Рецепти против нахални гости

• 24 699
  • 257
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Ако и ти не можеш, тогава остава да се върнем към първоначалния въпрос - рецепти против нахални гости. Отговорът е прост - английска сол. Сипвай щедро и не се бой - до края на почивката ще са на диета с препечени филийки и варени картофи. Две-три лета така и ще спрат да идват. Даже да ги каните най-настойчиво, ще отказват категорично.  Peace
Те като са на такава диета и да се налага да ги храни поне излиза евтино Simple Smile

# 121
# 122
... - рецепти против нахални гости. Отговорът е прост - английска сол. Сипвай щедро и не се бой - до края на почивката ще са на диета с препечени филийки и варени картофи. Две-три лета така и ще спрат да идват. Даже да ги каните най-настойчиво, ще отказват категорично.  Peace
Joy
Понеже и на мен ми предтоят едни такива "любими" гости...май ще взема да се възползвам от съвета....ако не си тръгнат на 3-4-я ден,ще има изненади... !   Mr. Green

# 123
Есме, има една източна мъдрост - "Като не можеш да победиш нещо, присъедини се към него". Затова съветите ми бяха в този дух. Ясно е, че ще ти се натресат нагли навлеци, но ти използвай случая да покажеш, че са на твоя територия и съответно правилата са твоите.
При тази ситуация какво толкова ще се получи - детето ти ще общува с баба и дядо, ти ще си спазваш режима на млада майка и ще си разполагаш с паричките в твоя полза.
Трябва да предупредиш мъжа си, че повече слугиня на родата му няма да бъдеш, че няма да пренебрегнеш грижите по общото ви дете заради чужди приумици за безплатен ол-инклузив. Бъди твърда с мъжа си и не се оставяй никой да ти вменява чувство за изпълнение на чужди задължения.
Ако наглеците с невинно учудена физиономия реагират, че не получават обгрижването, на което са свикнали, използвай следните изречения - "Няма безплантен обяд, не ви ли е ясно?", "В тази криза защо очаквате да ви храня", "Не стига, че сте ми в къщата, ами и претенциите ви да търпя", "Имам пари само за моето дете, вие си хранете вашите" и т.н. Номерът е веднъж да почнеш, после репликите сами ще ти идват отвътре и дори ще ти доставя удоволствие да им гледаш физиономиите. Не ги жали нито за миг, усмихвай се като непукист, връчи им мопа да поизчистят у вас...
Успех!
Тези съвети са от личен опит, макар че аз съм ги използвала само като превантивни мерки от момента, в който мъжовата рода реши че мога да се превъплътя в шефката на Антимовския хан Stop

# 124
  • под кривата круша
Как` Сийке,   Joy. Винаги те чета с удоволствие, а тази ти рецепта е по Чудомировски остроумна и на място. Има доза истина в думите ти за неудобството защото забелязвам, че другарчето обича да демонстрира успех пред тях. Иначе мен не ми пречи да рева като гладно цигане Rolling Eyes
zila1Peace. Далеч съм от мисълта, че всички гости са навлеци, извинявай ако съм те засегнала. Говоря само за патология като нашата.

# 125
Отговорът е прост - английска сол. Сипвай щедро и не се бой - до края на почивката ще са на диета с препечени филийки и варени картофи.

Ахахахах, това ли е причината за тези така постоянни "морски летни вируси"? Все в червата удряли. Mr. Green

# 126
Недейте тъй  с английската сол, че представяте ли си тези 7 човека с една тоалетна  Laughing Ситуацията ще бъде мнооого натегната...или разхлабена по-скоро Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 19:52 от labby

# 127
Недейте тъй  с английската сол, че представяте ли си тези 7 човека с една тоалетна  Laughing Ситуацията ще бъде мнооого натегната...или разхлабена по-скоро Simple Smile
              Mr. Green

рецепти против нахални гости. Отговорът е прост - английска сол. Сипвай щедро и не се бой - до края на почивката ще са на диета с препечени филийки и варени картофи. Две-три лета така и ще спрат да идват. Даже да ги каните най-настойчиво, ще отказват категорично.  Peace
      Как` Сийка     Hug златна си.  hahaha С тази сол ми даде страхотна идея  Joy Joy Joy

# 128
Абе и аз си мислех за диета, ама не чак толкоз драстична - преди да дойдат сваряваш 3 кила картофи и всеки ден картофена салата, картофено пюре, картофи натюр.И към това кремвирши и хлебец.Някъде накъм 4-5ти ден най-много ще почнат да купуват саладка поне и кисело млекце.До края на почивката ще са свикнали да пазаруват, а другото лято щер дойдат с пълен багажник  Peace Или поне можеш да опиташ...ако не - английската сол е чудесна идея!

# 129
Мила,след като са ти толкова близки,защо просто не им кажеш истината. "Да,ще ми е приятно да се видим,обаче сме притеснени,че нямаме финансовата възможност да ви посрещнем...все пак сме с малко дете,разходите са големи,парите все не стигат,иначе няма проблем"  Просто това им кажи.Така хем няма да ги обидиш,хем ще им покажеш загриженост и ще им дадеш да разберат,че си настроена много положително,но просто нямаш възможността.  Това не вярвам някой да не го разбере.Каквито и да са,не вярвам,че няма да обърнат внимание на думите ти. Ако ли пък са чак толкова дебелокожи,храни ги с леща и пържени картофи.Така няма да ти бъркат в бюджета..да видим колко ще издържат.
Мисля,че съветът ми е добър.Според мен ще заработи доста добре. Успех мила и ни дръж в течение  Hug.

samuraika,писали сме заедно и то в една насока  Wink.

# 130
Да де , ама те веднъж като те набедят роднините за богат или поне за човек с възможности - няма отърване  Rolling Eyes Обяснявай си колкото си искаш , че си притеснен финансово . И по - скоро мислят , че ги лъжеш ...
Поне при нас някак си са ни възприели като двете крайности  - девера и зълвата са нещастни , бедни и онеправдани , а ние обратното и затова сме длъжни за нещо ...
Само че аз пресякох нещата в зародиш  Stop
Един пример / дано не отегча аудиторията / : всяко лято наемаме една къща в Гърция . Миналата година поканихме свекъра и свекървата да дойдат , за да изкарат едно море .
И изведнъж - изненада . Девера и зълвата и те ще идвали  Shocked Да де , ама мен никой не ме е питал . Нищо , че аз плащам  Sick Просто ей така - понеже сме поканили свекърите и те поканили и другото семейство . Бях бясна около два дни . После се обадих , отмених резервацията на къщата и направих нова в хотел , само за нас тримата .
Точка по въпроса .
Така и свекърите , понеже са много отворени останаха и те без море .
Опитвам се да ти кажа , че не се ли справиш сама със ситуацията и Господ не може да ти помогне.

# 131
Такива хора от намеци не разбират.По-добре бъди директна,и им раздай на всички задължения в домакинството,пък да видиш колко ще се задържат у вас.Явно поведението ти е много достъпно и роднините ви си мислят,че всичко може.Аз моите ги държа на разтояние,въобще не са си и помислили,че могат да ми се изсипят с повод или без повод при липса на покана от моя страна.

# 132
  • под кривата круша
Ако не щат английска сол-гъби Mr. Green
Лоши хора ме изтръгнаха из форума, та не сколасах да си довърша мисълта. Не е въпроса дали имам или не възможност да ги изхраня-не желая да го очакват.

# 133
Да не дойдоха Mr. Green

И аз това щях да кажа - какво значение има дали имаш или нямаш възможности! Просто не е редно да те изнудват.
А на тези, които са се радвали като деца на гостите - и аз се радвах, но като проимах семейство, деца, ангажименти и разбрах какво значи да ти гостуват често и напоително близки и не толкова роднини. Едно такова гостуване обърква целия ритъм на семейството и натоварва психически, финансово и физически домакините. И най-любимите гости да се, застоят ли се повече от 2-3 дни, дотежава. А ако са 7 бройки, не ми се мисли. Толкова май не съм посрещала с преспиване и отглеждане.
Вие да нямате палат?

# 134
  • София
Авторката, не им сипвай англ. сол. Все пак са 7 души и рискуваш после да чистиш не само тоалетната. Просто ги информирай, че от тебе е само спането. Храната ще си осигуряват сами. Вече навсякъде има денонощни магазини, доставка на храна по домовете, ресторантите са на поносими цени. Ще имат време да починат, да се видите и да си хапнат различна от домашната храна.
Няма какво да се оправдаваш къде са ти парите - твои са и не ги вълнува. Гледай си детето, ходи с тях и с него на плаж  и разходки. Сутрин може да си вземат закуска и кафе на път за плажа. На обяд ще хапнат нещо на брега, а вечер ще се разберете какво ви се хапва и ще поръчате готова храна.
Изобщо, карай го и ти като на почивка, нищо че си у дома.

Общи условия

Активация на акаунт