнах курса ми за раждане миналата седмица. Лекторката каза, че основното дишане е дълбокото - като вдишването е през носа, а издишването може да бъде и през носа, и през устата. Много важно е цялото тяло да бъде отпуснато, така когато има контракция, матката ще е единствения стегнат мускул. Трудно било, защото като те боли някъде и без да искаш целия се стягаш, но когато успяваш да го направиш, болката се усеща много по-леко. Също ни показа и едно по повърхностно дишане и по-бързо вдишване и издишване. И разни други неща ни показа, но е трудно да се обяснят с писане.
Миналият път ни казваше за упражненията Кегел и каза нещо ново за мен - че сега също се препоръчвали т.нар. super Kegels  Laughing - за разлика от бързите стягания на мускула поне 20 пъти, тези се правели по 5 на ден (напълно достатъчни) - просто стягането на мускула става много бавно и постепенно, задържа се, и пак бавно и постепенно се отпуска. И така 5 пъти. Просто ви подсещам за тях, защото аз си ги правех и преди тези стандартните, като се сетех.

За клизмите - при нас май не се правят. Както и Ulia  и Ember мисля, че каза - често в началото на раждането, когато контракциите са доста на рядко още, се получава и диария - така природата го е измислила. Но все пак винаги може да се случи нещо малко да излезе и по време на раждането вече. Но не се смята за кой знае какво.

За движението на бебето, доктора,който ми прави доплера ми обясни така, цитирам  - " В този месец вече бебето спи половин час и се буди, то до сега има рефлекс за свиване на крайниците ,а от сега започва и да се учи да ги разгъва, така че е напълно нормално на всеки половин час да усещате цялостно изпъване на бебето и съответно корема да заема причудливи форми"
Ей, gala9, това идеално описва и обяснява движенията и на моята бебка през последните една-две седмици - точно причудливи форми и доста по-силни движения в сравнение с преди.

akspet, радвам се, че са овладяли положението при вас, нека си кротува бебка още  Simple Smile.

# 562
  • Пловдив
Добро утро Hug
Появявам се да Ви изчета, че сте наваксали много с писането, докато бях на почивка Heart Eyes

Доколкото разбрах - Димяни си има две сладки момиченца... да са им живи и здрави и всичко с тях да е наред от тук нататък...

Връщам се да Ви чета, после пак ще се включа с коментари Hug

# 563
Добро Утро! Hug
Кафенцето и студеното чайче са сервирани  Mr. Green  Hug !Чакам заглавия за новата тема,хайде давайте предложения!Рали  fingerscrossed.Ина,каде почивахте?

# 564
Добро утро момичета.
Аз пак съм от ранобудните, но тази жега ми тежи повече от бременността.
Относно движенията на бебка, при нас също е много забавно...ту ме почуква по коремчето, ту се протяга, но най-забавни е когато реши да се надупи и под гърдите ми се появява трета Wink
Преди да отида на почивка не можах да ви разкажа какво ми се случи, но сега ще го споделя, защото доста се бях притеснила.
На 1-ви наблюдаващия ми доктор трябваше да ми издаде едномесечен отпуск преди 45 дневния. Отивам си по график и разбирам, че доктора ми е опериран по спешност от дископатия и няма да може да продължи наблюдението ми. Няма да обсъждам тази ситуация и начина по който трябваше да разбера в 7-мия месец, че оставам без доктор, но бях потресена от безотговорността на лекарите. Хайде случило се, оперирали го човека, но колежката му, която е втория гинеколог в поликлиниката била излезнала в отпуск и не искала да поема неговите бременни и се оказва, че няма законови разпоредби или вътрешни болнични правилници, които да я задължат да го направи това. Следователно около 20-30 момичета остават без наблюдаващ лекар. Някой от тях нямат лека бременност каквато е моята, слава Богу.
И след всичко това аз изпадам в следната ситуация. Ако не получа болничен на дата 1.07 оставам цял месец без доходи и следователно си намалявам майчинството за една година напред. Полудях!!! Започва едно лудо търсене на болница, където ще мога да продължа следенето на бременността по ЗК и от където да ми се издаде подобен болничен. Оказа се почти "кауза пердута". Звънях на 4 болници и само в Майчин дом може да направят това.
Отивам аз като изоставено коте, тъжна,  нещастна... просто си мислех, че всичко е загубено.
Оказа се, че всички в майчин дом приеха проблема ми и ме приеха. И до края на работния ден аз бях със заветния болничен в ръка. Такава радост май изпитах когато ме приеха в академията Simple Smile
Та за сега ще продължа да се следя при доктор Клисурски от Майчин дом, дали някой от вас е при него и има някакво пряко наблюдение?
Виждам, че има доста мамчета от Плевен, понеже ще съм там следващата седмица ще съм ви много задължена ако ми кажете къде има хубави магазини за бебчовци.
Аз обиколих цяла България да търся разни бебешки неща, сигурно съм единствената такава луда, хихихк Simple Smile
Извинявам се за дългия пост и ви пожелавам ви прохладен ден Simple Smile

# 565
Добро утро, момичета!

Днес имам Рожден Ден и ставам на цели 21 години  Mr. Green .Да ви почерпя по този повод  Hug

# 566
Леле, 21 години! Супер! Simple Smile

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, NKl!  bouquet Hug
Много здраве и късмет и едно послушно, сладко бебче септември!

RYBI, радвам се, че всичко с вас е наред.Само така! Peace
Gergan_ka, добре дошла!
Tommelise, айде дано днес те зарадват с хубав резултат. Peace

Тази нощ и аз не можах да спя, мнооого жега. Confused А не смея да пусна климатика заради Вики...сто пъти ставах и се поливах със студена вода.Ако нямаше комари и буболечки направо си лягам на двора. Crazy

# 567
NKl Честит 21-ви Рожден Ден!   bouquet

# 568
  • у нас
 Hug добро утро и от мен Hug

леле още спя и не виждам буквите ooooh!
дано днес има добри резултати Praynig

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, NKl!   bigdance2 желая ти здраве, щастие, много любов и сбъднати мечти Heart Eyes  леко раждане и много сладко бебе Peace

спирам до тук че трябва да си отворя очите Tired

# 569
  • Варна
Олеее Честит Рожден ден , много здраве и за бебо и за теб !  bouquet
 Малеее аз кога бях на 21 супер!  rotfImao rotfImao rotfImbo

Отивам да видя една количка дано да ми хареса и да се споразумеем за цената пожелайте ми успех!!! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт