На планина или на море, къде ли мама Януарчето ще заведе

• 26 927
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
zuzu_82 мерси, на нас не са ни били синфлорикс . докторката даже не е споменала.
на всички ли са ви били тази ваксина?

Ние още нямаме прием на Синфлорикс. Ще правим 2 приема след седмия месец, така се разбрахме вчера с педиатърката.

Варненки, искате ли да ви организирам една среща  Mr. Green Във вторник ще сме във Варна, имам ангажимент следобеда, така че ако има навити, ще се радвам да се запознаем  Peace

# 91
  • София
Честит Имен Ден на Илиндичка (макар и с малко закъснение) - Да си жива и здрава - щастлива и обичана жена! Чудесни сте на снимките! Леле - къде ти е коремчето?! Shocked Simple Smile Браво на теб Simple Smile

# 92
  • Стара Загора
Привет и от мен в новата тема.  Laughing
Честито на всички преполовили годинката  Hug
Ето го и моето пораснало момче:

Вчера бяхме на ДК - биха ни Пентаксима, Синфлорикс сега нямало...ще чакаме. Дадоха ни направление за изследвания кръв и урина.
Ники пак е чукнал килото за месец и сега е 9.300 и 71 см.

Преди бях писала, че не иска да яде зеленчукови пюрета - забелязах, че отказва тези в които има картоф. Вчера яде само морков и не се муси.

Ще пиша пак като ви изчета, че отначалото на темата не съм чела.

# 93
  • Mediterraneo
Как ги храните тия ваши бебета, че на тази възраст качват по кило  Rolling Eyes Моята за 3 седмици е качила 250 г.

# 94
  • Стара Загора
Как ги храните тия ваши бебета, че на тази възраст качват по кило  Rolling Eyes Моята за 3 седмици е качила 250 г.
Сигурно на мен се е метнал - бързо качва  Mr. Green

# 95
  • Mediterraneo
Сигурно на мен се е метнал - бързо качва  Mr. Green

Аха, явно моята на баща си прилича- и двамата ядат пък не качват. Ако мязаше на майка си, от въздуха щеше грамове да трупа  Mr. Green

# 96
И аз това се чудя.. newsm78Моята мома и тя така...качва по-малко... Rolling EyesСега е 6 кг и има няма 200 г.Явно ще е финна мацка.Метнала се е на дядо си.Яде и не пълнее Laughing
Относно синфлорикса и ние ще го слагаме след 7-мия мес.
Габи от 3 седмици яде зеленчукови пюренца/по 125 мл-повече не може да изяде/Заместила съм обедното хранене,като след пщрето давам да си цокне малко...колкото да утоли жаждата,че вода и чай не иска...
Мисля си днес да започна въвеждането на кашата/безмлечна оризова/.Във вторник ни е ваксината...и се чудя след нея ли да почна...Има ли някой,който още не е въвел каша?

# 97
Тарти, моята си е основно на кърма - на обяд хапва 50-60г пюре и следобед максимум по 20-30г оризова каша. Сигурна съм, че е от кърмата, че в тия жеги цока когато и да й предложа. Педиатърката е силно озадачена как качва по толкова и защо не се вписва в нейните норми Mr. Green

Щях да ви питам мажете ли бебетата с нещо след баня? Аз от както станаха жегите (т.е. от около месец и половина) съм спряла мазането със всякакви мазила, че малката цялата се поти от тях. От времена време я мазвам с Нахткерцен, че да не отиде и той зян Laughing

И пак за захранването - кога въведохте или смятате да въведете месо? Аз си мисля като направи 7м да започна с пуешко...От утре ще почна и с плодови пюрета да захранвам.

# 98
_valkiria_, незнам само аз ли не разбирам прочетеното, но в писмото на РИОКОЗ пише, че е само за деца родени от 01.02.2010. Прочетох го 2 пъти, или пак не съм разбрала  newsm78

# 99
И пак за захранването - кога въведохте или смятате да въведете месо? Аз си мисля като направи 7м да започна с пуешко...От утре ще почна и с плодови пюрета да захранвам.

Аз въведох пуйката горе-долу един месец след зеленчуковите пюренца.... В началото и дадох 3-4 лъжици пюре от зеленчуци и пуйка (там месото е с по-малък процент и самото пюренце е леко по-рядко), но сега си хапва и пюре от пуйка само. За края на другата седмица съм приготвила крехко заешко с моркови и картофчета...  Mr. Green Но пък аз противно на всички правила въведох глутена и месото горе-долу едновременно (с една седмица помежду им), давайки на беба трохички хляб...  

Ние сме от тези, които не ядем каша. Пробвах да въведа оризовата на Милупа - плюе като стар каруцар  Mr. Green. Плюе дори да има плодово пюренце, така че зарязах кашите... И баткото не ги харесваше.
Ние още не сме ходили на ДК този месец. Предстои последният Пентаксим и се чудя дали да не отидем другата седмица, защото може да отразим една планина, та след планината да се ваксинираме.... Thinking
За сядането - Анна не сяда сама, също така не може да пълзи (освен по гръб, като гъсеница, избутвайки се с крачета). Дори рядко се обръща от корем на гръб, но е голям живак и абсолютна йога - не само си яде пръстите на крачетата, ами си качва крачето зад врата  Laughing

# 100
Привет! Ние сега идваме от консултация и съм много притеснена. Тони е качила само 280 гр и нито един сантиметър #Crazy Предните месеци качваше по около 600 гр и педи се съмнява дали й стига кърмата. Освен това памперсите й са доста сухички, което още повече ме тревожи. Иначе каза, че изглежда много добре, но с нейните темпове на качване до сега това й се вижда много малко. Това за пампресите до сега го отдавах на обилното потене, а и изхожданията й са редички, ама вече не знам. Каза ми да се цедя да видя колко кърма имам.
Иначе сложихме Пентаксим и отложихме Синфлорикса за след 2 седмици за да не са накуп. Тони плака малко. Взеха й кръв и там порева малко. Урина ще се опитам до края на деня да взема, ама да видим как ще стане с това нейно малко пишкане. Забравих да питам дали да се захранваме, ние май сме единствените в темата, които още нищо не ядем  Thinking
Тони ме вика, ще ставам. Ще накарам педи да я мери като ходим за Синфлорикса след две седмици. Ох не знам какво да правя...

# 101
renxy, нашата педиатърка пък като видя, че Жори е качил цели 800 гр, каза, че е много и в тези месеци около 300 гр. било нормално. А и да ти кажа на възрастта на Тони, Яна беше на АМ и пюрета, а през цялото лято не порасна с нито един сантиметър. Килограмите вървяха с по 100-200 на месец. Всичко това отдадохме на жегите и после нещата се пооправиха. Жори също много малко пишка, почти нищо. А му давам и вода. Не се тревожи, нали е здрава, пък и ако е гладна, ще си каже мисля  Peace

# 102
Благодаря за успокоението Минана! Hug   На мен не ми изглежда недояла ама... Притесних се най-вече заради почти сухите памперси. Иначе тя е весела, не спира да пее, крещи и да се върти. Изглежда ми жизнена, но нали знаеш като ти пуснат муха... А и педиатърката ме изненада-предния път каза, че кърмените бебета не пият вода, а сега предложи да й давам. #Crazy Иди че разбери. Ами ако й давам нали ще се напълни коремчето и няма да иска да суче така ли ще увелича кърмата ако не стига? newsm78

# 103
Момичета, знаете ли къде се продават еко зеленчуци и плодове, имам предвид по- големите вериги магазини?

Нещо хич не вървят нещата с купешките пюрета, само отварям и хвърлям и гледам погнусени физиономии.
Досега съм пробвала да дам картоф, морков, тиква, круша и праскова, всички на хип и на гербер, приемат се ужасно зле, тоест ако изяде 1 лъжичка е голям успех. Само оризово- млечната каша яде и това е то.
Решила съм да пробвам да и приготвя домашни пюрета, но засега не смея, защото нямам домашни продукти.

# 104
Био зеленчуци (домат, спанак, краставица и картофчета) съм виждала и съм вземала от Пикадили.
Има една верига Био магазини "Био Биолчев" или нещо такова (в мола на Цариградско го има на етажа на Карфур), но и там изборът не е голям, особено за плодове.
Моят съвет е питай някоя мама или приятелка с малко дете, която има баба, дядо или друга рода, гледаща зеленчук или плодове за детето и я помоли да ти продаде (подари  Flutter)...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт