ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 364
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Кисело мляко давам Сердика или Бор чвор. Останах много изненадана, когато прясното мляко на Бор чвор взе,че се вкисна една седмица след отварянето му. Не ми се беше разваляло мляко от мнооого отдавна.
За парите: на мен първо ми преведоха 13 лв и аз малко се бях притеснила. После, на 22.08 са ми превели 240лв и се чувствам богатааааа. Е, по-добре е отколкото без хич.

# 286
Думите на Вайпър потвърждават колко Неистински са млеката по пазара. Едно истинско прясно мляко ще се развали на 3-ия - 4-ия ден, а не чак след седмица.

Мечтата ми е да си имам къщичка с дворче, да си отглеждам плодовете и зеленчуците сама, да купувам мляко от кравата на съседа...

Прясно мляко съм давала във всякакъв вид, включително и с какао. Много му харесва.

И на мен ми е сгрешена някаква дата при попълване на документа и не стига, че в началото на месеца не получих никави пари, защото щяха да се забавят за края му, ами сега и с тази сгрешена дата, ще си взема парите чак след две седмици. Поне ще са за два месеца наведнъж.

# 287
  • Germany
Ние сме много доволни от сиренето на Роса и почнахме да купуваме и тяхното мляко. На Брани обаче още не давам. Той кисело мляко отказва категорично, а за прясно му е рано според мен.

# 288
  • Пловдив
Здравейте и от нас!  Hug
Завърнахме се от Карлово! Беше страхотно, много добре си починах и добре си прекарах дните там. Марина също. Абе, при мама е най-хубаво.  Grinning
Да се включа набързо по въпросите пък после ще разказвам.
За парите-на 29,07 получих пари за дните от термина ми/22,06/ до края на месеца. И вече на месец юни всичко ми е изплатено. Сега проверявах в сайта на НОИ дали случайно няма да получа утре първите 240 лв, но няма. И аз имах объркване с датите на документите, но счетоводителката реагира бързо и така на 29 си получих всичко за юни.
За киселото мляко-Марина яде Фибела и Боженци. Други марки не признава. И аз хубави-не хубави такива й купувам. Пробвах с какви ли не, но тя тези си харесва.
raia123 някъде съм чела, че след 1г6м ако няма детето зъби тогава трябва да се потърси консултация със специалист. Мисля, че за сега няма нужда да се притесняваш. И със закъснение ЧРД бъди жива и здрава, много обичана и все така красива и дива!
За климатика-аз включвам отдавна, просто го правя на 24 градуса и вдигам перката нагоре.
Прясно мляко давам само в кремчета. Друго не мисля скоро да предложа. Тя си пие кърма от мама  Mr. Green
За говоренето-и ние за сега употребяваме обичайните срички и думи, като повечето, сещате се да не ги изброявам.

Сега за почивката-чувствах се като бял човек. За разлика от Пловдив, където водя Марина в парка и аз тичам след нея в Карлово я водих в един кафе-ресторант целия с райграс и цветя, където тя тичаше на воля, а аз бях спокойна, че и да падне няма да се удари, а аз си пиех на спокойствие биричка.  Grinning Хубавото беше също, че през деня нямаше изобщо хора и беше много приятно.
В къщи, т.е. в апартамента на майка Марина се чувстваше прекрасно. Има две тераси и тя умираше да излиза там, отделно апартамента е голям, не като нашия в Пловдив и тя тичаше и обикаляше стаите и си буташе на воля камиона и количката.
Марина е станала много любвеобилна. Като легна на дивана и я гледам как си играе и тя идва да ме целува по устата и после бяга пак да играе. След малко пак. Много ми е хубаво, направо ме разтапя. Много се гушка и в баща си и много пищи от радост.
Друго не се сещам какво да ви разкажа за сега, а и стана доста дълго!
Лека нощ!

# 289
Мечтата ми е да си имам къщичка с дворче, да си отглеждам плодовете и зеленчуците сама, да купувам мляко от кравата на съседа...

Бре, ще ме извиняваш, ама пробвала ли си? Някак си тунинг и райграс върви, ама с домати и крава, хич не ми пасва  Mr. Green Поли, да не се обидиш  Hug говоря от опит. Аз съвсем съзнателно си търсих мъж, който няма земеделски амбиции... едно е да имаш цветя и билки, друго зарзават и кокошки Wink

Аморето да не се крие вече, че ми залипсва много  Party Здравейте, Нина, Алиена, тъкмо щях да пиша и за вас Simple Smile  Hug  Hug

Боженци, Бор-Чвор, Мегле, Маркели.
Кашкавал който ни хареса на плътност, но пак същите марки, и Маджаров.
Сирене насипно купуваме от ФФ.
Петър все още отказав сирене и кашкавал.

# 290
Добро утро и за днес  Simple Smile

За парите  превели са ми 142 лв,термина ми беше на 12-ти,родих на 16-ти юни. Дали ще има и други постъпления...ще видим,не съм се интересувала много досега.

кисело мляко яде само под формата на плодово такова,опитвала съм да й дам чисто с бисквити например,но не пожела да го яде.

Прясно мляко и аз като вас съм давала с кремове,чисто все още не,а и не мисля,че е нужно,след като още се кърмим.

Много обича кашкавал и топено сирене и като не ще да яде това ми е крайната мярка да хапне все пак нещо. Сега ,в жегите съвсем няма апетит малката.

polito_87 , чудесно  е да си имаш къщичка с  дворче,аз съм израстнала в къща,но иска много работа,наистина. Откакто сме се взели с моя мъж, живеем в апартамент в Левски-Г,но той иначе е от Скравена,Ботевградско.
Та вече четвърта година всичките ни почивни дни,отпуски и въобще свободно време е почти там( с малки изключения) Даже отначало  мислех,че се шегува,когато на молбите ми да ходим на разходка в центъра,кафенце,пазар и т.н. той отговаряше " разходка на село с мотиката ще има"  Laughing ....не се шегуваше,съвсем си е така. Сега скатавам заради Дарина,но иначе всички сме на тръстиката  Laughing

Факт е обаче,че по-хубаво от прясно откъснат домат от градината няма...то миризмата му,вкуса ,всичко е несравнимо Simple Smile

В момента сме при майка ми в Модерно предградие(до Люлин) да събираме джанки за ракийка, а утре потегляме за село за две седмици ( там ще ни е почивката ). Ако успеем може да отидем до Солун за няколко дни,но това е в проект,след като се свърши работата на село Simple Smile

Чета за много болни дечица и майки,бързо оздравяване на всички  Hug

Пожелавам ви хубав ден и много усмивки Hug

# 291
  • София
Леле, lili_sf , ужас. Добре, че нашите вече разбраха, че няма смисъл от такова пребиване (за мен е такова) и се поспряха, че и аз издъхвах преди.
Иначе да, и аз искам голям двор с райграс и 20 кв.м градинка, но не повече. А по селата вече радко се виждат крави. В селото на татко няма вече нито една.

# 292
Здравейте от мен  Hug

Полито и при мен явно имаше сгрешена дата  ooooh! и затова имам забавяне , та вчера проверявах че имам внесена декларация и си чакам паричките за два месеца , ще забогатея  Crazy Mr. Green

ninand завидяй ти благородно , от кога търся едно такова кафенце наблизо до нас  Crazy , засега само в морската ни градина успявам да н ебягам след него , но ни идва далечко  Whistling Иначе за целувките и Юли е така , въпреки че е голямо бясче иначе много обича да се гушка и много сладко  целува мен , татко си , кака си ,дядо и баба , сладка картинка  Heart Eyes

Хвнали сте любимата ми тема , обожавам къщите извън града , ако някога обаче имам такава , бих я направила с прекрасна градина с цветя , едва ли бих сяла зеленчуци и със сгурност не бих гледала животни  Crazy За щастие имаме все още села , и две баби , да са ми живи и здрави , та те ни снабдяват с пресни зелечуци и плодове , а каквото нямат в градината купуваме от съседите им , прясно сирене , прясно мляко и т.н. Вкуса на купените плодове и зелечуци няма нищо общо с този от нашата градина  Heart Eyes

# 293
В голяма част от селата вече си е откровено гадно. Тази събота и неделя ходихме при баба ми на село да я видим. Преди години, когато бях малка, селото беше много хубаво. През него минаваше чиста рекичка, в която сме се къпали стотици пъти. Беше пълно с деца и весел смях. Сега, обаче, няма нищо общо. Населението е 20% българи, 80% роми. Няма никакви български деца, само стари баби и дядовци. Реката тъне в мръсотия. Отвсякъде лъха на мизерия. Пълно е с порутени и изоставени къщи.

Та моята мечта хич не е свързана с къща на село, а далеч по-смела, но и на този етап, неизпълнима. Аз си мечтая за малка спретната къщурка в Банкя, с басейнче, райграс и малка зелена градинка. Но... ще си остана само с красивата мечта...

# 294
Та моята мечта хич не е свързана с къща на село, а далеч по-смела, но и на този етап, неизпълнима. Аз си мечтая за малка спретната къщурка в Банкя, с басейнче, райграс и малка зелена градинка. Но... ще си остана само с красивата мечта...

Защо, защо да е само мечта?! Всичко на този свят се постига, имай увереност и желание. Направи си колаж. Сложи къщата на мечтите си на него и го закачи там, където ще го гледаш всеки ден. Ето моята мечта: http://media.snimka.bg/6856/019967542.jpg

Минди, сега има кой да работи на село, ами после?! Аз съм склонна по пенсия да се кротна някъде с градина, но не и с царевица  Mr. Green непременно обаче ще трябва да има интернет, че дядото ми не може да диша без него  Mr. Green Имам желание да правя интересни сладка и зимнина за внуците Simple Smile

# 295
И аз съм на този принцип Гмаринова,  3 неща си бяхме сложили на снимка, интересното е че едното се получи с аболютна точност!

# 296
Е, добре де, а как ги правите тези колажи? Хич ме няма в тая област. Преди малко с триста зора качих снимки от морето във Фейса. А сега ще се мъча да пусна Павчо на 1 месец и на годинка тук.

# 297
  • София
момичета, ако сте пропуснали темата в готварския, препоръчвам ви тази закуска:

/showphoto.php?photo=300498][/url]

Много е лесна за приготовление и удобна за хранене с ръчичка.  Peace Марти само си носеше чинийката да му слагам още.  Laughing Определено ще редувам с любимите ни американски палачинки за неделна закуска.  Peace

# 298
.

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 11:35 от polito_87

# 299
Здравейте!
Хуваво е да мечтаем,и аз постоянно си преставям къщата на мечтите ми,с голям двор и мнооого цветя,иронията при нас е че близо до Русе разполагаме с такава къща и то нова,но просто няма кой да ходи там.Баща ми я поддържа и си има всичко,само че идеята да се върна да живея в Русе ми е някак си невъзможна на този етап...поне ако имаше с кой да ходя уийкендите

Еми има някакъв обрив по лицето,зад ушите и по корема.Съседа ни е лекар и я видя,каза че не е шарка ,по скоро алергичен обрив от бисептола.Но аз се сещам че най верочтно е от Есберитокса,който и давам от 2 дни.До сега чакахме Т да мине,сега обрива,писна ми вече!

Общи условия

Активация на акаунт