Хайде покажете си спалните - 5

• 104 278
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
viliko, да, това е част от друга стая, която приобщихме. Прекроихме целия апартамент и така се получи. От три спални направихме 2 + гардеробно (дрешник) + перално помещение. За пердето, и аз така мисля. Благодаря за хубавите думи! Hug

# 646
  • Стара Загора
Момичета, моля за идея:
Каква етажерка мога да сложа в нишата зад леглото:
http://renirobova.snimka.bg/family/apartament.347725.21561505

Размерът е: ширина 114см. и дълбочина 20см. Моята идея е за нещо като ракла / макар и тясна / с височината на леглото и отгоре  ...... не мога да го измисля - хем да не е празно, хем да е функционално. Апартамента и доста малък  Mr. Green и трябва да оползотворя всяко местенце.
Скосената част в дясно ще бъде запълнена почти изцяло с шкафове.

# 647
joro1900, такова легло е моята мечта.
Радвам се, че ти харесва! Намерих го в зайчарник в едно видинско село. Ръждата така го е изяла, че стана релефно, като търсен ефект. Отне ми доста време да го обновя. Имам данни, че е от свадбата на една жена от 1923 г. От остатъците на боята, които открих при работата, стигнах до оригиналното му оцветяване. А ето и една снимка в почти цял ръст:

# 648
Момичета, моля за идея:

Размерът е: ширина 114см. и дълбочина 20см. Моята идея е за нещо като ракла / макар и тясна / с височината на леглото и отгоре  ...... не мога да го измисля - хем да не е празно, хем да е функционално. Апартамента и доста малък  Mr. Green и трябва да оползотворя всяко местенце.
Ами с ширина 20, от което ще се изядат поне 4см/защото плоскости под 2см няма/, тоест 16 см вътрешност...какво ще сложиш...нищо. По-скоро си направи етажерки - я за книги, я за нощна лампа и джаджи...

Нещо ей такова , което да закачиш до нивото на леглото

И т.н. - магазините са пълни с такива подобни.
Иначе, ако решиш да правиш все пак по поръчка - ето такова нещо - като вратичката да се пада над леглото, за да може да се отваря - но такъв модел - за да ползваш шкафчето поне като е отворено

http://mebeli.totalh.com/wp-content/uploads/43.6.skrin-rakla-ALIOSHA.jpg

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 10:19 от viliko

# 649
Момичета, моля за идея:

Размерът е: ширина 114см. и дълбочина 20см. Моята идея е за нещо като ракла / макар и тясна / с височината на леглото и отгоре  ...... не мога да го измисля - хем да не е празно, хем да е функционално. Апартамента и доста малък  Mr. Green и трябва да оползотворя всяко местенце.

Renate, viliko е абсолютно права в разсъжденията си. Погледни и това:

# 650
Аз и път съм виждала снимките, май дори бях питала - но защо не обърнете леглото на 90 градуса- така че краката да ви се падат под чупката и по този начин цялата права стена, без скосявания - остава за нормален шкаф, скрин и тн?

# 651
Аз и път съм виждала снимките, май дори бях питала - но защо не обърнете леглото на 90 градуса- така че краката да ви се падат под чупката и по този начин цялата права стена, без скосявания - остава за нормален шкаф, скрин и тн?

НЕ е хубаво да се спи под чупки и ниши !!!

# 652
Айде сега, в това стаиче - остава и с фън-шуй-мяу да се съобразяваме  Crazy

# 653
  • София
Момичета, моля за идея:

Незнам колко човека спят там.  newsm78 Ако са двама не виждам как се събирате без да попаднете под чупка. Ако е един... Бих затворила цялата стена със скосяването в кокетно гардеробче. Може да не слагш гръб, за да имаш повече място.
Ако те притеснява еркера може да си изправиш тавана с гипсокартон и вата, което ще ти направи стаята и по топла.

# 654
Доколкото помня стаята е наистина малка и това затваряне съвсем ще изяде въздуха. Спалня е, мисля двата спят там. Но пък наистина не бих сложила легло на единствената права стена  Thinking

# 655
  • Стара Загора
Viliko, да така е - пускала съм снимките в темата за маломерните жилища.

Специално искам да ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet, защото благодарение на твоите идеи промених проекта на моето портманто, добавих още шкафове и мисля, че се получи добре - използвах мястото за повече шкафове и стана много функционално. Сега имам 3 шкафа за обувки, един за висящи дрехи и един с рафтове за дрехи + достатъчно на брой закачалки.

Момичета, апартамента ни е мансарден и маломерен - 50 кв. Спалнята, която е нещо между спалня и детска / защото детето прекарва по-голяма част от времето си там / също е малка и доста скосена.

Идеята за обръщане на леглото не ми допада по няколко причини:
1. Леглото е правено по поръчка - тип Приста с ширина 1,25 и дължина 2,00м. Има табла над главата и отляво, т.е до правата стена. Не мога да го обърна, дори да искам, защото таблата ще се падне отвън  Mr. Green Леглото е сравнително ново / правихме го малко преди да купим апартамента, но беше съобразено със старото ни жилище /, удобно е и си го харесвам, пък и отдолу има огромна ракла, която е побрала много дрехи, завивки, чаршафи и т.н.
Така, че изобщо не ми се иска да го сменям.

2. Ако обърна леглото на правата стена ще освободя допълнително около 65 см. и вместо гардероб 90 см. / който може да се побере сега между вратата и края на леглото / мястото за гардероб ще стане около 1,50м., което не е кой знае колко голямо. За сметка на това дълбокото скосяване мога да използвам само за рафтчета и такъв шкаф който е показала sofiq-ns  

3. С това разположение на леглото в средата на стаята / дори като сложа шкафове под скосяванията / остава свободен правоъгълник с размери 2,20 на 2,40., т.е. има въздух и място. Laughing

Под скосяването, което е до вратата в дясно / нямам снимка / ще има нещо като скрин с височина около 60 см., на него телевизор и евентуално над телевизора две етажерки от този тип http://www.dipol-bg.com/default.aspx/etazherki-i-polici/bg/itemid=288

Проблемът ми е , че не мога да измисля как точно да използвам нишата, за да добие идеята ми завършен вид

Моята идея е да затворя цялото скосяване срещу вратата с гардероб. Дълбочината на скосяването е доста голяма 1,00м. и спокойно шкафовете могат да са дълбоки 60-65 см.
По този начин в тази малка спалня ще имам гардероб с ширина 90 см. шакафове и чекмеджета под двете скосявания и достатъчно място, за да не се блъскаме, като влезем двама.

Да допълня - всичко ще бъде по поръчка, не е възможно да обзаведа тази скосена спалня по друг начин.

# 656
  • София
Renate_R, ако все пак решиш, таблите на леглото ти могат да се обърнат от дърводелец. Свекърва ми така си премести леглото на другата стена и й се падаха таблите от външната. Викна дърводелец и той й ги обърна на място. А за нишата защо не повикаш някой майстор, който да ти даде идея на място. В детската ни стая исках да приобщя едно много малко място между тръбите на парното за ракла и майсторът, който прави детската го измисли как да стане.
Дописвам, сега виждам, че може да си направиш по поръчка някаква ъглова етажерка или шкафче, които да ти се падат над двете табли на такава височина, че спящия отвътре да не си удря главата като стане  Wink.

# 657
Момичета, моля за идея:

Гледала съм снимки на ракла точно с такава ширина от 20 см и ако не ме лъже паметта беше на Госпожичка Клавел, така че можеш да попиташ и нея  Peace и никак не беше зле между другото  Wink

# 658
  • Стара Загора
Благодаря Alex,   bouquet
срещали сме се с Госпожичка Клавел в темата за маломерните жилища. Непременно ще я попитам.

sofiq-ns, благодаря за снимката. Laughing Помогна ми да си представя как ще изглежда под скосяването.
А дали нямаш и други снимки на тази стая  newsm78

# 659
Renate, за съжаление нямам други снимки на тази стая. Случайно попаднах на снимката и реших, че може да ти е от полза. Искам да попитам, дали сте мислили за варианта да направите шкафове и ракла зад самата спалня? Погледни този сайт за интериорен дизайн, последната снимка: СПАЛНЯ – ИНТЕРИОР.  http://www.apartamentdizain.com/index.php?page=portfolio&id=98   Мисля, че това най-добре ще се впише в наистина доста ограниченото пространство.

Общи условия

Активация на акаунт