Случи ми се нещо странно VI

• 143 174
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Преди време и аз имах случка с едно такова цъкане! Crazy
Седя си спокойно и чувам едно цъка-цъка-цъка... Точно както тиктакат механичните часовници.
Търсих къде ли не! Първо ел уредите/звукът се чуваше в кухнята/. Къде ли не погледнах и какво ли не проверих.Цъкането продължи няколко часа.
По едно време отворих шкафа с играчките на децата и ...чух как една от играчките цъка...По принцип пее песнички,но батерията се изтощила почти до край и само си цъкаше...
Така разкрих мистериозната загадка! Laughing

Спомням си една случка от детството ми.Вървим с майка ми по улицата към училището.Бях си събрала билети от градския транспорт и си ги броях вървейки.С периферното си зрение видях ,че срещу нас върви жена с токчета.Вдигнах поглед и в момента ,в който я видях цялата ,тя се просна по очи върху една купчина пясък,насипан на тротоара. Ако беше само този случай щях да го забравя до сега.Но не...Много пъти ми се е случвало,като погледна изведнъж някого и той или се спъва или пада.Дори съм си правила експеримент...Всеки път резултатът е един и същ!
Чувала съм да казват,че има хора с "лоши очи"...Дали и моите са такива?! Thinking

# 526
  • Балчик
Преди баба ми казваше, като се спъне- "Кой ме гледаше в краката?".

# 527
Дейв пиши какво е казал техника и мен ме джъгърка да разбера какво е  Mr. Green

Каза че съм луд  Laughing
Свалихме контакта, проследи той там некви кабеляци, цъка некви неща,мери, замерва, аз направих огромна дупка в гипскартона да видя аджеба дали не минава некваподла жица отдоле.
НЕ, нищо!
И, разбира се, цъкането никво го немаше, докато техника беше в нас. Тишина. Казвам му аз къв е проблема, той ме гледа странна. Да чуя цъкането, казва той.
Е, да чуеш, да чуеш, ама много ясно че ще е тишинка като ми потряба да доказвам, че не съм луд.

Упражнението приключи към 9 в гробна тишина, платих му за труда, тръгна си човек, подготвих се за сън и... ЦЪК ЦЪК ЦЪК ЦЪК  #Cussing out
Пак ставах, пак гледах... ще полудея бе, ей.
Не е детска играчка със сигурност, но прегледах в шкафовете за всеки случай. Нищо.
Гадинка също няма как да е, понеже съм бая високо, освен това прозорци и тераси са затворени, няма как да влезеи да се притаива. Ебаси, ще полудея ако и днес цъка.

# 528
Това само вечер,на тъмно ли се чува?
Като проверяваш предполагам си светваш,а може ли да опиташ на тъмно,по слух да разбереш откъде идва звука?

Аз имах такъв случай преди години в селска къща . Цъка-цъка ,най - накрая открих под леглото един паяк.Малък ,около 0.5 cm.
Седи си и си цъка нещо .  Laughing
Не знаех,че издават такива звуци.

Но това не значи,че при теб е същото.

# 529
Като заговорихте за това цъкане, аз се сетих друго.
От известно време насам чувам разни шумове в апартамента ни, и то посред бял ден. Само аз и детето сме, като си седим и си играем кротко в една стая. Няма никой друг по това време.
Обаче, ей така от нищото, чувам как все едно някой се движи, или шум от разместване на вещи. Бързам да кажа, че не е същото като шум, ако съседите отгоре примерно си местят мебелите. Живея в апартамента от край време и съм се научила да разпознавам кои звуци от кои съседи се носят (дали от под нас или над нас). Но не, това което чувах си беше точно все едно има още някой в дома ни.

Първият път когато това се случи, отворих вратата и излязох от стаята, защото си помислих, че някой се е прибрал по-рано. Но нямаше никой. Нищо не беше поместено или бутнато. Не беше и някакъв шум от компютър или от телевизор, защото като си играем с малката, не пускам такива забавления.
Бяхме си аз, тя и тихите ни игри с разни книжки. Затова и така отчетливо ги чух тези звуци, но реално нямаше откъде да идват.
След това започна да се случва все по-често. Все едно някой се разхожда из другите стаи, минава си през коридора, към кухнята, нещо си бърничка, и се връща по обратния път.  Започнах да го приемам като нещо нормално, така или иначе не мога да си го обясня, пък и не изпитвам и страх. Просто като го чуя, поздравявам нещото наум и си продължаваме с игрите с детето Simple Smile

# 530
  • Пловдив
хаха вярно , че съм го разказала много каръчешко Simple Smile Ама пък и в училище преразказите не ми вървяха много много Simple Smile. Lucky Plam ме е разбрала най -точно. Няма никакъв възможен начин да съм излязла отдясно, а пък аз съм практичен човек вярвам на това което виждам и си спомням.
Dave защо не пробваш да запишеш звука ? Първо така ще убедиш себе си, че не ти се причува и не е страничен ефект от тази тема  Grinning и второ ще можеш да го пуснеш на следващия техник и да го питаш от какво може да е .

# 531
  • I want it all and I want it now.
Като проверяваш предполагам си светваш,а може ли да опиташ на тъмно,по слух да разбереш откъде идва звука?

Аз имах такъв случай преди години в селска къща . Цъка-цъка ,най - накрая открих под леглото един паяк.Малък ,около 0.5 cm.
Седи си и си цъка нещо .  Laughing

Не спрях да се смея дълго време.  hahahaМоже и някои да ти прилага китайско мъчение.
Провери навсякъде в стаята дали няма забравено нещо на батерии. Обикновено като почнат да се изтощават се чува този звук. Може и от ръчен часовник да се получи.
И при мене една играчка ме беше побъркала.

# 532
Дейф -ще следя темата с интерес Peaceинтересно ми е дали ще откриеш от какво идва този звук и дали въобще ще откриеш нещо Rolling Eyes
Аз от година и нещо живея в чужбина от както съм тук всяка божа вечер чувам  такова тиктакане  Tiredзвукът е съвсем същият както Дейф описва като на стар часовник тик-так-тик-так Crazy
В спалнята нямаме никаква техника а в  къщи нямаме нищо механично  newsm78 животинка да беше ама тъй ли за една година не я открих или пък не пукяса  Confusedразмествала съм мебелите поне три пъти за една година  #Crazy.Честно да си кажа свикнах и го приех за нормално вече Confusedтова се чува вечер като загася лампата  само.Обяснявам си го някак си с кръвното налягане и бученето в ушите ,понеже винаги съм имала ниско кръвно,много пъти ми е ставало лошо дори от факта та на това го отдавам вече  Rolling Eyes
И другото което е , че когато се нанесохме беше средата на май месец непрестанно вечер чувахме пукот,как да обясня все едно тънки трескички се чупят или пък като някой ходи по стар паркет който скърца  ShockedТогава мъжо ми каза, че било от топлото когато се затопля времето и всичко се нагрява и отпуска,смисъл паркета ,плочите дори ние живеем на последния етаж и е още по жега ,та така го приех е не обръщах внимание,Но защо тази година не пука  така newsm78 нито помен от това пукане като предната година продължи до септември месец някъде.

# 533
Сега и аз искам да разбера какво е цъкащото нещо  smile3506

Иначе на мен ми се случва почти всеки ден едно и също нещо:
Обикновено мъжът ми се прибира около 14:00,15:00,16:00 часа .Вратата ни е срещу асансьорите и много ясно се чува,когато някой пристига на етажа ,асансьорът щраква и се хлопва вратата.Винаги е мъжът ми по това време,защото другите 2 семейства излизат и влизат само сутрин и вечер  Laughing
Стоя си аз в хола,цъкам си на компа или правя нещо в кухнята.Децата спят.абсолютна тишина.Причува ми се ,че някой идва на етажа,щраква се и вратата на асансьора хлопва,но някакси по- глухо.Ставам,ослушвам се и чакам да се отвори вратата ни.Да,ама,не.Викам си,да съм откачила,не съм.И точно след 1 минута наистина съпругът ми си идва и се чува това същото нещо,но по-ясно вече.
Един път се случи-ок.Втори път се случи-ок.Но вече се случва абсолютно всеки път,дори и да съм се забила някъде навътре из апартамента  ooooh!
И си знам,че чуя ли това глухо нещо,мъжът ми ще си дойде до 1-2 минути  Laughing
Мисля,че е някаква интуиция или 6-то чувство,просто нямам друго обяснение   33uu
По едно време си мислех,да не чувам тръгването на асансьора от 1-вия етаж,но се оказа,че не е това  Thinking

# 534

Не спрях да се смея дълго време. Може и някои да ти прилага китайско мъчение.

Laughing Така си правеше проклетията! Какво е китайско мъчение?

# 535
  • I want it all and I want it now.

Не спрях да се смея дълго време. Може и някои да ти прилага китайско мъчение.

Laughing Така си правеше проклетията! Какво е китайско мъчение?
Пример-  Китайско водно мъчение е популярното име за метод на мъчение, при което вода бавно капе върху челото на човек, твърди се че докарва жертвата до лудост. Има различни вариации. Резултата е да те побърка. Има и с светлина. През определен интервал ти пускат светлина,така ,че да не можеш да заспиш.

# 536
Ами местих мебели допреди малко... изнесох шкафа на вън, помръднах леглото, изобщо направих някво мега почистване по средата на лятото  Laughing
Сега съм оставил в спалнята САМО леглото. Подът е облизан.
Луд съм, знам, но мира не ми дава това.
Техникът каза, че всичко е ОК в инсталацията, но дори и да не било, не би трябвало да цъка по описания от мен начин. Според мен човекът реши че имам сериозни проблеми с алкохола и субстанициите. Представете си как обезумял мъж си кърти гипскартона и крещи , че нещо цъка и го подлудява, но тъкмо сега не се чувало... ooooh!

Снощи се опитах да определя откъде издава, т,е поне да се насоча къде да търся. Звукът сякаш се движи  Shocked Егати, то аз сам на себе си не вяррвам, че съм нормален  Laughing
Не идва от вън, не идва от прозорец, не идва от лампа, таван, отпод леглото, не! Сякаш във въздуха си цъка и това е.
Друго, снощи с хронометър засичах цъканията - бре мамка му и простотия, точно секундите си отмерва.
Можете да ми се подигравате  bowuu Официално съм луд Simple Smile

# 537
 Thinking

Винаги има обяснение.Ще намериш своето, не се притеснявай!

# 538
И на мен ми се случваше това с цъкането. Когато живеех с майка и татко имахме в хола, където беше моята си сатя един голям стенен часовник. Цъкането му ме успиваше много. Когато се преместих при мъжо в къщата, като си легнем и всичко потъваше в тишина аз си чувах това цъкане пак. Според мен моето беше по-скоро звуков спомен и така заспивах по-лесно. Но странното беше, че изобщо не съм го предизвиквала, понякога се случваше. smile3506

# 539
  • Кьолн
Dave Lombardo,стига с това цъкане! Две страници с твоето цъкане,а правиш забележка за сънищата на момичетата!
Нека пишем истински истории!
Deianira,наистина е странно! Може би някой ти е помогнал наистина,и това не е било човек!

Общи условия

Активация на акаунт