Веганството - да споделим опит 2

• 105 368
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 15
Дайте съвет как да скрия нагарчащия вкус на сусамовия тахан в солени смеси newsm78

Малко сол, малко захар (имам предвид подсладител някакъв, каквто пасва) Wink

# 16
Дайте съвет как да скрия нагарчащия вкус на сусамовия тахан в солени смеси newsm78

Добра идея,ама нали не бива да смесваме сладко със солено,нали за това казвате че не ядете и десерт

# 17
Защо не трябва да се смесва сладко със солено?

# 18
  • София
леле, нямаше ме 3 седмици и е изписано страшно много!

Вери, поздравления и благодарности за големия труд около новата тема   bouquet

# 19
  • Пловдив
Вери,   bouquet

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Някой прилагал ли е осъзнато и/или има ли опит с  правилата за студена, топла и неутрална храна/съгласно принципа Ин- Ян/?

аз  Peace
само така оцелявам зимата, иначе ще замръзна Mr. Green
при този начин на хранене се гледа не само характеристиката на храната (студена, охлаждаща, неутрална загряваща, топла) а и посоката на енергията на храната (навън, навътре, нагоре, надолу).
характеристиките на храната се променят и в зависимост от начина на приготвянето им.
краставицата има охлаждаща характеристика, но сготвена или подправена с "топли" подправки, променя "температурата" си; зеленият чай се пия горещ, но има охлаждаща характеристика и т.н.

аз съм много доволна от този начин на хранене  Peace
част от китайската традиционна медицина е Simple Smile

# 21
asyalein ,
Благодаря  ти за отговора. Flowers Bouquet
Би ли ме насочила за референции, които да са практически и нагледни? Познаваш ли книгата , която M_Nik спомена - Кристине Ли "Китайска медицина"?

# 22
тази книга не съм я чела. newsm78
първата, която си взех беше на Хенри Лу "Китайска система за лечение чрез хранене" - добре са обяснени основите, има обяснение за типовете, половината книга е с рецепти и коя храна за какво е, отделно има показалец при кой симптом коя храна се взима.

Другата ми книга е "Китайска медицина за всеки ден" - тънка е, по-сбита, има рецепти.

и двете книги са от Бг.

отделно тук от библиотеката си взимам подобни книги.
до сега четах "Altchinesische Heilungswege" на Kai Uwe Frank. също добре е обяснено.

взела съм си книги и за акупресура, там добре са обяснени меридианите Peace
материята е огромна Rolling Eyes, но аз съм доволна от резултатите.

насочих се към този начин на хранене, заради невероятни болки при менструация... болките понамаляха, но още са налични  Rolling Eyes явно ми трябва и акупресура или акупунктура допълнително.

# 23
И аз съм чела Китайска медицина за всеки ден, има добра информация вътре.
Ползвах някои рецепти при здравословни проблеми и имаха добър резултат, наистина.

# 24

Добра идея,ама нали не бива да смесваме сладко със солено,нали за това казвате че не ядете и десерт

Ей, ама не така буквално към принципите. Става въпрос за щипка сол и щипка подсладител, не за едни плод или торта гараш след салатата...

# 25
Вери, благодаря за темата!   bouquet
За соята беше попитал някой: аз също избягвам соевите продукти, защото нямам гаранция, че соята не е ГМО, каквото и да пише на опаковката.  Confused

# 26
аз също избягвам соевите продукти, защото нямам гаранция, че соята не е ГМО, каквото и да пише на опаковката.  Confused

същото важи и за царевицата и слънчогледа  Peace
ако ползваш царевично, респ. слънчогледово олио пак не знаеш дали не е ГМ.

аз соя ям, когато ми се дояде.
взимам си био тофу. 100% гаранция няма, но щом организма ми го иска - давам.

# 27
asyalein ,
искрено се радвам да разбера, че си успяла да намериш облекчение за болезнените си менструални дни. Hug Помня още в темата за хармонията си говорихме за това.
При мен най- голямото облекчение дойде след като родих.

същото важи и за царевицата и слънчогледа  Peace
ако ползваш царевично, респ. слънчогледово олио пак не знаеш дали не е ГМ.

ще добавя още рапицата и рапичното олио. Изключително често е "ГМО - продукт".

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 11:19 от realist

# 28
realist,  за жалост не съм напълно решила проблема.
февруари имах тежка криза Tired
случи се на работата, викаха линейка, преливания, болкоуспокояващи, чудесии Rolling Eyes... а в болницата ми казаха да свиквам Shocked

съжалявам за Оффа Tired

# 29
Здравейте в новата тема Simple Smile

Наистина няма гаранция от Био-продуктите какво е и що е, дали има ГМО и т.н. По принцип царевицата и соята са най-силно засегнатите от ГМО, а тези са най-слабо: броколи, спелт, грейпфрут, растения с дебела кора, домашни продукти  Mr. Green

Не сте ли пробвали да облекчите кризата с нещо хормонално-регулиращо като прогестерон крем или мака ?

Всички ли пиете келп( ако не ядете яйца за достатъчно йод)?

Сега чета една книга и е нещ страшно - има над 1000 добавки в храните,които няма да ви направят "веган", защото са от животински произход, включително и много безопасни Е и др.

Общи условия

Активация на акаунт