Рецепти против нахални гости

• 24 692
  • 257
  •   1
Отговори
# 135
Aisha ме изпревари. Знаете ли какво ще стане с тоалетната  smile3511 ! И, естествено, кой ще я чисти.....

# 136
  • София
Ми домакинята ще си  я чисти. Те са на гости, все пак и едва ли ще се разчистят.
Затова и домакините да си живеят точно като тях и да си изкарат една почивка.
След като гостите не се усещат и само използват.

# 137
Ако не щат английска сол-гъби Mr. Green
Лоши хора ме изтръгнаха из форума, та не сколасах да си довърша мисълта. Не е въпроса дали имам или не възможност да ги изхраня-не желая да го очакват.

Добре де,първо пишеш,че не можеш така директно,че не икаш да ги обидиш.Предложих ти варинат,а ти казваш сега че не желяеш те да го очакват. Единствения начин това да стане е да им го кажеш директно-което ти отхвърли като вариант .  newsm78
Оф,кофти ситуация.Добре че нямам такива роднини....

# 138
  • под кривата круша
milisa, варианта с диетата е вървежен и ще се придържам към него, благодаря ти Simple Smile. Като казвам, че не желая да го очакват, имам предвид че ми се ще да са по-различни в това отношение. Което, очевидно, е в сферата на мечтите.
Страхувам се, че ви досадих с терзанията си, макар темата да е винаги актуална.

# 139
Е, ти как очакваш да се случат нещата? По телепатичен път да им въздействаш и изведнъж да се осъзнаят ли?

# 140
  • София
Сетих се - преди 25 год. моя братовчедка отиде да живее и работи във Варна. Мъжа и беше спортист в местния отбор. Намериха и работа като зъболекарка, той на тренировки, дадоха им държ. апартамент. От нея знам, че родата се изредила да им гостува. Та тя беше болна на тема диети, гладуване, а и голяма сметкаджийка  и щом пристигнат роднини ги слагаше на дозиран глад/само в къщи/, отделно започваше да им поправя кариесите в зъбите, вадеше счупени зъби и съответно гостите не ядяха няколко дни. Мъжа през това време обикновенно беше на спортен лагер. Според нея - гарантирано до 5тия ден се омитаха.
Аз не посмях да и отида на гости. Ходех си на почивка от работата.

# 141
  • E-CLM & CH-VD
Започни дюкана, зареди се със солидно количество трици и яйца у дома.  Mr. Green Кажи, че сега е най-важния момент в диетата и тъй като храната те съблазнява и не можеш да издържаш на изкушението, няма да влизаш дори в кухнята. Каквото им се яде - да купуват и да готвят.  Twisted Evil

Надявам се, че имаш някой килограм за сваляне, защото ако си като колче за домати, няма да мине номера  Laughing

# 142
Ох, познат ми е проблема, но не с роднини, а с бивши съквартиранти, че и тема бях пускала- оплюха ме, че те ми изядоха зимнината, а аз съм сметкаджийка, но както и да е.
Кое проработи при мен и изчезнаха от квартирата като прани гащи- МРЪНКАЙ на половинката- безобидно му се оплачи, че ти е дошло до гуша вече, не издържаш, изморена си, в дома си си все пак,  но така че ТЕ да те чуят и ако няма ефект- егати роднините- кошмар, чак настръхвам.
Или си покани И твои гости през същия период от гостуването- ако имаш място, а що не и родителите си да ти погостуват.
Идеи бол, ама темерутите дано се усетят.
Успех!!!

# 143
  • Бу-у-урга-а-ас
Те да си гледат морето, ти си гледай живота."Ето хладилника, ето печката. Тук са чаршафите. Не идвате за първи път, знаете кое къде е. Магазина е ей там долу." Ако не ти се слугува, недей. Излизай, пий кафе с приятелки, ходи на плаж отделно. Направи им една гала вечеря да те запомнят с добро и догодина пак. За протокола - богат опит в посрещането на неканени гости.

# 144
  • Монреал
7 !!!   Shocked Не може да е истина това! Докъде стига човешката наглост?  ooooh! Щом половинката ти не иска да изглежда затруднен финансово пред тях, не знам какво би било решението тогава. Това за мен би било най-човешкото "оправдание".

# 145
 Аз обаче най-накрая схванах къде е проблема. Че ти не искаш да ги посрещаш на база ол инклузив, но мъжо ти иска да се представи като добре обезпечен и ларж. Според мен първо трябва да се разберете двамата. Кое как, колко може да си позволите и т.н. И после вече ще е по-лесно.
 А ако за първа година посрещате сами тези гости, нека дойдат по познатия начин. Събирай всички касови бележки, записвай всички разходи по дни в тетрадка и направи така, че гостите накрая да я видят. Ако си по-нетактична, даже можеш да отбележиш, че тяхното гостуване ти е излязло .....лева, и то като се има предвид, че ти сама си готвила. Ако те не схванат, мъжът ти ще схване. Та поне догодина ще знае колко му струва обичта на роднините.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 09:23 от Миринда фон Щирлиц

# 146
  • Пловдив
Моят съвет е още като пристигнат отиваш в една стая с мъжа ти и му вдигаш скандал на него. Всичко което не можеш да кажеш на тях го казваш на него , така че да се чува навсякъде. Един вид " Казвам ти дъще сещай се снахо....."

# 147
  • под кривата круша
Аз обаче най-накрая схванах къде е проблема. Че ти не искаш да ги посрещаш на база ол инклузив, но мъжо ти иска да се представи като добре обезпечен и ларж.
Анджък! Това е единия проблем. Като добавиш и чисто мъжкото неумение да кажеш "НЕ" на майка си, хептен ще се изясни картинката. Опитвам да говоря с него, ама ми се обижда много когато разговора вземе такъв обрат. И не сме само ние така, повечето мъже дума не дават да кажеш за родата. Абе, работата си е... .... ooooh!
Благодаря за богатия запас от идеи Grinning

# 148
Аз обаче най-накрая схванах къде е проблема. Че ти не искаш да ги посрещаш на база ол инклузив, но мъжо ти иска да се представи като добре обезпечен и ларж.
Анджък! Това е единия проблем. Като добавиш и чисто мъжкото неумение да кажеш "НЕ" на майка си, хептен ще се изясни картинката. Опитвам да говоря с него, ама ми се обижда много когато разговора вземе такъв обрат. И не сме само ние така, повечето мъже дума не дават да кажеш за родата. Абе, работата си е... .... ooooh!
Благодаря за богатия запас от идеи Grinning

Ами като е така, става ти зле точно като дойдат и нямаш сили за нищо. Аман от тия мъже значи. На голямата работа се правят, а на мама едно Не не могат да кажат.  Sick Добре, че нямам такъв проблем, че моя какъвто е кибритлия, а аз както мрънкам щяхме да се избием. Или аз щях да се изнеса докато му гостуват. То бива, бива, ама феодализма умре отдавна.

# 149
Виж сега станало ти е ясно,че мъжа ти няма да направи нужното.Иние тук каквото и да пишем не може да помогнем.Идеи хубави ти дадоха,но ако не направиш нещо те си остават само добри идеи.Поговорете у дома и дай да се разбере,че АКО  те обича и уважава няма да те обръща на слугинята-камериерка.Аз не виждам друг начин освен да си напълно твърда в позицията си.

Общи условия

Активация на акаунт