ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 191
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
здравейте и от мен. това ми е първия пост в новия форум.  общо взето цяло лято не съм писъл но това не значи че не спазвах режима, дори напротив. аз по принцип лятото винаги качвам, но тази година благодарение на зоната съомях почти да си запазя килограмите, до ппреди да дойде месец септември, където се отпуснах тотално и качих 3 кила за 10-тина деана. сега отново съм стриктен като бойната ми задача е да ги смъкна тези сланинки, вече от 4 дена съм абсолютно зонален и резултатите не закъсняват, отслабнал съм 1 кг.

ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ИЗПРОБВАЛИ ЗОНАТА, МОГА ДА КАЖА ЧЕ ТОВА Е НАЙ УНИКАЛНТА ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА КГ. ХЕМ СИ ХАПВАШ ОТ ВСИЧКО, ХЕМ НЕ СИ ГЛАДЕН, ХЕМ И СЛАБЕЕШ  Wink

# 391
  • София
Здравей, Zuzi!
Започвайте, няма да сбъркате. Още повече, че като сте двама е много по-лесно.
Относно менюто-у дома се опитвам да приготвям печени меса. Наскоро си купих конвекторна фурна, което е от голяма полза, понеже в нея месото се пече, но цялата мазнина капе долу. Хапвам също и риба.
В работата си взимам примерно пилешка пържола с гарнитура салата плюс една шопска салата.
За закуска имам три филийки пълнозърнест хляб с обилно количество шунка или сирене или кашкавал или филе. В междинните закуски хапвам извара с плод или кисело мляко и към тях ядки. Аз не ям сухоежбина. Непрекъснато си измислям какво да сготвя и да е режимно.

# 392
обикновенно отварям хладилника, преценявам какво ще готвя и нагаждам рецетата зонално- по -малко картофи и ориз, олио рядко добавям- ако е постно яденето 1-2 лъжици,  повече зеленчуци и като си сипвам на око или меря с чаша основните зеленчуци в ястието.

# 393
  • София
Здравейте, зонари!
Влизам да ви нагледам, че никой не пише. Явно всички се гощават нережимно! Опровергайте ме, споделете как върви...

# 394
Няма никой и днес  Crazy. Този народ е по-зает да кръшка  Mr. Green
Ами аз вчера изкръшках подтикната от поредните си диетични експерименти- до обяд стоях на едно киви и следобяда наваксвах с пълна сила, но поне акъла ми дойде. Винаги е така с килата- все се опитваш да изкрънкаш и да свалиш повече кила, ама нъц...кривата круша вече перфектно я знам къде е.

# 395
Здравейте  Hug.
Да и аз имам опит с гладуване, плодуване, наваксване... Но сега си хапвам редовно и режимно и гледам да приемам по-спокойно нещата около мен  Grinning.
Имам си в къщи дренки и се чудя какво количество е 1 ВБ  newsm78. Не намирам никъде колко въглехидрати имат. Ами май ще приема стандартните 100гр. за 1 ВБ.

# 396
Здравейте Simple Smile . Отдавна не съм писъл, вече измина почти месец. Исках да споделя моите приключения в Зоната. Бях 69 кг когато започнах преди 3 месеца и в момента съм 58. Отделно си тренирам лека атлетика и ми се отразява добре. Зонален бях на 100% първите 2 месеца, след това започнах да добавям леки отклонения тъй като родителите ми се притесниха от свалянето на кг. Доста слаб станах, а не гладувам. Спазвах си абсолютно стриктно всичко. Като говоря леки отклонения имам предвид 4-7г хляб остатък от някоя храна, да не се хвърля; краставица остатък от блоковете ми; домат или ориз 20г. Не го казвам да го правите, а споделям моят начин. Има голяма илюзия и заблуда в това, че ако една личност слабее следвайки определена диата всички ще слабеем по тази диеата следвайки специалните му методи. Всеки е индивидуален, но спазвайки режима всичко ще си дойде на мястото. На мен ми помага това, че не пия алкохолни и безалкохолни напитки и не пуша. Бъде смели в постъпките си. Няма по-добра и по-лоша диета. Всичко е в навика. Променете навикът си и ще проличат резултатите неусетно.  Crazy  Laughing

# 397
  • София
eous_forever, благодаря ти, че сподели страхотните си резултати с нас! Наистина си се справил, но аз не мога по никакъв начин да спазвам всичко до грам, както ти правиш. Например на обяд в ресторанта преценявам на око какво да си хапна. Изглежда, че в това е ключът, но за съжаление няма как да ходя на работа и да съм стриктна в грамажите. Много лошо за мен. Направо отчайващо!

# 398
merian64, не е важно точно до грам да премериш колко ще изядеш. никой няма възможност да мисли и да се грижи единствено за външния си вид. аз също на око преценявам нещата. понякога ми е трудно, но мога да кажа, че има ефект. основно и най-важно е да свикнеш да се храниш по този начин. свикнеш ли, после организмът ти сам усеща кога е пренаситен. за времето, в което се храня според зоната, мога да кажа, че последните дни, в които се хранех съвсем хаотично (случиха се разни събития), се чувствах странно и ми липсваше храненето по начина, по който се храня по принцип. ако се храниш с желание и вяра, всичко си идва на мястото и няма да усетиш как отслабваш Simple Smile. истина е.

# 399
  • София
Здравей, iliqnka!
Дано си права. Аз нещо се отчаях, тъй като възстанових голяма част от свалените килограми. Не че не се храня диетично, нещо друго ще е. Защото кръвното ми налягане продължава да бъде в норма без хапчета. Само дето тялото си иска старите килца и си ги възстановява. Не зная какво да правя... javascript:void(0);

# 400
Започни да вярваш в себе си  и в това, че ще постигнеш ефект малко по-малко, а не да мислиш само за лоши неща, те ще забавят твоят прогрес. Simple Smile

# 401
merian64, а ти как се чувстваш в зоната (като пренебрегнеш килограми и тн)? ако се чувстваш добре, жизнена и ако усещаш, че този начин на хранене не те лишава и ограничава, не се отчайвай! може би има някаква причина за това сега да не отслабваш или да си си върнала някое и друго кило, но трябва да знаеш, че един хранителен режим, за да има положителен ефект, трябва да се превърне в част от живота ти и да не го усещаш или да ти тежи. ние се учим как да се храним правилно, така че да бъдем здрави отвътре и да изглеждаме добре отвън Simple Smile и не само докато отслабнем - това е нещо, което продължава и след отслабването. няма лошо понякога човек да си позволи да си хапне някоя пастичка, не трябва обаче да се връщаме към стария си хранителен навик. това беше моята грешка. така че помисли си... ако този режим те натоварва и не ти носи удовлетворение, може би трябва да се посъветваш с някой диетолог, който би ти помогнал да намериш твоя начин да се храниш така както ти е по-приятно Simple Smile.
ако само следим колко кг сваляме и сме съсредоточени само в това, тая идея ни завладява и почваш да мислиш единствено колко си изял, колко ще изядеш, как по-правилно да го направиш, за да стане по-бързо... не. положителните резултати се постигат с положително чувство Simple Smile.

# 402
  • София
Добре ми се отразява режима на кръвното, на общото състояние и на настроението като цяло. Но не мога да отрека, че понякога имам желание да хапна нещо непозволено. Като цяло съм много доволна от режима, но резултатите не са толкова в килограмите, а в общия тонус и спирането на хапчетата за кръвното. За килограмите нямам престава какво бъркам. Явно нещата са в главата, но не зная какво да променя.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 09:29 от merian64

# 403
  • Пловдив
Здравейте аз не съм писъла до сега при вас, но реших да го направя, за да се стимулирам отново,
да жляза в зоната. Аз използвах лист1 и 2 от Огнян Симеонов, и имах страхотни резултати, за 2 месеца 9 кг.
И от един месец насам сам в почивка Simple Smile ,та смятам пак да почна , защото има о6те 10 кг. да свалям. Погелажам на всички жи много успех.  Hug  Hug 

# 404
Някой може ли да ми каже колко грама от риба Шаран е 1 блок протеини?

Общи условия

Активация на акаунт