Алкохол и амнезия

• 16 047
  • 90
  •   1
Отговори
# 75
Най-баналния отговор ще напиша: Joy
Не ми се е случвало ,но знам че е възможно. Peace
Аз по принцип след 100гр твърд алкохол и спирам да пия.Оттам до края на вечерта карам само на вода.Така съм си решила.Не е нужно пиенето да се превърне в повръщане и на сутринта да имам горчив вкус в устата.Пие се докато ти е приятно,останалото е наливане . ooooh! Не го разбирам.

# 76
Абсолютно възможно е да ти се губят моменти (къде по-краткотрайни, къде по-продължителни), когато си пил. Друг е въпросът, че това не може да се случи на всеки - някои хора помнят дори да се се наквасили толкова много като животни (те животните са по-културни де Wink) - да се влачат, да повръщат и т. н. нелицеприятни изпълнения, докато други могат да получат "бели петна" в паметта дори от умерено количество алкохол (аз съм от хората, които помнят де Wink). Но всичко това е до физиология и е абсолюто индивидуално. Зависи от самия организъм и протичащите в него биохимични процеси.  Peace

Виж - за вършенето на глупости ... Вярно е, че човек освобождава поведението си, но не съм го изпитвала чак до там да правя огромни глупости и винаги съм имала спирачки, колкото и да съм пила и каквото и да е било състоянието ми. Така че може би е по-скоро въпрос на оправдание, защото никой и нищо не може да те накара да направиш с желание нещо, което откровено не искаш.
Тук ще намеся твърдението, че алкохолът и наркотиците действат правопропорционално на настроението, което е имал човек преди да ги вземе - ако е весел, го правят още по-весел, но ако е тъжен, го правят още по-тъжен (разбира се, вероятно има изключения, защото всички сме различни, а и зависи от мястото, където се употребяват и от хората, с които си). Така че - ако примерно по принцип човек иска да изневери (тук изневерите са популярни като теми и примери  Laughing), дори това му желание да е на подсъзнателно ниво, но нещо го спира, когато е трезвен - той ще изневери (примерно), когато е пиян, но не защото алкохолът е замъглил съзнанието му (Оправдание!), а защото алкохолът е ОСВОБОДИЛ (така да се каже) съзнанието му и е премахнал бариерите, така че човекът е последвал вътрешното си желание. Ако човек примерно пък има желание да нарани друг, но в "нормално" състояние се възпира, то когато е пиян, ще извърши това насилие (под каквато и форма да е) по същите причини, които описах и в първия пример. И т. н. с примерите - просто каквато и да е ситуацията/извършената глупост, то човек стига до нея, защото го желае, а не защото алкохолът му е подшушнал лудост. Wink Алкохолът просто действа като катализатор на подтисканото желание.  Peace

Разбира се, аз съм човек, който силно вярва в реалносъщерствуващите изключения от правилото, които само го потвърждават.  Peace  Просто, както казах, физиологията ни, макар и сходна, има своите индивидуални особености и различия при всеки от нас, така че трябва да се подходи индивидуално към отделния индивид, защото въпреки обобщенията в голям процент (резултат от високото сходство помежду ни) всеки случай е частен!  Peace

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 11:35 от pudding

# 77
  • София
Помня всичко, за съжаление!
Но познавам хора, които наистина не помнят.
Например, на другия ден им припомням какво сме си говорили, а те - бяло петно.
Което пък за мен е по-добре, защото много глупости говоря като си пийна. Mr. Green

# 78
  • Там, където ме обичат
Определено има връзка, но предполагам, че степента на зависимост е геометрично пропорционална на количеството. Wink

# 79
Имам следния спор с една персона с уж сериозен стаж в пиенето.Та...Аз казвам, че е невъзможно да пиеш толкова, че да не помниш на другия ден какво си вършил и съответно да ти се замъгли до такава степен съзнанието, че да правиш глупости.

Може, може...и още как. Зависи какво, колко и как.

# 80
Имам следния спор с една персона с уж сериозен стаж в пиенето.Та...Аз казвам, че е невъзможно да пиеш толкова, че да не помниш на другия ден какво си вършил и съответно да ти се замъгли до такава степен съзнанието, че да правиш глупости.
А другата персона казва, че е напълно възможно и се случва на много хора.
На мен никога не ми се е случвало да се напивам до такава степен и затова силно се съмнявам, че има вероятност в която да се напия до такава степен, че да налетя да целувам комшията или да правя стрийптиз някъде и на следващия ден да нямам спомен за което.
На вас случвало ли ви се е нещо подобно? И ако наистина алкохола води до амнезия и "шизофрения" е ли е оправдание, до колкото може да бъде такова де, но да го речем смекчаващо вината обстоятелство Wink

Аз познавам 2 жени,които са пили безпаметно.Едната се озовава в хотелска стая,в нечие легло и мъж пеещ под душа Joy (оказва се спасител на плажа)  Laughing и бельо разхвърляно по пода.Другата няма никакъв спомен как се е озовала в някакъв апартамент,а на сутринта я събудил мъж  Laughing,който и казал,че трябва да я закара вкъщи,щото си имал работа да върши.За нейно щастие се събудила с бикините и блузата си  Joy

# 81
За съжаление е абсолютно възможно.

Сега съм на 33 г. и преди 10-ина и повече, когато бях във възрастта на експериментирането, ми се е случвало не един, а няколко пъти. Количествата не бяха толкова големи, но бяха сравнително набързо изпити и имаше смесване.

Случвало ми се е да се събудя в моето легло, да знам, че съм била с някой и да не си спомням с кого. Все още не знам ...
С бъдещото ми гадже съм катастрофирала в кофа за боклук на Ф.Нансен и Л.Каравелов, някак си съм се прибрала и на сутринта не знаех какво се е случило.
Имам и други позобни случки ...

След това заминах за чужбина и тъй като си давах сметка, че явно не нося на алкохол, реших изобщо да не пия повече. В нова и чужда страна тази амнезия може да бъде опасна и дори фатална.

Сега практически не пия, наваксвам с много шоколад ...Wink

Така че, отговорът на въпроса е ДА.

# 82
шизофрения - не, но амнезия, бели петна - да.
И ми се случва, да, в момента се опитвам да наваксам пропуснати тинейджърски години, но работата ми е страшно изтощителна, и става мазало като си пийна.Интересното е,4е коли4еството употребен алкохол е малко, моментът на забрава настъпва, когато ми се доспи....е тогава нищо не помня  Blush
Затова не трябва да се пие, поне така мисля аз Simple Smile

# 83
Не съм се напивала дотолкова,че да забравя какво е ставало.Всичко си спомням и умирам от срам. Joy /шегичка/
Иначе и аз знам,че след голям запой може да забравиш какво е ставало.

# 84
аххаах Мога многоо да пиша по тази тема.Аз лично на 2-3 пъти съм имала такива петна,то какви петна направо петнища Mr. GreenТова беше в гимназията и пиехме на екс евтин алкохол...Много от приятелите ми са имали.Сега вече пия,пия,пия  Laughing,но се усещам кога ще изгубя съзнание и спирам /в кръга на шегата/.Имам си мярка вече и за жалост всичко си спомням  ooooh!

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 19:04 от Волната макаронка

# 85
  • София
не ми се е случвало да се напия така, че да не помня. Мисля, че това "носене" на алкохол е дори по-опасно от неносенето, защото може да се стигне до сериозно натравяне. Тези, които се напиват лесно са в по.изгодно положение, защото поне не се подвеждат и избягват да пият. Алкохолици стават точно хората, които "носят", защото при тях се стига до бели петна и сериозно увреждания на мозъка.

# 86
Не ми се е случвало, но това е научен факт така че не ми се налага да се напивам (или да имам познати пияници) за да си го докажа. Това състояние зависи от концентрацията на алкохол в кръвта, затова зависи от човек до човек колко ти трябва за да го достигнеш. Най-лесно се постига когато се изпива много за кратко време. Тогава концентрацията се повишава рязко, защото организмът няма време да усвои алкохола. Когато се достигне критичната концентрация, се нарушава способността на мозъка да "записва" краткотрайните спомени в дълготрайни. Затова докато си пиян помниш какво си направил преди 5 минути, но тези спомени не се записват дълготрайно и на следващия ден ги нямаш.

Разбира се, както доста хора вече казаха, с това се злоупотребява и много пияни го използват за извинение дори и да не им се е случило.

# 87
И аз мислех, че е невъзможно до скоро...  Laughing

# 88
Хубава тема.... ще ви разкажа един случай от близкото минало..... събрахме се приятели по повод годишнина.... лаком образ, дето не знае що е мярка, се нахвърля безпаметно.... докато не пробва от всички видове алкохол не миряса.... накрая падна на задника си, та се натърти зверски, но се налива до сутринта.... накрая си легна, но зевзеците му залепиха пет лева на задника!!!! Laughing
Като се събуди, дойде кротко и попита кой и защо му е лепнал парите.... но пък занемя като му казаха че парите си ги е заслужил със задните си части..... тогава се усети че и задника го боли !!!! Joy
Една седмица не излезе от тях докато не разбра че е изпързалян.... но свинята си е свиня и до ден днешен се напива зверски!!!! Laughing

# 89
Има такива хора. Аз съм един от тях. Мъж ми също. Разправял ми е една сладка история:
Напиват се вечерта със съученици в  заведението, в което ходят всеки ден. На следващия ден мъжа ми се събужда с отвратителен махмурлук и решава да пийне кафенце на същото това място. Там заварва всичките си приятели по чашка от предната вечер, които , незнайно защо, само го гледат и се подхилкват под мустак. Сяда да си пие кафето миУото и в този момент от другия край на заведението към него се засилва женско туловище с над 100 кила, сяда му в скута, поздравява го и го пита с усмивка на уста защо не й се е обадил , че ще идва. Около тях се разнася неуспешно задавен кикот, а мъжа ми седял като потърпевш от трудова злополука.
Впоследствие се разбрало, че човека предната вечер свалял същата тази голяма маса плът и заспал на нейното рамо, без да си спомни нищо за това на следващата сутрин...
Да правиш глупости и милостиво да не си спомниш на следващия ден беше и мой специалитет. Слава Богу, не съм се събуждала с Франкещайн до мен в леглото. Избиваше ме на агресия. После не помнех не само "какво", а и "защо"...

Туй що е в "Семейни отношения"?

Общи условия

Активация на акаунт