Лято, слънце и море, плетивото без да спре

• 56 831
  • 720
  •   1
Отговори
# 540
Да покажа едно семпло моделче от Knitty, което изплетох за 3 дни:

Преждата е IceYarns Poly lace, малко под 200 гр на 5 мм обръч. Плете се отгоре в кръг, няма шевове.

Много ми е симпатично!  Hug  Бих сложила една такава "татуировка" на едното рамо и гърба.

eat. sleep. knit...

# 541
Ау, Фиф, много добро! Давай и обясненията,де! Горе-доле се ориентирах при увеличени снимки за какво иде реч, ама искам да видя и теорията за по-сигурно.
Аз въобще не сколасах да изчета указанията за improvisational knitting, но пък съм готова с блузата на Ж.П.Готие Simple Smile Стана невероятна, днес съм с нея на работа,ще се снимам и показвам довечера.

# 542
  • в баира
Ау, Фиф, много добро! Давай и обясненията,де! Горе-доле се ориентирах при увеличени снимки за какво иде реч, ама искам да видя и теорията за по-сигурно.

Много е просто обяснението:

Направих 130 бр. и свързах в кръг. Първите четири реда плета лицеви, но изплетени от задната нишка - за да се усучат бримките и да се навие ръба. Бримките се делят за гръб и предница в съотношение 1:3. Слагат се маркери. Плетат се отделно като на гърба от двете страни на всеки лицев ред се наддава по 1 бр - 20 пъти, а на предницата се свива по 1 бр. от двете страни 20 пъти. Отново се затваря в кръг и се плете право 40 реда. Следва наддаване от двете страни на маркерите по 1 бр на всеки 10-ти ред - 6 пъти. Плете се гладко до желаната дължина.

# 543
Ясно. Синия ми потник също така го плетох, значи остава само да пробвам как се прави това изплитане от задна нишка,за да се подвие бието. А на ръкавната има нещо като гайтанче или така ми се струва?

# 544
  • в баира
Ясно. Синия ми потник също така го плетох, значи остава само да пробвам как се прави това изплитане от задна нишка,за да се подвие бието. А на ръкавната има нещо като гайтанче или така ми се струва?

Да, на 1 кука, както и долу на ластика. Нещо не си харесах ластика и добавих и там обточване.

# 545
  • София
На мен също много ми хареса жълтия потник! Simple Smile

Писах на немската плетачка с въпроса за какво служат безопасните игли и конци,които минават през плетивото и получих такъв отговор:
Dear Anna.Thanks for your interest. I'm sorry that I can not explain this technique in a small comment. To learn this, it requires a courses about 16 hours and especially for this picture several further courses. But you can make the basic cours online. For further information see www.strickrausch.de. Language there is german.There is one teacher who makes these courses in english. I hope this answer is helpful for you, Birgit.

Прегледах сайта,онлайн курса беше някъде около 150 евро (сега нямам спомен за точната цифра)... може би някой друг път ще го усвоя.
Сигурно иглите и конците са за някакво отброяване,но не мога да отгатна точно за какво.
Не е за изпъване, защото си стоят по средата на плетката без да опъват кой знае колко. Нещо маркират...

П.П. Добавям... индивидуален курс онлайн е 259 евро... Rolling EyesИма и групов онлайн с фиксирани часове... сигурно той е по-евтин, ама...

# 546
айде,айде! аз също подозирам,че иглите служат,за да държат правата линия,но като пробвам,ще кажа със сигурност. Абе толкова ли никой в осинката не е плел по тази техника!

# 547
  • там където има винаги вятър
Момичета, след като ми остана прежда от онова просто потниче/чакам снимка/ реших да оплета още едно, но на 1 кука.... Това е гърба.
www.prikachi.com/images/880/2408880V.jpg
Какъв съм майстор само  newsm62- ту на 1 кука, ту на 2 куки
Ох, много ми е трудно това качване на снимките - сигурна съм че го правя по възможно най-сложния начин  Embarassed, но още не мога да "вляза" в час.

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 12:06 от mama iasi

# 548
А тези розички "се разхождаха" върху капелата по морето ....
www.prikachi.com/images/878/2408878w.jpg

# 549
Зу, прекрасна дизайнерска рокля! Поздравления!
Фиф, марчелита, браво за усвояването на вилката! Всичко ново разширява хоризонта и дава нови възможности за красиви комбинации.
Кирилизацията, много мило, че попита за нашата хава! Никак не е весела. За 5-те дни неплатен отпуск ежемесечно до Нова година сигурно си разбрала от новините. Нещо като нож в гърба след щедрите обещания на двама министри. Трябва да проуча въпроса с осигуровките, че като тръгна да раждам да не се окажа с прекъснати осигурителни права. Централно управление нещо намекна за протести, но какво ще направим в това отпускарско време е много съмнително. Дано и Кати се намеси с по-нова информация.

# 550
Стейси,без въобще да съм навътре в конкретнат тематика, мога да те посъветвам мигом да излезеш в болничен - така ще взимаш повече пари,отколкото ти е нетната заплата и няма риск да се окажеш с прекъснати осигурителни права. Аз с този трик избегнах някои законодателни промени преди 4 години и се оказах в завареното положение,което ми беше по-изгодно от актуалното.

# 551
Амели, мерси за съвета! А няма ли и болничният да го калкулират върху 17 работни дни вместо върху 22? Доколкото разбрах тия 5 неработни (или 25% надолу) са въведени с Постановление.

# 552
Фиф, много сладко жълтурче.

Ето малко снимков матрИал - http://www.purlbee.com/cowl-vest/, който не обича ръбчета.

# 553
Всичко което показвате е от хубаво, по-хубаво. Да знаете само какъв стимул сте ми   bouquet

Потника... www.prikachi.com/images/781/2409781d.jpg, www.prikachi.com/images/789/2409789f.jpg

# 554
Мама Яси, много си секси! Цветът е ненормално божествен.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт