ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 364
  • 723
  •   1
Отговори
# 210
  • Once there was a Hushpuppy...
Мерси много за пожеланията момичета Simple Smile - и аз пожелавам на другите дечица скорошно оздравяване Hug

Бързам да ви се похваля, че днес сбъднах мечтата си да даря дрешкете на Криско. Току що се връщам от Медикосоциален Дом на ул.Гюешево 21 се намира. Там са изоставените бебета Cry
Дарих им всичко до 11 месеца. Много се зарадваха от персонала. Аз ги бях изпрала и изгладила, както за мойто си и на място ги прегледа лекарка и каза, че са в отлично състояние. Много съм щастлива, че дадох малка частица радост за някое детенце. Лекарката искаше да ме води да ги видя през стъклото поне/нали и казах, че съм била болна/ но отказах... Причините са и това, и че много ми става мъчно като ги гледам по тв, камо ли на живо. Все пак и казах, че като отида другият път ще събера смелост. А, аз мисля да даря абсолютно всичко на тях. Не съм давала на приятелки....такова ми е вътрешното усещане....на бебетата на приятелки купувам новичко и подарявам. Та, това е! Денят ми стана по-хубав Simple Smile

Грети - ще се разберем за др. седмица, че още не сме много, много за срещи с други деца.

# 211
polito_87 - и Криско, както казва Sv. ака само на гърнето вече от около месец горе-долу.
Да ти кажа в началото и на мен ми беше трудно, но и сега понякога обръща гърнето като се разсея. Аз правя така. Слагам го и сядам срещу него. Донасям една музикална играчки или кутиика от лекарство/много ги обича - да ги яде Laughing/ Ако се заиграе мълча и само го гледам или нещо подреждам в спалнята. Другия вариант, ако не се заиграе сядам точно срещу него и му говоря нещо - може нещо сериозно/напр. как ще оправиме леглата, ще се измием, ще закусим - ей такива съчинения/ или се опитвам да го заиграя с играчката. Така той се отпуска и в един момент си свършва работата. Понякога се налага да се напъвам срещу него да се сети да ака.Друг път сам си прави всичко без подсещане.

# 212
Аз проблеми да става от гърнето или да иска да го обръща не съм имала... Не знам как се получи така, но от самото начало като му писне да седи и започва да ме вика да го вдигна. Разбира се, може да стане и сам, но някак си, знае, че не е такъв ритуалът и ме чака.. Никога не е проявявал интерес да бърка в гърнето или да го обръща. Само поглеждаме заедно какво има вътре, казваме браво (ако няма нищо и аз пропусна да кажа браво, той пак казва Simple Smile) и го грабвам да мия дупето. Не го държа дълго на гърнето - обикновено по около 2-3 минути. Ако понякога се опитам да го сложа, а той не иска (това никога не се случва сутринта, когато ака, а през деня), не настоявам, казвам ок и прекратявам опита. Не го занимавам докато е на гърнето, но го слагам непосредствено срещу вратата на хладилника, където има магнитчета. Той обича да ги отлепя и залепя и така се вглъбява и си действа...

Сещам се сега за един въпрос към майките на момчета, Някой ми каза, че понеже момченцата пишкат прави ги слагат на гърне само за акане, а иначе докато са прави им поднасят една чашка, в която се изпишкват... Вие как правите/сте правили/смятате да правите??

# 213
Не съм го пробвала в чаша. Племенникът ми пишкаше в едно канче, предназначено точно за това. Чудя се как да постъпя. Вероятно първо ще махна памперса, после пишкане в тоалетната и накрая акането и съобщаването за него. Следващото лято ще бъде, сега нищо не разбира.

# 214
Благодаря ви за пожеланията  Hug , днес вече мога да си отдъхна , от вчера следобяд Юли не е вдигал Т  , което е знак за оправяне . Днес е последния ден на АБ така или иначе , така че трябва да се оправя  Rolling Eyes

Сега да се включа по темите които разисквате .
Оставям Юли да играе в пясъчник , на морето , на площадката седнал , лазещ и т.н.  , без да се притеснявам че ще се изцапа , не му прекъсвам играта , не го ограничавам , намесвам се само ако видя в ръчичките му нещо опасно , като фас , стъкло , камък ... След разходка го вкарвам в банята и го къпя . Той не лапа нищо , даже всичко което хване ми го подава  Blush Винаги нося по няколко тоалета , ако има нужда го преобличам . Забърсвам ръчички преди и след ядене навън , но въпреки това се е случвало и той да изглежда като "циганче " омазан . Не ме интересува хората как си гелдат децата , никога не се вглеждам в това кое колко е ицапано и какво прави , не съдя никой , за мен всеки родител сам си преценя как да отглежда детето си . Не съм съдник , но не искам да имам и съдници . Единствено може да му направи впечатление ако видя насилие към дете!

1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене? - Понякога супата от кухнята , понякога не давам нищо , той сам си показва . 
2. Ако давате АМ вечер, колко мл? - Зависи дали е вечерял нещо преди това , ако е вечерял давам 120 мл. , ако не е вечерял 210 мл.
3. Какво казват децата? - Постоянно говори нещо на негов език , много е забавен , прилича ми на малко китайче като почне да говори , разбира повечето неща които му приказваме , повтаря по-лесните думички . Казва стандартните мама , баба , дяди , тати , На куче вика Куки , копче и т.н.
4. Какъв хляб им давате и по колко (като количество и по колко пъти на ден)? А сухари давате ли? Давам предимно сухари в основното слагам или поволин или един според зависи каква е консистенцията , в супата един сухар . Това му е хляба за деня  Peace

На гърне спрях опитите , имахме успех преди около месец , всеки ден след сън го слагах , но сега не иска да стои и за секунда . Тъй като гледам децата около мен всички свалят памперсите около 2 год. и се научават да казват за около седмица -две максимум , дори и без гърне ... смятам и аз така да процедирам при Юли . Другото лято ще сме без памперс вече .  Wink

Относно циганетата и аз я знам тази шега " Ти стар циганин виждал ли си ? "

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 14:07 от Mindi

# 215
  • София
Не става въпрос за това някой да е съдник на някой... Говорим си просто... Бях останала с впечатление, че тези, които пишем в темата търпим различно мнение и го приемаме, нали?
Още повече, че хората си имат и слаби места и съм сигурна, че дори и да видя, ПредстедателЯ например, овъргалян в кална локва и след това в софииски пясъчник и з изчистени котешката ръце ще си го нацелувам  Heart Eyes Mr. Green, въпреки, че майка му смята, че е добре, че не се познаваме хихих.
Аз от днес ще си имам компания и помощник-разгеле! Майка ми идва за 3-4 дни..3-4 кой ти ги дава... Grinning

# 216
Минди, радвам се че Юли е без Т - ние минахме през същото - пътуване с Т, само че от Варна към Пловдив. А на всичко отгоре ни валя и страшен порой между Варна и Бургас - та се бях изпопритиснила, ако Марти вдигне още Т какво ще правя, пътят ми се видя толкова дълъъъъг, но слава богу при Марти Т се задържа и даже беше поспаднала. Представям си как си се чувствала с дете с толкова висока Т и то на път, далече от вкъщи! Hug
За гърнето - аз слагам Марти от около месец - целта ми засега е да го науча за какво служи. Винаги сядам до него и ако понечи да става, го занимавам с играчки и песнички. Ако до 5-10 мин.нищо не стане, го вдигам - не искам да го свършзва с нещо неприятно. Ако има попадение - викаме браво! Ама не съм от най-старателните с гърнето  Mr. Green
А за чашка - ами нито при баткото съм пробвала този вариант, нито смятам при Марти - когато стане достатъчно голям да си пишка прав в тоалетната - тогава ще го прави. Иначе имаме и седалка за тоалетната от баткото-когато Марти стане малко по-голям.
mamamecana - Много е хубаво това, че си дала дрешките на Криско! Много ми е мъчно за тези дечица! Знам, че се радват на всичко, но най-вече имат нужда от някой да ги обича - от мама и тати! Питаха едно детенце по телевизията, какво иска за Коледа - то си пожела мама!
 Ама не смятате ли да си имате и братче или сестриче на Криско   baby_neutral Laughing!
Сенайде - дори и да си израсла на село и на полето - все пак е нямало градските боклуци! А това, че ще има пръст - то тя е била екологично чиста!  Laughing И аз по цели ваканции съм била при баба на село - ходех боса, играех си на двора, правила съм си кални фигурки - но колкото и да съм била изцапана, мръсотията ми нямаше нищо общо с боклуците сега в града, ако ме разбирате какво искам да кажа.

# 217
galinkacat - даа, знам наистина колко им липсват топли мили прегръдки от мама и татко на бедните душици...ей, за това ме боли най-много. Знаеш ли колко пъти съм си мислила за тях.... Гушна го вечер мойто и си мисля, ами сега кой ли ще гушне изоставените бебета? Мъчно ми става и мислено ги гушкам всички малки изоставени на произвола душички...Затова и не влязох да ги видя днес - щеше да ми се прииска да си взема няколко, сигурно.

Аааа, не мислим за второ. Не ни е по силите и на двамата с мъжа ми. Физически, психически, емоционално и финансово ще ни бъде тежко. Не, че няма да се справим, но не ни се иска да живеем трудно, ако ме разбираш. И аз все пак съм на 34 вече и не съм от жените дето да искат да родят по-късно по различни причини... Аз го чакам Криско близо 5 години/имах психологичиски проблем да забременея, за който разбрах късно/, но Слава на Бога вече го имаме Praynig и съм безумно щастлива с него.

# 218
petia_tag ,как така не щеш да влизаш в спор.Влизай,влизай...Няма лошо да се освежи темата с едно спорче.Шоу да става. Laughingкакво е това "честито за това,честито за онова,прегръдки,целувки..."Ама,ха! WinkХубво е ,че всеки от нас си има мнение.Представяте ли си каква скука щеше да е иначе:DВсички на едно мнение...
            galinkacat , и вие ли...Ох,тия летни вируси.Цялото ни подфорумче бъка от вируси и бацили. Hug
            mamamecana ,поздравления! Heart EyesИ аз отдавно го замислям,но ти си го направила.Браво!Някой беше казал,че "Пътят за ада е изпълнен с добри намерения".Така е,то само с намерения не се помага на хората в нужда.
            Маринчето седи в гърнето без проблеми,а когато иска да става я занимавам я с песничка(нищо ,че пея фалшиво Crazy) ,я с някоя играчка,но също не я държа повече от 2-3 мин.За говорене,голяма е бърборана,ама само на бебешки.По този въпрос искам да кажа на всички мами,който се притесняват,че децата им още не говорят,че аз съм проговорила много рано и много бързо,но нито съм много умна,нито съм пруспяла в живота. Wink

# 219
Аз пак да се включа, че май има нещо вярно в това, че проговорилите много рано нищо не им се разбира дълго. И аз и девер ми сме от ранно проговорилите, но по бебешки. Мъжа ми и брат ми късно са проговорили, но доколкото разбирам направо с правилните думички. И Криско говори много неразбрано. Вика БАУ-БАУ на абсолютно всяко животно от куче през мечка, та до гларусите на морето. Много ми е смешен и на гълъбите така Joy дpуго не казва, освен стандартното мама, тата, ам-ам, ааа, щях да забравя най-големия хит е ТАКА-ТАКА Laughing

# 220
Джери, всички се изслушваме един друг. И ние, съфорумките, които не се впечатляваме от това кой как си гледа детето, просто изказваме мнение. Никъде не сме казали, че останалите не сте прави. Само споделяме нашите си възгледи. Аз лично досега не видях някой да е отхвърлил на друг мнението  Peace

# 221
Мамамеци, поне казва "бау" детето та не те засрамва по улиците, ами моя Тон-бонбон на всичко казва АМ
В това "ам" влизат - вода, храна, биберон, цици, куче, коте и цигарата на баща му. Единствената разлика е, че като види куче или коте го изговаря провлачено "аааамммм" наподобяващо звука "мяуууу" , понякога за "бау-бау"  казва "АББА-АББА".
И като тръгнем по улицата и види животинче и почва "аааммммм", а хората сигурно си казват - вижте я тая не е нахранила детето пък хукнала навън  Laughing
С гърнето съм несериозна, но когато го сложа върши все някаква работа, наобяд като сме си вкъщи и не спи стои по гащи без памперс
и като се изпишка и направи локва умира от кеф да пльоца в нея докато го видя или усетя какви ги е свършил.
Но мисля че му е рано още да го махаме, той за 2 часа 7пъти пишка, трябва поне половин час да издържа без да го прави за да махна памперса, след месец пак ще го пробвам да го засека.
А относно пишкането прав при момчетата, смятам като махнем памперса и се сеща вече баща му да го учи къде и как се пикае, нали са мъже да се разберат по мъжки. Mr. Green

# 222
  • София
аз пък Марти си го изпишквам на тоалетната, седнал на дъската. Като стане достатъчно голям, за да може да пишка прав, ще го науча.

Марти пак беше за два дена с храма и чак сега видях, че му е избил долен предкътник. ooooh! Лошото е, че разболя и сестра си(тя пък температура вдигна нощеска), а и мен гърлото ме дращи, но се надявам с хомеопатия да ни мине за ден-два като при него. Ама много ме е яд, винаги като имам важна торта да правя и двамата ми се разболяват един след друг. Close

# 223
petia_tag - със зачервено гърло, точно така почва тоя гаден вирус. Пожелавам ти и дано де, да го карате леко Hug
В нас аз съм най-зле, всички се оправиха,а аз още кашлам зверски...

# 224
щях да забравя най-големия хит е ТАКА-ТАКА Laughing
   Ха-ха,вие да не видите нещо от нас Wink "Така-така","Тики-тики" и култовото "Гудю-гудю" са любимите и реплики,когато си говори сама или с някой неодушевен предмет.Когато говори с мен основната дума е "не".Това,пък е нашият хит,защото майка ми много и  се радва,че го казва  ясно и доста троснато Crossing Arms и Мари вече взе да го повтаря за щяло и нещяло.Само ,че не мога да разбера кога казва "не" и кога "да",защото понякога смесва понятията:"де" и "на".
     Иначе,в речника ни са основно звукоподражателни(бау-бау,па-па). Wink
     petia_tag ,  и нашия вирус така започна, със зачервено гърло.

Общи условия

Активация на акаунт