Отговори
# 615
maymunski  и ние сме болнички SadЛошото е ,че този вирус ни хвана всички  вкъщи и сега съм болногледачка на двамата ми мъже...Да не говорим,че кашлям и подсмърчам и не съм спала вече 3 нощи,ама важното е детето да е добре....Много упорита тази хрема  Close

Бързо оправяне на всички болни дечица!

# 616
  • София
ей, бебоци, да се оправяте, стига толкова боледуване!!!!!!!!!! да могат мамитата ви да си починат малко!

да се похваля Пламена направи първите си крачки хваната за проходилката Laughing, верно че стана малко без да иска, но после се отрака и сега държейки се с една ръка се движи около дивана и холната масичка. което не е добре, вече каквото си науми, го достига  :ooooh

# 617
Момичета не правете домашни каши Днес реших да правя домашна каша от елда че в кухнята даваха пак грис със нескуик. Да ама ме мързя да я правя на прах и реших че е достатъчно голям за да я сваря пасирам и смеся с пюре. Да да ама не. Елдата не се пасира добре има твърди участъци въпреки че я варих повече от колкото пишеше. Митко я изяде и 10 минути след това я повърна цялата на фонтан. Уплаших се обадих се на бърза помощ ама той поуспокои и се обадих да анулирам.

Да ви се похваля и оплача едновременно. Митко следобяд не искаше количка. Отидохме на площадката вървейки. Е аз го държах за ръка или ръце ама той с неговите крака отидо до площадката. Слезе 2 етажа стълби пеш и отиде пеш до площадката. Там като го вдигда да ми почине кръста той искаще да ходи. Пуска се по пързалката сумати и пъти е разбира се аз го държа за ръка. Час по късно се прибрахме в къщи пак на неговите си крака и изкачи два етажа стълби.

# 618
  • София
Всички болни бебоци да оздравяват  Hug
много ни мъчи това акане  Tired почнах Дуфалак ама не е эа постоянно та не энам какво да го правя помагайте  Praynig maymunski какви бисквитки-сподели  Praynig Лек ден  Peace
И Емо го мъчи, гледам повечко плодове да хапва сурови, и тогава нещата са сравнително по добре - праскови основно в момента, и диня, пъпеш, сини сливи. Вчера тиква цигулка взех да му направя, отново с разхлабваща цел. Избягвам храните, които съм забелязала че го спичат, като например банан, картоф. Елдата му действа също добре на коремчето, и три и седем зърнени каша, съответно на ДМ първата и другата на Хип или Милупа.
sinapovaaya и аз открих това за елдата, но пък моя човек си яде без проблем твърдите частици, но той е свикнал да дъвче. Гризка си плодовете и ги дъвче. Няма да пасирам до сто години всичко  Crossing Arms. Явно си е до дете  newsm78 Елда добавям към зеленчуковото пюре, вместо картоф или ориз. Доста се муси в началото че не му е гладко пюрето, но за ден два посвикна, глааад  Laughing

# 619
  • Варна
Синапова, аз редовно правя домашни каши. Грешката не е в кашата, а в начина, по който си я приготвила. Домашната каша не се вари и после пасира. Трябва първо да я смелиш много ситно, да стане на брашно и чак тогава да вариш. Ето как се прави:
1/ Зърната се сушат час, час и половина на фурна на 60-80градуса. Целта е после да могат да се смелят по-добре.
2/ След като се изсушат зърната се смилат на ситно, аз го правя с кафемелачка. Пълня си един буркан, който гледам да изразходя до месец.
3/ Когато решиш, че ще даваш от конкретната каша отделяш в едно бурканче, пълниш с вода и оставаш да се кисне от 7 до 24 часа. Целта е по-добро усвояване на витамините при консумацията.
4/ Вариш на котлона минимум 10минути.
Моята мома повръща от най-малките парченца, които не съм пасирала добре /круша, праскова, ябълка/, но от кашите досега не е повръщала.

# 620
Синапова, аз често правя манджи с елда на Емо и Криси без да ги пасирам след това и до сега не са имали проблеми.

Бързо оздравяване на всички болни бебоци, мами и татковци.

# 621
За елдата, аз отдавнаядавам непасирана, няма проблеми, както и с останалите неща. Явно е до свикване.
За запека - само разхлабващи плодове и зеленчуци и елда, когато му давам всеки ден елда - ака всеки ден, сигурна съм, че е от това, добре, че я харесва. Давам и готова каша на Хип и на Крина в пакет варя или слагам в зеленчуците на обяд. За овесената вода също знам, че помага, но Никола не я иска. Но пък овесени ядки (пак при зеленчуците на обяд) много обича. Има и друго: Никола като иска да ака, трябва да го сложа на гърне или да го държа, в гащите не иска, от месеци е така, колкото и да му се ака, не може в гащите, може и това да ви е проблема. Голям проблем беше при нас това акане.

# 622
mims 009, дай му две парченца диня и гледай какво става, не ти трябва дуфалак  Wink

# 623
Оле какви са тези болести посред лято да се оправят всички бебоци и мами.

Ние уж трябваше на почивка да бъдем в Доспат, но се прибрахме преждевременно, поради битови проблеми. Crossing Arms
Домашна каша от елда ние си хапваме и то не пасирана, мисля че си е до дете. Някой гълтат, други си дъвчат..
Започнаха да ни растат долните зъбки, ама мноогооооо бавно от края на юли до сега едва се показват 2-3мм  newsm78

Имам въпрос-някой вадил ли е международен паспорт в 4-то РПУ в София?
Да и то съвсем скоро!

Синческа, паспорта за бебето е 10лв.

# 624
Добруууу ютроооуууу  Grinning

Хайде на закускатаа Grinning

Мишоту мрънка отивам по късно ще драсна... newsm32 tooth

# 625
Добро утро / или ден  Grinning
Много се извинявам за невежеството си  Embarassed но какво представлява елдата?Честно-за пръв път чувам  Embarassed Embarassed Embarassed

# 626
# 627
  • Сливен
Най- накрая време и за мен ooooh!, изчистих, изпрах, ипзпрах и няколко одеяла, приспах малката маймунка, голямата изпратих с баба й на разходка, сложих  да се готви ядене, междувременно се изкъпах и съм готова за лягане Rolling Eyes.
Може ли по- подробно описание как я приготвяте кашата от елда, защото аз реших да правя - предвид това, което прочетох за полезните й качества и като опитах приготвеното  - то по-противно нещо не бях яла, а уж леко експериментатор си падам в кухнята. Нея, от какво си правиш още сама кашите?
Синапова - поздравления за Митко!
И Мая се опитва да ходи, но толкова бързо се научи да пълзи че мисля че ще отложи ходенето.
Вчера навън бяхме с една бивша колежка с внучето й на 6 мес. и то босичко и Мая се държи за количката, обикаля обикаля и по едно време хоп - аха да ме лапне на детето крачето, интересно й се стори няколко пъти се опитва Laughing Laughing...
Така, моите 5 минути почевка свършиха.
За запека - ние правим и гимнастика с крачетата, масаж на коремчето по часовниковата стрелка около пъпчето, разхлабващи храни, повече течности и избягване на храните, които запичат детето, повтарям другите, но това е моя опит. запека има едно хубаво нещо - по-лесно им е на децата в гърне да акат отколкото в памперса и рано свикват с гърнето - поне това ми е опита от каката.
Искам да попитам има ли мами с проблеми с гърба - , дикопатии и т. н. от този род - на мен ми казват да си слагам ортопедичен колан, който стяга, но дали има ефект - не ми се дават 75 лв. само да събира прах в някой шкаф.

# 628
  • в ябълковата градина
Тина, аз направих дискова херня преди 2 месеца май някъде.
Освен всичко останало зи взех и ортопедичен пояс.
Много ме облекчаваше.
Сега обаче е много топло и не го слагам.

# 629
Ехооо  Hug
Ние ходихме в Родопите, беше страхотно!
Много красиво, спокойно, да имах възможност да остана там щеше да е супер  Laughing

Иска да попитам майките, които вече са решили да пробиват ушите къде мислите да го направите?
Аз още се "кумя" за каката, защото миналата година като ходихме във Вита лекарят ни разубеди. Била малка, щяла да плаче и т.н... Но останах с впечатлението, че кабинета беше много мизерен и непочистен  Tired

Общи условия

Активация на акаунт