Отговори
# 495
Моето бебе си има "режим". През деня се обажда редовно, мести се, подритва, то си знае какво прави, но го усещам доста често. Нощем обаче май и то спи - колкото пъти ставам до тоалетна и заспивам после, никога не го усещам. Също сутрин като се събудя - не мърда и не шава. Като му кажа да се обади, до 2 минути се размърдва - може и да ме чува, знам ли  Simple Smile brawn, ако твоето по принцип си рита постоянно, за него си е ОК да е така. Моето например редува подритване и местене с пълно затишие и понеже винаги е така, аз не се тревожа много.

# 496
brawn, бактериите ги лекувах през май с аугментин и клотримазол, после през юни с аугментин и макмирор, сега отново слагам макмирор локално, но превантивно, за да не се получи някаква инфекция, която да доведе до пукане на околоплодния мехур и преждевременно раждане. Последния антибиотичен курс ще го проведем след 35 седмица, ако до тогава все още не сме гу уморили, защото ако го направим по-рано до раждането могат да се появят пак. Междувпременно започнах да пия пробиотици по свое усмотрение за подобряване на чревната флора, защото моите бактерии мигрирали от червата във влагалището. И двамата лекари, които следят бременността ми смятат, че секциото не е гаразниця за бебето при наличие на инфекция (нямам престава защо, след като при секцио то няма да мине през влагалището и да има досег с тях, но следващия път ще разпитам по-подробно). Това, което ми предлагат е нормално раждане с венозно вливане на антибиотик по време на раждането, което значително намалява риска. Лошото е, че лекарите при които следя бременността си не водят раждания, точно за това съм притеснена и искам да направя най-добрия възможен избор на клиника и лекар.

# 497
Относно грижата за бебетата в Ескулап и аз попитах същото. Бях чувала, че ако нещо му има(не дай си боже ) на бебока няма кой да реагира и ги местят в държавното родилно. Там ми казаха, че не е вярно. Единствената причина да преместят бебето е ако има някакъв тежък проблем и то, за да го пратят в София(да пази бог). Каза, че за 10 години съществуване им се е случвало 9 пъти. Иначе си имат ковиози(5), транспортни ковиози, и най важното Специалистите, които работят в държавното родилно работят и там, а даже имало един доктор (не можах да разбера как се казва), който е специализирал и работил при най добрите в София, който не работел в държавното, а само при тях. Казаха,че за грижата за бебето нямам защо да се притеснявам.

# 498
  • Пловдив
Здравейе момичета  wavey !
Да споделя и аз спомените ми от раждането Simple Smile.Въобще не се притеснявайте от клизми, бръснения и разни там невинни манипулации.Аз преносих 5 дни и накрая толкова вече исках бебчето да се ражда, че ми беше все тая какво ме правят Simple Smile))) После болките като започнаха /нааай-накрая!/, ми болки... Simple Smile Хубавото е, че не са постоянни, а боли, боли, боли и после отпусне и все едно нищо не те е боляло преди минутка.И така до следващата болка...Гледайте на тях като на островчета, на които стъпвате постепенно, за да се приближите все повече до островчето на което е вашето бебе.Накрая, когато ви кажат "хайде ставай на магарето", знайте че трудното е минало!Няколко напъна... и точно когато почуствате че няма да издържите, че всичко се завърта и отмалява се ражда то... съкровището... и му чувате гласчето... и си давате сметка че всичко си е заслужавало... След няколко часа сте "пушка" ставате, разхождате се и сякаш нищо не е било!
Ulia , на твоето мнение съм!Държавна ВМИ болница /аз съм в Пловдив де/, където и специалисти и техника са най-добрите!И ако не дай се боже за бебенцата трябват специални грижи, ще ги получат веднага, а не първо транспорт, ценни минутки и тогава да попаднат в сигурните ръце отново във ВМИ.А нашето ВМИ го изместиха и сега е след ремонт.В понеделних ходих да ми записват тоновете на бебенцата.Навсякъде е ново, дограми, щори, климатици, много е приятно!И докато ми правиха записа//защото те в предродилна зала ми го правиха, една мама охка, пъшка и роди... стана ми толкова мило като чух бебенцето да плаче... Simple SmileТова беше за около 40-50минутки!
Така че не се бойте нераждалите!Всичко ще е ок!Мен ме е страх от секциото, защото не знам какво ще е и как ще е възстановяването.Нормалното раждане не  е страшно!
Прохладен ден на всички   Kissing Heart !

# 499
Добър ден, маминки!
Голяма жега днес, наложи се да излизам и сега приличам на това    Stuck Out Tongue Closed Eyes ! Ходих да си правя амбулаторен картон, където ще ми се пишат болничните. Купих и за бебето такъв, все пак след раждането ще ми трябва. Добре, че моят личен лекар е и педиатър. Пък и сега във вторник ще ми издават първият болничен (45 дни преди термина) - трябва да ходя до гинеколожката за сътветните документи, до счетоводителката трябва да ходя. Пфууу, само като си помисля, че пак ще ми се налага излизане по жегите...   Tired . Но няма как. А и в деветия месец всяка седмица ще ходим да ни следят тонове...
Та, така! Оплакох ви се от жегата и последствията й  Mr. Green ! Иначе вече съм се оборудвала и с количка вече. На Bertoni carrera e, ето линк  http://mal4o.com/product_info.php/manufacturers_id/38/products_id/933   (оранжевия модел). Вярно е, че е китайска, а и е втора употреба (поручахме я от Продавалника), но не можем да спестим или да дадем повече парички за по-хубава  Simple Smile . Не е зле - била много маневрена, удобна, минавала без проблем през дупки, косура й е, че трудно ще влиза в асансьора, но и за това има решение, както и материята й е една гадна, но няма идеални неща (особено за по-малко пари).
Почти съм си изпълнила и списъка за болницата и лека-полека ще стягам багажа, че дойде ли месец август...не се знае кой ден ще е ГОЛЕМИЯ ТАКЪВ  Laughing !
Лек ден на всички ви! Дано не ви мори жегата, почивайте си повечко!

# 500
Оле от сутринта незнам за кой път влизам в банята и докато изляза пак лепна цялата накрая ще си купя един надуваем басейн и ще се кисна като хипопотам в него по цял ден, после ще танцувам като Ели от рекламата на ядките Пенелопа и оня смешния ко вика- "Фурия" smile3532

# 501
Ulia, моето секцио ще е по други медицински причини, лошото е, че загубих доверие на докторката ми, не съм в България и тук е много сложно да отидеш на консултация при друг лекар. И моите бактерии са от тези, които си живеят в червата.

Тази активност не е непрекъснато, но когато е в такава фаза, може да продължи два дни и една нощ примерно и ми се виждат силни движенията му. После обикновено има затишие едно денонощие, нещо ми стана тревожно  Confused

# 502
... Интересно ми е какво точно ти е впечатлението от Шейново...

Честно да си призная, аз очаквах едва ли не нещо като Инфекциозна болница. Бях чела тук из форума,че няма тоалетни чинии, душове, плочки, мивки,( а аз все пак с това се занимавам вече 12 години и професионалното изкривяване си казва думата- първото нещо беше да нахълтам в кенефа  Joy ) стаите били трагични...................... -Нищо подобно

Неонатологията - супер чиста, чисто нови душечета на всяко бебе, страхотни чувалчета ( чак мисля да ги питам от къде са ги взели) и много симпатични дрешки.

Родилна и предродилна - имаше една мома току що родила  - милата  Hug, и една в предродилна, та видях точно какво правят  Mr. Green - и залите също са супер чисти, прилични, магаретата или бяха съвсем нови ,или то скоро купувани. Видях ме и ВИП родилна - нищо особено , просто си сам.

Стаите - видяхме само обикновенните,(защото ВИП-а бяха пълни всички и не беше удобно да нахълтаме 15 жени  Mr. Green) , но имаше телевизор във всяка, доста чисти, леглата удобни ( или поне така изглеждаше) и скоро боядисвани.

И най-вече Тоалетните - за етажа бяха 3 броя - с тоалетна чиния, мивка и душ с подвижен душ( но си имат слушалка,а не както някой беше казал се миеш с маркуча) - и също бяха чисти.

та горе долу това - мисля,че за 3 дни престой там условията са повече от прилични - нали все пак говорим за болнични условия, не хотел.

Съжалявам малко дълго стана,а не всеки го интересува това, но за мамите,които се чудят  Peace

За движението на бебето, доктора,който ми прави доплера ми обясни така, цитирам  - " В този месец вече бебето спи половин час и се буди, то до сега има рефлекс за свиване на крайниците ,а от сега започва и да се учи да ги разгъва, така че е напълно нормално на всеки половин час да усещате цялостно изпъване на бебето и съответно корема да заема причудливи форми " ( това бе в следствие на як шут от нейна страна,чак му подскочи ръката с курсора  newsm78( дали така се казва)

# 503
Здравейте момичета,
много ми липсвахте Heart Eyes Hug Heart Eyes
миналия петък ме приеха в болница с контракции и с изгладена шийка, много се бяхме изплашили, че на бебека не й се чака, но след една седмица на системи, Слава Богу май овладяхме нещата и сега съм вкъщи. Дадоха ми един куп лекарства и трябва да пазя леглото до края, за да издържа колкото се може по дълго, поне в 9-ти да вляза.

Сега се връщам да ви чета, че много съм изпуснала и после пак ще пиша.

Надявам се, че всички са добре и има само хубави новини за четене.

Hug на всички

# 504
Не се тревожи, brawn! Hug
Щом сме стигнали до тук след толкова месеци, вероятно не става въпрос за чак толкова сериозна инфекция. Просто тези бактерии имат свойството да мигрират от червата във влагалището, щом ни падне имунитета. А и щом ще раждаш секцио, вярвам, че няма да имаш никакъв проблем.

# 505
akspet, лягай и почивай Hug И си пий лекарствата, малко остана, след 3 седмици сме вече в 9 месец Simple Smile

# 506
Към мамите от Варна- Сега се обаждах в Окръжна болница да се записвам за ден на отворени врати и се оказа, че датата е 29.07 а не 22.07- правели ги всеки последен четвъртък от месеца така, че ако някой има желaние аз ще съм там!

akspet - Не се притеснявай сега ще полежаваш повечко и се пази! Стискаш и не пускаш Hug Praynig

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 12:07 от deskutu

# 507
Благодаря ви на всички, определено се поуспокоих, за бактериите и аз вярвам, че щом съм стигнала дотук, всичко ще е наред. Отвреме-навреме ме загризва само.
akspet и аз бях езна седмица на системи заради контракции и то още в седми месец. Оттогава си взимам магнезия, почти не върша домакинска работа и нещата се успокоиха, макар и не веднага. На много жени се случва и при повечето няма проблем.

# 508
  • София
akspet, чудех се къде си, а то какво било - всичко лошо вече е минало, ще издържиш не само до началото на 9-ия, но и до термин, вярвай ми! newsm10Прегръщам те силно Hug

# 509
akspet, лягай и почивай Hug И си пий лекарствата, малко остана, след 3 седмици сме вече в 9 месец Simple Smile
Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт