Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отзиви за Invisalign

 • 151 380
 • 1 036
 •   1
Отговори
 • Мнения: 13
Здравейте. Имам нужда от повечко информациш за Invisalign. Някой случайно да е пробвал тези плаки вместо брекети? Има ли добри резултати и какви са цените?

# 1
 • Мнения: 5
Привет!  Wink До скоро и аз бях заинтересована по въпроса Invisalign. Четох доста и информацията която имам е следната  Wink :
правят се от 15 до 35 шини (зависи от изкривяването), които се сменят на всеки 2 седмици. За смяната не е нужно да се посещава ортодонт, дават ги наведнж, но е хубаво през месец и половона да се ходи на контролен преглед. В youtube има доста клипчета на хора, показващи покъртителната разлика  #Crazy .. но знаеш ли  newsm78 ..Относно цената.. цялото лечение е $ 4700. До колкото знам в България този метод се прилага само в Medical Dent. Там предлагат разсрочено плащане или чрез банков кредит. Цената е такава, защото шините ги произвеждат братята американци  Grinning  Money Таа..така..аз все пак се спрях на скоби  Whistling ..Това е общо взето. Ако имаш други въпроси не се колебай да питаш  Wink

# 2
 • Мнения: 13
Много благодаря за информацията   bouquet
Цената наистина е доста висока, но предполагам, че и качеството, което се получава е добро.

# 3
 • Мнения: 84
Здравейте,

Темата, която сте подхванали е много интересна. Invisalign е система за изправяне на зъбите, която е позната от повече от 10 години в САЩ. В България – от около 3. Състои се от индивидуални серии пластмасови шини, които  постепенно преместват зъбите. Могат да са различен брой, в зависимост от деформацията, но крайният резултат винаги е чудесен, а най-хубавото е, че е напълно предвидим.

Системата работи чрез CAD-CAM компютърна технология. На базата на отпечатъци и снимки на пациента се прави филм, на който се вижда бъдещият резултат, а след това на базата на филма се произвеждат и шините. Лицензът е на Align Technology, USA и шините се правят само там.

Шините се сменят на всеки 2 седмици. Добре е това да се прави от специалист – може да не е всеки път, но има специфични неща в лечението, които той трябва да следи.

Д-р Атанасова

# 4
 • Мнения: 4
Записвам се да следя темата, тъй като имам леки размествания, които се надявам да оправя с Invisalign.  Praynig  Вчера ми взеха отливка за тях и началото на септември ще ми направят пълната диагностика. Иначе моят случай е и малко по-особен, тъй като след 7 - годишно лечение с шини се получи сублуксация на мандибулата ( с други думи - прецака ми се челюстта- болки, пукане... ooooh! ) Сега пак се налага да взема мерки за разместванията, понеже мъдреците разбутаха предните зъби. Не ми се ще да ги махам още, че не са пораснали - операцията си е бая болезнена.  Cry Лошото е, че дори да се подредят пак ще се разместят заради тея пусти мъдреци  #Crazy Надявам се, че това няма да е пречка за Invisalign-a, все пак фактът, че е невидим играе голяма роля за избора ми на брекети. Никой не иска метална усмивка  Rolling Eyes Ортодонтката каза, че за мен са необходими някъде 7 части, може би около 10 - 11 месеца. След прегледа ще дам повече информация, относно цени, време, възможности. Все пак ако някой ги е пробвал вече моля да даде някакви отзиви - поне да знам на какво ще се подложа.

# 5
 • Мнения: 1
На мен преди седмица ми сложиха брекети и няколко дни след това научих за инвизалайн. Малко ме доядя, защото парите и за двете лечения са много, но пък веднъж ги даваш. Много се надявам резултат с брекетите да е също толкова добър и некомфорта да си е заслужавал.

# 6
 • Мнения: 123
Запис, а има ли някой отзиви за Пловдив ?

# 7
 • На небето
 • Мнения: 5 530
Някой знае ли дали цените са все още така високи? И дали не е станала по масова практика поставянето на Invisalign и то изработени в БГ?

# 8
 • Мнения: 0
Привет! Ето подробна информация за лечения с алайнери изработени в България от нас:

Clear-Aligner е най-новата система за плавно преместване и изправяне на зъбите. Използват се прозрачни алайнери (шини), които са почти незабележими. Могат да се свалят, почистват и поставят отново за разлика от всички видове фиксирани системи - брекети. Изработват се индивидуално за всеки пациент, като лечението се дели на стъпки. Всяка стъпка е отделен етап, в който алайнерите (3 броя – soft, medium, hard) се подменят всяка седмица. След изтичане на третата седмица от лечението в съответният етап, трябва да се вземе нов отпечатък за анализ и изработване на алайнерите необходими за следващата стъпка. DentaLab.bg е сертифициран представител на марката и всички високотехнологични процеси се извършват от нашите специалисти. Цената на Clear-Aligner средно варира между 300 Евро и 3000 Евро, в зависимост от броя стъпки (етапи) предвидени за успешното провеждане на лечението.1. Ако изберете Clear-Aligner свържете се с нас или се консултирайте с вашия дентален лекар или ортодонт. Направете консултация относно резултатите от бъдещо лечение с Clear-Aligner.

 

2. Личният ви дентален лекар на когото имате доверие без проблем би провел лечението, като единствено трябва да установи контакт с нас за повече информация.

 

3. Независимо дали изберете лечение при нас или дистанционно чрез вашият личен стоматолог, вземането на отпечатъци е основен етап в събирането на материали за съставянето на анализите.

 

4. При изработването на анализните модели и алайнерите се използват високотехнологични 3D системи и още в самото начало на лечението ще можете виртуално да проследите как ще се промени вашата усмивка.

 

5. За успешно протичане на вашето лечение в срок, е необходимо да носите алайнерите постоянно (минимум 18ч в денонощието), с изключение на моментите когато се храните или имате неотложно бизнес мероприятие. Важно е и да посещавате редовно денталният лекар който води лечението.


Свържете се с нас или попитайте личният си стоматолог за DentaLab.bg! Успех!

# 9
 • Мнения: 0
Някой може ли да ми препоръча лекар в Пловдив или София,които работи с такъв тип алайнери?

Някои има ли преки наблюдения,май не е много разпространено,сигурно излиза скъпичко,иначе щеше да е популярно,защото изглежда много удобно..,

# 10
 • Мнения: 1
Някой може ли да ми препоръча лекар в Пловдив или София,които работи с такъв тип алайнери?

Някои има ли преки наблюдения,май не е много разпространено,сигурно излиза скъпичко,иначе щеше да е популярно,защото изглежда много удобно..,


В сайта на Invisalign можеш да намериш всички лицензирани. Има и в Пловдив. Ето и линк:

http://www.invisalign.eu/en/Find-Invisalign-Doctor/Pages/Search.aspx 

# 11
 • Linz
 • Мнения: 11 618
Темата не е особено популярна, никой ли не ползва тези алайнери?

# 12
 • Мнения: 1
Аз в момента съм с Invisalign монтирани в Пловдив. Казаха ми, че имам нужда от около 3 или 4 шини. Всяка е по 100лв.

# 13
 • Linz
 • Мнения: 11 618
Сигурен ли си, че става въпрос за същите? Звучи невероятно.

# 14
 • Мнения: 2
Аз също от доста време следя темите, но са изключително непопулярни. Като алтернатива в клиника Дентапрайм (Варна) ми бяха предложени прозрачни алайнери - стартова цена от 780лв за една челюст, в моя случай 2200 лв. Така и не започнах лечение поради липса на каквато и да е информация онлайн.

Ако някой има каквито и да е отзиви, било то за инвизалайн или за тяхна алтернатива, бих била много благодарна да прочета. Hug

Общи условия

Активация на акаунт