За и против обрязването

• 15 419
  • 325
  •   1
Отговори
# 120
Насилие в буквален смисъл е да посегнеш и да увредиш безвъзвратно нещо неприкосновено, като тялото например.
Изборът на неподходящо, грозно или осмиващо име не е насилие в този смисъл, който влагаш ти.
Освен това личното име винаги би могло да бъде променено и то чрез съдебно решение.
Вишничке, аз съм обрязан и повярвай ми това по абсолютни никакъв начин не ме  увредило. Капиши?

# 121
Не искам да те обидя!
Пенисът, както знаеш по презумпция има препуциум, който при обрязването се премахва безвъзвратно и завинаги.
Т.е. накърнява се неговата цялост.

Аз имам син и както написах и в първия си пост - вегетарианство, пробиване на уши, обрязване са актове на самостоятелно, зряло решение, което може да вземе само притежателя на конкретните уши, пенис и пр.
Според нашия закон това се случва, когато даден индивид навърши заветните 18г.

# 122
[
П.П. При това без упойка, както се прави на доста места.
В наше време тази процедура се прави в подходящите санитарни места.

И защо само за мюсюлмани говорите, евреите също практикуват този РИТУАЛ  Wink
Радославе, ти по религиозни причини ли ?  Hug

За съжаление все още се прави не само на подходящите места, а на събиранията по този повод, не от медицинско лице, а от близък на детето, и не с упойка, а на живо  Tired
Не съм имала предвид конкретна група хора ...

Radoslav_Devin, обрязването води до намаляване на чувствителността, която ти е дадена от природата, това се има предвид под увреждане.

# 123
Човече, ще си позволя да цитирам думите на една майка, извършила тази процедура.Разговора е воден преди две години, но мисля, че така по-добре ще разберете защо една майка постъпва по този начин.Аз съм християнка и съм кръстила детето си, но уважавам  ритуалите на мюсюлманите, защото те са техни и те са им наложени според техните религиозни догми, и смятам, че не бива така да ги съдите, само защото не ги разбирате.
Цитат
Мили,мами!Искам да се обърна към всички,които не са наясно със този ритуал(това при нас си е точно такъв).Аз съм по възпитание,по нрави и по религия мюсюлманка.При мъжете е задължително да се махне т.нар. "излишък".В днешно време това може да се извърши напълно безболезнено за детето.Казвам дете,защото е прието обрязването да се извърши максимум до 5 годишна възраст.И тази манипулация се извършва от хирург по всички методи на медицината.За мен това е начин да спестя един ден мъките на сина си (ако се налага,не дай си Боже!)За това "сюнета" се прави когато са малки момчетата.Всеки си има мнение разбира се,аз уважавам мнението на всеки ,това е моето.
Радославе, благодаря за отговора, извини ме, че не съм го прочела, но много се бяхте отклонили на тема турци  Wink

# 124
mustaine, жени като тази са рядкост, особено в по-бедните райони, една птичка пролет не прави ...
И от лекар да се направи под упойка - когато го пусне, да не мислиш, че не боли?
По въпроса за уважението - уважавам всичко, във всички общества, което не е свързано с жигосване, рязане и т.н. на детето, откакто станах майка, да, права си, не разбирам как може да причини човек нещо подобно на собственото си дете, освен, ако не става дума за спасяването на живота му.

# 125

И от лекар да се направи под упойка - когато го пусне, да не мислиш, че не боли?

Не бих могла да знам, питай Радослав дали има спомени и дали го е боляло. Wink

# 126

Не бих могла да знам, питай Радослав дали има спомени и дали го е боляло. Wink
Прави се с местна упойка от лекар, поне при мен беше така. След това не боли много, но известно време ходих с една дълга ризка като рокличка Simple Smile))) Иначе сега знам, че се прави с лазер и няма никаква болка и даже ако е при възрастен след няколко часа може да прави секс.

# 127
Иначе сега знам, че се прави с лазер и няма никаква болка и даже ако е при възрастен след няколко часа може да прави секс.

Впечатлих се  Crazy

# 128
... След това не боли много ...

Точно колко боли зависи от прага на болка. Въпросът беше защо въобще трябва да се причинява болка? Ако дадена религия повелява да се реже парче кожа от гърба например, ще разбереш ли подобно издевателство?

# 129
... След това не боли много ...

Точно колко боли зависи от прага на болка. Въпросът беше защо въобще трябва да се причинява болка? Ако дадена религия повелява да се реже парче кожа от гърба например, ще разбереш ли подобно издевателство?
Има поговорка в Девинско- Трай бабо за хубост. хаха Това в кръга на шегата. Не смятам че е издевателство, но както споменах не съм настоял сина ми да бъде обрязан. Тук много от малките деца не са обрязни.

# 130
Ами да дойда да ти резна малко кожа от ръката например, без абсолютно никаква причина, щом не е издевателство?

Не говоря за конкретно дете, а за всички, които ги подлагат на това без медицински причини, мисля, че е елементарен въпроса - защо е нужно?

# 131
Ха де и аз съм се питал защо е нужно. И прочетох малко литература по въпроса. Оказа се че в пустинята поради липса на вода, е наложително обрязването заради хигиената, нещо което тамошните религии са издигнали в култ (иначе няма как да го наложат). Запитах се аджеба оти тука да се обрязваме като и вода си имаме и душ гелове. И не намерих за нужно да обрежем сина ми. Освен това  както казах си имаме уклон към християнството, а и обрязването си е повод за подигравки, даже от страна на необрязаните българо мохамедани към обрязаните.

# 132
... Оказа се че в пустинята поради липса на вода, е наложително обрязването заради хигиената ...

Да, заради пясъка и невъзможността човек да има нормална хигиена, но това го причислявам към медицинските причини. В България обаче не е на дневен ред, поне не в днешно време, затова го смятам за излишно причиняване на болка, без грам смисъл.
А по отношение на обрязването на жените - крайно ли е мнението ти или смяташ, че момичетата също нямат право на глас, щом родителите им са казали - режи?

# 133
Не, аз знам друга версия, че някой си(не помня кой) си резнал в знак на саможертва към Бог и Бог му заповядал да обрязва всички в рода си , по тази причина всеки необрязан не е последовател на Богоизбраният(който не помня как се казваше...) с една дума не е от оня род.Не изпълнява божията заповед и не е правоверен. Wink
По същата причина в християнството се реже косата-първата жертва в име на Господ.Всичко е символика, в случая доста зловеща  Confused
И в християнството е имало обрязване, Христос е бил обрязван, затова евреите продължават.Та така...традициите не са това, което са били преди

Радославе ,хубава поговорка ...ще ме накараш да те разпитам за тая ти хубост хихихи

# 134
... Оказа се че в пустинята поради липса на вода, е наложително обрязването заради хигиената ...

Да, заради пясъка и невъзможността човек да има нормална хигиена, но това го причислявам към медицинските причини. В България обаче не е на дневен ред, поне не в днешно време, затова го смятам за излишно причиняване на болка, без грам смисъл.
А по отношение на обрязването на жените - крайно ли е мнението ти или смяташ, че момичетата също нямат право на глас, щом родителите им са казали - режи?
Това ве друг въпрос, това доколкото знам е в Африка и даже им зашиват вагината. Ей това си и дивашко и варварско. Там директно си режат не кожа, ами части от половия орган. Ужасно е....

Общи условия

Активация на акаунт