Черен и бял списък на фризьорите - 2

• 450 946
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
Лично аз съм изключително доволна от Ева от салон E.G. Style, койго се намира в безистена срещу Съдебна палата, ул. Алабин 33.
Винаги е супер усмихната и добронамерена, пълна с идеи. Страхотен професионалист, работи много добре и никога не ме е разочаровала. Поверила съм грижите за косата ми само на нея.
Друг салон, за който можа да кажа само хубави неща е Студио 99 и по-конкретто Кръстьо, който освен всичко е и перукиер. Тресите са изцяло от естественти коси, на много достъпни цени. Поддръжката им, прически, боя - голям професионалист! Адресът е ул. Борово 49-51.

# 601
Здравейте за голямо щастие попаднах на тази тема.
Бих искала съвет от Вас защото вече съм напълно отчаяна.
От година и полувина немога да си намеря фризиор които да ми направи едно елементарно боядисване изцяло при което да няма все някакъв проблем. В един период реших че в обикномените салони които ходя може би неса опитни фризиорине и почнах да ходя по "уж" елитните фризиори в така известните салони в центъра София. И съм потресена единственото което ги отличаваше(говоря за тези при които съм била) e че работеха с професионални материали и нищо повече знанията им бяха на същото ниво и при всяка грешка ми казваха незнам защо е станало така. Отчаяно търся фризиор при които да получа един цвят по цялата дължина и равномерно нищо повече, но явно за много фризиори невъзможно.
Пояснавам че косата ми нее на петна за да става така. Другото което ме смущава е че при точно 4 измивания цвета които съм боядисана светло кестеням пада и въобще  не е траен, боите които съм пробвала са Лореал ИНОА, шварцкопф, Голдлуел при всички изброени цвета падаше на 4-5 измивания.
Ако някои се боядисва светло кестеняв цвят 6-ца и е доволен от цвета и от фризиора се надявам да ме насочите към истински професионалисти, които си обичат работата и нея работят само за процент и заплата.
Благодаря Ви

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 16:32 от D&S

# 602
D&S,
 И аз смених много фризьори, засега намерих това, което търся, но не е в София, затова няма да ти оставя координати. В София съм била къде ли не, но се боядисвам само с KEUNE, така че относно продукти не мога да ти помогна. Има една много компетентна фризьорка- Деси Лазарова. Ходих няколко пъти при нея, но не е мой тип поради други причини, които не искам да коментирам. Както и да е, мисля, че ще успее да се справи, защото има много опит и разбира нещата. Знам, че се премести в Младост, но не мога да ти кажа точно къде- ако някой може да ти помогне с координати, ще е добре. Със сигурност ще се харесаш на излизане от салона, единственият проблем е, че ти преценява "таксата" по външния вид и може да ти вземе доста. Но бих я препоръчала, ако нещо трябва да се оправя.  Peace

А относно отмиването на боята- то е неизбежно и съвсем нормално, няма боя, която да не се отмива. За целта при боядисването на корените се прави матиране на мократа коса, с което цветът се освежава и съм убедена, че ако са ти го направили, няма да има неравности поне за 1-2 измивания. Аз съм с руса коса и при мен падането на боята много си личи, но си взех едни балсамчета от BALEA, които задържат русото и го правят много хубаво- с тях всеки път косата изглежда като боядисана току що. Simple Smile И мисля, че имат и за кесетнява коса.

# 603
Здравей Lindie много благодаря за съвета,
поразрових се в интернет и намерих онлайн магазина златната рибка в които видях боята с която съм последно боядисана Иноа на Лореал. Прочетох и доста коментари за хора които са доволни от боите които им доставят и мисля следващия път аз да пробвам да се боядисам сама, само корена. Цената на боята е 23 лева +  3 лева за оксиданта което е много добре защото в фризиорския салон които бях ми струваше 49 лева за една боя, надценката която са сложили е доста голяма. Още се колебая, но мисля така да направя.
Дали случайно знаеш как точно се матира косата? Аз нямам представа как точно се прави.
И също така се чудя за оксиданта които и най-подгощящ 3%, 6% или 9 %, каква е разликата между тях? Благодаря предварително
Стигнах до извода и вече знанията от поредните фризиори, че е подобре ако сама си купувам продуктите и се правя ще е най-добре.
Ще потърся фризиорката която ми препоръча, защото си търся фризиор за постригване и ако случаино нещо объркам да ми помогне.
Невиждам вече смисъл да давам толкова пари за нещо което мисля че с правилните продукти и аз ще постигна, поне тогава ще знам причината за грешката си, а не поредния отговор "незнам защо така стана" както казват фризиорите които "уш" разбирали за толкова елементарно нещо.

# 604
Ако беше в Шумен бих ти препоръчала моя фризьор, защото аз съм много доволна от него.
Иначе не съм сигурна, че трябва сама да си боядисваш косата..Ако си твърдо решила, поне се поинтересувай по-подробно, защото все пак си има техники и т.н. Simple Smile

# 605
Да така е но мисля, че няма да стане нещо фрапиращо зле.
Последния път ми взеха за цялата коса три бои на Иноа лореал 147 лева едната боя е 49лева + матирането което ми направиха уш за да поправи грешката в корените от което нямаше ефект още 26 лева и това в интервал от 10 дена. В момента трябва да стоя така с различен цвят в корена и по дължината, невиждам вече смисъл да плащам за нещо толкова елементарно по толкова пари и след това да ми кажат че несезнае защо е така. Отскоро чета в форомите, че много хора сами се боядисват с професионални продукти. отначало предполагам че докато разбера точния оксидант които трябва да си сложа ще е по трудно но и да отида на фризиор няма гаранция че и там ще ме направят, говоря за тези салони в които съм била. Затова се обърнах за съвет тук ако някои е доволен от работата на фризиора си да сподели Simple Smile  ако нещо объркам да мога да съм спокоина че има някъде където ще направят нещата както трябва.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 12:55 от D&S

# 606
  • София

едната боя е 49лева + матирането което ми направиха уш   ако нещо объркам да мога да съм спокоина че има някъде където ще направят нещата както трябва.
Е как си предствяш да те боядисват без надценка? Кой ще плати труда и консумативите на фризьора?
Една и съща боя на различни коси излиза различно. От много неща зависи.
Оплескай се сега без да знаеш какво правиш пък после фризьорите ще са ти виновни.
И се пише УЖ, фризьор.

# 607
Искам да препоръчам фризьорка Simple Smile
Ходя при нея повече от 10 години,намира се в ж.к. Хаджи Димитър в хотел "Акорд"  Peace
И другата девойка там също е много добра.

# 608
Последния път ми взеха за цялата коса три бои на Иноа лореал 147 лева едната боя е 49лева + матирането което ми направиха уш за да поправи грешката в корените от което нямаше ефект още 26 лева и това в интервал от 10 дена. В момента трябва да стоя така с различен цвят в корена и по дължината, невиждам вече смисъл да плащам за нещо толкова елементарно по толкова пари и след това да ми кажат че несезнае защо е така. Отскоро чета в форомите, че много хора сами се боядисват с професионални продукти. отначало предполагам че докато разбера точния оксидант които трябва да си сложа ще е по трудно но и да отида на фризиор няма гаранция че и там ще ме направят, говоря за тези салони в които съм била. Затова се обърнах за съвет тук ако някои е доволен от работата на фризиора си да сподели Simple Smile  ако нещо объркам да мога да съм спокоина че има някъде където ще направят нещата както трябва.

Не знам колко ти е дълга косата, но моята се води дълга, бих казала - средно дълга... Абе имам доста коса смея да кажа. Laughing Но толкова пари никога не са ми взимали, честно. В салоните по центъра на ключови места са такива цените, но това се определя от много фактори, последният от които е качеството. За цялата коса плюс кичурите, които си правя няколко пъти в годината за по-есествен вид на цвета, не са ми взимали никъде повече от 70-80лв... Плюс това е убийствено всеки път да ти мажат косата с по три бои?!?! Правят се само корените...
И не бих ти препоръчала домашно боядисване, защото е много важно да нанесеш точно боята в корените, като леко се застъпва с боядисаното вече- но не знам точно как се прави, а и сама е трудно. За матирането по дължината- може да намокриш косата, след като си престояла определеното време с боя в корените, и да разнесеш по дължината с гребен и с пръсти- то се слива с водата и се разнася. Изчакваш 34- минути като разресваш и отмиваш всичко. Същото може да се направи и при измиване с черна или друга подходяща като цвят боя, но за това аз не знам как точно се прави.  Simple Smile

# 609
Здравейте!
D&S, и на мен тези пари ми се виждат безумно много, но това според мен е най-вече заради факта, че ползваш три бои от тези на салона, всяка от които си е с надценката. На мен ми се вижда безсмислено да се ползват бои на място, тъй като всичко може да се намери, ако не по магазините, то в сайтовете. Разбираемо, че надценка има, в някои салони е огромна, но поне няма да ти я слагат и на боите.  Peace
Много зависят нещата и от косата - ако е много дълга и освен това е гъста, наистина може да глътне три бои, но ако не е, според мен и по този въпрос конкретните фризьори са преувеличили, за да ти вземат парите. Моята коса например е почти до кръста (да кажем до нивото на пъпа, ако е отпред) и доста гъста, а ми стигат две бои, при това аз съм с червена коса и винаги я боядисвам цялата, тъй като този цвят си има нужда от освежаване. За кестенява коса, каквато е твоята, съм напълно съгласна с Lindie, че спокойно може да се направят само корените.
Би могло да си направиш кичури, за да замаскираш разликата, но това е само мое хрумване, може и да не е добро.
D&S, иначе аз вчера бях точно на боядисване и моята фризьорка каза, че би било предизвикателство за нея да реши твоя проблем и ще те посрещне с удоволствие, ако решиш да отидеш. Многократно съм хвалила салона тук и за да не отегчавам другите, ти предлагам да ми пишеш ЛС, в случай че си заинтересована. Simple Smile

# 610
D&S, не искам да съм Лиляна (известна с прекаляването съфорумка, която много държи на правописа), но във всяко изречение имаш фрапиращи грешки (фризиор, полувина, форомите, незнам) може би не е зле да използваш поне бутона "проверка правопис"... Да не би да пишеш на латиница и после да го обръщаш на кирилица автоматично?
Иначе са ти взели твърде много за лош резултат, дано фризьорката на Sahasrara да те оправи.

# 611
Здравейте момичета!
Прегледах списъка, но не открих нищо за фризьорски салон Яна- М във Варна, на ул. Македония. Някой да даде отзиви и по- конкретно за Яна? Благодаря! Hug

# 612

едната боя е 49лева + матирането което ми направиха уш   ако нещо объркам да мога да съм спокоина че има някъде където ще направят нещата както трябва.
Е как си предствяш да те боядисват без надценка? Кой ще плати труда и консумативите на фризьора?
Една и съща боя на различни коси излиза различно. От много неща зависи.
Оплескай се сега без да знаеш какво правиш пък после фризьорите ще са ти виновни.
И се пише УЖ, фризьор.

То е ясно че има различни коси и излиза различно, и затова работата на фризьора е когато ми види косата да може да прецени какво да сложи. И явно въобще не си запозната с цените за тези услуги. Останалото в коментара не е за коментиране. И ако няма какво да кажеш по-добре не коментираи.

# 613
То е ясно че има различни коси и излиза различно, и затова работата на фризьора е когато ми види косата да може да прецени какво да сложи. И явно въобще не си запозната с цените за тези услуги. Останалото в коментара не е за коментиране. И ако няма какво да кажеш по-добре не коментираи.

# 614

Не знам колко ти е дълга косата, но моята се води дълга, бих казала - средно дълга... Абе имам доста коса смея да кажа. Laughing Но толкова пари никога не са ми взимали, честно. В салоните по центъра на ключови места са такива цените, но това се определя от много фактори, последният от които е качеството. За цялата коса плюс кичурите, които си правя няколко пъти в годината за по-есествен вид на цвета, не са ми взимали никъде повече от 70-80лв... Плюс това е убийствено всеки път да ти мажат косата с по три бои?!?! Правят се само корените...
И не бих ти препоръчала домашно боядисване, защото е много важно да нанесеш точно боята в корените, като леко се застъпва с боядисаното вече- но не знам точно как се прави, а и сама е трудно. За матирането по дължината- може да намокриш косата, след като си престояла определеното време с боя в корените, и да разнесеш по дължината с гребен и с пръсти- то се слива с водата и се разнася. Изчакваш 34- минути като разресваш и отмиваш всичко. Същото може да се направи и при измиване с черна или друга подходяща като цвят боя, но за това аз не знам как точно се прави.  Simple Smile

Благодаря за съвета.

Общи условия

Активация на акаунт