ФЕВРУАРЧЕТО смело опознава света,превръщайки се в на мама гордостта! (14)

• 20 475
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • До Балкана
Честити месечинки на бебоците!  bouquet
Оф, голямо миткане му ударихме днес и за пръв път с летния кош. Борил спа като къпан през цялото време!  Shocked А аз си мислех, че няма да мигне. Писах за анкетката Хип, Гербер и Бебевита, от които съм просто очарована, правя предимно домашно пюре, но за него не остана опция и реших да си кажа за купешките.  Mr. Green Не мога да се нагледам на снимките ви във фейсбука...Страхони деца имаме, ей! Heart Eyes

# 76
  • Бургас
Ох, ами и аз не знам вече...
Казвате, че може да не е готов за захранване, да, и аз си го мислех. Но, иска си от нашата храна, протяга ръчички да си взима, мляска, облизва се. Днес хапна пак тиква с картоф, наполовина рев, другата половина - с усмивка и желание. Не знам...  Thinking

Ради, вЕрно сменяй докторката, но как? Нали мина срока?

# 77
Мимита, пробвай да го даваш в друг час, смисъл може по-това време по което ти го даваш да ме ''време за сърдене''!?
Поне Калоян си има такова.Също така можеш да му смениш позицията или местото за хранене.Можеш да му пееш, да го забавляваш през това време....или да даваш водичка или чайче между лъжичките... newsm78 Не мога да се сетя друго какво да те посъветвам.

балерина, той си хапва толкова от 4-тия месец!Не се притеснявам, защото не е дебел, даже му е плоско коремчето.Просто си расте повече на височина, остава му още 1, 2 см. и ще достигне нормата за 1-годишно дете.Ама то и ние с баща му хич не сме ниски....

Майка ми, ми додесе вчера моя бебешки картон, ако знете там какви таблици има за двигателното развитие на бебето?!! #Crazy
Явно предишни поколения сме някакви гении, щом сме ги правили тези неща.
Също така на Калоян на възрастта съм тежала 6200, а той сега е почти 9кг. Shocked

Не искам да ви натрапвам моето мнение, но аз продължавам да мисля, че е по-добре детето да се захрани с плодово пюре.
Много шоково им идва на децата-как си пият сладичка кърма, изведнъж му се дава някакъв безвкусен картоф.
Мит е, че децата захранени с плодово пюре не искат след това зеленчуковите.Мимитка, ти също можеш да смениш!Да дадеш например ябълка и аако я хареса, след няколко дни да я смесиш с морков-става вкусно пюренце.Също можеш да пробваш с каша.

# 78
МисМол , това май са добри новини  Hug
Балерина , кажи си душа ко темъчи да ти помогнем да кротнеш  Mr. Green
Онзи ден имахме гости и една мацка ми каза, че имало поговорка от рода на "Да не ти се случва това, от което се страхува майка ти" ,че си е съвсем така  Mr. Green Аз като се роди Ради все сънувах,че си я гушкаме в спалнята .заспиваме и Миото се обръща в съня си и я задушава  Blush Само да си поемеше по-дълбоко въздух и  аз го подпирах с удар, за да не смачка детето  Embarassed Той се чувстваше още по-тъпо от мен, ама аз месеци не можех да го превъзмогна този страх, имайте предвид че почти не е стъпвала в спалнята ни, взимали сме я един-два пъти сутрин да й се радваме, но и след като спряхме да я взимаме моята глупост продължи  Mr. Green ама нали съм си кукувица  ooooh! Все си мисля, че се дължеше на това, че баба му ми е разказвала, как когато била в родилното, една жена от умора след раждането задушила детето си в съня си ,ама де да знам... Важното е,че сега го няма този страх  Crazy
Балеринке не си сама в таз война  Wink

# 79
  • Плевен
Не съм ви чела, ама нямах време. Та сега да се оплача, защото днес отново изпаднах в тих ужас. Тин пак подбелва очи, ама доста по-зле от първия път, хем интензивно, хем продължително. Откачих! Грабнах го и в болницата при доцентката, та му гледаха мозъка през фонтанелата - няма проблем за сега, няма течност задържана, всичко както трябва. Взеха му кръв от вената и пръста - увеличен калции и фосфор в кръвта. В крайна сметка доцентката подозира предозиране на Витамин Д. Аз като си погледнах календара - хем съм пиела витамини за бременни, хем рибено масло, ами и Вигантол по 4 капки му давах в продължение на месец и половина. Забелязах го, че суче само рядко мляко, забелязах, че подбелва очи само в количката - демек на жега и слънце, но не ми мина през акъла за тоя Вигантол. Та доцентката каза, че над 2 капки се дават най-много 30 дена и се прави почивка. Поуспокоих се. Спирам Вигантола, спирам си добавките и ще отложим последния Синфлорикс, който трябва да ни ударят в понеделник. Ох, детенцето ми милото - подсказвало ми е, но аз пак не съм го разбрала. Ще го наблюдавам тези дни доста внимателно, а вие имайте едно наум с тоя Вигантол. Стискайте ми палци да ми се оправи детето! Много, много, много го обичам! Ревах почти цял ден, направо се изтощих. Лека на всички.

# 80
  • Варна
Мериджан каква специалност има тази доцентка.

# 81
Мериджан , не се притеснявай-всичко ще се оправи  Hug .Разбирам те напълно-как си си изкарала ангелите-успокой се и си почини.Прегръщам ви силно...

# 82
Merijaan , искрено се надявам всичко да премине бързо, представям си какво ти е  !
Миличкия Тин !

# 83
Миличкия Тин!Важно е,че знаете и навреме рабрахте от какво прави така!Прегръщам ви силно и двамата Hug

# 84
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Не съм чела назад, влизам само да стрелна два въпроса.
1. Колко пюре е нормално да се дава на дете, което се храни само с кърма, а захранването е само познавателно.
2. Кажете някой сайт, от който мога да си купя бебешки вещи втора употреба. Например искам да разгледам за количка.

# 85
Нарцис, най- много колички има в продавалника, ама много бавно зарежда страниците
www.prodavalnik.com

# 86
Merijaan, бързо да се оправя Тин. Кажи при коя докторка ходихте?

# 87
Нарцис, няколко лъжички според мен са достатъчни ! По втория въпрос погледни в Продавалника !

http://www.prodavalnik.com/

Мери
, дръж ни в течение ! Някакви по - специални изследвания не ви ли назначиха ? Тази доцентка невролог ли е ?

# 88
  • София
Merijaan  Hug, дано Тин скоро се оправи! Praynig

Нарцис, можеш да провериш в този Ох, нещо не може да се публикува (ще ти го пусна на лични) или продавалника  http://www.prodavalnik.com

Е, варненки, доживях да се организираме  Mr. Green  но в 13 ч. не е ли много жега за разходка? Андреа в 13:30 хапва пюре, а това упражнение още не сме го пробвали другаде освен в къщи, та може да се присъединим към вас към 14, или пък ще се пробваме да ядем на вън.... Утре ще решавам в движение Simple Smile

SuNnY SkY , повечето от зеленчуците ги слагам директно в камерата, само спанака го попарих, пюрирах и го замръзих в малки кутийки, следващата доза ще замразя във формички за лед. Днес сложих и кайсии, тях ги обелих, пасирах и пак сложих в съвсем малки кутийки.

балеринке, благодаря за отговора. Аз принципно ако се налага слагам 30 мл. вода + 3 лъжички АМ за общо 160-170 мл. пюре. Но когато слагам тиквичка, тя пуска достатъчно течност и не се налага да добавям вода, защото става много рядко, а на Андреа вече и харесва по-гъстичко пюре, а и по-малко се цапа  Wink

# 89
  • Плевен
Мерси за топлите думи, момичета. При доцент Недкова ходихме. Майка ми е медицинска сестра от 2310432054 години и тя ни заведе, мисля, че генетика й е специалността на доцентката. Оф, бе сигурно бая специалности е взела, ама честно казано не знам. Нали майка ме награби и заминахме...и така..
По-специални изследвания не, ако продължава да го прави, въпреки спазването ми на препоръките й, ще му правим скенер. Дано не се наложи. Детето ми се развива нормално, върти се, обръща се, дори в количката се обръща вече, смее се, познава си играчките, познава песничките, които му пея, като го хвана за ръце и се изправя на крака, плиска в коритото...изобщо си е нормално бебе, от къде ни дойде това подбелване на очи....просто ужас. Дано да мине всичко!

Общи условия

Активация на акаунт