"Слънце весело пече - МАРТЕНЧЕ ще ходи на море"(6)

• 25 604
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте майчета, привет отново от морето.
Слънчице, аз няма да мога да ти помогна, може би си искала да напишеш Else, а не elzas.
Майчета да ви питам - спинкат ли бебоците ви през деня? Вики спи с 300 зора и то за по малко. Много трудно заспива. Кисели се, мрънка, плаче. И още нещо, което повече ме притеснява - потят ли се крачетата и ръчичките (дланите) на мъниците? На Вики доста често са влажни и мокри, дори понякога са студени, но пак са влажни. Когато й обувам понякога чорапчета и те се овлажняват. Питах докторката като ходихме миналата седмица на консултация и тя каза, че било някака вегетативна реакция, което нищо не ми говори и не ме успокои в никакъв случай.
Относно хапването на храна различна от АМ - аз давам сутрин по малко каша, от тази която се води първата каша на бебето на ХИПП и АМ, на обед и следобед АМ, а вечер в АМ слагам по 2 бишкоти на ПЛАСМОН. Давах два пъти пюре от морков на Гербер и два пъти пюре от домашно приготвен картоф,но за сега мисля да задържа с даваето на пюрета, защото е доста топло и тя има тук таме пъпчици, предполагам от топлото и не ми се иска да й давам пюрета. Ако се получи нещо, няма да разбера от какво е. За сега мисля да задържа.

# 616
  • София
elzas, на моята Вики й се поти главата много особено докато суче. Док каза, че е нормално. Аз имам смущение във вегетативната нервна система, което се характеризира със засилено потене на ръцете и краката, постоянно са студени и има някакво леко подуване в кокалчетата на пръстите, което само лекарите виждат. Всички невролози, с които съм го обсъждала казаха, че е по-скоро козметичен проблем, отколкото медицински и препоръчват козметични средства. Друго, което може да е от това са 1-2 случаи на неочаквано влияние на лекарства върху мен - прималяване и сърцебиене, но не е сигурно, че е от това. В общи линии не е болест, а леко състояние. Все пак може би не е това, защото е много рано според мен да го има. Аз го имам откакто се помня, но ми го откриха преди 2 години, никога не е било причина да отида на лекар. Казаха ми го по време на профилактичен преглед и подчертавам НЕ Е ЗАБОЛЯВАНЕ.

# 617
slan4ice_85, пий си Аугментина както са ти го предписали. Аз преди известно време докато кърмех също пих Аугментин (това е най-слабият антибиотик, който се изписва дори и на деца), но не съм забелязала да ми се разрежда кърмата. Предполагам, че е заради сутрешното изцеждане, ако нощем примерно не кърмиш и се е посъбрала кърма все пак повече.
eniq браво за кръщенето, пожелавам ви весело да си изкарате  Hug

И честити месечинки на всички днес:)

# 618
  • София
eniq  , страхотна дата сте избрали за кръщенето. Не тъгувай за скромното му празнуване, а приятелките можеш да поканиш само в цървата. Аз съм решила да кръстя Вики чак като сатне на 2-3 години, за да й направим истински празник, в който да участва дейно... и да тича с красивата рокличка.

# 619
  • Sofia
Здравейте момичета,
следя с интерес схемите ви на захранване, и компилирам по нещичко от всеки - затова и форумът е за взаимопомощ.
Искам да ви се оплача, след като каката преди два месеца си счупи ръката, сега дойде ред и на малкото пръстче на крака. Вече трябва да се "диспансеризираме" в Пирогов... Беше се и разместило счупеното, така че я наместваха и имаше писъци и ревове...
Най-лошото е, че там не може да се гипсира и трябва просто да се пази да не стъпва, а тя каквато е лудетина... ужас. По цял ден скача на един крак и по този повод я заболя тазобедрената става.
Не знам как ще я опазя..
Та така, оплаках ви се...

# 620
Леле Ahoney и brazil, много ме успокоихте, просто камък ми падна от сърцето  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Вече се чувствам още много по-добре  Party
Елзас, извинявай  Blush наистина съм объркала, имах предвид Else  Blush
Относно потенето аз да ви кажа, че има такава тема във форум и точно нея преглеждах преди да се върна отново тук при вас. Та значи потенето всички го отдават на жегите и както казва Ahoney на вегетативната нервна система. Сега в тези непосилни жеги е нормално да с епотят децата. Аз и там писах, че моя сладур страшно се поти, да не говорим като седнем да се кърмим. Става вир вода целичкия, направо го съжалявам. И от това топлото целия е на пъпчици от тези дето излизат от претопляне. Ама и мъж ми по принцип много се поти, та може и по наследство да му е, но наистина е много неприятнои за него и за мен. Аз каквато съм бъзла и все си намирам за какво да се притеснявам и мъж ми вече полудява с мен. Само мрънкам ох топло му е на детето и той вика ми добре де какво да направим на теб не ти ли е топло и аз викам ми топло ми е и той ми и на него му е топло. Просто нямам търпение да свършва това лято. Вечер не иска да заспива вкъщи и като го изкъпя и нахраня и излзиаме на разходка, навън мн лесно и бързо заспива, защото е по-прохладно.

# 621
  • София
Имам един глупав въпрос. Онзи ден Вики за пръв път вдигна температура и й дадох Панадол суспензия. Направи ми впечатление обаче, че е гъст като желе, а не като сироп. Сега една приятелка каза, че нейният панадол е сироп. Да не би моят нещо да не е наред. Държа го в хладилник, но не е замръзнал. Държах го известно време на вън и го пробвах да не е студен и не беше. Леле, човек като няма проблеми сам си ги измисля.

# 622
Майчета, помогнете ми - искам да си сменя количката. Моята е http://www.bertoni-bg.com/index.php?go=categories&p=products&categoryId=1 розовата АТЛАНТА 2 в 1. Много исках триколка и като я видях тази, че беше в акция на Хиполенд и веднага я взех. А сега вече икам да я сменя. Първо - много трудно я управлявам с една ръка, то с две ми е трудно, заради това предното колело, което си ходи на където си реши, пък какво остава с една ръка; второ - нещо на Вики й е много тясно вътре, има само три положения на гръбчето, а ми се иска малко да я повдигна, но средното й положение е твърде вирнато и не смея да я вдигна толкова, а и тя се свлича.
Мисля, че има колички с 5 положения на гръбчето. Майки, които имат такива нека си кажат мнението. МОЛЯ

# 623
Здравейте и от нас  Hug
Честити месечинки на порасващите с още един месец София на мама lorelei75,Явор на мама Gtaleva,Димитър  на мама delight ,Росен на мама Памполина ,Невена  на мама Steli-Debeli ,
Тина  на мама barabenka
,Марти на мама MAMA_IANI ,Самуил  на мама efir ,Стефан на мама sunny0203   bouquet Hug  bouquet
Честита месечинка на патерички (несъзнателно съм я пропуснала)от вчера и на Кристияна  на мама Ellen   bouquet  bouquet  bouquet
Сега да ви се оплача и аз , че сутринта станахме със секрет в нослето и очичките и бяха гурлясали та затова и отложихме ваксините за другата седмица. ooooh! Надявам се бързо да отмине и да не се влошават нещата.Секрета иденично го видях и изкарах , но предпочетохме да се застраховаме с доки.Каза да и взема Стеримар .
Гледам , че говорите за потенето.  ooooh! И ние сме към тази групичка.Най страшно е докато се кърмим , но и през другото време ,когато е горещо през деня се изпотява милата.За яденето и ние намалихме пак , но пък по начесто пак започна да яде.Точно си мислих , че е отминал този период .Има дни в които изобщо не пие вода, а в други пие но по много малко.Вечер продължава да се събужда да яде ,но и понякога за едно нощ остава и да се наспинкам и аз.Забелязах, че ако през деня прави 3-4 часови интервали за храненията вечер се събужда поне 3-4 пъти.Когато си хапва по начесто обаче или няма да се събуди или поне ще е 1 път.Незнам докога ще я караме така и като започна училище как ще се оправят вкъщи без мен   newsm78 Ще намерят начин за няколко часа все пак , нали? Wink
ени браво за кръщенето мила ,много хубаво сте го решили за Богородичка  Hug Не се натъжавай за дружките ти винаги можеш да ги събереш ,като си решиш поводи винаги се намират  Wink А и както ахони ти е дала идея можеш само в църквата да ги поканиш  Peace Честито на свеки за РД   bouquetмесри за чаичето  и тортичката  Hug
синева честито  tooth на бебе Любо  Hug Относно братът на Тошето по добре не се меси, а дай подкрепата си и разбирателство на съпруга си и свекърва си.Представям си ,колко им е тежко да се отрекът от собствената си кръв. И като помислиш, че не винаги са биле такива ,и как от една зависимост към наркотици ги променя дотолкова, че ги избягват като чумави.Много тъжно наистина, дано се осъзнае ,но без вашата вяра и  помощ ,любов и подкрепа едва ли би могло да се получи.Аз съм гледала много документални за тях и не , че ги съжалявам те сами са избрали донякъде този път, но нали и те са хора.Ако един ден се отърсят и погледнат назад едвали ще се познаят и те. Thinking  Hug
рали бт изобщо не ядосваи мила за такива думи.Не е гаранция , че ще остане джобно гадже , а и да остане .....  newsm53 нали знаеш, че скъпите парфюми са в малки шишенца.Аз с моите 155 см. така си и останах , но голямата ми дъщеря Габи почти ме застигна , а е само на 11г.  Laughing баща им и тои не е висок  Wink
ахони спокоино всичко си му е наред на Панадола ,тои си е по гъст от обикновените сиропи и наистина си е по желиран. Hug Не съм ви честитила за новата ви слава ....браво на Вики  smile3501 smile3501 smile3501 ходя тук да я хваля на дружките ми  Hug много се радвам, че си имаме извесна личност в групичката   bouquet
Bona fides много трудно ще я опазиш наистина на 7 г. са във вихъра си . Praynig ще ви стискам палчета да ви минава и да няма повече проблеми с костите. fingerscrossed fingerscrossed
елзас моята шуша като, че ли сама си изгражда режима за спането, но има дни в които нещо се разбутва и после е доста кисела.Като се събуди и мрънка значи и се спи още и лягам до нея ,като и дам ц.. за биберон и си заспива пак.Ако се събуди обаче с усмивка на уста и започне да пее вече сме 6  Laughing За сега спи около 3-4 пъти на ден.Вчера примерно стана в 6 ч. игра и пя и яде докъм 8.30 и пак спа 1 ч. Втория сън заспа към 13.00 и спа до 17.30ч. ,като се събужда 3 пъти с мрънкане и разбирасе си похапваше в тези пробуждания.Последното за деня беше към 19.45ч. ,но и беше най- кратко.Явно си взема само дрямката за 20 м. и към 22.30 заспа за последно , като се събуди само 1път  smile3521
slan4ice_85 бързо да оздравяваш  Praynig
feniks10  Hug Hug Hug
камаче еее супер за морето ,помним те рабира се  Hug
Това е за сега лек ден ви желаем!!! Hug

# 624
  • Sofia
Привет на всички! Не съм писала от МНОГО време но нямах Интернет известно време. Съответно не съм и чела, но нищо...
Днес бяхме на консултация. Анабел е 7080 кг и 61 см. Вече имаме заместено обедното хранене със зеленчуково пюре. Много е смешно като яде пюрето, а най-вече като вземе да прави брумбали докато яде. Аз взех да си слагам престилка че цялата ставам в пюре Simple Smile Док каза да заместим още едно хранене с каша и от утре почваме и безглутенова каша. Също така ми каза да почна да стържа на много ситно (или пасирам ама не чак на пюре) плодове и зеленчуци (домат и морков) и да давам по 40 мл сутрин и 40 следобед. Стана ми странно че ми каза че мога да я слагам да сяда чак когато пропълзи или към 8 месец. Разбира се обясни ми защо е така....за гръбнака и там за хрущяли и тн. и с това обяснение съм напълно съгласна, но аз все си мислех че от по-рано може да се седи. Даде ми идеи как да стимулирам обръщане и постепенно и пълзенето та сега с това ще се захващаме. В края на месеца сме за кръв и урина. Е не знам таз урина как ще я съберем ама да видим - почвам от сега да тренирам Simple Smile 
Тези дни съм се захванала да се научим да спим в къщи, в леглото защото вече не издържах на това постоянно мрънкане че е изморена и не спане или по цял ден да сме навън в тези жеги. Да ви кажа мисля че има напредък. Днес сутринта опитах какво ли не но само рев получих. Накрая я оставих да си поплаче и заспа. След 40 мин се събуди весела и в супер настроение. Сега пак: стана ли 14 часа и туп в леглото...този път май улучих момента защото не плака а само заспа. После към 18 пак и трябват към 30-40 мин сън. а вечер нямаме проблеми...спи от 20:30 - 6:30 и то вече сама. Аз не спя при нея но я слушам и понякога се налага да ходя да давам биберона към 3 сутринта. Simple Smile Ааа и минаваме на 5 хранения само. Днес за пръв ден така по структурирано съм го почнала но за сега се приема много добре. Последната седмица беше лудница....един ден 5 пъти ядем друг 6...

Това е от нас!  Hug Hug Hug

Забравих да ви се похваля че си имаме вече и паспорт Simple Smile Докато я направим тази снимка в паспортното се препотих 100 пъти но си струваше!

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 15:44 от Rosi17

# 625
  • Сред обкръжението
Здравейте!

Отбивам се набързо и ви прочетох отгоре отгоре  Embarassed

Първо честити месечинки на всички порастнали бебочковци и свекърви  Mr. Green

За Панадола Мисля, че нищо му няма! Той си е гъст и желиран по принцип. Аз не го държа в хладилник. А може би трябва  newsm78

За потенето Нашето момче се поти МНОГО. В това отношение се е метнал на баща си. Аз не се притеснявам - в тези жеги кой не се поти, а и не е ли по-добре да се поти. Все пак това означава, че тялото успява да се охлади. Иначе предполагам, че ще се изприщват в тази жега.

А за количката Ние си взехме Жане Номад. Много съм доволна от нея. Лека и удобна е за управление, а повдигането на летния кош можеш сам да си го регулираш. НО  Naughty няма пълно легнало положение. Аз свивката съм я напълнила с едни работи и така направихме пълно легнало  Mr. Green Има два недостатъка - първият е в спирачката. Лесно се сваля, но аз не мога да я вдигна с бос крак - обива ме; втората ми забележка е - абе много тежка значи. Уж я купихме за най-леката, а тя изобщо даже не е лека.

Хайде! Чао от мен засега! Отивам да свърша малко работа  newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang  food002 newsm71 и т.н.

# 626
Здравейте и от нас  Hug

И ние ще се кръщаваме, но тази неделя - на 08.08.Аз първоначално бях решила на Богородица да е кръщенето на Божидар, но после се отказах, защото в манастира в който ще се кръщаваме ще е невероятна лудница на 15-ти, а аз искам хубаво кръщене, не претупана работа  Rolling Eyes
Моя синковец от няколко дни удря по 200мл. мляко на ядене и на обяд яде половин зеленчуково пюре на Хипп от малките.
Само моя док ли е на мнение, че до една година не се замества млечно ядене? И във форума, чета така, а май вашите педиатри са на друго мнение.Как ще процедирата вие? Ще замествате ли или не?  newsm78 Аз май клоня към незаместване....нали казват,че за бебето до годината е най-важно млякото...Не знам вече....пълна лудница е с това захранване.

По отношение на съня, Божидар е като часовник - на всеки 2 часа, спи по 1 час, като веднъж за деня прави дълъг сън от 2 часа.Някой път го прави точно на обяд, а някой път следобяд - различно.Същото е и при нас с потенето.Започне ли да яде главата му е вир вода...през другото време пак се поти, но не чак толкова обилно.

И аз да попитам нещо - Давате ли още Вигантол ?

# 627
  • Враца
Здравейте момичета.
Честити месечинки и зъбки на всички бебчовци.
Да ви се похваля-днес във Враца се проведе дефиле на кърмените бебета по повод ССК и естествено ние с Ичка бясме най-отпред заедно с едно бебче от Януарските 2010.
Снимаха ни за местни вестници,довечера ще ни покажат и в новините на ТВ-Враца и получихме много подаръци и балон на който Ичка много се радва.
Карамел по принцип не се препоръчва да се замести цяло хранене преди годинка.Т.е. до една годинка детето не трябва да има НЕ млечно хранене.Може 50 гр мляко да са след пюрето примерно ,но трябва да го има Hug
За Вигантола аз го давам вече когато навън не е слънчево или не сме излизали пак поради дъждове и лошо време.През останалото време сме навън слънчицето ни пече и мисля,че това е напълно достатъчно.Дано съм ти била полезна
Ени браво за кръщенето.Ичка ще я кръстим догодина,защото тази трябва да направим ремонт на покрива,ако искаме да не се издавим Mr. Green
И друго имаше обаче ми излезе от главата,а и вече ме вика да се залепи за мен като гербова марка

Прегръдки и до после евентуално Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 628
  • София
Мама Ив, благодаря за честитката за моята "звезда". Стана ми много мило от думите ти. Благодарна съм на този форум най вече, че ми даде възможност да се запизная с хора като теб. и в частност с теб.  Hug   bouquet
Мерси на Мама Ив и Нанина за отговорите за Панадола.
Карамелче, още давам Вигантол по 2 капки. Д-р Алексиев (ортопеда) каза да отидем около 7-мия месец да прецени дали да го спираме. Предвид голямото тегло на Вики не мисля, че скоро ще го спрем.
Елзас, моята количка е АБЦ дизайн и съм изключително доволна.

# 629
Карамел и аз няма да заместван хранене-не до годинката,но до към 10 месец Когато достигнем до количество 190 мл пюре все пак ще давам 30-40мл АМ или ще го добавям към пюрето Така процедирах с баткото Simple Smile

Алекс ще го кръщаваме на 14 септември-Кръстовден Simple SmileИ аз се позамислих за Богородица но реших че ще е прекалено голяма лудница А пък май май ще сме кръсници тогава Simple Smile

Ели за количка мога да ти препоръчам Пег Перего Ария-няма пълно легнало за съжаление но има полулегнало и е страшно лека,маневрена,широка и удобна количка Аз си смених старото Пег Перего уно с нея защото също като твоята количка беше трудно маневрено,тясно и през зимата особено едвам се буташе А тази е идеална-няма сняг няма нищо върви перфектно А и има голям кош за багаж-впоследствие ще видите колко е важно това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт