Лято, слънце и море, плетивото без да спре

• 56 876
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
Амели, какво е работното време на базара?

От 10 до 20ч май,ама за крайния час трябва да проверя.
Аз ходих сега в обедната, ох....толкова неща ми харесаха...то е скромно, да не помислите,че е огромен базар, обаче има едни африкански аксесоари - обеци,гердани, пръстени, просто божествени!!!!!!! Харесах си пръстен с канела - плочката е рисувана с канела и ухае невероятно!!!!!!! И обеци си харесах Simple Smile - днес нямам пари,но ако до утре придобия, ще си ги купя!
И много симпатични идейки за облечени в плетиво саксии видях, които мисля да експериментирам.
Инок и Нели, мерси за линковете, запаметих, довечера ще чета.

# 166
И  Тули златната рокля е вече на конкурса Simple Smile

явно съм я пропуснала, ще се реванширам....дано си била с нея на рождения си ден, ще събереш погледите Laughing

# 167
 Flutter

Гледам ви снимките и завиждам, ли завиждам  Crossing Arms  ooooh!

# 168
Flutter
Защо, нямаш време за плетене ли? Иначе, помня, че и ти беше майсторка и на куката, и на иглите.  Hug

# 169
Flutter
Защо, нямаш време за плетене ли? Иначе, помня, че и ти беше майсторка и на куката, и на иглите.  Hug

Нямам никакво време за съжаление, а си бях  накупила доста прежда през изминалата година и сега стоят ли стоят ей така  Tired

Решила съм да преобразувам преждата в дрехи, но кога незнам.  smile3537

Чета ви скрито от време на време  smile3501.

Страхотни сте!   bouquet

# 170
Здравейте момичета, разглеждах снимки за конкурс "Плетенето е модерно" във Фейсбук, и бих искала да попитам дали авторката на този модел пише тук, и ако да дали продава. Благодаря!

Да, пише тук. Никнеймът й е Фифундрела. Ето я! Потърси я.
Едва ли някоя от тук пишещите и плетящи дами би отказала да изработи дреха срещу заплащане Wink

Относно "мръсното" дърво - ще бързаме да го наснимаме, докато е чисто и ще поплитаме в градината, докато времето позволява. После ще свалим/разкопчаем "пуловера му", ще го изперем и изсушим и... ще плетем някъде на топло и приятно място. Например точно срещу базара Wink

eat. knit. sleep...

# 171
SISI VAS,ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ И АЗ ЗА РОЖДЕННИЯ ТИ ДЕН   bouquet

...и веднага ти задавам въпросче-От къде си купи обръчи на АДИ?Обесни ми по-подробо,квартал или улица или нещо в близост!Благодаря ти!!!

# 172
Привет, аз съм начинаеща и се интерисувам има ли списание, което да обяснява на български език плетиво на една кука

# 173
Ето това цвете не мога да направя http://www.damski-klub.info/images/shemi/shema003k.htm newsm78

# 174
SISI VAS,ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ И АЗ ЗА РОЖДЕННИЯ ТИ ДЕН   bouquet

...и веднага ти задавам въпросче-От къде си купи обръчи на АДИ?Обесни ми по-подробо,квартал или улица или нещо в близост!Благодаря ти!!!
Благодаря ти, и на всички които ме поздравиха!
Обръчи има в магазин "Тойота шевни машини" на Бенковска

# 175
Софито - пробвай да изплетеш кръгче от няколко синджирчета/на работа съм и не мога да пробвам аз  Laughing/ след това мисля, че трябва да направиш 21 ниски пълнежа на следващия ред. После изплиташ 8 синджира, следва стълбче с 5 наметки/намяташ 5 пъти и бъркаш в същата дупка от където тръгнаха осемте синджирчета, като изплиташ наметките и конеца остава в горната част на листото на цветчето, правиш три синджирчета и 15 стълбчета с една наметка, след което един нисък пълнеж в 3-тата бримка от кръга. После пак 8 синдж., стълбче с 5 наметки, 3 синдж., 15 стълбч. с една наметка, нисък пълнеж в 3-тата бримка на кръга и т. н.    и трябва да се получи   Laughing

# 176
zoo Simple Smile И аз съм на работа и гледам схемата. Това, което е с непрекъснатата линия срещу 8-те синджирчета, то ли е изплетенето стълбче с 5 наметки?

# 177
⅞ ...and Happily Ever After, ето схема (по точно описание) на рибките в началото.

Sofito_to, погледни първия пост на предната страничка, додо е дала линк към урок за плетене на една кука, на бг език, иначе за списание не знам. На пръв поглед цветето изглежда много лесно, но нещо не успях да схвана как става, дори и zoo не разбрах.  Blush Ще се опитам да го заплета.

додо, а случайно да имаш по-голяма снимка на полата. И ако не е тайна къде я намери, нещо автор, от списание ли е, да знаеш?

Marcipankata, много е сладко комплектчето.   bouquet

Разгадах цветето,  newsm44 а сега да успея и да го обясня като хората.  Embarassed
http://petka21.snimka.bg/hobby/azbuka-na-pleteneto.400394.19815630.big
Та, според мен започваш с 8 ВБ (въздушни бримки) и ги затваряш в кръг.
1) плетеш един нисък пълнеж (НП), 8 ВБ, Висок пълнеж с 5 наметки (до тук следиш червените стрелки), след това 3 ВБ и се обръщаш и плетеш по високия пълнеж 15 ВП с една наметка (зелените стрелки)
2) плетеш втория НП, 8 ВБ, ВП с 5 наметки ... историята се повтаря...
 и така плетеш 7 "венчелистчета"
Дано снимката е по показателна от обясненията ми, ще видиш че като го заплетеш всичко ще си дойде на мястото.
Нещо ме мързи да изплета цялото цвете докрай,  Blush но ще покажа с 3 венчелистчета, само да прехвърля снимките от фото на компа.
Цветето

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 18:01 от pepito21

# 178
1. ЧРД на Сиси_вас- здрава и обичана! Все така продуктивна!
2. Само аз ли не разбрах кой е новия сайт на Летящата? Да изплакнем очи поне! Голям спор сте му дръпнали- на мен момичето ми харесва, плетивата ми харесват, фотографиите ми харесват. Остава да завалят поръчките  Mr. Green Летяща, предполагам че и до сега не са ти липсвали де... 3. Нела_66 и Марчелита- пускате много хубави предложения. Марчелита можеш ли да пуснеш още снимки и модела на черното болеро в групата последни предложения? Не ми е ясно как е отпред и каква е кройката, плетениците не са ми проблем...
4. Аз като никой път....плета! Пред блока докато малката кара колело, понякога предизвиквам интерес...и коментари...

# 179
Кирилизацията, тя още не е обявила сайта. Аз също ще чакам с нетърпание да ни извести.

Общи условия

Активация на акаунт