Черен и бял списък на фризьорите - 2

• 451 099
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
Не съм чувала до сега това за СПИН-а, той може да се предаде само ако бръснаря не си поддържа инструментите.
В Пловдив има бръснар, но не сме се прибирали дълго време и затова търся тук.

Бръсненето е забранено още преди няколко години от ХЕИ. Не е самозаради спина. Заради предаването на Хепатит А и др. Да не излъжа, но мисля, че от 2009г е, имаше много случаи на хора по болниците с хепаптит от козметични салони. Може да се заразиш и при маникюрист, ако те пореже докато ти реже кожичките с недезинфекцирани инструменти, но това не го забраниха.
А и не можеш да разчиташ, на съвестта на бръснаря да си поддържа инструментите Peace

# 391
Здравейте , искам да попитам , някой възползвал ли се е от услугите на салон за красота Лазур в Редута  и ако да, кой фризьор бихте ми препоръчали ? Благодаря предварително !  newsm78

# 392
Здравейте мили дами, 
от много време не сем писала във форума, но сега просто не можах да не изкажа силното си възмущение от един фризьорски салон. Напоследък май доста нашумяха, или аз поне наскоро ги открих Академия Стефан, методът Стефан и тн и реших и аз да отида.
Бях в салона на ул.Хан Аспарух, подстригва ме Спаси. Там имат някаква практика да стоиш прав докато те подстригват и да режат без да разделят косата ами направо . . .  Тази Спаси така ми офъка косата, направи я на вълни, крива, отвсякъде стърчат кичури, които са по-дълги и променят линията на косата! Поисках една обикновена черта и така си остави ръцете, че ми е беден речника да ви опиша. Още в салона забелязах, че нещо ми е крива, но тя каза добре си е и допуснах, че може би аз нещо не виждам и казах ок и си тръгнах. След ден-два си изкъпах косата и още не беше напълно изсъхнала, като видях на каво прилича отзад и как има най-различни дължини направо се разтреперих от яд. Още на секундата отидох в салона, понеже ми е близо и тя даже имаше наглостта да ми каже, че щото аз нещо съм й направила и тя така си стояла и не било кой знае какво, уж я оправи и изравни, но все още забелязвам неравности!

Колежката й подстрига добре майка ми, но за мен това беше последното ходене в този или който и да е друг салон от веригата.

Просто за пореден път се убеждавам, че няма да експериментирам с фризьорите, ако ще и със златни ножици да ме подстригват. Ще изчакам малко да попорасне и ще си отида при моята фризьорка и съм дотук!

# 393
  • София
Академия Стефан вече не са това, което беше. Сигурно е по-евтино - не знам.
От друга страна ви се чудя как отивате да ви подстригват ученици. Те хем са видяли нещо, хем още не са уверени и така стават фаловете. Да, трябва да се учат, да им се даде шанс. Но при тях бих направила само прическа, без подстригване. Ако сешоара и четката не ми хареса - мия у дома и отивам при други.

# 394
  • София
От друга страна ви се чудя как отивате да ви подстригват ученици. Те хем са видяли нещо, хем още не са уверени и така стават фаловете. Да, трябва да се учат, да им се даде шанс. Но при тях бих направила само прическа, без подстригване. Ако сешоара и четката не ми хареса - мия у дома и отивам при други.

В салона, за който пише Innamoramento, уж не подстригват ученици. Това си е нормален салон, аз също бях при Спаси- не мога да се оплача, но аз исках просто освежаване. Цената е 30 лв, не е без пари  Peace

Академия Стефан вече не са това, което беше. Сигурно е по-евтино - не знам.

Какво имаш предвид?

# 395
Имам същия злополучен опит с Академия Стефан! Не ме подстригваха ученици, но точно по същия начин ми окепазиха косата тогава. Беше през 2010г. доколкото си спомням. Подстригване прав, много неравномерно, много офъкано и изобщо много зле. След това трябваше да чакам месеци докато ми израсне косата така, че да може да се поправят щетите от нескопосното подстригване.

# 396
  • София
Дъщерята също понякога ме дооформя права. Но слага 1 тежка гумена престилка на раменете и действа с машинката. Е, тогава косата ми расте много равномерно и пада тежко. Но преди това ме е подстригвала седнала на стола.
Освен да ви пратя при нея във Фънки. Не, че е реклама, но умее и се старае.

# 397
16 лв е само подстрижката, а със сешоар е 29лв. Дори и след като я "оправи" намирам по-дълги, неравни и тн кичури. Смятам скоро да отида в салона, в който се подстригвах преди това и където съм доволна, пък дори и да стане по-къса от необходимото в момента ме дразни повече! Grinning

# 398
ТЪРСЯ
добър фризьор за тънка коса без обем Simple Smile
Ако е в района на Дружба 2, още по-добре.
В краен случай около пл. Възраждане - пл. Македония - МОЛ

# 399
Записвам се да следя темата,и да кажа,че напоследък не съм доволен от мойта фризьорка,при която съм вече 7-ма година  Confused

# 400
Влизам, за да похваля отново фризьорски салон Магама. Това е и явно ще си остане фризьорски салон номер едно за мен. Горещо препоръчвам за хора с по-специални мераци за външния си вид. Там не просто работят истински професионалисти, но и абсолютни творци и артисти. Колкото пъти съм отишла, каквото и да съм искала (от фризьорските услуги и удължаване на коса), винаги са го правили точно както го искам, че дори и по-добре и на много високо ниво, с много високо качество. Единствен минус са по-високите цени, но за някои услуги не са чак толкова високи. И сега да не стане съвсем реклама, не работя за Магама, но днес ходих да си дам тупето, правено в Артфорум (от които не съм много доволна) да го боядисат. Направиха го точно като моя цвят, без разлика в дължините, при това цената беше като в обикновен салон да го бях дала. За справка в Артфорум исках тупе с по-светла коса, те ми го направиха с по-тъмна от моята, потъмниха моята, не се харесах, сама се изсветлих успешно и сега в Магама ми направиха същия цвят като моя (на тупето). Много съм доволна. В Магама също така забелязаха, че косъма на тупето не е много качествен, затова ми го изсветлиха само с боя и много се радвам, че не се наложи да се обезцвети, защото това щеше да го съсипе. Следващия път направо там ще си поръчам тупе, за да съм сигурна, че ще остана доволна.  Simple Smile (Също така за справка ще кажа, че там съм се обезцветявала от черна - руса, взимала съм си редове коса на клипс за удължаване преди години и още косата от там е в отлично състояние, правила съм си нестандартни прически - от всичко съм много доволна.)

# 401
Здравейте, момичета!

Не съм сигурна дали тук е мястото, но имам един въпрос - до сега години наред си правя кичури със шапка.Моята фризьорка нещо не се навива да ми ги прави с фолио, нямало да станат от самата основа на косата, не било толкова хубаво и не знам си какво.Явно не ги умее толкова, знам ли. Обадих се на друга , за която имам отзиви, че прави хубави кичури с фолио, но тя ми обясни, че ако е малко израстнала косата, ефектът на фолиото щял да личи само в корените( т.е. там, където си е израстналата коса), а надолу нямало много да личи, защото там си стоят още кичурите, правени с шапка и нямало да има този ефект, който търся.А определено повече ми харесват как ктават с фолио. Та въпросът ми е, ако някой си е правил такива кичури( първо шапка, после фолио) да сподели вярно ли е това, трябва ли да чакам да ми израсте цялата коса( което е безумие за мен, ще отнеме сигурно година) или става и така?

# 402
В моите младежки години аз го правих този опит и действително кичурите не си личаха да са отделно, но аз така и исках. Обаче наистина започваха по-надолу (поне 1,5-2 см) от корена, докато тези със шапка ми почваха почти от самия корен и на мен лично повече ми допадаха. Но както вече писах, аз исках цялостно косата ми да изглежда руса, а не на кичури. Правех го с кичури, защото само така се получаваше цвета, който искам, без да ми изгори косата.

# 403
  • София
Здравейте! Simple Smile
Реших да споделя и аз опит и да дам един салон за черния списък и един салон - за белия.  Peace
За черния: преди година си взех ваучер за подстригване в салон J'adoore на Позитано 36. Фризьорът беше толкова нелюбезен, намръщен и намусен, че думи нямам. Но това не е важно. Подстригва ме сигурно един час, аз съм с много права коса и просто исках да ми вземе 2-3 пръста и пак да си остане на черта... Но не! Накрая ми вика, че е готово и аз гледам - тя от едната страна е видимо по-къса. Казах му да я оправи, "оправя" я още сума ти време. Накрая видях, че още е крива, но не ми се занимаваше повече с него и реших просто да отида при друг фризьор. На всичкото отгоре през цялото време се държеше ужасно, надменно и грубо. Жалко, че не му разбрах името, а после пътувах извън града и така и не се върнах да търся управител и да се разправям. Никога повече не бих се върнала там! Косата ми не само беше крива от едната страна, а долу чертата направо беше вълнообразна, пълна трагедия!  Joy
Съответно историята продължава, включвайки салона и фризьорката за белия списък: близка моя приятелка има приятелка фризьорка, която живееше във Варна, но се оказа, че точно по това време е дошла да работи в София. Е, отидох при нея и съм изключително доволна! Оправи безумието, което беше сътворил предния и оттогава през няколко месеца ходя при нея и я препоръчвам на всички! Казва се Станислава и работи в салон "Анатоли Велев" на ул. "Цар Асен" 103 (мацката с червената коса от заглавната страница на сайта им).  Peace

# 404
Не съм чувала до сега това за СПИН-а, той може да се предаде само ако бръснаря не си поддържа инструментите.
В Пловдив има бръснар, но не сме се прибирали дълго време и затова търся тук.

Бръсненето е забранено още преди няколко години от ХЕИ. Не е самозаради спина. Заради предаването на Хепатит А и др. Да не излъжа, но мисля, че от 2009г е, имаше много случаи на хора по болниците с хепаптит от козметични салони. Може да се заразиш и при маникюрист, ако те пореже докато ти реже кожичките с недезинфекцирани инструменти, но това не го забраниха.
А и не можеш да разчиташ, на съвестта на бръснаря да си поддържа инструментите Peace

Как така ще е забранено от ХЕИ?!!!????
А пък фигурира в НАРЕДБА № 15 ОТ 21 АВГУСТ 1987 Г. ЗА ХИГИЕННИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА БРЪСНАРСКИТЕ, ФРИЗЬОРСКИТЕ И КОЗМЕТИЧНИТЕ САЛОНИ,която,доколкото ми е известно, си е валидна?Чрез кой нормативен акт,допълнение към закона?
В целия свят е пълно с бръснарски салони и то елитни,на тях нищо не им е забранено. Thinking ooooh!
И как така ще:" не можеш да разчиташ, на съвестта на бръснаря да си поддържа инструментите",като си има определени разтвори за дезинфекция,които,точно според ХЕИ-то,си длъжен да използваш? #Crazy Болести могат да се хванат и от фризьорски инструменти,и то доста.Изключително важно е да се спазват хигиенните изисквания.
Не мисля,че е признак на висока интелигентност да обиждате така всички хора от бръснарската гилдия. Naughty

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 09:38 от *Pippi*

Общи условия

Активация на акаунт