Скъпите университети

• 164 943
  • 737
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Да, хубаво си разисквате за добрите университети в Англия, но, предполагам, знаете, че повечето от тях изискват т.нар. А-левъл. Хайде да обсъдим това. В България единствено Дарби колидж предлагат подобна подготовка, но ако си техен ученик. За останалите, които не учат в Дарби, се предлага подготовка само по един предмет, което не знам дали си струва изобщо захващането.

# 136
Ние нямаме А-левъл в нашето училище, но това не значи, че българи не учат в престижните университети. За съжаление са единици   Sad Едно момиченце беше опитало тази година в Оксфорд за право, но каза, че интервюто било катастрофа. Confused В не лоши университети обаче учат много деца Simple Smile

# 137
... предполагам, знаете, че повечето от тях изискват т.нар. А-левъл. ...

Аз не знам. Кои университети в UK го изискват?

# 138
  • София
Аз не знам. Кои университети в UK го изискват?

Тези, които са в Топ 10, например. На сайтовете им е обяснено. В "requirements" има таблици за всяка специалност. Например, за computer science се изискват оценки АА по математика и физика от А-левъла.

# 139

Относно въпроса за Англия (и като цяло - Великобритания) и бакалавъра. Може бакалавърът да е 3, 4, 5 години - зависи от специалността. Аз съм с право и моята е 4. Wink Но в Манчестър специалността ми беше право с криминология - 3 години. Една съученичка е медицина - 5 години. Simple Smile

3 и 4 години са Ordinary Bachelor Degree
5 и 6  Honours Bachelor Degree
Това е разликата.
t1n43t0 не си сбъркала в избора на университет. Имам приателка , която учи право там. Сега ще е втора година.Много и харесва, но и много се учи.
Учила съм в българки университет и сега уча в чужбина. Разликата е много голяма. Тук те карат да мислиш.Няма го зубренето като в България.
Има много проекти през семестъра и трябва да се учи системно. Иначе няма как да се справиш в последния момент.
Единственото нещо , което не ми харесва е графика на изпитите. Понякога слагат два изпита в един и същи ден. Единия сутринта, другия следобяд.
Сестра ми учи в Германия. Там пък съвсем различно.
По отношение на разходите- наем, сметки и храна няма как да се избегнат. Учебниците са много скъпи, но винаги можеш да ползваш библиотеката, да купиш употребявани или има на по ниска цена в амазон.
Някой от студентите ходят с коли на училище, но има и автобуси към университетите и разликата не се усеща.
Преподавателите имат различно отношение на база знания, не на материално състояние.
Това в ,което трябва да инвестирате е лап топ и принтер. Няма как да се пише всичко в библиотеката, а както казах проектите са много.
Успех на всички приети.

# 140
Да ви попитам кой е най-добрият университет за право в Англия.  Praynig
1 Cambridge
2 Oxford
3 London School of Economics
4 King's College London
5 University College London
6 Aberdeen
7 Durham
8 Leicester
9 Dundee
10 Southampton

В САЩ:

1 Yale
2 Harvard
2 Stanford
4 Columbia
5 NYU
6 UC Berkeley
7 UChicago
7 UPenn
9 Northwestern
9 U of Michigan Ann Arbor

И ние към него се насочихме!  Simple Smile
В Oxford трудно се влиза - трябва много добра подготовка както за изпита, така и за интервюто.  Успех !

Едно момиченце беше опитало тази година в Оксфорд за право, но каза, че интервюто било катастрофа. Confused
За това се изисква специална подготовка - явно нв се е готвила за подобно интервю.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 19:22 от plamenhk

# 141
Ако родителите издържат финансово на това предизвикателство, бих отговорила: "Да, има смисъл да се учи в престижен и скъп университет!" Но все пак човешките желания не винаги са осъществими.
От друга страна за едно умно, трудолюбиво, амбициозно и талантливо дете е почти все едно къде учи. То ще съумее да събере необходимите знания и умения, за да е конкурентноспособно.

# 142
  • София
Едно момиченце беше опитало тази година в Оксфорд за право, но каза, че интервюто било катастрофа. Confused
За това се изисква специална подготовка - явно нв се е готвила за подобно интервю.

Моля, обясни по-подробно. Какво й е специалното на подготовката?

# 143
  • София
Ако родителите издържат финансово на това предизвикателство, бих отговорила: "Да, има смисъл да се учи в престижен и скъп университет!" Но все пак човешките желания не винаги са осъществими.
От друга страна за едно умно, трудолюбиво, амбициозно и талантливо дете е почти все едно къде учи. То ще съумее да събере необходимите знания и умения, за да е конкурентноспособно.

Не е точно така за средното образование -
много по-трудно и реално е да се сравняваш с високо ниво
а не да си пръв сред по-слаби.
Но това е друга тема  Peace

За висшето принципно си права, но и тук има една подробност:

Едно е да се изкачваш по "сурови" стълби
друго е има настилка,
а за някои има и червен килим.

Шегувам се с дъщеря ми, казвайки:
От нас градежа на стълбите
от нас и от теб - плочките
а само от теб КИЛИМА
  Peace

Аз лично одобрявам някои неща (макар, че сърцето ми се свива, ако стане):
1. Зависи от детето, а не от връзките
2. Обучение на чужд език
3. В процеса на учене - няма никакво значение, материалното положение на родителите
4. И най-вече опита и контактите!

plamenhk
много харесвам стегнатите ти, безмилостни  Wink и компетентни отговори  Peace
Имаш ли сведения за топ 10 - бизнес, мениджмънт и финанси - интересува ме Европа.

# 144
plamenhk
Имаш ли сведения за топ 10 - бизнес, мениджмънт и финанси - интересува ме Европа.

Икономика  UK (Sunday Times)    (Guardian)

1 Cambridge                                 Oxford
2 London School of Economics      Cambridge
3 Oxford                                       London School of Economics
4 University College London           Birmingham
5 Warwick                                     Warwick
6 Durham                                      University College London
7 Birmingham                                Durham
8 Nottingham                                St Andrews
9 Bristol                                         Lancaster
10 Exeter                                      SOAS

Бизнес  UK (Sunday Times)

1 Cambridge
2 Oxford
3 London School of Economics
4 Bath
5 Warwick
6 Loughborough
7 Exeter
9 King's College London
10 Lancaster

Bизнес и  мениджмънт  UK (Guardian)

1 Oxford
2 Warwick
3 City
4 Exeter
5 Lancaster
6 Strathclyde
7 St Andrews
8 Bath
9 Manchester
10 Glasgow

Желая ви успех Минa !!!  

PS. Престижния университет създава и  "проблем" - след завършването му не знаете на какво да акцентирате, дали на следващото висше образование (бих искал дъщерята ми да завърши и право) или на постградуалната специализация (например магистратура, докторат, МБА ...) т.е бързо развитие в кариерата.

Моля, обясни по-подробно. Какво й е специалното на подготовката?
"Специалното" на подготовката изхожда от особеността на интервюто, което на практика е един вид изпит за бързо реагиране на даден проблем, находчивост и съобразителност т.е.  там се задават провокативни и алогични на пръв поглед въпроси за да се тестват възможностите на кандидата за собствено, нетривиално мислене. Изключително атипично то панира кандидатите, особенно  личности тип "зубрач".

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 07:29 от plamenhk

# 145
  • София
хайде и аз тук Simple Smile изчетох набързо темата.
Искам да попитам - някой наясно ли е с Германските универистети - класации, такси, изпити, какво точно се иска от кандидата (извинявам се, но аз съм на ВИЕ с немския ) интересувам се за сина си.

# 146
А да  попитам,има ли някакви програми/организации,които те насочват към каква специалност да следваш?Тъй като сигурно за милионен път го казвам,че аз съм безкрайно неориентирана.  Outta Joint
За тази цел има специални професионални тестове, /дъщеря ми също ги направи/ които продължават няколко часа

Тестове за професионално ориентиране

Тестовете за ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ са съвкупност от няколко теста, които имат за цел подпомагане в определянето на професионалните предпочитания и дейности на ученици от 11 - 12 клас и възрастни. Крайният резултат от петте теста представлява основни насоки за професионалната реализация

Безплатни тестове в мрежата

Безплатен тест за професионално ориентиране на български /избери български в полето за язика горе вдясно/ Ще намерите 70 въпроса, въз основа на които компютърната програма ще ви каже кой е вашият тип темперамент, дали сте идеалист, рационалист, артист или имате склонност към менторство. Тестът е на разположение на единадесет езика
http://icares.com/

Електронната страница на Хил интернешънъл предлага тест за професионално ориентиране с 40 въпроса.  Тестът е пуснат в мрежата само в немския вариант на страницата на австрийската консултантска група Адресът е
http://www.hillinter.net/deu/default.htm.

Успех!

Интересува ме къде и как моята дъщеря ще се представи/а тя добре го прави засега,пу,пу/ и инфото,което Пламен сподели ще ни насочи как да продължаваме занапред.Естествено имам и търся и други източници на информация.И да,както Пламен каза в нашето време информацията е всичко.

Аз също съм от Варна така че някога можем да се срещнем и да поговорим по тези проблеми. Рядко ходя там, но се надявам че това ще става за в бъдеще по често.
На колко години са ви децата? Можете да ми отговорите и в лично съобщение

ПС. Благодаря за подкрепата ! Точно и на място казано от ваша страна.

# 147
  • София
http://www.ucas.com/students/choosingcourses/choosingcourse/stamfordtest
Това е линк за тест за ориентиране за избор на специалност във Великобритания.

# 148
Искам да попитам - някой наясно ли е с Германските универистети - класации, такси, изпити, какво точно се иска от кандидата (извинявам се, но аз съм на ВИЕ с немския ) интересувам се за сина си.
Следване в Германия - ПРЕИМУЩЕСТВА
http://www.uniconsult.bg/index.php?m=726&lang=1

СЛЕДВАНЕ В ГЕРМАНИЯ - КАНДИДАТСТВАНЕ С АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
http://uniconsult.bg/index.php?m=729&lang=1

СЛЕДВАНЕ В ГЕРМАНИЯ - КАНДИДАТСТВАНЕ С НЕМСКИ ЕЗИК
http://uniconsult.bg/index.php?m=731&lang=1

Интернет Адреси на Висши Учебни Заведения в Германия
http://bewerbdich.hit.bg/links.htm

Таксите за обучение във висшите учебни заведения в Германия
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3517819,00.html

Най-добрите университети

Макроикономика

Университетът в Кьолн
Манхайм
Университетът "Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен
Хайделберг
Бон
Фрайбург
Франкфурт на Майн
Хохенхайм
Регенсбург
Тюбинген

Микроикономика

Университетът в Манхайм
Кьолн
European Business School, Йострих-Винкел
Мюнстер
Католически университет Айхщет-Инголщат
Франкфурт на Майн
Хохенхайм
Ерланген-Нюрнберг
Училище по финанси и мениджмънт във Франкфурт

Право

Университетът в Хайделберг
Висше училище по право "Буцериус"
Бон
Фрайбург
Мюнстер
Хумболтов университет Берлин
Пасау
Кьолн
Тюбинген

Индустриално инженерство

Рейнско-Вестфалски технически университет Аахен
Университетът в Карлсруе
Технически университет Дармщат
Технически университет Берлин
Технически университет Мюнхен
Технически университет Кайзерслаутерн
Технически университет Дрезден
Технически университет Брауншвайг
Университетът в Щутгарт
Бохум

Успех!

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 23:32 от plamenhk

# 149
Plamenhik,имам запитване,имаш ли си напредстава за добри Университети в Англия,Графичен Дизайн–мултимедия,реклами и т.н.? Praynig

Общи условия

Активация на акаунт