ФЕВРУАРЧЕТО смело опознава света,превръщайки се в на мама гордостта! (14)

• 20 502
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ел, приеми най-искреното ми съчувствие!  Hug

# 496
За телевизия ако си говорим-аз много рядко гледам пък камоли в присъствието на Криси,но се е случвало естествено и е като хипнотизиран-Аз го слагам с гръб с-у ТВ да не гледа ,а той ще си счупи врата да го криви...слагам го легнал на коленете си пак с гръб,само и само да не гледа,а той...почва да се извива и да прави мост и гледа обърнат с главата назад  hahaha -просто паднах..естествено накрая изключих Тв...
Ради-мисля че не е много хубаво с тия машинки-испускат силна миризма-освен да изтрепеш с нея гадта и след това да проветриш,ако имате мрежи на прозореца...

# 497
  • София
Ние навсякъде сме с комарници и въпреки близостта ни с блатата, у нас не успяват да влезнат гадовете. Нищо де, нали поне бълхи си влачим отвън, да не сме капо.  Mr. Green
Аморе, не знам дали диетата ства за кърмачки, нека кърмачките кажат!  Grinning Аз мисля, че Катрин си е перфектна - висока и слаба, какво искате от детето, не мога да разбера!  Crazy Hug
Пухче, поздрави за добрите мерки на Сияна!  Peace Ако искаш потърси и второ мнение за рахита, но един опитен педиатър би трябвало да го различи и без снимка /прави се снимка на китката иначе/. Шега с рахита не бива по принцип, пак имам история по този повод с на моя приятелка детето, но няма да я разкажа.  Hug
Сузи, браво за добрите резултати на твоята Бо!

Слънчогледе, айде ще чакаме тортата в снимков мат`риял като му дойде времето!  Laughing
Бръмби, аз големия го водих на обикновен зъбар навремето, той ми каза, че е проблем, защото тегли горния венец нагоре и оголва горните зъби. Каза, че трябва да се кръцне, но когато изникнат всички зъби. Е, аз една година вече не намирам време да го заведа на читав хирург да се произнесе окончателно. Може всеки случай да е индивидуален, Макс е по-зле от брат си, а и на двамата юздичките освен че са къси, и на практика минават м/у предните два зъба и са над венеца, не знам дали ме разбра.  Peace
Ел, кви са тия хора бре!  #Crazy Не ти е лесно...

За спането на Макс да ви кажа набързо - ляга си около 20, до 21.
Сутрин се събужда за едно бързо шише в 7 и доспива до 9. После дремуца в количката ако има тази възможност  Mr. Green. Прибираме се и около 13 го мятам наново - тук вече се напасна към големия и спи поне 3 часа, а често и повечко ако му се пази тишина. После пак ако има възможност дремуца в количката до вечерния му сън.  Crazy
Вкъщи определено спи по-добре, отколкото навън, където обичайно ходим по площадки и знаете как е - шумно.
За ваксините - засега е изненадващо добре. Беше топъл следобяда, но не му мерих Т, че нямаше време от бързане за излезнем. Бокнах му една доза Панадол и в момента няма Т, вече спи. Не е кисел.

А, забравих да кажа, че педката каза, че при това тегло да забравим за кашите.  Laughing Могло по 1/3 от обичайната доза за дадена възраст.  Laughing Каза, че ще е добре по-рано да му се въведе месото, ама нещо за трупане на мускули ли каза, много-много не разбрах. Crazy

# 498
Ей,забравих да напиша-долу ръцете от Алекса...ние от кога я ухажваме...  hahaha
Таничка-наистина е незабравима тая Алечка,снимките са ви много хубави...

# 499
Леле, Тани, настава бой за Али вече  hahaha! Но има защо  Wink. Прекрасна усмивчица е тя, както съм казвала безброй пъти  Heart Eyes Hug

Браво за размерите на Макс, Ника! Не си поплюва момчето! Да е жив и здрав и да може мама все така да му се радва на бузките (и не само  Grinning)!
Йони е с абсолютно същият режим на спане  Sunglasses.

И ние сме с комарници вкъщи и откакто ги сложихме се родихме. Малките гадчета остават навън  Mr. Green.

Хайде лека нощ и приятни сънища!

# 500
 Еййй, изчетох ви с триста зора, през паузите между разходки и шетане из къщи. Една от днешните разходки беше до док, за да се сложи поредната доза ваксини- 3П и 2С. Миналия път много рева след като се прибрахме, без да вдига Т. Сега току що заспа и беше кисела, пък да видим как ще мине нощта Praynig.

Не запомних всичко, което сте писали. Много ми стана гот от лекцията за запетайките Laughing. Мноооого съм зле там и се боя, че така и ще си остана Embarassed. Но пък съм толерантна. Кефи ме, че писането тук не е строго официално и можем да си пишем така както си лафим на улицата Hug, което не оправдава неграмотността, но за това си има бутон "Проверка правопис" Peace.

Неви, завиждам ти благородно за вилата. МноУ хубаво било на село- излизаш навън в двора, и чист въздух отвсякъде, детето спи в количката на шарена сянка.....еееех,  мечтиии....А тук сме сврени в нЕкви кутийки и разхождаме децата на улицата на "чист въздух", обогатен от автомобилни газове ooooh!. За Хип-а не мога да помогна. Давах от него само в началото, но по принцип знам, че двойките започват от 6 месеца. Защо питаш, какво те притеснява?

Ника, хубава ваканцийка, а (като изключим историята с колата) !? Hug Видях Морския, стра-хо-тен е  Heart Eyes. Задължително да го нагушкаш от мен Heart Eyes. Много добре, че страховете за ставите и стъпалата, са ти били напразни Grinning!

Илиянче, ЧИД   bouquet, както и на всички останали именници  bouquet!

За заспиването- заспива понякога сама, понякога не. Предпочитам да съм в стаята, докато заспи, че като си загуби бибата, ако не й я пъхна обратно в устата, се започват писъци и се разсънва Crazy. Понякога пък ми хваща ръката и си я слага на бузката, много е сладко Heart Eyes. Не ми тежи това приспиване, освен ако не продължи повече от 20 мин.
Ще я сложа да стои, когато е готова за това (предполагам около 7 мес). А за седенето ако питаш- слагам я на 45 градуса и така давам пюре. Така и се вози в количката, когато не спи Peace.

Рори, не мога да те успокоя с личен пример. Моите деца са от миньончетата Confused. Но както виждам има и други едри дечица, всичко си е до ген.

Ради, имаме машинка Райд с таблетки при бебето. Не знам дали е вредно newsm78. Не би трябвало Rolling Eyes.

Таньорче, страхотна разходка сте си направили. Много обичам да ви гледам на снимки. Толкова сте лъчезарни Heart Eyes.

Пух, на твое място бих потърсила мнение и съвет от специалист. Peace За урината никой ли не обяснява, бе #Cussing out? Какво очакват лекарите и аптекарите- да се родиш с опит ли #Cussing out? Не знам дали ще успея без да се виждаме. Та такааа... взимаш колектора, изваждаш го от опаковката, точно при отвора на торбичката има нещо като лепенка върху тиксо Crazy, махаш лепенката т.е. незалепващата част, а "тиксото" на отворчето залепваш точно при отвора от който пишка бебка Crazy. Можеш да сложиш след това памперс и да провериш след малко дали е пишкала. Аз го направих веднага като се събуди Ели и тя веднага се изпишка. При дълъг престой под памперса колекторчето може да се отлепи и ефекта е нулев. След това залепваш една за друга двете противоположни страни на кръга (), трябва да се получи ) и така торбичката е затворена с урината вътре. Вече колко може да престои в хладилник, не знам newsm78. Изпотих се, не ставам за преподавател, никога не съм могла да обяснявам, дано си ме разбрала Peace.

Друго не запомних newsm78, а май исках още да пиша  Laughing. Ай стига толко....

Лека нощ!

# 501
  • София
БалеринкеHug Ваканцията беше хубава като изключим мъжо!  Mr. Green

Урината не може да престоява - до 2 часа трябва да е в лабораторията, стерилната до 30 минути. Балеринката е обяснила много добре как се взима, все от някой опит веднага след сън ще успееш, Пух! Лесни сме ни е с момчетата, брех!  Crazy

# 502
ХИлоууууу!
Най-накрая сколасах от скитня да седна и аз на компа!Такъв маратон праснах днес,че не е истина #CrazyСутринта ходихме с Коки и компания в зоопарка,после малко почивка,на кафе и на гости,и се прибрахме преди половин час,Ошашках дететоТо милото до 9ч е заспало,та днес му деойде доста превъзбуждащо,но се надявам утре да поспи поне един час повече.Ще взема да се поглезя с една хубава баня и ще опъвам морните сланинки!Лека нощ!

# 503
Балеринка благодаря ти много!
За момента ми се струва мисия невъзможна,още повече,че няма как да я занеса до 30 минути Crazy

# 504
П.П. Ние сме харизани на Лорката, иначе я взимам веднага, или по-скоро - пращам ви Митко. Mr. Green

Aaa, Миташки от сега, ако ще се заглежда по чуждо, няма да се разберем  Naughty   Wink Кога ще се видят пак младите бе, Бръмби? Ще вземат да се забравят  Joy

Ел, що не й кажеш на свекърва ти, че не желаеш съвети? Аз и на свекървата, и на майка ми им го рекнах доста директно още преди да родя. Сърдиха се, сърдиха се, пък им мина. И на мен ми е добре  Mr. Green Свекърва ми сега е толкова внимателна със съветите  Crazy Хич не смее. Пък и майка ми май ми повярва, че се информирам доста преди да направя каквото и да е с Лорката.

Ние днес бяхме на консултация. 7.230кг (+900г), 67см (+2см)  bowuu
Биха й на Лорката пак двете ваксини  Confused Ох, направо...Душичката ми как страда  Confused Имаше температура сега преди да си легне, дадох й Панадол. Уж малко й се охлади челцето  Whistling Иначе вечерта миличката си мрънкаше. Много ми е жално с тия гадни две ваксини. Днес му се молих на доктора - една по една да ги бие - не можело  Crossing Arms

Друго какво да ви се похваля  Crazy
Относно плуването - Лорито в понеделник, на последното плуване се справи много добре, даже с няколко бая дълбоки гмуркания, та издържа теста, един вид  Crazy - повишиха ни в чин, така да се каже  bowuu Най-официално ни предложиха да започнем да ходим на басейн  Party Та днес пазарувах памперси за плуване.

# 505
Ника, Пухич и другите завърнали се от консултации днес БРАВОС  Wink
Ел, ако искаш да си сигурна че сте прекарали варицела, пусни секрет  Peace
А урината трябва веднага да се занесе в лаборатория момичета, иначе започва растеж... не е хубаво да се чака много,а за съхранение в хладилник не се говори въобще  Mr. Green Пишка - носите  Crazy
Аз с Гадина имах страшен проблем при второто ни даване на урина, изпишка се, но изрита колектора и изля урината Добре че имах още колектори, та й сложих един за по път - в него имаше смешно количество когато пристигнахме в болницата, та в лаборатороята киснахме 30 мин. докато пусне "пикитата"  Crazy  
Слънчогледе, е ти ся на каква згляда ме каниш без зетко ??? Crossing Arms

# 506
Забравих да докладвам, че все още сме само на кърма и в събота тържествено съм определила, че ще е Денят за захранване  Crazy
Лорито горката, като ни види да ядем, ококорва едни големи очи  Shocked, протяга ръце, текат едни лиги, едно чудо  ooooh!, хваща чашата и пуска езиче по ръба й  Laughing Много е сладка  Heart Eyes

# 507
  • София
Плами, май-май и ние вървим като захранване.  Sad Днес педката ме убеди с много разумни доводи, че АМ не е кърма и детето има нужда от допълнителни в-ва, които в АМ не достигат на тази възраст, за разлика от кърмата, която се променя според възрастта на кърмачето и има всичко необходимо до 6-ия му месец. Та сега и аз ще си сложа някакъв велик ден и давам първия велик картоф.  Mr. Green
Поздрави за добрите ви мерки, много народ днес се е мерил!  Laughing Hug

ЛН!   bouquet

# 508
Плами, и аз ще захранвам другата седмица, че Мартин днес се нахвърли на чашата ми с вода  Shocked и дори се стараеше да я приближи до устата си  hahaha Ама пусто седене - несигурно и трудно  hahaha
Лека и спокойна нощ на всички ваксинирани и кисели бебоци  Hug
Ника, ако не искаш - не захранвай, майката най-добре знае кога и как  Peace Пък според СЗО знаеш предполагам кога се захранва бебе, никой дума не казва за качествата на АМ, а само за това готово ли е детето да премине на твърдо гориво или не. Бабите едно време като са хранили с кисело мляко и не са й чували за АМ, все анемични деца са отглеждали Crazy  аз Радина (на АМ) я захраних след 6-ти месец пък изследванията й бяха пушка  Crossing Arms Никой дофтор не мое да ме убеди,че в ябълково, картофено, тиквено и намкво си пюре има примерно желязо ,което никак не достига на бедните деца  Crossing Arms
Нали затуй има млека 1,2,3  Crazy Ако се притеснява от недоимък някакъв,ами да въведете второто  Peace

# 509
Здравейте Simple Smile
Бих искала да ви представя мероприятията предвидени от Ла Лече Лига по повод Световната седмица на кърменето 1-7 Август "Кърменето - само 10 стъпки". Програмата е следната:

Национални:
29 юли (четвъртък) - 11 часа  Откриване на ССК (обща пресконференция на съ-организаторите в София, БТА)
7 август (събота) - 17:00 часа Уебинар ‘Важността на стъпка 10’, лектор Даян Уийсингър, IBCLC, LLLL

Пловдив
30 юли (петък) - 10 часа - ‘Училище за кърмене’ лекция ‘Често задавани въпроси за кърмене', студио Ева Спорт, ул. "Стефан Веркович" №4, офис 4, ет. 2 (с асансьор - ет. 1) -срещу Агенцията по Вписванията
31 юли (събота) - 10:30 часа - Ла Лече Лига среща, Градската градина, тема „Какво мога да направя аз, за да са успешни десетте стъпки” Обсъждане на десетте стъпки, групи за подкрепа, как най-ефективно да сме от полза на кърмещата майка. Втора тема: „АБВ на доброто хранене”
1-7 август – Посещения на родилните отделения в града
31 юли - 7 август Изложба фотографии "Изкуството на кърменето", Градската градина & студио Ева Спорт

София
24.07. (събота) - 10.30 ч. -  градинката до НДК, новата дървена площадка зад паметника - Среща-разговор „Хранене на бременната и кърмачката и захранване на бебето”
25.07. (неделя) - 11.00 ч. - къщата на ТУК – ТАМЕ, ул. Плачковски манастир 12 - ‘Училище за кърмене’ Лекция „Подготовка за кърмене. Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности”
1. 08. (неделя) -  пикник среща на тема „Какво мога да направя аз, за да са успешни десетте стъпки” Обсъждане на десетте стъпки, групи за подкрепа, как най-ефективно да сме от полза на кърмещата майка.
4.08. (сряда) - 11 часа - къщата на ТУК – ТАМЕ, ул. Плачковски манастир 12 - ‘Училище за кърмене’ Лекция „Често задавани въпроси за кърменето”  
07.08. (събота) - 11 часа - къщата на ТУК – ТАМЕ, ул. Плачковски манастир 12 - ‘Училище за кърмене’ Лекция за кърмене

Варна
24.07 (събота) 10 часа – Майчин Дом – ‘Училище за кърмене’ лекция „Защо да кърмя? Начало на кърменето (първи дни с бебето)”
30.07 (петък) – 17:30 часа – Младежки Дом – зала 17 - Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене"
1.08 (неделя) – 11:00 часа – поход за кърмене от Хотел „Черно Море” до поляната на разклоненото дърво, където ще продължим с пикник-среща „Важната подкрепа – от майки за майки”
2.08 (понеделник) – 10 часа – Майчин Дом – ‘Училище за кърмене’ Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене" и как най-ефективно да сме от полза на кърмещите жени
2.08 – 7.08 - Изложба "Изкуството на кърменето" – галерия Буларт
3.08 (вторник) – 14 часа - АГ болница- среща от майки за майки (отворена за бременни и кърмещи жени, и техните близки)
4.08 (сряда) – 14 часа – Майчин Дом - среща от майки за майки (отворена за бременни и кърмещи жени, и техните близки)
5.08 (четвъртък) – 15:30 часа - Окръжна болница- среща от майки за майки (само за родилки от отделението)
7.08 (събота) – 18:00 часа - кърмене на открито в Морската Градина, до Икономическия Университет, пейките до фонтанчето с жабите

Пазарджик
24.07. (събота)  - 10:30 часа – Ла Лече Лига среща на Острова, Тема „Ежедневието с новия член на семейството.“
01.08. (неделя) – 11 часа – пикник на Острова „Важната подкрепа – от майки за майки“
04.08. (сряда) – 18 часа – Библиотека „Никола Фурнаджиев“ - ‘Училище за кърмене’ Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене"
06.08. (петък) – посещение на Родилните Отделения в града (Болницата, Хигия, Здраве)

Сливен
05.08. (четвъртък) – 18 часа, ул."Великокняжевска" 13 -  ‘Училище за кърмене’ Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене"
06.08. (петък) – посещение на Родилните Отделения в града
07.08. (събота) – 10:30 часа – поход за кърмене от площад „Хаджи Димитър” до Градската градина, където ще завърши с ЛЛЛ среща на тема: „Предимства на кърменето от А до Я”

Сопот
2 август (понеделник) - 10:30 часа, Летния театър до Манастира - Кърмаческа среща

Карлово
3 август (вторник) - 18:00 часа - Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене"
4 август (сряда) - 10:30 часа, пейките до паметника на Христо Проданов - Кърмене на открито

Добрич
b]02.08 – 6.08[/b] Изложба фотографии "Изкуството на кърменето"– в Художествена галерия град Добрич
02.08 – 10:30 часа - в залата на РИОКОЗ, ул. Кирил и Методий №57 - ‘Училище за кърмене’: лекция 'Често задавани въпроси за кърмене',
03.08 – 10:30 часа - на тревата пред комплекс „Изида”, в градския парк - Кърмаческа среща
04.08 – 10:30 часа - РИОКОЗ, ул. Кирил и Методий №57 - Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене",

Казанлък
2.08. - 11.00 часа - Откриване на ССК - ‘Училище за кърмене’ Лекция на тема: „10 стъпки за успешно кърмене”
3.08. - 10.30 - Кърмаческа среща. Тема: ''Психологичното развитие на кърмачето''
4.08. - 18.00 часа - парк ''Розариум'' централната част - Кърмене на открито
6.08. - 11.00 часа - ‘Училище за кърмене’ Лекция на тема „Предимства на кърменето''
5.08. - 7.08 Изложба фотографии "Изкуството на кърменето"

Стара Загора
02.08 (понеделник) - 14.00 часа - откриване на ССК в сградата на Тракийския университет /МФ/. Лекции от водещи педиатри и акушеро-гинеколози от града на тема "Стъпка по стъпка към успешното кърмене"
03.08. (вторник) - 11:00 часа - болница НиаМед - Посещение на болница НиаМед. Среща - разговор с персонала и родилките „Какво може да направи младата майка, за да са успешни десетте стъпки”
04.08. (сряда) – 13:00 часа - АГ комплекс към МБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” - Лекция “Кърменето в 10 стъпки”
05.08. (четвъртък)  - 11:00 часа - болница “Св. Иван Рилски” - Посещение на болница “Св. Иван Рилски”. Среща - разговор с персонала и родилките „Какво може да направи младата майка, за да са успешни десетте стъпки”
07.08 (събота) 11.00 часа - Градината срещу Операта - Среща на тема „Опасни съвети за кърменето”.

Русе
7.08 (събота) - 10.30 ч. - клуб "Вихър" на Здравей, здраве, на ул. Ниш 20 (зад Пантеона) - кърмаческа среща на тема „Първа среща с бебето”

Бургас
03.08 (вторник) - 18 часа, среща-разговор в Морската Градина на тема „Важната подкрепа – от майки за майки“

Шумен
2.08 (понеделник) - 10 часа - пейките в Градската градина - среща „Важната подкрепа – от майки за майки“

Димитровград

02.08 (понеделник) - 18:00 часа - изложбена зала „Асен Крайшников"до КДК - Изложба "Изкуството на кърменето”
06.08 (петък) - 9:30 часа - парк "Вапцаров" до сърничките - кърмаческа среща „Важната подкрепа от майки за майки“

Габрово

01.08 (неделя) 10:30 часа - в местност Градище - кърмаческа среща „Важната подкрепа от майки за майки“.

Всеки, който има желание и възможност е добре дошъл   Hug

Съ-организаторите на Световната седмица на кърменето в България са Министерство на здравеопазването, Национален план за действие „Храни и хранене”, фондация "Приятелство", Национален комитет по кърмене към МЗ, Български национален комитет "Заедно за децата". Те също имат прояви в различните градове на страната и се очакват скоро да бъдат публикувани в страницата посветена на ССК в България.

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 09:59 от Шаманката

Общи условия

Активация на акаунт