ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 176
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • Universe
eous_forever,  

Шаран 48 гр.= 1ПБ 

http://www.eadvise.info/?art_id=117&id=40&page=show_art - белтъчини -14,6; мазнини - 3,6

Радвам се, че "виждам" старите муцуни  Hug Hug Hug

Добре дошли на новите   bouquet

Аз кръшнах Embarassed  ooooh!

# 406
Благодаря отново за помощта. Забелязах, че при изчисленията на грамажите при макароните (75г) ми показва нищожно блокче от 12г, чак ме оплаши Grinning.  Това подвеждащо ли е или бъркам в изчисленията?

# 407
Около 14 гр. макарони са 1 въгл. блок. Доста скромна порцийка.  Grinning

# 408
  • София
Имате предвид макарони от бяло брашно, нали? И също за сварени или сурови макарони става въпрос, понеже разликата между тях в теглата е в пъти, струва ми се? Имам предвид, че 10 гр. сурови макарони са вероятно към 50 гр. сварени. Ако не съм права кажете.

# 409
Здравейте и от мен! Искам само да ви напомня,че днес в 21.45ч. започва Лунуването с айрян.Който иска може да се включи!  newsm10

# 410
Здравейте и от мен! Искам само да ви напомня,че днес в 21.45ч. започва Лунуването с айрян.Който иска може да се включи!  newsm10
благодаря много Hug

# 411
Здравейте!

От една седмица Зонувам и се чувствам чудесно.
Бивша Дюканка съм, но ми беше много трудна борбата със задържане на кг.

Жалко, че темичката е толкова назад.

Имам няколко въпроса, но ще ги задам по- късно. Надявам се да има кой да ми отговори.

# 412
  • София
Тук сме, не се притеснявай! Стига да можем, ще отговаряме на въпросчетата.
Аз имах дълъг застой, сякъш кантарът се беше застопорил на едно място. След консултация с моя диетолог Огнян Симеонов установихме, че вероятната причина е, че не измервам с кантар грамажите , а на око. И сега потръгнаха нещата отново.

# 413
Аз си признавам, че напоследък изневерявам с друга диета, но е временно докато не сваля още 5-7 кила, защото не ми е добре с този диабет, искам да се почувствам по-добре и после пак ще съм тук   bouquet

# 414
Радвам се все пак, че има някой  Heart Eyes

Вчера прочетох и "Овладяване на зоната". Не мога да открия "Ние и зоната", но съм в процес на търсене. Сега доста неща ми се изясниха.
Аз тегля, но само когато съм вкъщи. Каня се сутринта да претегля и тези, които взимам за работа, но все бързам. Явно трябва още от вечера. Все не стига времето.

Не съм си взимала мерки и не съм се теглила. Но ще го направя в края на тази седмица. Дрешките ми леко са свободни.

# 415
Здравейте!

От 10тина дни съм в Зоната. Вече резултата ми е 1.5кг  Grinning
Кърмя бебе на 10м и полагаемите блокове са ми 11. Опасявах се да не ми намалее кърмата от диетата, но засега пупу, няма проблеми с това.
Чувствам се много по-свежо и негладно и ми е отлично състоянието. Също и спортувам 2 пъти седмично водна аеробика и кростренажор вкъщи. Имам да смъквам поне 10кг, които влача след двете си бременности.
Ще се радвам да побъда в темата и се надявам да ми стане начин на хранене по принцип.
Родителите ми в Зоната постигнаха големи резултати. Майка смъкна 20кг, а баща ми - 40кг и се чувстват перфектно. Оправиха си кръвно и кръвна захар. Спряха да пият лекарства, въобще чудодейна бе зоната за тях. Още са в нея. Най-накрая и аз се накумих да се включа. Още изучавам пропорциите и количествата, но лека полека ще придобия напредък.

Канкулатора на Ехо не работи - опитах няколко пъти да го пусна.
Има ли някъде сайт с рецепти по зоната? Или в готварския форум? Видях линка към сайта от гугъл с превод и днес ще го разгледам да се обогатя от към идеи за хранене  Grinning

# 416
Добре дошла и успех!!! Hug

# 417
Collibri  в първата книга от тези, чиито автор е д-р Папазова имаше много рецепти за Зоната- виж прегледай и тази дали не е така:
http://www.books.bg/books/90/129198.html

# 418
Здравейте момичета!

Прочетох книгата "Ние и Зоната" и много се вдъхнових!  Grinning Всичко в нея ми звучи толкова правилно и логично!
Преди нея се опитвах да спазвам високомазнинно - нисковъглехидратно хранене, но някак си не ми се получаваше...все залитам, все съм гладна...ям някакви неща, само защото знам че трябва, въпреки че усещам вътрешна съпротива... Simple Smile
И все пак този режим ми изглеждаше най-приемлив сред всички други - плодове, дюкан и т.н....
И така...докато не попаднах на Зоната Simple Smile
Отскоро спазвам този режим на хранене, някъде около 5-6 дни и със сигурност е рано за заключения, но много ми харесва и смятам да продължа...
Резултати - засега едва ли има, още не смея да се кача на кантара Grinning но ми се струва, че дрешките са ми малко по-хлабави вече...

Данните ми към 13.10.2010:

Процент мазнини: 30.37
Общо тегло: 60 кг.
Крехка телесна маса: 40.73 кг.
Дневна нужда от протеини: 77 г.
Блокове за деня: 11

Има нещо, което не ми е ясно. Аз имам нужда от 11 блока за деня, ако искам да поддържам сегашното си тегло така ли? А за да отслабна, трябва да са по-малко? Или трябва да хапвам 11, а пък тялото е достатъчно умно да се сети само да почне да сваля?
Аз засега немога да ги направя 11 блока, май хапвам по-малко, към 9-10 и се чувствам добре, не съм гладна...
Не съм съвсем сигурна за броя блокове (грама протеини), понеже засега не меря, а гледам на око - белтъчините на едно хранене да се побират на дланта на ръката, 1 яйце го броя за 1 белтъчинен блок и така...

Стана малко дълго, но това беше за представяне Simple Smile  Благодаря за търпението!   bouquet

# 419
Здравейте! От 2 дни меря продуктите на кухненска везничка  -най-накрая я открих и много се забавлявам да бъда тоооочно в зоната. Понякога от лакомийка нарушавам по нещичко, но бързо се връщам в релси. Чувството е еуфорично! Наистина много хубаво. Хрумна ми да снимам някои от измерените закуски, обеди, и да ги показваме  тук? Какво ще кажете? Така ще си даваме идеи и ще се корегираме, ако има очевидни недостатъци.
Тук тук има малко от първите ми опити  Grinning

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 21:30 от Collibri

Общи условия

Активация на акаунт