ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 216
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
Напоследък като ми се прияде риба и не ми се вмирисва къщата купувам консерва- напоследък започвам да се съмнявам кой какво ти пробутва, за да ти вземе парите- някое масло от китайска народна република или там някъде- понеже хората спряха хапчоляците и сега компаниите се чудят с какво да ти приберат парите- хванали са модната вълна, а и хранителните добавки се купуват без рецепта, така че потенциалния им пазар е широк.

За тези желираните хранителни добавки знам, че се опаковат във фирми, които се занимават само с това- т.е. маслата се произвеждат някъде и се опаковат другаде, а трета фирма ги продава под своята марка- така са поне актавис- видях, че на кутийките им пише къде са опаковани.

# 301
не съм пила капсули, миришещи на риба, а и да има такива, незнам какво означава лошо извличане- че на какво да мирише рибното масло  newsm78 - желатина е лесно водоразтворим и ако се държат на влажно може и да замиришат, но това означава, че желатина е поомекнал от влагата.
има специален производствен процес при които се извличат важните съставки EPA и  DHA от рибите,нали не мислиш че някои с ножа бърка под кожата на рибата където се намират тези съставки и ги вкарва след тва със спринцовка в желатиново блокче  Laughing
Ако ти мирише на риба рибеното олио значи е некачествено !!!

# 302
davidorentol от къде тази агресия, или държиш да си вземем точно Ескимо. Нали не мислиш, че някой пречиства маслата до  EPA и DHA  и после ги смесва, за да излезе на цена 10-30 лв. А и не ми е понятно от какво трябва да се пречиства- рибата е напълно нормална за организма храна. Какви разтворители използват за дестилацията на Ескимо -3, защото те все пак трябва да са достатъчно летливи, за да остане само екстракта. А ако не са - температурата на дестилация трябва да е доста височка и доста скъпичко ще им излезе на фирмата. Пример са боарон- 4г субстанция (която не е чист продукт, а смес със солидно количество захар) са 3 лв

# 303
Къде го чукаш къде се пука   Laughing

Казвам само че ако рибеното ви масло мирише на риба то най-вероятно е с много ниско качество,Капиш? или пак нещо не е ясно ?

# 304
 Laughing
Еми не ми е ясна логиката, но явно няма такава, за да ми е ясно.

# 305
Aко си блондинка е ясно защо ти бяга логиката   Grinning
Но стига вече сме се отклонявали от темата !

# 306
eti74, направих си днес СТРАХОТЕН течен шоколад по твоята рецепта. НЕВЕРОЯТНО Е!  Mr. Green Само в по-малки порции като за проба, но после си направих и още. Точно течен шоколад се получава. Благодаря, че сподели....точно за любители като мен, не че трябва да го ям де... Embarassed

# 307
  • Universe
Рибенето масло е наистина много полезно.За дневната доза  може да се види на етикета че има две основни съставки EPA и  DHA ,та двевната доза максимум е 1000мг/ден EPA.

....Саитовете са www.fitday.com и http://nutritiondata.self.com/

Мерси за сайтовете Hug  

Cooking Book /изисква се регистрация/    И ТУК /също се изисква регистрация/
 Много приятна програма, лесно се работи с нея   newsm44

Аз пия ТРИОМЕГА 1000+ на "Борола" /в 1 капсула - EPA и  DHA = 1000 мг + 10 мг вит. "Е"/ - около 13-15 лв за 60 капсули  Peace

Блондинки, брюнетки, все тая . тук сме в Зоната Wink /понякога се оздрачаваме повече от необходимото  Joy/

Stelda, отивам да издирвам шоколада на eti74   bouquet /Не го открих Sad, пусни линк, моля Praynig/

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 02:37 от lenny_pld

# 308
lenny_pld

За любителите на сладкото ми дойде наум една идея. Разбърквате половин буркан мед с приблизително едно пакетче какао на прах Ламатина/обезмаслено/. Става страхотен течен натурален шоколад. Може да се хапва на закуска: 84 гр. шунка+1 суп. лъжица от шоколада=2ББ+2ВБ. Мисля, че не е необходимо да се добавят мазнини, защото какаото/макар и обезмаслено/ ги съдържа. Тука може и да бъркам  ooooh!

Ето го! Днес пак си направих малко.... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 309
  • Universe

За любителите на сладкото ми дойде наум една идея - течен натурален шоколад. .

Разбърквате половин буркан мед с приблизително едно пакетче какао на прах Ламатина/обезмаслено/. Става страхотен течен натурален шоколад.

Може да се хапва на закуска: 84 гр. шунка+1 суп. лъжица от шоколада=2ББ+2ВБ. Мисля, че не е необходимо да се добавят мазнини, защото какаото/макар и обезмаслено/ ги съдържа. Тука може и да бъркам 
ooooh!

Направих я в зелено, за да се открива по-лесно Peace

# 310
Тези дни пробвах препоръката на д-р Сиърс- ако ми се яде торта да си хапна, но половината парче и да намаля хяба- добре ми беше- хем ми мина глада за нещо шоколадово, хем не прекалих с калориите (на другия ден си хапнах другата половина  Mr. Green).

Преди много правех д-р йоткер шоколадов пудинг с овесени ядки- всъщност това поне на мен ми се струва най-добрия начин да ям овес и да не ми прилича на храна за чифтокопитни (пък той е доста по полезен от бисквитите).

# 311
nadindf, аз сутрин обикновено закусвам мюсли с кисело мляко или овесени ядки със сирене. Много са ми вкусни и с кашкавал и така от години си ги ям. Не ги варя, както пише на слаб огън за 3 минути, а само ги заливам с вряла вода и добавям сирене, малко масло или зехтин.

# 312
  • София
Здравейте любители на Зоната!
Обещах ви пресконферинция. Ще очаквам вашите въпроси, ето нещо в аванс:
Бях на преглед при Огнян Симеонов. Цената на първичния преглед е 60 лв, вторичния 20 лв с посещение, но не се плаща, ако е по skype. Има да свалям много килограми - 25. Огнян ми каза, че очаква първите два месеца да свалям по 6 кг. След един месец съм на контролен преглед и ще видим дали ще съм се справила с тези килца.
Имам си програмка и си съчетавам храни по нея. Трябва да му изпратя храните за 2 дни, за да прецени дали се справям добре. Също така ще ми изпрати линк към няколко филчета, които ми препоръчва да изгледам.
От едно денонощие съм на програмата, чувствам се сита и изпълнено с енергия. Храната е наистина много. Снощи като си направих салатата за мен се оказа, че е една огромна купа.
В къщи ми се смеят, че твърде много ям според диетата.  Това е за сега. Успех на всички!

# 313
Здравейте, мами Simple Smile
Пиша Ви, за да Ви окуража да не се отчайвате от Зоната. Преди 2-3 години се хранех по този режим и за 2-3 месеца успях да сваля излишните килца (при мен бяха около 10тина), бях супер доволна и тонизирана, а дори не спазвах супер стриктно самия режим. Запазих свалените килограми, но така се получи, че нямах възможност да продължа с режима и си върнах старите навици (нездравословно хранене и в немалки количества Mr. Green ), така че смятам пак да си се върна в милата зона Simple Smile.
всичко това казвам, за да ви окуража, че усилията си струват и че този режим е начин на мислене Simple Smile.
искам да ви попитам, ако някой може да ми отговори как се приравнява синьото сирене и кьопоолуто? не ми се иска да ги хвърлям Simple Smile. много ще съм благодарна, ако някой ми отговори Simple Smile

# 314
nadindf, аз сутрин обикновено закусвам мюсли с кисело мляко или овесени ядки със сирене. Много са ми вкусни и с кашкавал и така от години си ги ям. Не ги варя, както пише на слаб огън за 3 минути, а само ги заливам с вряла вода и добавям сирене, малко масло или зехтин.

Овесените ядки наистина са много полезни аз пък сутрин си правя каша с 28 гр овесени ядки ( варя ги ) + 20 гр соев протеин на прах и това нещо след като го разбъркам добавям 1 чаша прясно мляко. По желание може да се добави зехтин, но аз предпочитам към това да ям сурови бадеми и така става точно по 3 блока В, П и М. Тази рецепта ако не се лъжа е от книгата Зоната и ние. Да си призная честно в началото никак не ми харесваше, но в последствие свикнах и сега много я обичам.

Общи условия

Активация на акаунт