В жега или не, МАЙчето в количката и вкъщи все реве! № 4

• 23 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро

Славче, 5-6 косъма не са за притеснение споко.Аз преди да забременея свалях коса със шепи и пак не останадх без коса

Айде стягайте се за парка, аз ще гледам да сколасам за 11.30  Embarassed

# 541
Здравейте и от нас Simple Smile
Днес времето май ще е супер за разходки - слънчево и леко прохладно  Peace
Славче и аз съм като теб с косата.Днес ще мина да си купя калмацин,да почвам да пия,че мн се плаша....дано Аник дане и някой друг съвет Praynig
Силве,Мирко мноооооооооого голям е станал.Браво на него  Hug Много да го нацелуваш от нас  Hug
Аз тази сутрин се събудих с "екстра" - ечемик на окото Sad Сега ше попрочета как да се лекувам да минава по-бързо че много дразни  ooooh!

# 542
Дудунски, Стегнах багажа, сега чакам малката да се събуди , да се напапкаме и ще дойдеме Simple Smile

Алекс88, да и аз щях да купувам калмацин Simple Smile

# 543
  • Sofia
Аз продължавам да съм си така с косата  Rolling EyesКогато и да прекарам пръсти през нея, падат 5-6 косъма, същата работа, Славче По пода постоянно събирам косми, а като я мия, цяла шепа пада - като е по-дълга косата и 10 да паднат, количеството изглежда страшно  Crazy Купих шампоан Фитовал, за който четох и пия Калмацин. От шампоана взех малко шишенце, з'то не всички отзиви бяха положителни - при мен също не виждам някакъв ефект, а и ми прави косата твърда. Като родих Габи беше същото - бях се притеснила, пих Ревалид 1 месец и се отказах - мина си. Ревалид трябвало да се пие 3 месеца, за да даде ефект (пък цената му е ...  Money). С Габи тогава като започна да ми расте нова коса, бях като пате от люпилник (т.нар."бебешка коса") Joy Физиологично е, ще мине  Peace Калмацин-а е най-изгоден, а и е полезен при бременност и кърмене  Peace

Моето цуце спинка (нЕква извънредна ситуация е май  Joy) - като се събуди, храним се и потегляме  Peace

Хи-хи, докато пусна поста и тя се събуди   Mr. Green

# 544
  • София
Добрутро от нас  Laughing

За срещата - аз съм почти готова, чакам да минат за водата... Бебка сигурно ще иска да яде преди да тръгнем, така че свършваме И тази работа и се отправяме и ние към парка!

за другите работи, които прочетох - Натали, успех с бомбата! Алекс-че, бързо да минава ечемикът.....  Praynig
Славче, за косата, май това си е в реда на нещата. Фризьорката ме предупреди, че от 3ти месец може да почне да пада доста... ама е временно!  Hug

До скоро!!!

# 545
  • София
Добро утро! Hug

Дано не сте ни забравили съвсем.. Hug

Ние в понеделник се върнахме от морето, в крайна сметка добре си прекарахме, даже и престоя малко си удължихме. Точно един ден преди да тръгнем към морето бяхме на консултация и на Калоян му сложиха двете ваксини и беше доста киселичък в началото, после някаква кърмаческа криза изкара първите дни там и бяхме постоянно прикачени.  Crazy Иначе и моето момче е от ящните - на консултацията беше 6230гр., а като се върнахме от морето го мерих 6700гр. Но пък много му се радвам, нали си поръчах ящно бебе, защото със Софи както беше злояда ме измъчи направо. А тя беше на 1 г. 7400гр, Калоян нищо чудно да ги стигне тези кг. още на 3 месеца.  Laughing  Нали яслата на Софи не работи юли месец и вчера се качихме тримата на колата и дойдохме при баба в Благоевград. Това ми беше първото междуградско пътуваме сама (т.е. без друг придружител шофьор) и с двете деца. Мина перфектно обаче - и двете дечица заспаха още първите минути  и спяха докато не пристигнахме.  Grinning А сега си седя на двора с лаптопа, Калоян спи в количката на сянка, Софи си играе наоколо - идилия.  Mr. Green Връщаме се в неделя, от понеделник Софи ще е на ясла, а ние с Калоян ще сме на линия за разходки. Grinning

До скоро, много целувки на малките бебоци! Hug

# 546
Привет!

Браво на всички бебоци за хубавите резултати.

Ивонче, супер че сте си изкарали добре Hug

Лукс, за тези пъпки по главичката , сестра ми като бебе е имала били са гнойни и са се пукали( при вас не знам дали е така) майка ми я е мазала с Целестодерм и не е мила главичката няколко дни така са се скрили, ако искаш питай в някоя аптека, тогава са и казали че е някаква стафилококова инфекция от болницата прихваната.

Силве, да нацелуваш голямият бебчо Миро Heart Eyes Heart Eyes

# 547
Здравейте!  Grinning

КикиНики, ами той и племенника ми така проходи рано рано 9-ти месец края Wink Аз самата съм проходила 10-ти така че няма да се учудя Simple Smile
мхм и аз съм била бърза - на 9 месеца съм се втурнала да ходя, а това моето чудо като я гледам каква е жилка, да не вземе да ме изпревари  Joy

За косопада след бременност и аз знам, че просто трябва да си мине този период, хубаво е обаче да се пием и някое витаминче де  Peace

Алексче, дано бързо мине този ечемик  Praynig , аз не съм имала никога, но предполагам е много неприятно  Confused

Ивонче, радвам се, че хубаво сте изкарали почивката  Hug

# 548
Алекс, аз знам че няколко капки кърма помагат много за ечемик, дано бързо се скрие Praynig

# 549
Дилянка,мерси  Hug
Ще пробвам  Wink

# 550
За ечемик на окото - капки тобрекс. Преди да родя ми се появи, а и сега наскоро имах няколко  Sad явно от преумора, т.е. недоспиване.
И ето изпуснах срещата, седнах пред компютъра чак в 12.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 13:57 от poulini

# 551
Привет от нас. От вчерашите ваксини сме доста неспокойни и ревливи ,а през нощта беше с температура от 22.30ч до 01.30ч, а хем давах панадол. днес пак е неспокоен, педито каза да давам и днес панадол  Sad . така ме боли лявата ръка и рамото от носене и успокояване ooooh!
Не смогвам всичко да изчета, слънчев ден за сега.

# 552
Ей, успях да ви догоня,

Чета докато кърмя, но за разлика от АниК, хич не съм организирана и не сварвам да свърша всичко, обаче пък и хич не си го слагам на сърце. Колкото успея толкова, за мен най-важно е да имам сили и възможност да обръщам внимание на децата.

А откакто поразхлади моята девойка е неузнаваема - поспа си добре тия дни. Дори имаме все повече случаи, в които да си заспи сама в леглото, без да се налага да я люшкам. Grinning
Когато се радва на играчките в леглото си и аз я оставям самичка - личи си тогава, че няма нужда от мен. Peace

Вчера и ние бяхме на консултация - резултатът - 5100 г (+800 г), 56 см (+2 см). Предния месец беше 4300 (+1300 г), 54 см (+ 6) см. И педиатърката и аз сме доволни. Не ми се бърка в схемата на захранване, иначе я слушам, че на другите майки им препоръчва сокчета и т.н., но тя видя и от предния път, че си имам мнение и че децата ми се развиват добре, така че в това отношение, не ми се меси.
Биха й и двете ваксини, следях я за повишение на температурата, но не вдигна повече от 37,5, беше спокойна, поспалива и като цяло мисля че добре ги понесе. Дано и нататък е така.  Вигантола ми каза да го спрем за 20 дена, а аз отпреди на своя глава давах само по 1 капка и то само в дните, когато валеше. Иначе пропусках.
Баткото и той беше с нас на консултация, че навърши 3 г. и трябваше и кръв за изследване да пуснем, ама и той много е дръпнал отпреди 6 месеца - сега е 105 см (+ 6 см) и 17 кг (+ 2 кг), купувам му дрешки като за 4 годишен, като имам и няколко грешки - някои са му малки. А и да кажа за тези, които се притесняват, че много им наддават бебоците - Коцето и той ми беше така - по 1500-1300 наддаваше първите месеци, стигнахме и до 4 капки вигантол, без да е имал наченки на рахит, и през цялото време, въобще не беше дебел. После като се раздвижи, пропълзя и т.н., намали с качването и всичко се нормализира.

И да кажа браво на бебоците, които се обръщат, много рано наистина - по разните му там таблици, това трябва да се случи през 4-тия месец. Иначе и нашата девойка я забелязвам да се пъне на една страна, ама до обръщане е далече. Тя си се мести из кошарата с ритане, ама като е по гръб. По корем приплъзва като и подпра ходилата и й присвия коленцата и тя си се оттласква, но това е нормален рефлекс, който четох че след около месец, ще изчезне.

Мирчо, стискам палци при вас бързо да отшуми проблемът. Защо не се обърнете и към физиотерапевт, докато ви дойде часът за ортопед.

# 553
Е и аз да стигна до компа...
Изчетох ви с триста зора, с едната ръка бутам количка ( че иначе жабчо се буди) а с другата държа мишката. В този ред на мисли не знам как кърмите и пишете  newsm78
Елче, ние с теб си имаме момченца родени в една година и месец  Joy
Алексче, тъкмо щях да ти предложа да се лекуваш с кърма, а то Дилянка вече отреагирала.
Ивонче, не можем да ви забравим вас. След като сте увеличили престоя наморенцето значи екстра сте си изкарали, браво.
Ани, Славче и на мен по малко ми пада косата, но по малко. А имам толкова нова избила, точно като пате ( Ани колко точни определения даваш само) С Алек ситуацията беше по- трагична, но и сега има време.
Наталиник, вие 3 дена не сте акали, ние 5. Сутринта му дадох дуфалак, но до момента без резултат. Чакам бомба и аз и то с такова нетърпение... Киселичък ми е от няколко дена бебока, дано днес и това свършим  Praynig
Силвенце, ти пак ме разсмя с твойто педи... Миро си е екстра, че и отгоре, но и мама и тати са високи  Hug
Уф, аз още щях да пиша, но забравих. Докато бях бременна си имах оправдание а сега какво  Mr. Green
Сетих се... Ивката онзи ден си играе с Крис и му говори" Тате, ще ме прощава баба ти ( майка му) , но не си грозен както тя твърди. Баткото бил хубавец. Да знаеш като те види друга песен ще запее"  Shocked Аз се втрещих. Майка му му повтаряла на всеки телефонен разговор, че Крис бил грозен ( приличал на майка си). От Алек по- хубаво дете нямало. Как го чакала само да го види. Представяте ли си каква баба си имат децата ми. Тя още не е виждала Крис. а вече е предубедена в любовта си. Сега като отидем в Равда ще се запознае с него, но да има късмета да изкоментира нещо по негов адрес, ще и оскубя косата  Twisted Evil

Толкова ме е яд, че не мога да идвам на срещите ви в Южния  Tired Снимайте момичета, please

# 554
Здравейте и от нас!

Да почерпим, че днес ставаме на 3 месеца!

Днес всички сте по разходки. Ние бяхме до обяд, прибрахме се да наготвя и след малко пак излизаме Grinning

Ние също качваме доста бързо, а и Вигантол не му давам, защото се роди с малка фонтанела и педито каза да не му давам витамин Д - на слънчице всеки ден. Исках да ви питам на вашите бебчета потят ли им се крачетата, ръчичките, а като ги кърмите главичките потят ли се? Нещо се вглеждам в какво ли не и взех да се притеснявам да не е някаква начална фаза на рахит. Косата на тила пада ли им? Павчо си държи ръчичките постоянно стиснати на юмручета и като ги отворя са потни, като се кърмим и е топло се поти главичката му. Косата на тила е започнала да му пада от въртенето на главата, но така беше и батко му и мисля, че е нормално. Другата седмица сме на консултация и ще питам педито за всичко, дано всичко е наред! Praynig

На мен косата също много ми пада на кичури, по пода навсякъде има моя коса, макар че гледам да съм вързана. Нормално е, 9 месеца един косъм не ми падна от главата и сега се сменя.

Хубав следобед ви желая и ще чакаме снимки от срещата!

Общи условия

Активация на акаунт