Професионални серии за коса - 11

• 129 548
  • 750
  •   2
Отговори
# 150
  • в 1001-та нощ
Привет Simple Smile  Peace ,

MissNellie,

в желанието си да приложа предложената протеинова терапия - поръчах реконструктора на Joico, обаче - вместо -  "правилния" - K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor, съм взела K-PAK Liquid Reconstructor - който се отмива.

Приготвих всичко - масла, маски и т.н. и като се зачетох в упътването и видях, че е без отмиване се усъмних, че нещо не е както трябва - защото ти посочваш, че се отмива и след това подхранва с маска.

Сега поръчах правилния, но въпросът ми е този, който вече имам - Joico K-PAK Liquid Reconstructor - без отмиване как е най-добре да ползвам - колко често, в каква комбинация, какви други продукти понася - преди - след прилагането му.

В момента ползвам розово-лилавия реконструктор на Vigorance - пак е без отмиване - прилагам го на леко-подсушена коса, след това добавям коприна за коса и суша.

Освен протеиновата терапия - в следствие на тази тема съм поръчала и циментова серия на Керастейз. (Шампоан - Bain de Force, ампули Vita Ciment и термо-крем с цимент)

Ще се радвам да се включат момичета с отношение по въпросите ми и препоръки Wink

Благодаря;)  bouquet

П.П
косата ми е дълга, косъмът е тънък, изрусявам я от 2003г., имам чувството, че оредява отпред;
третиране:

1.   изрусяване на корените през 3 седмици в салон с Keune + матиране
2.   измиване през 3 дни – шампоан + маска; подсушаване, ампула, реконструктор, коприна и сешоар с дифузер
3.   преса – на цялата коса – през 3 седмици; оформяне отпред след всяко измиване – през 3 дни.

Продуктите, които съм ползвала- до момента с препоръка от фризьора са:
1.   шампоан на Vigorance  - против косопад
2.   маска на Vigorance - за суха, изтощена и увредена коса (след шампоана – без затопляне и т.н.)
3.   ампули против косопад на Vigorance след измиване;
4.   VICHY - DERCOS ампули за лечение на косопад с AMINEXIL®  - ежедневно
5.   ампули – хидро-липиден подхранваш и възстановяващ лосион – Capilo на Eva Professional Spain – след измиване;
6.   Eva Professional Spain  -Подхранваща емулсия без отмиване
7.   ….

# 151
a.l.e.n.a, само за Керастаз ще напомня, че на едно измиване, след шампоана се слага или маска Ciment anti usure, или ампула от серията. Т.е. ако ще слагаш ампула Вита цимент, това трябва да стане веднага след измиване с Bain de force, без да слагаш други маски или каквото и да е, особено пък преди нанасяне на ампулката. И въобще на едно измиване Вита цимент е напълно достатъчен, мисля, че ще пренаситиш косата ако слагаш и още продукти след това. Изключвам, разбира се, тези без отмиване и за предпазване от сешоара.

Стори ми се, че такава ти е идеята, съжалявам, ако не съм те разбрала правилно  Peace

# 152
  • в 1001-та нощ
La mademoiselle ,

bouquet Peace Hug , благодаря много, че ми насочваш вниманието в тази посока, след обясненията кое как и защо се ползва, се убедих колкое важно кой продукт кой да следва и ще внимавам много Wink))

Специално за продуктите на Kerastase - съм поръчала шампоана Bain de Force, ампулата Vita Ciment и млякото - Ciment Termique - като вследствие на обясненията тук мисля да ги ползвам в тази последователност, сега вече ще знам и да не дообогатявам с нищо друго Wink))))

Понеже съм поръчала само 1 ампула - се чудя - дали да си вема още ( и изобщо колко често мога да ги ползвам) или да прилагам - посоченото на сайта, като втора стъпка - CIMENT ANTI-USURE. (http://www.kerastase-usa.com/_en/_us/resistance-ciment_thermique.htm)

Предполагам ампулите са стартер за силен начален ефект, а CIMENT ANTI-USURE се  прилага по-дълго, като последствие на ампулите?

# 153
a.l.e.n.a, точно така. Ампулката Вита цимент слагаш в самото начало и след това веднъж месечно. Може малко по-рядко или по-често, по твоя преценка, в зависимост от състоянието на косата ти. Ciment anti usure ползваш през останалото време, при всяко измиване  Simple Smile 

# 154
  • в 1001-та нощ
т.е.... няма смисъл да ползвам шампоана и термо-крема - без средното - Ciment anti usure

начи сега и него трябва да поръчам...и ги ползвам - докато свършат?

дали ще е добре да ги редувам с нещо?
т.е да не ги полвам на всяко миене - а веднъж седмично?

# 155
т.е.... няма смисъл да ползвам шампоана и термо-крема - без средното - Ciment anti usure

начи сега и него трябва да поръчам...и ги ползвам - докато свършат?

дали ще е добре да ги редувам с нещо?
т.е да не ги полвам на всяко миене - а веднъж седмично?

Да, Ciment anti usure ще ти бъде необходим. След шампоана би трябвало да ползваш или него, или ампулката. Термо-крема е един завършващ, предпазващ продукт, но основната терапия ти е шампоан + ампула или маска.
За редуване с други продукти... не знам какво да ти кажа. По принцип винаги консултантите са ми напомняли да не смесвам серията с цимента с нищо друго и да ползвам само нея, на всяко измиване, докато свърши. В предишната тема обаче пак коментирахме и разбрах от MissNellie, че реално реконструкторите като Joico и серията с цимента на Керастаз са от един тип - протеинови терапии. Та в тази връзка, може би няма да е проблем и да ги комбинираш. Може би това, което са ме съветвали се е отнасяло за смесване на цимента с други серии на Керастаз, от друг тип, например подхранващи. Не мога да кажа със сигурност.

# 156
a.l.e.n.a,
Може пак да си го ползваш спрейчето, според инструкциите за употреба на опаковката. Ефекта на другия реконструктор пак ще се постиге, просто ще отнеме повечко време да се натрупа, и може да ти оставя косата малко суха и твърда.

Определено нямаш нужда и от трите неща - и циментената серия на Керастаз, и дълбокия реконструктор, и този без отмиване. Всичките гонят един и същ краен резултат. МОжеш да ги смесваш, ще се заздрави косата по-бързо, но пък рискуваш да предозираш малко и да е суха, така че, паралелно, хубаво подхранване с тежки маски, задължително. Ако не ти се накъсва косъма, няма смисъл да ползваш и 3те едновременно определено. АКо вече си поръчала всичко, карай ги подред, и то само ако смяташ, че има нужда от заздравяване на косъма (но като се има предвид, че се изрусяваш, поддръжката няма да ти е излишна).

За оредяването, ако е косопад, а не накъсване, горните неща няма да помогнат. Виждам, че атакуваш проблема като косопад, към нещата, които позлваш определно бих добавила и някакви добавки, задължително със Вкомплекс, биотин, MSM, ударни дози (според дозировката на различните дбавки могатд а се уточнят, но примерно 2х2 на ден)

# 157
  • в 1001-та нощ
La mademoiselle & MissNellie,

Hug , благодаря много, че се отзовахте Wink)).

Под редуваме имах предвид - 1 път в седмицата да ползвам тройната комбинация на Керастаз, а при друго миене да ползвам продукти, които нямат общо с цимента - примерно на Ева Профешънъл - шампоан на Капило против косопад, кокосова маска - подхранваща - и овлажняваща емулсия без отмиване накрая.
Чуденето ми беше - дали като започна тройната комбинация на Керастаз- трябва да ми е "бетон" - докато несвърши ....или да карам по-спокойно и по-рехаво.

Относно косопада - от както съм решила, че нещо ми има - съм ходила при два дерматолога - които ми казват - общо взето, че нищо ми няма - явно не е тревожно, фризьорите ми също са на това мнение, но аз има чувството, че отгоре някак ми прозира ...... може и да си втълпявам.

Някога - много отдавна, когато се боядисвах сама със силни бои - наистина имаше накъсване и като смених боята (смених Палете XXL - сваля 7 тона - с Лореал) - всичко се оправи - спря да се къса.

Сега косата ми е просто тънка, третирана - боядисвана, сушена, преса...и искам да й вдъхна живот.

Принципно – не съм нетърпелива – мога да карам и едно по едно – не очаквам чудо на момента, а по-скоро искам да знам, че се грижа за косата си Wink)))

Евентуално или да редувам – 3 стратегии – противо-косопадна, протеинова/циментова и подхранваща (през3дни) или да ги карам една по една.

М? Как мислите?

# 158
  • Бургас
a.l.e.n.a q виждам, че имаш малко бебче. След раждане обикновено косата започва да капе, но след известно време, дори и без никакви особени грижи (от личен опит) сама си спира да капе. Някои мами са ми се оплаквали дори от временно олесяване отгоре на главата. Това се дължи на хормоналните промени в тялото ти.

# 159
  • София
Днес бях на фризьор, където ми правиха обикновена диагностика на косата - оказа се, че въпреки дължината и постоянното изрусяване е с учудващо добра еластичност. Бяха категорични, че не съм за цимент /нямала съм и един цъфнал косъм/. За всеки случай минах и през друг салон, където потвъдиха казаното и добавиха, че не от тези продукти имам нужда. Rolling Eyes Та, ако някоя от вас реши да се сдобие с продуктите: Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure Reinforcing Treatment и Kérastase Resistance Ciment Thermique Heat-Activated Reconstructor Milk, купени от feelunique с 15% намаление, може да ми пише на лични.

# 160
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a q виждам, че имаш малко бебче. След раждане обикновено косата започва да капе, но след известно време, дори и без никакви особени грижи (от личен опит) сама си спира да капе. Някои мами са ми се оплаквали дори от временно олесяване отгоре на главата. Това се дължи на хормоналните промени в тялото ти.

Привет vivi.vivi ,

и благодаря за включването   bouquet

Историята на моя "косопад" е по-дълга и от преди бременността.

Миналата година - лятото - при супер здрава коса - се наложи по спешност да ми правят две тежки операции - продължители с много силни упойки.

И както косата ми си беше супер здрава - месец след това започна ужасно да пада - направо ми оставаше в ръцете. При консултация с фризьорката – първото, което ме попита е дали са ми поставяли упойки.
Веднага се сетих – и тя предложи да си взема стимулант за коса и хининова вода. Предупреди ме, че косопадът ще продължи около 3 месеца и ще спре.

Честно казано- май се успокои, но септември – отново имаше нещо такова и аз реших да посетя дерматолог. Жената не се обезпокои, като да е болест и ми предписа-шампоан Низорал -при все,че пърхот нямам от дете.
Започнах и с него – без забележим ефект.

Взех си Ревалид-шампоан и капсули.

Презноември - след още 2 месеца - тъкмо бях разбрала, че съм бременна и ме блъсна кола – отзад-беше „жена”-с един пикап – аз просто спрях на червено, тя беше решила, че ще мине набързо и ме халоса- и като излезе, като се развика…. в този момент и мъжът ми беше в чужбина, а не знам, като си бременна и си по-чувствителна…целия ден не бях добре, бях тръгнала към офиса да си взема лаптопа…..
и така….се започна отново – пак оредяване – косата ми не се беше възстановила още и отново и отново спомагащи фактори да пада….

Реших да отида пак на дерматолог- този път при някакво светило – още като ме погледна – ми каза, че нищо ми няма- вероятно има и много по-тежки случаи – но аз знам какво е било преди и как е сега…отчитам промяна и търся правилен изход….
Също-като разбра, че съм бременна – каза, че е от това и докато не родя - да не правя нищо.
Вероятно за мое успокоение-да не си тръгна „валат”-ми изписа някакъв лосион,който се забърква в аптека (а в аптеката ми казаха, че е съвсем безобидно).

Взех си Пантогар – уж като по-добро от Ревалид и ампулите на  VICHY - DERCOS за лечение на косопад с AMINEXIL®  - ежедневно – ок. 90лв.

Мисля, че имаше някакъв ефект,но започнах много да чета как бременността, раждането  кърменето се отразяват на косата, говорих с доста фризьори.
Общо взето изводите са, че е строго индивидуално, но като обща тенденция – онези 100 косъма на ден спират да падат по време на бременността и падат на куп до 2-3месеца след раждането….

При мен сега – на почти два месеца от раждането – няма косопад – все още,както и по време на бременността не е имало нещо сериозно, но в горната част на главата косата ми е по-тънка и по-рядка-спрямо над врата.

Четох, че е обичайно за жените и с годините се случва, аз съм на 34г…

Не знам дали е така, но предпочитам да взимам мерки и да се грижа…четох, че относно косопада – е добре да се полагат грижи, дори да няма симптоми-профилактично (разбирам, че това продава „ампули”,но …)…

И така…сега си взех противо-косопадните шампоан и ампули на Capilo (професионални) ,  за които има страхотни отзиви –оточевидци, каке тръгнала нова коса и дано …

През бременността ползвах ампули на Vigorance,не се забеляза ефект, но може пък да са предотвратили косопад.

Отделно си взех и една английска терапия-ок.300лв.-с шампоан за почистване на скалпа, шампоан активиране на фазата на растежа, „удебелител на коса”, който действа вътре в косъма и отвън, лосиони за ежедневна употреба –сутрин и вечер и спрей а удебеляване…

…и за да не прилагам всичко едновременно –трябва да си направя план кое след кое – във времето – сигурно ще запълня 1 година Wink)))

Ами –много дълго стана, но от мен за сега това Wink

Сега мисля да си направя една маска с кокосово масло, после измиване и ампула Instant Repair – това са 4 много силни ампули за моментно възстановяване-прилагат се 2пъти годишно при смяна на сезоните - http://www.evacosmetics.com/en_es/prof/products/capilo-nutritive … nstant-repair-96/ , после подхранваща маска с какао и затопляне- http://www.evacosmetics.com/en_es/prof/products/treatment-24/nut … ve-treatment-103/ , изплакване и хидратиращата емулсия без отмиване - - от същата серия - http://www.evacosmetics.com/en_es/prof/products/plus-25/a22-53/
Само от тази серия имам пълен комплект продукти – за да не смесвам различни неща….

П.П. сетих се, че имам една снимка, на която малко се вижда, защото е снимана- отгоре – като кърмя…

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 14:04 от a.l.e.n.a

# 161
За косопада.. моят опит е следният...
топки падаща коса... която(по собствено и лекарско убеждение се дължеше на стрес и диети). Доста повече от нормалното.
Истината е, че докато не възцари спокойствие няколко години имах косопад. Постепенно започна да намалява, но тази зима в синхрон със съответни събития пак се появи.
Пиех Фитовал преди години, шампоанът също използвах, но временен ефект.
След като се решиха вътрешните проблеми, започнах да приемам витамини(коластра, дневен витаминен комплекс) и приятелка ми даде шампоан против косопад на Лисап(който въобще не струва, колкото гореизброените неща), две нощи в седмицата спях със бадемово масло на косата. и това е. Нищо повече. След няколко периодични приема на витамини и разнообразно хранене - всичко е наред.
Това, от което обаче косата ми не просто спря да капе, а започна да расте нова е комплекс витамини "Зелена енергия".
Можеш да потърсиш информация за тях в интернет. Като цяло представляват за мен "екстремно" подсилване на организма.  И това не са някакви хапчета, които продават из интернет с неясен произход. Продуктите са сертифицирани и има много информация и мнения за тях.

Мисля, че всичко, което правиш за косата си ще бъде чудесно допълнено от тях. Все пак не претендирам за изчерпателност, но споделям какво помогна на мен.

P.S. Имам приятелка, която е с много по-голямо оредяване на косата от твоето. Причинено е от топлината при сушенето и изправянето - поне това й казват фриз. Доколко е истина не знам.

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 14:43 от falling-leaves

# 162
  • в 1001-та нощ
  bouquet , благодаря много  Hug сега ще прочета  Peace

П.П. - да и фитовал съм полвала -  шампоан и капсули - преди 2 години - при мен нямаше ефект от тях; от капсулите ме болеше стомаха... и ги спрях слд 3 седмици, продължих с шампоана, докато свърши.

Предполагам всичко   е много индивидуално и трябва да си намеря "моето нещо", но се радвам на всякакви съвети  bouquet

Иначе - не ми се дават повече пари изобщо, ама.... newsm78 #Crazy

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 14:49 от a.l.e.n.a

# 163
Шампоанът при мен нямаше никакъв измивен ефект, друг дали е имало само организмът ми е разбрал, но не и аз Simple Smile
Определено това, което действа при един не действа на друг и знаем защо е това. Просто проблемът при всеки е различен, въпреки сходните симптоми понякога.
Просто както много дами пишат из този форум да лекуваш симптомите не помага. А за тези витамини въобще не ги дават за подсилване на косата, например. Аз ги пиех просто за укрепване на организма, а ефектът се пренесе и върху косата. (Нали като кожата и тя е индикатор на здравето). Пила съм витамини за коса, кожа и нокти и от тях нямаше ефект. Това е, желая ти успех.   bouquet

# 164
  • в 1001-та нощ
За косопада.. моят опит е следният...
........Това, от което обаче косата ми не просто спря да капе, а започна да расте нова е комплекс витамини "Зелена енергия".
Можеш да потърсиш информация за тях в интернет. Като цяло представляват за мен "екстремно" подсилване на организма.  И това не са някакви хапчета, които продават из интернет с неясен произход. Продуктите са сертифицирани и има много информация и мнения за тях. .........

falling-leaves ,
за това ли става въпрос?

http://zelenaenergia.dir.bg/_wm/pbasic/?df=433144&dflid=3

П.П. Пише, че е добре да се приема заедно с ЕМК и коластра – ти  с тях ли го приема?

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 15:04 от a.l.e.n.a

Общи условия

Активация на акаунт