Отговори
# 495
Цветиии,4естита 4-та месе4инка на големият сладурко -Савко!!!!!!да ви е жив и здрав и все така да ви радва!!!!!! Hug голям пух4о е ,мн мн ми е слади4ък!и каква при4еска има само  Wink
Асита5 ,кой каквото и да ти приказва,изборът не е лесен,но аз специално те разбирам!!!!защото след една по-сложна изкарана бременност,нещата стоят по-разли4но  Peace мислете си и си решете сами! Hug

# 496
  • последна надежда
Navail Бързо и леко възстановяване на бебока, а на теб много сила и издръжливост.

Асита Дори не мога да си представя колко ви е труден изборът. При тази кошмарна бременност, която имаше...

За пренебрегването. При нас Марк е на заден план. Ники е много щуро дете. Ревнува много, а и много преживя покрай раздялата с баща му. Много ми е трудно с него.

Срещата ще я пропусна този път.

Бумеранг От два дни съм болна с температура. Марк пък е със задна хрема и запушен нос. Промивам нослето с морска вода, мажа венците с калгел и тогава предлагам гърдата. Кърмим се предимно легнали,  но пак не иска да суче добре. Понякога си пъха и палеца в устичката до зърното.
Дали усеща че аз съм с висока температура и затова да не иска да суче или е само от запушеното му носле?
За сега пия парацетамол, но най-вероятно ще се наложи и антибиотик. Ако се наложи има ли такъв който да е съвместим с кърменето?  

# 497
Имам и един въпрос към мъжките мами... Вие забелвате ли пишлето на малките и за колко време трябва да се покаже главичката? Ние от 2-я месец правим тази процедура по време и след баня, но сме напреднали съвсеееем малко. Не ми се иска да стигаме до лекарска намеса  Sad

Аз започнах като стана на два месеца.Не винаги след баня.Понякога когато сменям памперса с мокра кърпичка.Нашата вече я отварям но има още малко залепнала кожичка която се надявам  до месец два да се отлепи напълно.Не се притеснявай да я отваряш той ако го боли ще мрънка или плаче,а Ангел винаги ми се смее когато го правя.Успех и не се отказвай все ще се отвори.

# 498
  • Sofia
divogan, аз давам овесена вода всеки ден по 30-40-50мл. Наистина съдържа някакво количество глутен, но след като ми направи пауза 10 дена и не исках повече да го тормозя с термометъра реших, че това е по-добре.Сега ги зачести и временно съм я спряла, но факт е, че само тя действа безотказно и при двете ми деца. На каката я дадох на 2м, при Емо на 4м. Иначе съм яла какво ли не, давах Лактулоза, разхлабващ чай на Блевит, но не, пак го нямаше никакъв. Пък колкото и да ми разправят, че е нормално когато консистенцията е нормална, като не ака 1 седмица не мога да съм спокойна...
Пишлето нашия тати го оправя, въпреки, че педиатъра каза да не пипаме. Той по-скоро го чисти и съвсем леко е започнало да се поотваря...
Репликата "мамо, не трябваше да го раждаш" и аз я чувам редовно Simple Smile обяснявам всеки път, че си е наше и си го обичаме...

# 499
Бумеранг От два дни съм болна с температура. Марк пък е със задна хрема и запушен нос. Промивам нослето с морска вода, мажа венците с калгел и тогава предлагам гърдата. Кърмим се предимно легнали,  но пак не иска да суче добре. Понякога си пъха и палеца в устичката до зърното.
Дали усеща че аз съм с висока температура и затова да не иска да суче или е само от запушеното му носле?
За сега пия парацетамол, но най-вероятно ще се наложи и антибиотик. Ако се наложи има ли такъв който да е съвместим с кърменето?  
най- вероятно запушеният нос е причината Марк да не иска да суче. За да избегнете този дискомфорт, промивай носът му непосредствено преди кърмене, ако използваш помпичка за нос- убеди се, че си изтеглила по- голяма част от секрета, за да избегнеш стичането му навън или назад към гърлото.
Твоята висока температура не е причина да отказва да суче. Евентуално може да усеща твоето неразположение или тревожност. Би ли могла да опиташ и други пози на кърмене, в които главата на Марк да е на по- високо ниво от тялото?
Парацетамолът според този източник http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp , е напълно съвместим с кърменето. Мислиш ли, че можеш да обсъдиш с лекаря си антибиотичното лечение? Да бъде приложено в краен случай. Непременно обясни, че кърмиш, за да ти предпише лечение, което е съвместимо и няма да налага прекъсване на кърменето.

# 500
  • Бургас
iveeeta бих искала да споделя един много ефикасен метод за изкарване на хрема на бебенце, който при нас действаше безотказно. Знам, че времето ти е много оскъдно, но се опитай да носиш Марк с лицето надолу. Т.н. тигрова поза, която препоръчват против колики. Така секрета от нослето изтича сам. Естествено след като си промила с морската вода, за да се поразреди. Освен това аз капвах и по малко кърма. Знам, че Марк е вече тежичък за тази поза, но на нас много ни помогна дано да помогне и на вас.

Макар и с доста голямо закъснение бих искала да споделя, че срещата на Бургаските майки беше прекрасна и се радвам, че успях да се запозная с тях. Прекарахме си чудесно и май на повечето от нас не ни се тръгваше. Надявам се да се организираме пак, но мисля, че това ще стане, когато пак ни дойде някой на гости от Софийските майки.

# 501
Нашият запушен от десетия ден нос,ту потича,ту пак се запушва.Определено помага вече стоенето по корем,но предполагам,че като седне Сава,тогава ще се отпуши най-накрая. Simple Smile Гледам да не капя нищо,че бая неща изкапах и то без резултат.

Относно двете деца - Йоана е много нервна и плачлива откакто се роди бебо.Никога не казва нещо негативно за него,но много внимание иска от мен и то в моменти когато съм заета с бебето.Определено при мен и двете са пренебрегнати на моменти,защото нали съм сама и каквото и да правя не мога да огрея и на двете места.Правя каквото мога и затова съм спокойна.Все пак по-големите все някога ще се адаптират към новата ситуация на известна липса на внимание.Но откакто се пооживи бебко стана по-интересен на сестра си Simple Smile

За акането имаше един период,в който акаше на 7 или 10 дни.Така беше 3-4 пъти,като не съм го мъчила с нищо,пак по съвет на консултант по кърмене,тъй като консистенцията беше нормална на вид,цвят,количество.После изведнъж почна всеки ден или през ден........ бебешка му работа  hahaha hahaha
пишората аз забелвам внимателно по време на баня всеки ден,но и при нас от едната страна е лепнала все още.Но аз не се притеснявам.В Кипър например,а и много други страни съвсем не се препоръчва процедурата.Оправяло се самичко с възрастта.Така че споко  Wink
Благодаря за пожеланията за СавИто. Hug Hug Hug  

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 09:18 от *Cveteto*

# 502
  • последна надежда
Бумеранг Благодаря много за бързият и изчерпателен отговор   bouquet
Ще се опитам да кърмя в други пози. Навън го кърмя прав, ще пробвом и сега така. Промивам нослето непосредствено преди кърмене с морска вода. Помпичка нямам. Секрета се стича назад и предизвиква кашлица. Марк има рефлукс и често връща кърма и през носа. Затуй и не съм капала кърма в носа.
Ако засуче добре и аз започна да кашлям, той веднага пуска и ми е трудно да го мотивирам да захапе зърното отново. Опитвам се да не кашлям, но не ми се получава.

Моят лекар е педиатър и вички сме му пациенти. Много рядко изписва антибиотик. Проблема е че аз съм карала 4 двойни пневмонии и сега пак започнах да кашлям лошо. В понеделни ще ходя пак да ме види  Confused.

Мерси на всички за отговорите за нослето. Марк обожава в тигърска поза и често го нося така, но много повръща от нея.

# 503
Ивета, аспираторът при нас изигра огромна роля. Много съжалявам, че го взехме чак след като детето направи възпалние на ушите Sad Не са много скъпи, тези, които са с изсмукване са по-практични. Само за една седмица се справихме със секретите, които ни съпътстват от раждането.
Дано състоянието ти не е толкова сериозно и се оправиш бързо!

# 504
  • София
divogan, *Cveteto* - благодаря момичета!   bouquet И при нас педиатърката казва да не пипаме, но... като съм слушала какъв рев и болка е след това предпочитам леко-полеко да действаме ние с баща му. Стефан също не плаче по време на процедурата, напротив - смее се с глас и ни бърбори. Нас ни е страх да натискаме много и предполагам затова толкова бавно става. Благодаря ви още веднъж за отговорите!

iveeeta, какво става с теб? Тази година май не е твоята... Дръж се повечето мина, а следващата ще е по-добра!!! Дано се разминат антибиотиците  Peace

# 505
Ние викахме вкъщи педито за пишката. От 10тия му ден я забелвах на всяко преповиване, но ефектът беше минимален. Процедурата мина за 30 сек, оказа се, че е събрал мръсотия и му беше лилава пишката чак... Първия ден имаше рев при пишкане (защото му щипе - пишаното е антисептик). Вечерта го топнахме във водичка да се изпишка спокойно, че да си спи спокойно. На 2ри ден беше нервен, на 3ти му нямаше нищо вече. Сега пак не е идеално, но е много по-добре. Понеделник/ вторник сме на ваксина и ще видим дали сме я преборили Simple Smile

ивееет, не може ли с хомеопатия да се борите, примерно инфлуцид и тонзиотренд? (нищо не разбирам от Х и отскоро съм й фен)

# 506
  • Sofia
Нашата пишка я заголи педиатъра миналият месец, голям рев беше, та дори се и наакахме. Сега в четвъртък пак я заголи на консултацията и рева по-малко. Сега съм решила всеки ден във ваничката тати му да го чисти. Вчера не успя много да я заголи, но се надявам вече да се оправим.
Момичета как го правите с това спане по цяла нощ не знам. Моя малкия се буди по 2-3 пъти през нощта да суче. Яде по 5 мин и откъртва. Втора нощ ме прави на луда и вече не знам. До сега само веднъж спа цяла нощ и се събуди чак в 5 ч.
*Cveteto* язък за готиният перчем, ама предполагам, че сега му е по-добре и по лекичко на главичката.

# 507
  • последна надежда
За разболяването сама съм си виновна. Занемарих се. Отслабнах доста последните две седмици и явно съм си намалила имунитета. То и цикълът ми дойде, ама оскъдно и само за половин ден, а преди ми беше по 7 дни и обилно.
Ще се уча да го карам по леко. С мойто темпо до тук го докарах. От понеделник Ники е на психолог и тренировки, но ще се опитам да ги отменя, за да отида на лекар.
Болно ми е че помолих майка да дойде за няколко часа да ми помогне, а тя предпочете да ходи на плаж  Sad.
Ще ме извините за мрънканито ама трябваше да изпусна парата  Blush.

Пишката аз я забелвам по малко, само колкото да я почистя. Ще ходя на доктор да я оправя само ако направи възпаление.

PresiN Марк за около две седмици само правеше по-големи паузи нощем. Сега заспива около 23-24 часа и се буди в 4 да яде, после в 6. Спи до 7.30-8ч и тогава се буди окончателно и следва къпане.

# 508
  • гр.София
ЗДРАВЕЙТЕ.

iveeetaсъчувствам ти напълна.Не на всички живота е  лесен,но винаги идва момент вкойто нещата се обръщат и всеки си получава заслуженото.Бъди силна! newsm10

NavailКУРАЖ,МИЛА!

Асита5пожелавам ви давземете правилно решение.

ЗА СРЕЩАТА:МНОГО СМЕ МАЛКО newsm78МАЙ.ПОСЛЕДНО 16,30-17Ч. В БОРИСОВАТА ГРАДИНА КЪДЕТО ПРЕДЛОЖИ ДЖУЛИ.УТРЕ НЕ ГО ДАВАТ ДА ВАЛИ.

Аз още не съм на 100% че ще дойда.

ЛЕК ДЕН.  bouquet

# 509
  • София
Нашата пишка я заголи педиатъра миналият месец, голям рев беше, та дори се и наакахме. Сега в четвъртък пак я заголи на консултацията и рева по-малко. Сега съм решила всеки ден във ваничката тати му да го чисти. Вчера не успя много да я заголи, но се надявам вече да се оправим.
Момичета как го правите с това спане по цяла нощ не знам. Моя малкия се буди по 2-3 пъти през нощта да суче. Яде по 5 мин и откъртва. Втора нощ ме прави на луда и вече не знам. До сега само веднъж спа цяла нощ и се събуди чак в 5 ч.
*Cveteto* язък за готиният перчем, ама предполагам, че сега му е по-добре и по лекичко на главичката.

Горкото пате!  Cry Мен от това най ме е страх! Дано не се наложи да стигнем дотам  Praynig Като гледам, някои мами вече са приключили с тази процедура, други са като мен. Има ли някаква възраст до която трябва да се забели и след това задължително да се води на лекар? Четох, че колкото по-рано толкова по-добре, но ако може изобщо без такава намеса ще е най-добре!

Ние никога не сме спали по цяла нощ  Sad Будим се точно както си го написала - по 2-3 пъти и яде по 5-10 минути. Снощи единствено реши, че му се играе и от 4 до 6 се уговаряхме - аз го убеждавах да заспива, той мен да си играем  Wink

iveeeta - що за майка имаш?!?!  Shocked Не мога да си представя какъв човек трябва да си, за да откажеш помощ на собственото си дете!  Crossing Arms Няма ли на кой друг да разчиташ поне за малко отмяна - приятелка, съседка?

Общи условия

Активация на акаунт