ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 365
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
  • около Варна
Фантазия, бързо оздравяване ви желая, лекарите прекаляват с тия АБ, но пък може и да има нужда, потърси второ мнение по-добре.

По въпросите да се включа: давам девин изворна, прясно зеле от кухнята, не мажа отдавна, мръсното ми е болна тема, Георги е всеяден, всичко, ама най-големите боклуци са му в устата, не успявам да се преборя с проблема, стискам палци да не се разболее и чакам да го израсте ooooh!
За даването на играчки, като всички деца, понякога дава, друг път стиска и пищи. С кака си са във вечен конфликт, все не могат да поделят нещо, за една пластмасова бутилка могат да пищят с часове.

След дълго отлагане най-накрая сложих ваксината за шарките, сега се надявам да я понесе добре.

Вечер продължава да се буди по н-пъти, а не го кърмя. Предполагам докато излязат всичките зъби ще е така, за сега имаме осем на хоризонта.

И храненето стана доста трудно, както казва Ани прави се на голям и иска да яде сам. Отказва всичко с лъжица, само сухи храни, а какъв ми беше лакомник....сега съм с пълна програма, за да бутна нещо в устата му.

И на последните изследвания хемоглобина му съвсем паднал до 100, сега пием Малтофер, давам жълтъци, казвайте какво друго вдига хемоглобина.

Ние нямаме следобедна закуска, Жоро така и не прояде десертите от кухнята. Обядва късно към три часа, после вечеря към седем-осем и преди лягане малко мляко изпива

Мариета, как сте вие с Еми, отдавна не си писала?

# 556
  • Germany

Wiwi,  и аз тъкмо за хемоглобина щях да пиша. На Тино също му е доста нисък. Последно беше 98. Аз още не съм давала капки, защото правя опити да го вдигна с храна. Месо му готвя всеки ден. Елдата вдига хемоглобина, а сега прочетох за червеното цвекло и ще ходя да търся Peace
Много интересно как на 6м беше 118 само на кърма, а на годинката падна до 95 Thinking А, Константин си ми е живичък и подвижен, а и не е слабичък за това и не съм се притеснила особено...

Аз едно друго питане имам. Остана ли някой,  който да кърми и още да няма цикъл. На мен въобще не ми е идвало. Приятелките ми ме майтапят, че трябва още едно сегя да родя, да го кърмя и тъкмо ще стане време за критическата, и повече цикъл нямала съм да видя Embarassed

# 557
  • София
anelia, трапезната вода е тройно дистилирана и не се препоръчва за деца под 3 години, поне не да пият постоянно. И от каните Брита водата е подобна и затова е хубаво да се сменят постоянно. Аз затова си давам най-често чешмяна вода.

Относно хемоглобина, ако детето не е бледо и отпуснато, не мисля, че е проблем. Много деца на годинка и малко са с нисък хемоглобин. На Марти на годинка също му беше 100, а си хапва много добре. Аз не давам нищо и не виждам причина за сега да дам. Габи ми беше с нисък хемоглобин и до към две години се наложи няколко пъти да пие Малтофер, но тя не ядеше нищо, освен кърма разбира се, беше доста бледа и с чупливи нокти. Сега пак е злояда, но има почти като моя хемоглобин.  Wink

Фантазия, бързо оздравяване! Щом суче, много бързо ще се оправи!

за следобедна закуска, хапва различни плодове, бисквити, хилийка намазана с нещо или домашно кремче или торта.

1. Давате ли прясно зеле и под каква форма?- Не съм давала. Ние вкъщи не сме почитатели и затова.
2.Как ги учите, че нещо е мръсно и трябва да се хвърли? - В това отношение не съм имала проблеми и с двамата. На около годинка вече знаеха да хвърлят в кофата за боклук и вкъщи и навън. Марти и сега като види някой болкук вкъщи и го носи да го хвърля.
3. Как продцедирате като им се скарате да слушат? - Вече не ми се хили, разбира много добре за какво се карам. Аз вече му викам само като хвърля нарочно храна на земята, иначе стана много разбран. Виж, за храненето сам с лъжица имаме големи проблеми вече. Иска сам и това е, страшни истерии са. Иначе го слагам на масата, давам му вилица и се храни както може, но си изяжда почти всичко сам и после аз се намесвам.  Simple Smile
4.Децата ви "скръндзи"ли са? И как се справяте с това? - за възрастта е нормално, някой път дава доброволно, друг път не. Сега каката е по-дръпната и иска да е тартора вкъщи. ooooh! Като е в настроение е много грижовна, но иначе иска брат и да и се подчинява безприкословно.

Аз едно друго питане имам. Остана ли някой,  който да кърми и още да няма цикъл. На мен въобще не ми е идвало. Приятелките ми ме майтапят, че трябва още едно сегя да родя, да го кърмя и тъкмо ще стане време за критическата, и повече цикъл нямала съм да видя Embarassed

Аз съм с цикъл от втория месец след раждането и ти завиждам страшнооооо  Mr. Green

# 558
Здравейте! От доста време не съм се включвала. Колко много са пораснали всички.  Hug
Ние вече си имаме детегледачка, която ще ми помага да го пази. А аз се връщам на работа от 1 септември.
Нямам представа колко ни е хемоглобина. На годинка не сме изследвали.
Аз още кърмя, но ми дойде преди половин година. Закъснява обаче с 10 дни. Идва на по - големи интервали отколкото преди бременността, когато ми идваше на 4 седмици.

# 559
  • Once there was a Hushpuppy...
Fantasia - и аз да потвърдя същото, за болното гърло и температурата - Без АБ/по възможност, разбира се/ - Криско го изкара за 3-4 дена с темп. хрема и много червено гърло. Само давах Вит.С ,Нурофен и Тантум Верде. Оправи се бързо от това лечение.

Честит Имен Ден на Александър!
Весел празник, Аморе!

Въпросите -

Вода пие Девин Изворна и Хисар Изворна. Слагам му във соковете, защото не иска чиста. От скоро пропи и само вода, но много по малко. Да не се мине smile3506

Мажа го с лосион след къпане, защото му е суха кожата. Навън го мажа с 50 фактор лосион на Себа Мед. По лицето през ноща го мажа с един Липолосион за чуствителна суха кожа.

Цяло лято давам пресни плодове за следобедна закуска.

За пръв път му дадох пр. зеле мин. седмица, сготвено със свинска плешка на фурна. Много му хареса.

Мръсните неща му ги взимам от ръцете, малко преди да почне да ги лапа. Иначе го оставям да се наслади на повечето буклуци, кото се надявам по-бързо да му мине интереса....

Като му се карам ме гледа, като че ли нищо не се случва. И преценява, ако бързо спра си продължава веселбите с каквото желае, ако продължа по-дълго и придружа с тупване по задника ме гледа и решава дали момента е подходящ да реве. Понякога започва да се подмазва да го гушна за да потуши напрежението. Друг път един хубав рев решава проблема Joy

Децата ви "скръндзи"ли са? И как се справяте с това?
- дава си абсолютно всичко. Ние го учим непрекъснато в къщи да ни носи играчки, да дава храна и му викаме браво и пляскаме. На вечер с мъжа ми пляскаме по 100 пъти, но той се забавлява искренно и му е много приятно да си дава всичко. Но и на вън очaква да кажат браво и да му пляскат. Еее, не се случва. Кaкто и това, че той винаги маха с ръчичка за чао, но понякога на него не мaхат и му става неловко...

Но това, че много дечица не си дават играчките е наистина вярно. Наблюдавам как му грабят от ръчичките нещо, било то и да не е тяхно.... Нищо не казвам, само гледам как реагират майките и си правя изводи. Когaтo го ударят пак не казвам, а чакам да реагира майката. Не винаги съм доволна от реакцията, НО нищо не може да се направи. Деца!!!

# 560
  • Пловдив
Fantasia и Марина изкара вирус, но нямаше Т, нито зачервено гърло. При нея беше повръщане, което спря веднага след инжекция Деган и разстройство, което аз първоначално лекувах с Хидрасек, но нямаше ефект. На четвъртия ден дадох Ентерол+Смекта и веднага ни мина. Аз ако бях на теб бих я завела при друг доктор, за да чуя още едно мнение.  Hug
Promiscuous Girl на мен ми дойде април месец. Ако не се лъжа Вани още нямаше/да ме извини, ако съм в грешка/.
Джери, аз преди време така вдигах Т, без никакви други симптоми. При мен се оказа от бъбреците. Имам песъчинки и малки камъчета.
Нели, за закуска-не мога да се включа, това което Марина яде, Тони, не .
1. Каква вода давате за пиене и дали я сменяте с друга? -Девин-изворна
2. Мажете ли децата все още с някакво олио или мляко за тяло?-Да, мажа с мляко всяка вечер след баня.

1. Давате ли прясно зеле и под каква форма?- Да предлагат от ДК в супа с пилешко, водят я супа Борш
2.Как ги учите, че нещо е мръсно и трябва да се хвърли? - ами обяснявам и го взимам от ръката и го хвърлям. Като беше по малка събираше боклуци, сега, не. Като сме навън си играе с играчки.
3. Как процедирате като им се скарате да слушат? - И аз повишавам тон, ама тя си мисли, че си играем.
4.Децата ви "скръндзи"ли са? И как се справяте с това? - ДА. Преди не беше такава, но сега явно разбира и не дава нищо. Сърди се, реве, прави мостове. Мисля, че е нормално за възрастта. Скоро братовчедка й ни беше на гости и аз й дадох един лигавник/от мушама/, за да вечеря, и Марина отиде и започна да го дърпа и да реве да си го вземе, а като й го слагам на нея, не го понася този лигавник.

Честит имен ден на чаровния Алекс на Аморе. Да ви е жив и здрав, послушен, умен и красив. Целувки!
Честито и на другите ни именници! Всички да са живи и здрави!
Честит Рожден ден и на Андреа на Анито. Ани нека ви е драва и много да ви радва.

# 561
Благодаря на всички за поздравите към Алекс!  Hug Да ви се връщат от сърце хубавите пожелания! Честит имен ден на малките адашчета на Наталка, Милена и Надя! Да са ви живи и здрави юнаците, повече радост и по-малко тревоги да ви носят!
А аз и тук да поздравя една прекрасна малка рожденичка - слънчевата Андреа на Анито!

Тъкмо щях тихичко да се похваля, че снощи спах като бял човек и Алекс се буди само 2 пъти и хоп - днес именника малко "позабрави" да спи. Мда, от сутринта не е спал ... очаквам поне сега да е порядъчно каталясал и да подремне, че да поизлезем пак на разходка. Мамамецана, благодаря за съветите, хубаво е да има повечко идеи, не се знае какво може да помогне.  Wink
Фантазия, не мога да ти дам съвети, просто ви пожелавам бързо оправяне! И аз ще добавя, че щом още кърмиш, по-бързо ще се оправи - поне няма опасност да се изтощи и обезводни организма. И се радвам, че има още толкова много мами от нашата тема, които кърмят! В никакъв случай не искам да деля на едни или други, или да упреквам тези, които не кърмят! Просто ми е приятно да знам, че и други още кърмят (че наоколо само аз кърмя "толкова голямо дете" и мине се не мине отнасям по някоя и друга реплика, ама това е друга тема и добре, че ми минава покрай ушите ...)
Хемоглобинът не е чудно, че пада след 6тия мес. - към 6 месечна възраст се изчерпват запасите от желязото в организма на едно бебе, натрупани повреме на вътреутробния му живот. Имено на това се дължи този спад в хемоглобина. Сега количеството на желязо в организма зависи от приемането му с храната. (Петя, поправи ме, ако греша). А за храните - хубаво е да се съчетава хемово с нехемово желязо. Елдата сте споменали, също броколи, зелениите, жълтъка, месото ...
Прясно зеле и прясно мляко не съм давала (то за тези, които ме познават, няма да е изненада, де  Laughing). Вода - основно Девин изворна и рядко чешмяна преварена.
Мажа рядко - само ако има по-сухи участъци (с приготвяно хидратиращо кремче с Локоид и Ексипиал) или ако има обриви. Изобщо, мажа в пъти по-малко от преди 5-6 месеца, примерно.

Сори, че ми е дълъг и малко хаотичен постът, искаше ми се повечко да пиша, ама ... от сума ти време го пиша и няма кой да ме остави да го постна  Mr. Green

# 562
Честит 3 рожден ден на Андреа на Анито! newsm59

Честит Имен Ден на Александър!Весел празник, Аморе!

Въпросите:

Вода преварявам чешмяна.

Мажа го с лосион след къпане, а на морето с лосион на Чико за след плаж.

Цяло лято давам пресни плодове за следобедна закуска.

Пр. зеле не съм давала.
Мръсните неща му ги взимам от ръцете, малко преди да почне да ги лапа. Иначе го оставям да се наслади на повечето буклуци, кото се надявам по-бързо да му мине интереса.... Peace

Като му се карам се разплаква, ако е за нещо което иска на пример играчка, ако прави беля и му се скарам спира с белята.

Децата ви "скръндзи"ли са? И как се справяте с това?
- дава си абсолютно всичко.

За хемоглобина- на Петър е 118 / беше 117 на 6 месеца/, въпреки че напоследъкл почти не яде и за щастие му е доста по-висок от моя, който е макс 110.

Ние се върнахме от море. Бяхме в Гърция, изкарахме си страхотно. По цял ден бяхме на плаж, сутрин от 9 вечер до 18.30, Петър си спеше всеки ден от 12 до 14.40-15.10, през това време хапвахме, пийвахме по биричка. Иначе по цял ден той седеше на брега и тренираше влизане и излизане в морето и колкото и да бях противник на идеята да го държа без бански основно изкара без бански, но не ми се искаше да обикаля по цял ден с мокър бански. Много му хареса морето и по-специално водата, основно си играеше в морето, събираше камъчета, пълнеше си кофичката с вода и се поливаше. Вечер заспиваше в 21.30 и сутрин спеше до 8.00 -8/30, а първите няколко дни спеше и до 9.30. Хапваше си от нашето ядене и въпреки, че по цял ден беше във водата не се разболя, но и темп на водата беше над 30 градуса. Мажех го с мустела 50 фактор, седеше без шапка, защото не обича да носи шапки и за наш късмет нито изгоря, нито прегря. Снимки и клипчета, ще кача по-късно във фейсбук. Peace

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 13:05 от PoLy_PoLy

# 563
Мони, Виви, Петя, Нинанд, Мамамецана, Аморе, благодаря!  Hug
Засега се мъча да давам ентерол-само стиска устни. За Т дадох Панадол -  смъкна я, но сигурно пак ще пием. Ама тя наистина нищо не иска, стиска устнички и реве, дърпа се. Сега е малко по-добре (пу-пу). В петък трябва да отидем на контролен, но док не настояваше да ходим...аз как да преценя дали и е добре гърлото като не мога да го видя?! Тъй, да, малко незаинтересована ми се видя. А пък имах това съмнение и четох, че при вирус не се пие АБ, само при бактериални инфекции, та се чудя защо това изписват..не знам.

# 564
Fantasia, те са ти писали, но и аз да кажа. Моята Елица изкара вируса преди 10 дни, още на първия преглед при дежрурната изписаха АБ, аз обаче казах НЕ - аман вече от некадърни лекари, то бива с лека ръка да се изписва, ама за вирус с разстойство и повръщане от вратата да те посрещат с рецептата за АБ е срамота... Дъщеря ми беше 3 дни с висока температура, обезводни се много, още на втория ден я заведох да й наливат венозно глюкоза, от обезводняването лигавицата набъбва и гърлото се зачервява, затова и лекарите си вързват гащите. Наблюдавай си я и най-важното, намери педиатър, който да ти познава детето и да решава адекватно. Аз след почивните дни си я заведох при нашата лекарка и тя ме подкрепи, че съм взела правилното решение. Една седмица се влачи детето, 3 дни не ми се храни изобщо, обаче сега си наваксва. Само температуропонижаващи давах, Хидратин и Ентерол. За моя радост Боян не се зарази, ние с мъжа ми го изкарахме за 2 дни на крак. Сега пием цялото семейство пробиотици. Успех и дано бързо се оправя Яна!

# 565
  • Пловдив
Fantasia и Марина ревеше и стискаше устни и не искаше да пие Ентерола, но се борех с нея, баща й държеше ръцете, а аз стисках бузите да отвори уста и наливах с една спринцовка. Ревала съм заедно с нея, но знаех, че го правя за нейно добро. Може да пробваш и с пипетата от Панадол.Хубаво е, че кърмиш. Като суче често няма да се обезводни. Така ме каза и докторката в спешния когато я водихме и педиатърката ни.
Ами няма да настоява вашата докторка,защото според мен си мисли, че от антибиотика ще мине червеното гърло, и нали си е вързала гащите като ви е изписала антибиотик, та за това не настоява според мен да я види.
При нас отмина за 4 дни, но нали ти казвам- ние нямахме Т и червено гърло. Дано и при вас мине бързо.
Почти не се хранихме, но и ние като Ели на Славена сега бързо наваксваме.
PoLy_PoLy личи, че хубаво сте изкарали.
Amorevole, дано след като не е спал днес тази нощ да си отспи.

п.п Фантазия попаднах на една тема, която май е като вашия случай. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=521238.0 Може да ти е полезна с нещо

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 22:25 от ninand

# 566
  • София
тъй като моите никога не са го искали тоя Ентерол да споделя, какво ме "светна" една мама. Тя го разтваря в Панадола и дъщеря и никога не го е отказвала.  Peace

# 567
Редовно ви чета, момичета, но съм много зле с писането, този пост го пиша вече половин час, и не че някой ме прекъсва, просто не ми тече мисълта гладко, препрочитам, поправям...

Върнахме се от Вършец преди 10-на дена, изкарахме си много хубаво, даже и си починах, тъй както бяхме с деца с още едно семейство с бебче на 7 месеца (е, мъжът ми не е на същото мнение) Simple Smile). Градчето е невероятно, зелено, спокойно, тихо, чист въздух, хотелът беше много хубав, в басейна се канех да не се къпя и само докато го видях се бухнах в него и така почти седмица. Отидохме и до Белоградчик, Клисурският манастир беше наблизо, разни други приятни местенца... Само пътят Варна - Вършец и обратно ни измъчи всичките, още повече че и двата пъти го объркахме. "Бебе Айнщайн" филмчетата свършиха чудесна работа в колата. Simple Smile) Е, не мина без инциденти, Ангелчо падна лошо на теракота в банята, с баща му го изтървахме, станал е много бърз, изведнъж се затичва към някоя опасност, а аз малко бавно реагирам, но май ще трябва да се пренастроя.
По въпросчетата:
1. Каква вода- напоследък повече чешмяна, по-малко Девин изворна, каня се да си купя кана Брита, но след това, което каза Петя - може би ще се откажа временно.
2. Мазилата - за година и 2 месеца да съм го мазала не повече от 10-на пъти с нещо, не смятам и за напред.
3. Давате ли прясно зеле и под каква форма?- Май само веднъж от салата.
4. Как ги учите, че нещо е мръсно и трябва да се хвърли?- Обяснявам му, като през това време се мъча да го взема от ръцете му, ако не стане - предлагам му някакъв друг предмет да вземе - засега номерът минава.
5. Как продцедирате като им се скарате да слушат? - често слагам много строгия си тон...не винаги с ефект...
6. Децата ви "скръндзи"ли са? И как се справяте с това? - Взима някаква играчка - отива и я подава на друго дете - в същия момент другото дете посяга да я вземе, нашият почва да я дърпа към себе си и да се сърди. Засега само обяснявам и показвам какво трябва да се направи. Период е и ще отмине по някое време.

# 568
Честит Имен ден на всички именници и най вече на сладкия Алекс Heart Eyes ! smile3525
Честит Рожден ден на малката Анреа! newsm51

Виви благодаря че попита  Hug,не съм се включвала отдавна ,но когато имам време си ви прочитам.Не ми се искаше да помрачавам темата с нашите проблеми,но сега обсъждате болести та викам да се отчета и аз.
Ема си боледува от май месец.Бях ви споменала, започна като вирус и така 3 месеца  Sad но ето че вече си имаме диагноза - Цьолиаклия. Бяхме в болница правиха и хиляди изследвания,наливаха ни с какво ли не -глюкоза,калий,калций ,белтък,плазма  -от  3 седмици сме на строга безглутенова и безлактозна диета и мога да кажа че детето е много добре.Вече пълзи,говори и опитва да ходи.Качила е цял килограм - сега е 8500кг. ,но затова пък се храни по 8-10 пъти на ден  Laughing.
Все още съм много объркана и доста стресирана от случващото се ,но като виждам че детето се влияе много добре от диетата ,ще си я спазваме се надявам да се радваме на здраве. Praynig

Вода давам Девин изворна ,защото водата тук е много варовита.Лятото не я мажех с нищо,сега мажа с лосион.Всички боклуци ми ги дава в ръката.Не мога да отговоря на останалите въпроси защото нямам наблюдение.Не сме излизали на разходка от 3 месеца ,само тук на двора и евентуално няколко кръгчета на улицата.Все още ме е страх да я срещам с деца ,защото сега е много изнежена и с никакъв имунитет.

Желязо има много  в телешкото месо и жълтъка.
Фантазия бързо оздравяване ,аз също бих се замислила с АБ защото наистина при вирус няма смисъл,а как дразни стомаха  ooooh! особено с това разстройство.Ако до 3 дни не мине вируса ,тогава се очаква да е бактериално вече и може да се наложи,но най добре изследвания  Peace
Страхотни снимки виждам във ФБ на порасналите дечица,да са живи и здрави и само радост да ни носят  Hug

# 569
Ето, че забравих:

ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!!

Общи условия

Активация на акаунт