ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 249
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
  • Universe
Аз започвам с айрянстването от сега, че незнам мое време кога е фазата  Confused

newborn, Hug Фазите на Луната по Universal Time /по Гринуич/ Като знаеш къде си, можеш да прибавиш или извадиш съответната часова разлика и да се ориентираш за лунуването Peace

Иначе аз си пия айряна и ми се отразява добре в тази жега.
Надявам се, че се чувствате добре  Heart Eyes

# 196
  • la Città Eterna
Блогодаря на nadindf, sacura, и *newborn* за отговорите към мен. Засега ще се опитам повече да чета, по-малко да питам, докато се ориентирам. За съжаление не съм бременна (не че не искам, ама мъжо не е съгласен - не ни стигали парите). Не съм си правила изследвания, но подозирам, че прословутата "средиземноморска диета", съдържаща предимно макарони, зехтин, домати и бекон допринасят за качването на килограмите. В България ядях предимно салатки (е, и "мазни банички", и дюнери) докато тук се яде основно макарони и пица... И понеже скъпия не иска да яде нищо българско, се налага да се примирявам с неговото готвене, а той много обича всичко да плува в "полезен" зехтин... Благодаря за рецептите и книгата, ще ги прочета и после ще мисля как да ги приложа. А това за мексиканските картофи наистина ме интересува, подозирам, че при мен и естерогена е в повече (или поне беше при някакви изследвания, които съм си правила в България, само дето след като години наред ме тъпчеха с хормони, сега отказвам "безвредните" и дори "полезни" таблетки с прогестерон). Казаха ми, че тези картофи не могат да навредят, както лекарствата на хормонална основа. Някой да е чел повече?

# 197
  • Universe
Засега ще се опитам повече да чета, по-малко да питам, докато се ориентирам.

Питай, Abies, ние отговаряме  Peace
Аз пък съм фенка на пицата и някои видове паста - даже исках да си изчисля нещо зоново, ама ме примързя  Wink

newsm78 Някой има ли рецепта за зонов хляб  newsm78 Адиииииииииииии, Praynig

# 198
 lenny_pld, намерих ги благодаря  Hug
Добре, че съм почнала по-рано при мен луната е влязла във фаза  на   Aug 9   8:08 PM  Crazy
Аз си карам на айрянчета и засега се чувствам супер  Hug

# 199
И аз съм на айранче, но поради лошо стечение на обстоятелствата- вкъщи не минаваме без най-новия вирус на пазара.

Някой пробвал ли е макарони от твърда пшеница- били уж по-полезни? Същите ли са на вкус?

# 200
Аз опитах да си направя зониви спагети - много е трудно - много въглехидрати се събират от пастата и доматите и за да се изравни с протеините трябват много кашкавал или сирене.  Получават се едни големи количества.... ooooh!
  nadindf ,купувам само пълнозърнести спагети и не намирам особена разлика от нормалните, дори ми харесват повече. Не знам за тези от твърда пшеница... newsm78

# 201
Бях го чела в някакви сайтове за диабетици, че по-бавно се усвоявали. Може би това са имали впредвид за полезноста:

В изделията от твърда пшеница има много повече витамини и микроелементи и много по-малко от полезните вещества преминават във водата при варене. В страните от Източна Европа пастата се произвежда предимно от меки сортове пшеница.

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pasta

Аз взимам от гръцките, но там май и да пише нещо за съдържанието няма как да се знае какво е- май нямат етикет на бг- търся по гръцките йероглифи да видя поне минутите колко са.

# 202
# 203
Момичета дали има разлика между кромид лук и червен лук в грамажите? newsm78 И магданоза и канелата могат ли да се използват като подправки и влият ли върху блоковете?

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 16:42 от eous_forever

# 204
  • Universe
Момичета дали има разлика между кромид лук и червен лук в грамажите? newsm78 И магданоза и канелата могат ли да се използват като подправки и влият ли върху блоковете?

Привет  Hug
Не открих разлика м/у червен и жълт кромид лук. Thinking
А магданоза и канелата се ползват и, тъй като количеството им е незначително, не влияе в/у блоковете Peace

ЛУННА ДИЕТА-16.08.2010Г-ПОНЕДЕЛНИК ОТ 21:15ч - ФАЗАТА Е ПЪРВА ЧЕТВЪРТ 

Утре е белият ден

# 205
Може би и аз ще лунувам от днес за 24 часа. За първи път. Само ми кажете с айрян дали ще е пак такава диетата? И как го разреждате млякото /например Елена 2%/, колко кофички с колко вода?

# 206
  • Universe
Може би и аз ще лунувам от днес за 24 часа. За първи път. Само ми кажете с айрян дали ще е пак такава диетата? И как го разреждате млякото /например Елена 2%/, колко кофички с колко вода?

Stelda, с айрян е диетата. Разреди млякото, както ти харесва - аз го правя 1:1, ако обичаш по-рядък 1:1,5.
Приемам 4 кофички мляко = 8 блока /с 4 кофички вода/  Peace

nadindf, благодаря за http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pasta, все още не съм се отказала от идеята за паста, вероятно ще я комбинирам с протеин на прах, ама сега не ми се изчислава  Wink

Днес - меню - 8 блока
З - 200 гр. кисело мляко 2% - 1 блок
О - таратор + 2 яйца + салата от домати - 3 блока
СЛ.З. - 1 малка нектарина, 56г извара, 1 орех - 1 блок
В. - "зонов" миш-маш - 2 блока
К.В. - 200 гр. кисело мляко 2% - 1 блок

# 207
Може ли да попитам колко лажици мед е 1 блок?

# 208
Може ли да попитам колко лажици мед е 1 блок?

1 чаена лъжичка е 1блок!

# 209
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт